BSE je napisao:
ako su im dobavljaci isti, onda je to i razlog skupoce posto transport kosta, carina isto tako
cijena rada ovdje je, cini mi se, visa nego u Srbiji
Dobavljači su im uglavno iz Njemačke, Austrije i Mađarske, a ti sam procijeni dal su skuplji izdaci za transport i osiguranje prema Banjaluci ili Kragujevcu, Nišu...!
Plate zaposlenih u BL MCD signo nisu ništa veće nego njihovih kolega u Srbiji, jer ovi naši, kako je menadžment javno obznanio, mjesečno primaju iznos koji je ravan zakonski definisanoj minimalnoj zaradi u Srbiji (oko 400 KM - naravno u tamošnjim dinarima).
S obziorom na politiku menadženta prema BL, ne bi me uopšte čudilo da je situacija potpuno suprotna i da su zapravo tamo veće naknade po radnom satu.
A Carine...
Carinske stope na njihovu robu u Srbiji sigurno nisu ništa veće nego ovdje, ALI JE TAMOŠNJI PDV ČAK 20%, pa tako da ti i taj argument "ne pije vode"!
Citiraj:
i na kraju, u manje razvijenim mjestima su cijene inace vece, tako da, ako mislis raditi poredjenje sa Srbijom, moras uzeti u obzir samo gradove u Srbiji
Cijene MCD restorana u Srbiji su iste za sve lokacije, bez obzira dal je riječ o BGD-u, Subotici, Nišu, Velikoj Plani... nema to ama nikakve veze sa veličinom mjesta.
Osim toga, nas dvojica upoređujemo cijene robe u MCD restoranima, a ne na tezgama zelenih pijaca, a pošto MCD svoje lokacije još uvijek ne planira po selima, ne znam čemu uopšte potenciraš razvijenost mjesta ili "uzimanje u obzir samo gradova". Niti je BL razvijenija i veća od BG, a niti je nerazvijenija i manja od Nove Plane da bi bila jelovnik MDC bio ovoliko skuplji.
Citiraj:
za stetu se ne sikiraju, ocigledno je da je McD ime toliko izvikano da ce imati odredjenu posjecenost
Ja ne potenciram njihovu "štetu", već komentarišem njihov diskriminatorski odnos prema gostima u BL restoranu, koji će u vidu manje posjete ipak njima samima obija o glavu.