banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 17:30

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2010, 17:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
veverushka je napisao:
Najgora, ili bolje da kazem, za sebe najnepristupacnija krvna grupa jeste 0- i 0+. Svima moze da donira, ali sme da primi samo svoju krvnu grupu.

Ta sam :D

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 20:52 
Najgora je napisao:
veverushka je napisao:
Najgora, ili bolje da kazem, za sebe najnepristupacnija krvna grupa jeste 0- i 0+. Svima moze da donira, ali sme da primi samo svoju krvnu grupu.

I ja samo ne znam jesam li pozitivan il negativan...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 20:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Talija je napisao:
Elvis Presley je napisao:
Talija je napisao:
Ukoliko imate krvnu grupu A:[/b] http://www.turbo-kuvar.com/krvnagrupaA.aspx

Trebalo bi da ste vegetarijanac (ishrana bogata ugljenim hidratima, siromašna mastima). Upražnjavajte lakše fizičke vežbe, kao što su joga i golf. Meditirajte kako bi ste prevazišli stres.Vaši faktori rizika za oboljevanje od raka i bolesti srca se povećavaju ako se hranite u nesaglasju sa vašom krvnom grupom.

Hvala ali ne hvala.

I ja sam A +, pogledaj na linku, imaš sve vrste hrane podijeljene u tri grupe, preporučljivu hranu, neutralnu i "zabranjenu".

I ja sam, i mogu reći isto što i Elvis. Uredu povrće, to volim, ali mliječne proizvode mi ni smrtnom prijetnjom ne možete oduzeti.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 21:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Vrlo vjerovatno + s obzirom da je ~90% ljudi sa Rh+ faktorom.
Generalno, u najvecim problemima je 0- koja moze samo od 0- da primi koja je jako rijetko zastupljena.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 12:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Najgora je napisao:
veverushka je napisao:

:lol: :lol: :lol:

Ops....bi slucajno, majke mi! :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 13:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
0-
Hm....nisam ljubitelj mesa i u mojoj ishrani je zastupljeno minimalno, dok zitarice zobam kao nekakva kokoska...tako da...kada bih se pridrzavala ovog, ja bih umrla od gladi.
Sto se tice mlijecnih prozivoda...i njih minimalno konzumiram tako da ovaj dio mogu podnijeti.
Smokve mrzim a narandze obozavam...
Kupus...pa samo njega i jedem zadnja 3 dana :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
Nisam znao za ovu teoriju iako u mom slučaju se potvrđuje kao tačna.Hmmm,zanimljivo.
Negdje sam pročitao da je garancija za dug i zdrav život jesti tek toliko da hranom ispuniš trećinu želuca.
Po toj teoriji je najbolje kombinacija:1/3 hrana,1/3 voda i 1/3 prazno uz uvjet da se nastoji jesti raznovrsna hrana.Fizička aktivnost je nešto što se podrazumjeva.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Radije cu umreti mlad nego biti gladan :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:51 
Citiraj:
Negdje sam pročitao da je garancija za dug i zdrav život jesti tek toliko da hranom ispuniš trećinu želuca.

Kakva glupost... :angry4: :angry4: :angry4:

Shvati da ti kroz hranu unosis prijeko potrebne makro (proteine, ugljene hidrate i masti) i mikro(vitamine i minerale, tj. antioksidante) nutrijente koji su neophodni za zdravo funkcionisanje organizma...vjeruj da ih necesh unijeti dovoljno sigurno ako ispusnish samo trecinu zekuca...

Mislim glupo je o tome i raspravljati...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
tensSa je napisao:
Citiraj:

Shvati da ti kroz hranu unosis prijeko potrebne makro (proteine, ugljene hidrate i masti) i mikro(vitamine i minerale, tj. antioksidante) nutrijente koji su neophodni za zdravo funkcionisanje organizma...vjeruj da ih necesh unijeti dovoljno sigurno ako ispusnish samo trecinu zekuca...

Primjer indijaca koji meditiraju pored rijeke potvrđuje tu hipotezu.
S druge strane:

Zar Nikola Tesla nije došao do najvećih spoznaja upravo (skoro) praznog želudca??

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 15:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Citiraj:

TensSa, ti cim cujes za gladovanje, odmah se bunis! Znamo mi da ti to ne bi mogao da izdrzis! :lol:

Iskreno, tesko bih se mogla pridrzavati tih pravila ishrane, jer ja sma u sustini jako lenja osoba kad je hrana u pitanju. Meni se cesto prosto ne da zvakati i tak ouspem da preskocim po dva obroka za redom. A kad pregladnim onda mogu i 2 dana d anejedem. E, onda pocnem da se tresem. :confused1:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 15:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

amidža je napisao:
tensSa je napisao:
Citiraj:

Primjer indijaca koji meditiraju pored rijeke potvrđuje tu hipotezu.
S druge strane:

Zar Nikola Tesla nije došao do najvećih spoznaja upravo (skoro) praznog želudca??

Nije reka smisao zivota, nego gudra, kurve, zurke i ostalo :lol: :lol: :lol:

Sto se tice Tesle, prvo odakle ti to znas, a drugo, logicno je da je koncentracija, paznja, moc razmisljenja i pamcenja manja punog stomaka jer tada veliki deo krvi odlazi u zeludac da bi se svarila ta hrana, tako da mozak dobija manju kolicinu krvi i mi smo pospani... To nema nikakve veze sa zdravljam i duzim zivotom ako manje jedes

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 15:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Primer kako druh Hertzog tesi druga TensSu! Bas lepo! :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 15:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
0+

Gladovanjem (Rudolf Breuss) se navodno postizu dobri rezultati u lijecenju raka...

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 23:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Hertzog je napisao:
To nema nikakve veze sa zdravljam i duzim zivotom ako manje jedes

Ne bi se slozila s tobom.

Evo, izdvojila sam delove iz najprodavanije knjige "Eat Right For Your Type", Dr. Peter D'Adamo,vezano za ishranu po krvnim grupama, za svaku grupu posebno, pa ako kome treba...
Sve je detaljno navedeno, sta je pozeljno, sta neutralno a sta zabranjeno.
Imate i predloge jelovnika.

Prikačeni fajlovi:
Type B.rar [17.43 KiB]
78 puta
Type A.rar [22.25 KiB]
101 puta
Type 0.rar [21.28 KiB]
100 puta

PostPoslato: 25 Feb 2010, 23:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Ja ne znam koja sam krvna grupa, pa me baš briga. :lol: I ovako imam ograničenja kad je hrana u pitanju.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2010, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Evo i za AB grupu, jer forumska aplikacija ne dozvoljava vise od 3 priloga po stranici. :P

http://www.speedyshare.com/files/21141165/Type_AB.rar

I kompletna knjiga:

PDF
Word

Spoiler:
Trebalo bi se sve to raspakovati prvo. :D
http://www.rarlab.com/

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 15:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Umerenost u hrani i picu...
Naravno da nije zdravo prejedati se, ali isto tako ova prica o 1/3 zeluca ne pije vodu... Vazno je imati redovne obroke i raznoliku hranu kako bi se podmirili sve potrebe za hranjivim materijama... Jesti dovoljnu kolicinu povrca, raznovrsno, meso, raznovrsno, morske plodove i recnu ribu.... Nije dobro ni ovo sto tensSa radi, covek samo tuce piletinu i rizu a ostatak vitamina i minerala kroz neke sejkove i druge proizvode... Ja jos nisam video da je on napisao da je jeo ribu i slicno :lol: :lol: :lol:
Covek svaki dan jede piletinu ili ja igrom slucaja uvek ubodem na temu kada je njemu piletina na meniju :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 12:09 
Jedem ja sve, samo sto recimo brokoli, kupus i te gluposti ni ne pishem na onoj temi, ribe pojedem najmanje kilogram u toku sedmice, a znam svakodnevno i pola kile, sve zavisi...

Jedem obicno par vocki ujutru i to je to sto se tice voca...

Vitamini i minerali u tabletama samo nadopunjuju iste koje unosim hranom... :) :)

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Jedem ja sve, samo sto recimo brokoli, kupus i te gluposti ni ne pishem na onoj temi, ribe pojedem najmanje kilogram u toku sedmice, a znam svakodnevno i pola kile, sve zavisi...

Jedem obicno par vocki ujutru i to je to sto se tice voca...

Vitamini i minerali u tabletama samo nadopunjuju iste koje unosim hranom... :) :)

I breTensSa, sto si ti zdarv ko dren! Al' brate, tvoji ce da bankrotiraju zbog tvojih obilnih obroka.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]