+1 kg od idealne, pih

Evo
veverushka je napisao:
malka je napisao:
Veve draga,moras da se natjeras da jedes posebno kada je dorucak u pitanju i to ti nije za debljanje nego samo za snagu i energiju,dobro ce ti doci i neki napitak od svjezeg voca,mlijeka i meda po mogucnosti,i ne sekiraj se toliko
a mrsavo je jos uvijek u modi

kad si vec kod napitka, dobila sam fenoemnalan recept, sa svimsastojcima koje si navela, samo je banana u pitanju. ma, meni je problem dorucak! to me ubi! radim na gojenju i stalno jedem slatko, ali nekako vise sagorevam nego sto unesem. vec me pomalo plasi! predamnomje naporan mesec i ne budem li izasla na kraj sa ishranom, nece biti dobro...
bice bolje...
Med je dobar, ali umjereno, ne bi se trebalo jesti vise od 1g/kg tezine. Ima fruktozu, glukozu i saharozu koje ga cine nevjerovatnim energentom, je problem sto ce ti brzo popuniti energetske nedostatke, i svaki slatkis koji uneses ce dalje ici u stvaranje "robnih rezervi" u tvome potkoznom tkivu

Evo recept za sve koji nemaju vremena, a ne zele da se nezdravo hrane ili da gube tezinu zbog nedostatka vremena, za odrzavanje tjelesne mase, tako isto i misicne, a ne goji provjereno... Puno je protiena koji su nepohodni proteini obnovu svih celija u organizmu, 2 ovakva shejka sadrze dovoljno proteina da podmire dnevne potrebe u proteinima osobe od 80 kg.
3 dl mlijeka = 10g proteina 4,5 g masti (light mlijeko)
200 g mladog sira - 25g proteina, 2g masti
pola banane iliti 100 g= 24 g ugljenih hidrata, 1 g masti
Ubacis 10g kakao instant napitka zbog ukusa = 8g UH.
Ovo ti je kompletan obrok, imas u njemu 2g whey proteina i 33 grama kazeina, oba proteina imaju 1.0 nutritivnu vrijednost (potpuno se iskoriste u tijelu i ugrade), dakle, imas gradivnu materiju za tijelo, a za energente imas ugljene hidrate iz banane i kakaoa i ovo malo masti. Ovakva 2 shejka, koja su ukusna, jedan ujutru uz dorucak, jedan navece, nema boga da smrsas, mozes samo dobiti kvalitetnu tezinu... Smutis u shejkeru, moze ponijeti sa sobom na fax/posao, popijes ga za minut doslovce...