RSboljaPolovinaBiH je napisao:
nek vrate
"Kvik" 
nezaboravne pljeskavice su bile tamo.
016 je dobra zamjena za preminuli kvik, a sto se tice Meka, pa ne znam, ponekad jedem kad sam van banjaluke, ali vec odavno nikakve njihove burgere ili sl. nego samo McChicken (ne znam sta je u njemu sa tom piletinom) ali je ok. Medjutim, ako mali meni bude preko 10km, mogu odmah to da zatvore. Sve u svemu, ko bude htio ici u Mek da se pokaze, izbaci svoj novi skupi mobilni, i pokaze nove patike, to je pravo mjesto za njega... daleko bolje od 016 ili ostalih brzih hrana.
Ko bude previse gladan za tako nesto, taj u BL ima vec nesto svoje sto preferira.
PS
Slazem se za komentare za sladoled, a s obzirom da je u BL, objektivno, kvalitet sladoleda u slasticarnama opao, u tom slucaju to moze biti samo dobra stvar.
Na kraju, Mek se spominje kao + za turizam jer svaki stranac koji je neupucen, a gladan, zna gdje ce ici da jede....
Da, u Kviku je bilo odlicno. Mislim da je pljeska velika bila nesto oko 1.50 ili 2.00, a uz to naravno priloga koliko hoces, i jos ti besplatno daju i salmonelu. To valjda kao prilog uz kiseli krastavac. Te godine kad su mene pocastili pomenutom, na infektivnom se pojavilo 20tak ljudi, svi sa istim problemom. Bili su dobri i poredali nas u zajednice sobe da se druzimo.

Na stranu salmonela, moram priznati da je pljeska bila dobra. 016 mi je bolja. Imaju jos one gurmanske koje su...
A to sto kazes za turizam, potpuno si u pravu. Kad neki stranac dodje, zna sta da ocekuje od Meka i oticice tamo, dosta vjerovatno. Mada ovi nasi turisti sto nas posjecuju, mislim da su hipi turisti i da hejtaju Mek.
Meni iskreno Mek je obicno smece (sem sladoleda koji stvarno jeste odlican, i volim koka kolu popiti u onoj casi sa sve gomilom leda), ali nekako mi to grad u pogledu turizma unapredjuje, iz ovih razloga sto RS spomenu.