banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 11:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 113  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jan 2013, 11:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jul 2011, 18:54
Sestra (13 god, odrasla uz VIVA/MTV hitiće, omiljeni su joj džastin biber, selena gomes, džonas braders i ostala mtv turbofolk svjetska buranija) navalila da je vodim. I tako se mi fino sladoleda raznih ožderavali da mi je šećer skočio koliko ne bi od pola tepsije domaće baklave..

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 12:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 18 Okt 2012, 07:25
BSE je napisao:
Rainbow Six je napisao:
GTK_Marko je napisao:
Kontam da cijene nemaju veze sa banja lukom i da se one formiraju daleko u vrhu, ne u samom restoranu.

Pa ako uzmemo u obzir da je nosilac prava na franšizu valjda isti lik koji drži MCD franšizu u Srbiji, odnosno da je uprava BL restorana u Bgdu, onda je jasno da cijene MORAAAJU biti barem na nivou onih u Srbiji, a to one nisu ni blizu.

kako to mislis "moraju"? ne vidim razlog zasto bi cijene morale biti na nivou onih u Srbiji

Dobro, ukoliko su im potpuno isti dobavljači, vlasnik, menadžment (uprava) kao i restoranima u Srbiji, a PDV značajno niži od onih u Srbiji + eventualne benificije koje su možda dobili po osnovu direktnog stranog ulaganja i zapošljavanja radne snage, ne znam kojom logikom cijene ne bi morale da budu čak i niže od srbijanskih. Nije valjda da neko kontao da im je tržište u Banjaluci jače nego npr. u Beogradu i Novom Sadu. Ako je tako, onda su im procjenu odradili potpuni mufljuzi i diletanti.
Jedno je sigurno - Jako je ružan utisak na tržištu kada ista kompanija ima duple standarde prema svojim potrošačima i tako načinjenu štetu, kada postane evidentna, više nikakva naknadna ulaganja u marketing ne mogu da poprave.
Nesumnjivo je jasna poruka da menadžent na nas ovdje tretira drugačije (lošije) nego potrošače u ostalim svojim restoranima po Srbiji.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 13:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
ako su im dobavljaci isti, onda je to i razlog skupoce posto transport kosta, carina isto tako
cijena rada ovdje je, cini mi se, visa nego u Srbiji
i na kraju, u manje razvijenim mjestima su cijene inace vece, tako da, ako mislis raditi poredjenje sa Srbijom, moras uzeti u obzir samo gradove u Srbiji
za stetu se ne sikiraju, ocigledno je da je McD ime toliko izvikano da ce imati odredjenu posjecenost

ps. posto su nas teta Slavica i Ciao pocastili svojim neradom u januaru, probao sam sladoled u McD - sto rece hercegovac k`o da sam tepsiju baklave slistio, bas je gadan

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 15:41 
Pripravnik
Pripravnik

BSE je napisao:
ako su im dobavljaci isti, onda je to i razlog skupoce posto transport kosta, carina isto tako

Dobavljači su im uglavno iz Njemačke, Austrije i Mađarske, a ti sam procijeni dal su skuplji izdaci za transport i osiguranje prema Banjaluci ili Kragujevcu, Nišu...!
Plate zaposlenih u BL MCD signo nisu ništa veće nego njihovih kolega u Srbiji, jer ovi naši, kako je menadžment javno obznanio, mjesečno primaju iznos koji je ravan zakonski definisanoj minimalnoj zaradi u Srbiji (oko 400 KM - naravno u tamošnjim dinarima).
S obziorom na politiku menadženta prema BL, ne bi me uopšte čudilo da je situacija potpuno suprotna i da su zapravo tamo veće naknade po radnom satu.
A Carine...
Carinske stope na njihovu robu u Srbiji sigurno nisu ništa veće nego ovdje, ALI JE TAMOŠNJI PDV ČAK 20%, pa tako da ti i taj argument "ne pije vode"!

Citiraj:
i na kraju, u manje razvijenim mjestima su cijene inace vece, tako da, ako mislis raditi poredjenje sa Srbijom, moras uzeti u obzir samo gradove u Srbiji

Cijene MCD restorana u Srbiji su iste za sve lokacije, bez obzira dal je riječ o BGD-u, Subotici, Nišu, Velikoj Plani... nema to ama nikakve veze sa veličinom mjesta.
Osim toga, nas dvojica upoređujemo cijene robe u MCD restoranima, a ne na tezgama zelenih pijaca, a pošto MCD svoje lokacije još uvijek ne planira po selima, ne znam čemu uopšte potenciraš razvijenost mjesta ili "uzimanje u obzir samo gradova". Niti je BL razvijenija i veća od BG, a niti je nerazvijenija i manja od Nove Plane da bi bila jelovnik MDC bio ovoliko skuplji.
Citiraj:
za stetu se ne sikiraju, ocigledno je da je McD ime toliko izvikano da ce imati odredjenu posjecenost

Ja ne potenciram njihovu "štetu", već komentarišem njihov diskriminatorski odnos prema gostima u BL restoranu, koji će u vidu manje posjete ipak njima samima obija o glavu.

Poslednji put menjao Rainbow Six dana 10 Jan 2013, 15:48, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 15:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rainbow Six je napisao:
BSE je napisao:

Dobavljači su im uglavno iz Njemačke, Austrije i Mađarske, a ti sam procijeni dal su skuplji izdaci za transport i osiguranje prema Banjaluci ili Kragujevcu, Nišu...!
Plate zaposlenih u BL MCD signo nisu ništa veće nego njihovih kolega u Srbiji, jer ovi naši, kako je menadžment javno obznanio, mjesečno primaju iznos koji je ravan zakonski definisanoj minimalnoj zaradi u Srbiji (oko 400 KM - naravno u tamošnjim dinarima).
S obziorom na politiku menadženta prema BL, ne bi me uopšte čudilo da je situacija potpuno suprotna i da su zapravo tamo veće naknade po radnom satu.
A Carine...
Carinske stope na njihovu robu u Srbiji sigurno nisu ništa veće nego ovdje, ALI JE TAMOŠNJI PDV ČAK 20%, pa tako da ti i taj argument "ne pije vode"!

dobavljaci distribuiraju u centralu, koja se nalazi u Beogradu, sto znaci da treba da se transportuje ovamo, predje granicu, plati carina i pdv (tako da je nevazno koliki je pdv u Srbiji)
sto se plate tice, ne znam sta je njih menadzment obznanio ili da li si ti pogresno shvatio, ali ovdje moraju da postuju zakon RS, a samim tim i minimalnu zaradu u RS

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 15:59 
Pripravnik
Pripravnik

BSE je napisao:
Rainbow Six je napisao:
BSE je napisao:

A Carine...
Carinske stope na njihovu robu u Srbiji sigurno nisu ništa veće nego ovdje, ali je tamošnji čak 20%, pa tako da ti i taj argument "ne pije vode"!

dobavljaci distribuiraju u centralu, koja se nalazi u Beogradu, sto znaci da treba da se transportuje ovamo, predje granicu, plati carina i pdv (tako da je nevazno koliki je pdv u Srbiji)

Ne postoji ni minimum šanse da bi neko za robu na kraju duplo platio carinu, tj, prvo u Srbiji pa zatim isto to činio u BiH, naročito ako je u BiH otvorio firmu koja je registrovana i kao carinski i PDV obveznik i kao takva ima pravo da sama uvozi i carini svoj repromaterijal.
Ako si ikada imao priliku da se upoznaš s zakonskom regulativom u vezi carinjenja roba, onda bi se trebao prisjetiti da se carina plaća samo u zemlji konačne upotrebe robe, dok se kroz ostale zemlje roba samo provozi. Svaki dinar carine i PDV-a koji su eventualno platili u Srbiji, svakako da refundiraju čim dokažu da su tu robu isporučili dalje, preko granice u BiH, tj. u Banjaluku.
Drugačije rečeno, oni za robu koju iz BGD pošalju u BL u Srbiji na kraju ne plate ni jedan jedini dinar PDV-a ili carine. S obzirom na značajnu razliku u PDV stopi, roba u Banjaluci ih u nabavci SIGURNO košta jeftinije nego ona koju prodaju u Srbiji. U to ne sumnjaj ni malo!

Citiraj:
sto se plate tice, ne znam sta je njih menadzment obznanio ili da li si ti pogresno shvatio, ali ovdje moraju da postuju zakon RS, a samim tim i minimalnu zaradu u RS
Ovdje si malo jače nejasan. Pa valjda i u Srbiji moraju da poštuju zakon jer i tamo ima zakonski minimum zarada? Ja sam ti praktično dokazao da plate u BL sigurno nisu veće od onih u Srbiji, kako si ti bio pretpostavljao.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 16:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rainbow Six je napisao:
Ne postoji ni minimum šanse da bi neko za robu na kraju duplo platio carinu, tj, prvo u Srbiji pa zatim isto to činio u BiH, naročito ako je u BiH otvorio firmu koja je registrovana i kao carinski i PDV obveznik i kao takva ima pravo da sama uvozi i carini svoj repromaterijal.
Ako si ikada imao priliku da se upoznaš s zakonskom regulativom u vezi carinjenja roba, onda bi se trebao prisjetiti da se carina plaća samo u zemlji konačne upotrebe robe, dok se kroz ostale zemlje roba samo provozi. Svaki dinar carine i PDV-a koji su eventualno platili u Srbiji, svakako da refundiraju čim dokažu da su tu robu isporučili dalje, preko granice u BiH, tj. u Banjaluku.
Drugačije rečeno, oni za robu koju iz BGD pošalju u BL u Srbiji na kraju ne plate ni jedan jedini dinar PDV-a ili carine. S obzirom na značajnu razliku u PDV stopi, roba u Banjaluci ih u nabavci SIGURNO košta jeftinije nego ona koju prodaju u Srbiji. U to ne sumnjaj ni malo!

sa onim sa cime sam se ja susretao, bilo je otprilike ovako:
"centrala" narucuje robu, za koju placa carinu pri ulasku u zemlju, a onda distribuira robu na svoje podruznice i ako se one nalaze u drugoj zemlji, placaju carinu na uvoz u zemlju u koju salju robu
pretpostavljam da je tako i u ovom slucaju, jer koliko vidim kao vlasnici su navedeni Dreamfoods iz Beograda, sto znaci da su oni ti koji vrse nabavku

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 16:37 
Pripravnik
Pripravnik

BSE je napisao:
Rainbow Six je napisao:

sa onim sa cime sam se ja susretao, bilo je otprilike ovako:
"centrala" narucuje robu, za koju placa carinu pri ulasku u zemlju, a onda distribuira robu na svoje podruznice i ako se one nalaze u drugoj zemlji, placaju carinu na uvoz u zemlju u koju salju robu
pretpostavljam da je tako i u ovom slucaju, jer koliko vidim kao vlasnici su navedeni Dreamfoods iz Beograda, sto znaci da su oni ti koji vrse nabavku

Ma potpuno netačno, vjeruj mi. Nema nikakve logike ni potrebe da se na taj način naduvava cijena sopstvenog
proizvoda u nabavci. Tako se možda jeste radilo, al u srednjem vijeku.
Uzmi u obzir da im meso dolazi iz SAD... Pa nije valjda da misliš da se na njega prvo plaća carina od 15% (karikiram) u Frankfurtu, pa zatim 15% pri dolasku u Srbiju, pa 15% u BiH... :LOL:
Ne ne ne... to se tako ne radi. Roba koja je namijenjena krajnjoj potrošnji u BiH, u BiH se carini i oporezuje. Carina u Srbiji i BiH se po zakonu plaća samo za uvezenu robu koja tu i ostaje u upotrebi, a provoz i izvoz su potpuno oslobođeni carinskih opterećenja. Da bi se nešto smatralo robom u provozu, mora da se dokaže da je ista na kraju napustila carinsko područje koje se najčešće poklapa sa teritorijom države. Praćenje kretanja takve robe ostvaruje se carinskim nadzorom. Ponavljam, roba koja je ušla i izišla iz države ne podliježe plaćanju carine.

Nisu ovi iz MCD toliko blesavi da Srbiji daju pare u džep na račun svoje konkurentnosti u BiH kad i sami mogu da uvezu drito u BiH. Stvar je u tome što im Srbija, za robu isporučenu pod nadzorom prema BL, na kraju uopšte ne uzima carinu i PDV jer i njoj samoj nije u interesu da opterećuje ulaganje nekog domaćeg pravnog lica u inostranstvu. Ne sumnjaj da sav profit iz BL MCD na kraju ne odlazi u tu istu Srbiju.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Nakon 15 godina sam probao Mig Mac.

Bio je pun kiseline od kiselih krastavaca, meso totalno dijetalno, a ukus degutantan.
Čini mi se da nisu cijene te koje će da rastjeraju kupce.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 17:05 
Pripravnik
Pripravnik

musakica je napisao:
Nakon 15 godina sam probao Mig Mac.

Bio je pun kiseline od kiselih krastavaca, meso totalno dijetalno, a ukus degutantan.
Čini mi se da nisu cijene te koje će da rastjeraju kupce.

Kontam da im je prijatan ambijent zapravo jedini adut kojim prave posao.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 17:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Nov 2003, 13:28
Zna li iko koliko je danas ljudi bilo u Meku? Nisam stigao upratiti.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ja sam ispred Maca postavio senzore koji registruju svaki ulazak i povezani su sa ovom temom preko interneta, svakih 24h se pošalje automatski jedan post sa brojem ulazaka. Problem je ako uđe jedna osoba više puta ili ako radnici ulaze ili izlaze, to ne želi niko od nas na ovoj temi da se registruje, zato radim sa timom stručnjaka da riješimo i taj problem.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 20:59 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rainbow Six je napisao:

Ma potpuno netačno, vjeruj mi. Nema nikakve logike ni potrebe da se na taj način naduvava cijena sopstvenog
proizvoda u nabavci. Tako se možda jeste radilo, al u srednjem vijeku.
Uzmi u obzir da im meso dolazi iz SAD... Pa nije valjda da misliš da se na njega prvo plaća carina od 15% (karikiram) u Frankfurtu, pa zatim 15% pri dolasku u Srbiju, pa 15% u BiH... :LOL:
Ne ne ne... to se tako ne radi. Roba koja je namijenjena krajnjoj potrošnji u BiH, u BiH se carini i oporezuje. Carina u Srbiji i BiH se po zakonu plaća samo za uvezenu robu koja tu i ostaje u upotrebi, a provoz i izvoz su potpuno oslobođeni carinskih opterećenja. Da bi se nešto smatralo robom u provozu, mora da se dokaže da je ista na kraju napustila carinsko područje koje se najčešće poklapa sa teritorijom države. Praćenje kretanja takve robe ostvaruje se carinskim nadzorom. Ponavljam, roba koja je ušla i izišla iz države ne podliježe plaćanju carine.

Nisu ovi iz MCD toliko blesavi da Srbiji daju pare u džep na račun svoje konkurentnosti u BiH kad i sami mogu da uvezu drito u BiH. Stvar je u tome što im Srbija, za robu isporučenu pod nadzorom prema BL, na kraju uopšte ne uzima carinu i PDV jer i njoj samoj nije u interesu da opterećuje ulaganje nekog domaćeg pravnog lica u inostranstvu. Ne sumnjaj da sav profit iz BL MCD na kraju ne odlazi u tu istu Srbiju.

koji dio je netacan? ja sam se sa time susretao, a to je inace praksa centralistickih firmi (za 2 takve sam i sam radio)
dakle, centrala nabavlja iz inostranstva, placa carinu i pdv na ulasku robe u Srbiju, odvaja ono sto salje za BiH, na izlazu iz Srbije dobija povrat PDV-a, na ulazu u BiH placa carinu i PDV
da je nasa podruznica u BiH imala pravo sama da odlucuje i narucuje, bilo bi ovako kako ti kazes tj. roba bi isla direkt za BiH
a posto vidim da je MCD ovdje kod nas pod direktnom ingerencijom vlasnika licence koji je u BGD, cisto sumnjam da ovi ovdje direkt narucuju - to radi centrala u BGD-u

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 22:14 
Pripravnik
Pripravnik

BSE je napisao:
koji dio je netacan? ja sam se sa time susretao, a to je inace praksa centralistickih firmi (za 2 takve sam i sam radio)
dakle, centrala nabavlja iz inostranstva, placa carinu i pdv na ulasku robe u Srbiju, odvaja ono sto salje za BiH, na izlazu iz Srbije dobija povrat PDV-a, na ulazu u BiH placa carinu i PDV
da je nasa podruznica u BiH imala pravo sama da odlucuje i narucuje, bilo bi ovako kako ti kazes tj. roba bi isla direkt za BiH
a posto vidim da je MCD ovdje kod nas pod direktnom ingerencijom vlasnika licence koji je u BGD, cisto sumnjam da ovi ovdje direkt narucuju - to radi centrala u BGD-u

Eto pa je slučaj da sam i ja isto tako radio na sličnim poslovima i sasvim dobro znam ni idioti ne plaćaju dvaput carinu dvema državama na istu robu upravo iz istog razloga što se ni PDV ne plaća na istu robu u Srbiji i BiH. Svašta je moguće, a da neko kao što je MCD dvaput na uvoz jedne te iste robe plaća carinu... e to je već SF! Mislim da baš ne uvuđaš razliku između uvoza i provoza robe!
Vidiš, MCD vjerovatno u Srbiji radi na sledeći način:
1. roba se dovozi iz inostranstva i sprema nekakvo skladište koje se nalazi pod carinskim nadzorom (opšti termin za procedure praćenja kretanja neocarinjene robe unutar zemlje),
2. iz tog skladišta roba se dalje distribuira i to tako što se dio koji ide restoranima u Srbiji konačno carini (plaćaju se zakonom propisane dažbine), a onaj dio koji odlazi u BiH dalje pod carinskim nadzorom upućuje deklaracijom ka graničnom prelazu gdje napušta Srbiju.

Mislim da ima još varijanti, al ova mi prva pada na pamet.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 22:38 
Pripravnik
Pripravnik

Citiraj:
@BSE

Ako i sam malo bolje raymislim najprije će biti da kompletna "igranka" zapravo ide ovako:
1. Podružnica sagledava potrebe i podatke dostavlja centrali;
2. Centrala kontaktira regionalna skladišta (što se u slučaju MCD vjerovatno odnosi na neku lokaciju u Austriji);
3. Naručena roba se isporučuje drito u Banjaluku tako da se gubi tvoja teorija o troškovima vozanja, osiguranja, carina tamte-vamte uokolo preko Srbije;
4. Po ulasku robe u BiH, na nju se plaćaju carina i PDV jer je zapravo podružnica carinski i PDV obveznik;
5. Nema uokolo nepotrebnih idiotskih troškova koji kvare konkurentnost i utiču na profit. Nema bacanja para na transport i osiguranje "iza sedam brda i sedam gora", nema klackanja kamiona preko Drine, nema troškova procedura plaćanja pa vraćanja 20% PDV-a, nema natezanja sa Srbijanskim carinicima its;
6. Podružnica plasira proizvod na tržište i izvještava centralu o poslovnom učinku iliti ostvarenom profitu.
7. Centrali se dostavlja netto prihod i ona onda odlučuje o njegovoj raspodjeli (reinvestiranje u novu nabavku potrebnih količina robe i raspodjela na druge prioritete)

Ponavljam - Razlika u maloprodajnoj cijeni MCD u BL u odnosu na one u Srbiji nema ekonomsku opravdanost i u pitanju su jednino dvostruki aršini centrale prema potrošačima u Srpskoj i Srbiji. Ekonomska logika jasno upućuje da su troškovi rada BL restorana (PDV) zapravo značajno niži od onih u Srbiji.

Još samo da dodam:
Osim kritike u vezi sa alavim određivanjem cijena u Srpskoj u odnosu na srbijanske restorane, lično nemam ništa protiv što je MCD počeo da otvara restorane po RS. Baš naprotiv.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 00:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Ovaj zadnji post je ja mislim najbliži. A kako vam se da toliko razbijati glavu uopšte? Čitava stranica rasprave zasnovana na nagađanjima i pričama iz gospoCke.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 01:00 
Pripravnik
Pripravnik

Dobro, izvinjavamo se što smo spamovali temu posvećenu svakodnevnom brojanju gostiju u MCD-u. Možete slobodno da nastavite.

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 01:27 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Rainbow Six je napisao:

Ponavljam - Razlika u maloprodajnoj cijeni MCD u BL u odnosu na one u Srbiji nema ekonomsku opravdanost

ima, samo sto ti ne zelis da to prihvatis :)

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 11:36 
Pripravnik
Pripravnik

BSE je napisao:
Rainbow Six je napisao:

Ponavljam - Razlika u maloprodajnoj cijeni MCD u BL u odnosu na one u Srbiji nema ekonomsku opravdanost

ima, samo sto ti ne zelis da to prihvatis :)

Da prihvatim šta??? Nisi ponudio niti jedan argument, a sve što si pretpostavio ja sam ti jasno oborio. :evil3:
Uostalom nek drugi ovdje sami prosude!
Ne znam gdje si se ti sa tom pojavom susretao, al danas niko normalan to tako ne radi. Oni su jednostavno prekopirali cijene iz Federacije koje su prenaduvane do bola i sad i sami vjerovatno tamo prebrojavaju goste i kontaju kako im je posjeta nedovoljna.
Naravno, neće oni na kraju biti na gubitku, al će im dobit biti značajno manja od planirane, jer potrošači vremenom počinju oportuno da reaguju reaguju ako skontaju da ih neko tamo zajebava. Sladoled koji je u drugim njihovim restoranima 1,70, a u BL 2 KM ne i može da se nazove drugačijim imenom nego zajebavanje potrošača.
Čuuuj: "vozaju robu 700 kilometara okolo i plaćaju duplu carinu pa su eto... zato preskupi"! :confused2: :confused2: :confused2: :confused2: :lol: Pa gdje to ima??

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 12:47 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ne znam sta si ti obarao, ali cinjenicno stanje ostaje, a to sto to tebi nije normalno je vec tvoj problem
cijene su mozda prenaduvane, ali ne vidim da nesto pretjerano utice na posjetu, jer da utice korigovali bi ih, eventualno zatvorili objekat, a koliko imamo prilike da vidimo nista od navedenog se ne desava
generalno, sva roba koja dolazi ovdje ima prenaduvane cijene

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73 ... 113  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]