banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 19:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 282  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Mar 2012, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Jeste.

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 19:50 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ne slušaj ih TensSa,one su samo ljubomorne na tvoje kulinarske vještine :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 20:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2010, 22:34
PlavaMaca je napisao:
Najnoviji rad, srećom nosila sam je kao rođendanski poklon, nije bila na prodaju, pa sam mogla i ja da je jedem :D
Tortica je bila roza i bijela iznutra, krema od sira i maline :D

Trebalo je onda da uslikaš da vidimo kako izgleda i unutra. I da nam doneseš po parče.

Baš je lijepa. :love7:

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja njoj nista ne vjerujem. Zato predlazem da napravi par torti i onda mi dodjemo da se uvjerimo u kvalitet i ukus :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 20:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Vidiš, u pravu si. Ko nama garantuje da ona ovo nije našla sliku negdje na internetu, a kao njene torte? Mo'š mislit'.

I ja glasam za to probavanje. Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 20:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Usvaja se. :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Odlicno :D A posto smo mi fini narod, dacemo joj fore 2 sedmice da smisli koje torte ce napraviti, sto znaci krajem mjeseca je degustiranje :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 23:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
и ја сам за дегустирање :D

иначе кувари ево вам једна страница да мало размјењујете искуства и хвалите се својим рецептима :D мој друг(иначе већ неколико година кувар по БЛ ресторанима) направио па ме замолио да мало раширим:

https://www.facebook.com/pages/BL-Kuhin ... 28?sk=info

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Шајин je napisao:
и ја сам за дегустирање :D

иначе кувари ево вам једна страница да мало размјењујете искуства и хвалите се својим рецептима :D мој друг(иначе већ неколико година кувар по БЛ ресторанима) направио па ме замолио да мало раширим:

https://www.facebook.com/pages/BL-Kuhin ... 28?sk=info

Nema šta, faca ti je drug samo mu malo malene ove porcije... :D

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 23:54 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
pa cim je kuvar po restoranima nije ni cudo sto su porcije male :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2012, 23:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Једино су у Врбасу порције џиновске :D у ствари можда су још негдје, али није баш да често залазим по ресторанима. :D

за кафане, ту би се већ дало дискутовати :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 03:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Uh, nije me bilo kući, a vi razvezli kako kradem s neta, pa biste još i da vas častim?!
Jeste face :P

Hajd, može degustacija, al onda ima i da naručujete od mene. Obećavam da su mi torte bolje barem od Manjinih, a cijene povoljnije. I nema margarina :)
Imate na stranici (link u mom potpisu) u infu navedene neke od okusa, pa sebi izglasajte koju ćete i ja pravim.
Jel valja? Mjesto degustacije birate sami.

P.S.
Baš sam se nadala da ću je uspjeti uslikati iznutra, ali pošto su je se djeca dočepala nisam imala nikakvu šansu.
Sestra je blicnula jedan komad mobitelom, slabo se vidi, ali ako insistirate...

Moja mama je čula da je petogodišnja slavljenica rekla kako je "Baš takvu tortu željela" :D , ova nije bila naručena, već je bila moj poklon. :

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 08:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
BSE je napisao:
pa cim je kuvar po restoranima nije ni cudo sto su porcije male :D

Ma znam, to ja ne volim kod restora, oderu te za dva zalogaja. :?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 08:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
azdajica-ny je napisao:
http://www.google.ba/imgres?imgurl=http://www.seshamo.com/uploads/images/0002/9293/steamcooker.jpg&imgrefurl=http://www.seshamo.com/articles/5392-steam-cooker&h=626&w=600&sz=41&tbnid=dt46iN9spnk0QM:&tbnh=90&tbnw=86&prev=/search%3Fq%3Dsteamcooker%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=steamcooker&docid=c1iPfoiWnMnpeM&sa=X&ei=PNZgT97MK4HbsgakofH7BQ&ved=0CDgQ9QEwAw&dur=350 imam ovakvo nesto,ali slabo koristim,treba mi po sata da to operem,imam onu " mrezicu" kao djevdjir http://www.google.ba/imgres?imgurl=http ... Bw&dur=478 i ovo najcesce koristim
tenssa 5 min je predugo,ja toliko mrkvu kuvam

o, azdaho, ovo citava platforma. :angry1:
imam onu fritezu, sa tom resetkom, taman se moze za to iskoristiti. i koliko kuhas ovo na pari? 3 minuta?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2012, 23:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
ma tako nekako,prilicno kratko,posolim malo vodu,stavim resetku,kad prokuha voda,poredam povrce,poklopim koji min i to je to :)najcesce brokoli jedem samo posut parmezanom,karfiol s m.uljem i b.lukom i meni je to super prilog

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2012, 13:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Onomad sam probala Snikers tortu od Plave Mace, sad bi mogla neka druga, zbog boljeg uvida i eventualne ocjene :D

Inače sam otpočela samostalni kurs preživljavanja u kuhinji, sve dok gledam u Coolinariku dobro mi ide :D

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2012, 21:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Baš mi je drago da si imala priliku probati, meni iskreno ta nije najdraža, ja volim laganije, ali se momci lože na takve :D
Jel to bila guza torta?
Ja volim pomagati i davati kuharske savjete, pravim sve što stignem, ne samo torte i slatko, pa slobodno pitaj ako šta zatreba.
I ja volim Coolku :D

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2012, 09:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Da, da, doope torta :D Prejaka za moj ukus, ja sam za neke kremastije varijante, gledam neke tartove, ima odličnih recepata :)

Ovih dana prikupljam alatke za kuhinju, javim se za eventualne konsultacije, hvala :)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2012, 13:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najgora je napisao:
Inače sam otpočela samostalni kurs preživljavanja u kuhinji, sve dok gledam u Coolinariku dobro mi ide :D

:lol:

Brat mi je jednom rekao da sam upisala farmaciju zato što to sve bućkanje u laboratoriji liči na kuhinju! :lol:

Najgora je napisao:
Da, da, doope torta :D Prejaka za moj ukus, ja sam za neke kremastije varijante, gledam neke tartove, ima odličnih recepata :)

I ja b' nešto kremasto i voćno, po mogućnosti. Jest da neću odbiti ni snikers... :-)

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2012, 19:13 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Evo da preporučim dva recepta zbog kojih su gosti danas prste oblizali :)

Ovo pravim jako često, jednostavno je a predobro. Ove mjere su približne (za 4 osobe). Slobodno napravite i više, poješće se :)

Šampinjone (500g) odvojiti od drški i oguliti (ili oprati, kako ko voli) i u nauljenu vatrostalnu posudu poredati naopako. Za ovu količinu će vam vjerovatno trebati malo veća posuda ili dvije manje.
Izdinstati mljeveno meso (najbolje miješano, 500g) sa lukom i začinima po želji (dovoljno je vegeta i malo soli i bibera, ja nekad izmrvim i lovorov list).
Dinstanim mesom puniti šampinjone (zato je najbolje da su što veći šampinjoni) i ostatak mesa jednostavno presuti preko svega toga. Isjeckane drške od šampinjona takođe dodati na sve to.
Jednu krem-supu od gljiva viljuškom izmutiti s vodom i preliti preko. Zatim, dodati i jedno vrhnje za kuvanje (ni toga ne može biti previše). Ako nema dovoljno tečnosti, dodajte još malo vode, bitno je da bar dvije trećine visine bude potopljeno kako bi vaš ručak imao u čemu da se krčka. :D
Staviti u rernu na 250 stepeni, pred kraj pečenja posuti rendanim ementalerom ili nekim drugim sirom po želji. Pečenje traje 30-45min, pratite za svaki slučaj da ne zagori, gljivama ne treba puno da se ispeku. Važno je samo da voda ispari a da se ne zapeče previše.
Voilà!

I jedna salata koju sam danas isprobala i oduševila me:
http://www.coolinarika.com/recept/meli-melo-salata/
Link za dressing ne radi, ali nije teško zaključiti da samo treba izmiješati sve sastojke od jogurta pa na dalje :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5634 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 282  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]