banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 08:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 282  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Mar 2012, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
stigmata je napisao:
boa je napisao:
kakv sam rucak danas jela.mmmm.

i ja - bocu infuzije, mmmmm ... :lol: :lol: :lol:
ali bih radje ovo tvoje draga, zvuci extra.

ista sam ti :-? sad vec 2 h razvlacim suhu kiflu :roll:

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

meni se tako jede neki fini kremasti rizoto sa tikvicama,a ne smijem,ko ce docekati normalnu hranu :-?

Vrh

PostPoslato: 27 Mar 2012, 23:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
joj azdajice, jel´ to opet alergija? :(

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nije ali ce uskoro :-?
dajte mi neku novu ideju za tikvice,i dalje mi se jedu ;(

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 19:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
Kod mene mama često napravi uštipke od tikvica, ali bojim se da ti se to neće svidjeti, mada garantujem da budu takve da se prsti odgrizu.

Oguliš tikvice i narendaš, posoliš i ostaviš malo da puste vodu. Procijediš, u to dodaš mladog sira za pitu, jaje, malo brašna (samo da poveže) i začine kakve voliš. Praviš male uštipćiće ili šniclice (ko kako voli da to nazove) i to pržiš u dubokom, vrelom ulju. Možeš poslije da ih staviš na papir da upije višak masnoće.

Stvarno bude ukusno, sad kalorije... hmmmm...

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
jao feniks... zvuči savršeno

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 22:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Slika
Spoiler:
Slika

Baba pravi mmmlj buhtle, pa pošalje, al mi to pojedemo očas posla, pa sam morala da prokljuvim u te mračne tajne.
Skontali smo da je ključan pakt sa đavlom, jer su i buhtle tako mekane-dušaste. (Đavao snabdijeva dušama, a baba ih umjesi u tijesto:)

Malo sam čeprkala po netu, pa kombinovala nekoliko recepata i uspjela.
Napravila sam ih 38, a ostalo ih 5. Pravila duplu mjeru, kao pola će u zamrzivač, a pola za jesti, al ih cijeli dan malo po malo vadimo iz zamrzivača i za minut u mikrovalnoj su tople i meke kao da su sad pečene.
Damn buhtle!

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 23:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
ma daj, bježi, pa nema smisla stvarno, imaću 300 kila. vidim ovakve slike, i ako nema baš to, zgrabim prvo što mi se nadje pod rukom i žderem. ovu temu ukinuti i obrisati svaki trag njenog postojanja!!! ti maco, briši dok nisam pojela i papir od ove jadne čokolade koju sam smazala samo zato jer mi je bila prva pri ruci dok gledam ove slike.

:D

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Jes' vala maco, uvijek okačiš nešto 'vako u nedoba kad ja ne bih smjela ni pomisliti na kuhinju.

Sreća pa ne volim buhtle. :-D

Ali to opet ne znači da sad ne kontam šta bi mogla da zakoljem umjesto buhli. Spavaj Phoenix, dalje od vrata, dalje!!!

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 23:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:01
gotovooo, ja smazala u tren oka i čips, a tu mi je smoki i još pola Schogetten sa lješnjacima koja je tužnu sudbinu izbjegla jer je bila ispod kesice čipsa.

edit: znam da ovo nije tema šta ste zadnje jeli, ovo su samo moji utisci i reakcije na sliku buhtli i nedostatak istih. :)

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 23:24 
Veteran
Veteran

O, pa sve moje nadahnute kreacije su ponoćne ili poslije ponoćne. Ja sam noćna ptica-kuharica. U slučaju buhtli pekarica.
Iste su nastale juče u ovo doba.
Moj kont izgleda ovako: prvo se cijeli dan bodrim kako sam bila dobra, nisam se ožderala (jel ono ko Tensa u nedelju?), onda mi oko osam-devet padne na pamet da bih možda ipak mogla nešto napraviti. Onda se odgovaram od te naumi nekih sat-dva, pa onda u deset skočim i do dvanaest već omastimo brke :)
Dragi je sinoć bio baš sretan, a sretan je i danas svaki put kad izvadim novi paketić iz zamrzivača. Pita kad će nova tura.
Ne znam kako, ali on se ne deblja, a uvijek jede. Ja sam buhtla :(

P.S.
Još uvijek je 5 buhtALA u životu, ko prvi do mene...:D

Vrh

PostPoslato: 28 Mar 2012, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tako me slatko nasmijaste u ove ranojutarnje sate. :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
mama danas pravila "crnu ruzu" i prenesem joj savjet Plave mace da u puding umjesto margarina umuti slag.
poslala svojoj ceri na posao, divno je ispala :D
mislim da cu je i ja danas ponovo praviti :)

Volim buhtle, ali ih nisam pravila 100 godina jer ja nemam granica kada su strudle, buhtle, palacinke, krofne i slicno u pitanju.

A sto se tice ustipaka sa tikvicama.,.pravi moja svekrva ali ja nisam ljubitelj. Previse masnoce upiju, dzaba posle cijediti na salveti.
Ljepsa mi je ljevusa sa tikvicama, jos kada pomijesam malo kukuruzovog brasna...mmmmmmmmm

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 12:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

azdajica-ny je napisao:
nije ali ce uskoro :-?
dajte mi neku novu ideju za tikvice,i dalje mi se jedu ;(

evo ljube..probaj nesto od ovog, meni djeluje primamljivo...iako ih ja najvise volim solo sa rostilja ili pohovane.
http://www.coolinarika.com/recept/tko-j ... i-tikvice/
http://www.coolinarika.com/recept/veget ... d-tikvica/
http://www.coolinarika.com/recept/tikvice-sa-tikvicama/

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 13:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Sep 2004, 11:42
ufff, kako ove buhtle izgledaju extra. moj dragi nije bas ljubitelj, pa me nervira sto uvek ostane, a mrzim bacati. ali neka mala kolicina bi se mogla napraviti :D

ja sam jutros za dorucak pravila kukuruzni hleb http://www.coolinarika.com/recept/hleb- ... oon-bread/ , fenomenalan je. nemam ove posudice, vec par godina planiram da ih kupim, pa sam testo stavila u pleh za muffins. a kako mi se svaki put zalepe za one papirne muffins-korpice, uzela sam onaj papir za pecenje, isekla i time oblozila pleh i super je. od sada koristim samo taj papir.

ovi ustipci od tikvica se ne moraju prziti, nego peci u rerni. odoh trknuti do prodavnice, ako nadjem lepe tikvice, pravim to danas.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ovo nesto kao projice.
ja ih obozavam.

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
јоооооој бухтлееееее :love10: :love10:

мени је њих бака правила са сиром и са пекмезом. нико их није знао направити ко бака :D

и ја сам их себи правио 2-3 пута. пола бухтли са сиром, а пола са еврокремом и биле су мммммм

Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Što se tiče onih tikvica, naravno da upiju masnoću. Caka je da se ne doda puno brašna i da se stavi u baš vruće ulje da budu čak malo i hrskave. :-D

Mi ljevušu (u mom kraju kažu ljevača) pravimo samo od kukuruznog brašna (nekako mi bude zblebana kad je pšenično ili kad je pola-pola) i u to mogu tikvice ili neko zelje (tipa špinata ili blitve). I ja volem kad narendam tikvice, puno mi je ljepše nego kad se isjeckaju. I malo paradajza....aaaaa...

Generalno, šta god od kukuruznog brašna napravili, Phoenix nemojte zvati na ručak jer će vam sve pojesti. :lol: Doduše, neki dan sam probala projicu u Tempu i bila je loša, dodali su pšenično brašno...

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 23:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ja obozavam tikvice i mogu ih jesti svakako ali mi je vec ponestalo ideja,na kraju sam ih jela sa teflona sa koprom i b.lukom :)
ja kad pravim te ustipke,narendam tikvice,posolim,ocijedim,dodam jogurt,1 jaje,sireve sto se vuku po frizideru,so,biber,kopar,persun ,p.za pecivo i malo brasna,npr 2 tikvice,solja jogurta,pola solje brasna,i kap dvije neke rakije ,manje upija masnocu,stavljam ih na ubruse i ne budu masne ili malo cvrsce tijesto pa na papir i u rernu,tako pravim cuftice od kelja
blackrose,obavezno mi ostavi komad,jos uvijek cekam da to probam prije nego napravim:)
mene sad spopalo da pravim i jedem choco chips cookies i ne mogu docekati sutra popodne da ih napravim ,cim sam se oporavila,odmah mislim na hranu :)

Vrh

PostPoslato: 29 Mar 2012, 23:41 
Veteran
Veteran

Ja sam danas pravila burek (+jogurt i mladi luk), zvali smo i sveki na ručak, pa smo se nas troje pošteno prejeli.
Dobila sam kompliment da je dobar i predobar :D Malo sam kasnila, pa me uhvatila u po razvijanja jufki, al je sve ok prošlo. :bounce:
Ostalo mi je malo tijesta i malo mesićka, pa sam u to nasjeckala jedan krompir, za "šareni burek".
Ono što je najzanimljivije, ponovo pravim buhtle :D
Upravo se peku :bounce:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59 ... 282  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]