EiLeen je napisao:
psyborg je napisao:
EiLeen je napisao:
Ja sam se sad prejela neke paste s gljivama, pamezanom, pilecim srcima i nemam pojma shta sve nije bilo unutra... Al bili su buonissimi.... Mmmmm... Naravno, nisam ih ja pravila, ne daju mi da kuvam ovdje njihova tradicionalna jela...

e jest i ti ta egzotichna S***a mozes jesti.....\
Istina... Ja obozavam egzotichna jela.... Uvijek cu u restoranu naruchiti neshto shto nisam probala prije nego siguran recept.... I mogu ti reci, nikad se nisam pokajala...
Sad pijem engleski chaj, poslije predobrog kuvanog vina s indijskim zachinima (:lol:) i hamburgera od soje...

Cimerka je napravila i super salatu s kukuruzom, malim pomicama i zelenom salatom... Njam... Oni su na to sve josh dodali krem gorgonzolu, al ja stvarno nisam mogla... Mislim da bih povratila...
kroneru samo pijes

btw koje indijske zacine stavljas?meni je do sad najbolje kuvano vino s vanilom,karanfilicem,cimetom i braon secerom
engleski caj s mlijekom?ja sam se jedno vrijeme ubijala istim(kao "skidala" se s kafe,a u stvari ista kolicina kofeina

)
a sto se tice "egzotike" u kuhinji,tu smo negdje ,doduse meni je istok interesantniji ti si mi malo na mediteranu "zaglavila"
a sta ja jedem ovih dana ,blah slatkisi(pms) i tone cajeva i limunade,glupa prehlada

i ja sam pila jedno vrijeme onaj CHAI, indijski sa džindžerom i ko zna čime još, to mi tetka iz Engleske poslala. Onda mi počeo smetati na stomak, vjerovatno zbog džindžera. Ali je miris i okus fantastičan.
A kuvano vino.. isti recept koristim, iste začine.. i super... nema boljeg sredstva zimi za ugrijati se.