PlavaMaca je napisao:
Stigma, nosila sam svekrvi danas kolač, ona kad je probala mislila je da je sa lješnjacima. Mislim da nema potrebe da stavljaš u kore, ali sam pročitala da neko stavlja mljevene orahe u onaj gornji sloj, od okrajaka.
Pronašla sam i to da se ne treba smanjivati količina šećera u kori, jer je on potreban da bi se karamelizirao tokom pečenja.
Mislim da mi nikako ne bi prijala verzija sa dulche, jer je kolač i ovako karamelast, pa mu ova blago kiselkasta krema dobro dođe.
azdajica-ny je napisao:
i ja sam takvo nesto cak i pravila sa " dulce de leche" (kondenzovanom mlijeko sa secerom ukuhano,kao karamel otprilike) sto je jako ukusno ali prejako,a ovo sa jogurtom mi djeluje dobro ali cu ostaviti za neki dan kad budem imala malo vise vremena...
napravila
iako je bilo kriticno jer sam zaboravila da prodavnice danas ne rade, pa sam morala u drugi deo grada po pavlaku. koristila sam onu sa 15%masnoce nisam uspela naci drugu.
u pravu ste, ova verzija sa kondenzovanim bi bila bas prejaka. u kore sam stavila 100gr maslaca kao i plavamaca i sasvim je dovoljno. e da, stavila sam i malo manje secera, ali mrvicu vise meda i pekla sam ih da porumene, nisu tako svetle kao tvoje i okus je super, totalno karamel okus. fotkacu sutra kada se ohladi, pa ces videti.
dobro da si napisala ovo za secer u filu, stavila sam pola manje i sasvim je dovoljno slatko.
ispekla sam 8kora, ali sam se zeznula sa kalupom, pa zadnja kora nije mogla stati
ali sam je izlomila i stavila u zdelice, prelila ostatkom fila i imali dezert posle vecere. obzirom da se nije ohladio dovoljno, da kore nisu dovoljno otpustile ... kolac je fin, ali ne svrsavam dok ga jedem kako su mnogi na coolinariki opisali. ali pravicu ga ponovo.
azdajice u sustini je kolac mnogo lakse i brze napraviti nego sto u receptu izgleda.