banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Maj 2025, 21:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1075 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Sep 2024, 11:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
Digresija je napisao:
Prošle godine sam u mjesec dana obišao maltene sve restorane u gradu. Popravilo se stanje u odnosu na prije 5-10 godina, ali je BL još uvijek nespremna za neki top restoran (npr. sa barem jednom Mišelinovom zvjezdicom).

Otkako je Šljivić preuzeo Provansu, tamo idem na klopu.

Kazamat me zadnja dva puta razočarao - jednom donijeli teletinu ispod sača od juče. Ja im još prije toga fino rekao:"Ako nemate frišku teletinu ispod sača, uzeću nešto drugo...", i pokušali da mi podvale. Vratio sam im nazad. Drugi put sam naručio biftek i kažem "medium rare". Donijeli "medium done", em je kvalitet bio ispod očekivanog.

Marko Polo sam isto precrtao. Ćale naručio teletinu s povrćem, a ja biftek. Konobar stavio na stol, ja krenuo da jedem, kad ono teleći medaljoni kod mene, a ne biftek. Kod ćaleta samo povrće - bez mesa. Zovnem konobara i kažem mu da ovo nije biftek, a on mene onako s visoka uz neki komentar pogleda u smislu:"Gospodine, da li ste vi ikad jeli dobar biftek?" ... I pokažem da kod ćaleta nema mesa, i da je ova teletina trebala biti u njegovom tanjiru. Zarcvenio se konobar, počeo se izvinjavati ... kasno je sad druže. Odem unutra i iznapušavam ih sve zajedno.

Kod Brke dva puta za redom dobio proljev od tjestenine sa biftekom i sosom od gljiva. Precrtao.

Gatsby je bio ok. Jeo sam i bifteke i tjesteninu neku, ne mogu se požaliti, ali konobari su malo bahati bili.

Integra (pored hotela) je hranom ostavila solidan dojam, ali konobar jedan nam je jednom prilikom donio toplo bijelo vino, pa se onda isfurao kad sam rekao da neću piti takvo, nego da donese hladno. Više od loše hrane mrzim bahate konobare.

Hedonist i Lukijan su ostavili takođe solidan dojam. Nije wow, ali više nego prosjek.

Mala stanica zadovoljavajuće, dobri konobari i dobra klopa.

Kodiak: nekoliko puta jeo solidan biftek, ali zadnji put meni i kolegi donijeli neko žilavo meso za gulaš, a ne biftek. Vratili smo nazad. Konobar takođe potvrdio da se žale gosti na kvalitet mesa i da će prenijeti gazdi da promijene dobavljača. Kako god - ne idem tamo više na biftek.

Koncept (kod Emporiuma): par puta ok, zadnji put proljev dobio od bifteka u šampinjon sosu. Precrtao.

Bizarre: nekoliko puta jeo silom prilika, svaki put hrana bila bezveze. Čak jednom i sa forumašima.

Rotkvica: dobre salate imaju i još neku egzotiku, ali nije vrijedno para.

MCB (Master Craft Brewery): Koljenica sa grahom odlična, burger bio suv baš.

Stara Ada: nekoliko puta za redom se razočarao u hranu tamo, pa sam precrtao. A konobari Bogom dani.

Monogram: svaki put dobra klopa i ljubazni konobari.

Agape bezveze. Od sušija dobio proljev (zašto li sam uopšte pomislio da ću moći jesti solidan suši tamo!?!?), biftek je bio kao malo bolji kotlet - suv i žilav.

Bilo je tu još raznih malih restorana, ali ovo je skraćena recenzija nekih "poznatijih" restorana...

Jedna preporuka, ali za Split! U prolazu skoknuh do centra, u starom dijelu grada ima restoran Bokeria. Klopa je bila vrhunska, em je konobar Zdrave (inače porijeklom iz Šipova) ponio titulu najboljeg konobara, kojeg sam sreo u životu.

Rekao bih da tvoj stomak nije baždaren na BL gastro meni dok te tako često protjera.
Usput veli se iŠipova a ne iz Šipova. Mislim na naše prostore.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 12:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2024, 10:06
ferdinand je napisao:
supersonic je napisao:
ElPadrino je napisao:
Au Digresija brate, trebao bi napisati neku knjigu tipa "Život i naravučenije po banjalučkim restoranima". :) Kakva avantura, ja ne znam da l sam ukupno u životu bio što je čovjek za mjesec dana.

Nego, vidim baš da se žališ na konobare, da l i vi ostali imate utisak, ja ga imam, da se usluga nekako globalno pokvarila. U smislu da konobari više nisu iz fazona da budu ljubazni i da ti donekle podilaze, već sve više bude kurčenja i ofirnih odgovora i sve ostalo ? Meni je nekako, nekada još kao klincu dok sam išao sa starcima po restoranima, simbol tih restorana osim dobre hrane i da ti neko drugi spremi jelte, bilo i da su konobari ljubazni i da se nekako prijatno osjećaš. Sad ako prigovoriš aj znaj hoće biti frke ili ne. Prije je čini mi se bilo obavezno da je mušterija u pravu i skoro pa nemoguće da ti se konobar izofira.

Zato sto je sve manje i manje pravih konobara, da tako kazem “ skolovanih” koji rade taj posao kako valja. Danas svako moze biti konobar, pocevsi od djece iz srednje skole preko studenata do likova koji ne znaju sta ce od sebe, pa daj tacnu da nosim cisto da radim nesto. Ono sto valja ti je po nekim fensi skupim restoranima ili su otisili vani.

A sve je manje i manje normalnih gostiju.
Brate dodju pojedini i preseravaju se po svim restoranima. Biftek ovakav, onakav, gljive, sos picka materina. Vraca se hrana za bez potrebe, izdrkava se na konobarima, uci se kuvare kako sta treba da rade i sl.

Ne, nisam ni konobar ni vlasnik restorana.

Jeste, ima i toga, ali nekako nekada su isto tako gosti bili diskutabilni, ali se znalo da konobar ide linijom manje otpora, da se negdje i dodvorava gostima i da uvijek ide na to da gost ostane zadovoljan. Sad nekako se izgubio i taj red i kvalitet usluge. Meni osim Lovačkog restorana u Priječanima, ne pamtim da sam bio uslužen na neki lijep, džentlmenski način. Možda još eventualno Perla i to je to. E to je ono što je meni katastrofa kod restorana, što naručiš ručak i piće, i hoćeš nešto drugo, moraš konobara ganjati i tri puta zvati itd i još se naljuti kad kažeš da bi trebao biti malo ažurniji.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Digresija je napisao:
Prošle godine sam u mjesec dana obišao maltene sve restorane u gradu. Popravilo se stanje u odnosu na prije 5-10 godina, ali je BL još uvijek nespremna za neki top restoran (npr. sa barem jednom Mišelinovom zvjezdicom).

Kazamat me zadnja dva puta razočarao - jednom donijeli teletinu ispod sača od juče. Ja im još prije toga fino rekao:"Ako nemate frišku teletinu ispod sača, uzeću nešto drugo...", i pokušali da mi podvale. Vratio sam im nazad. Drugi put sam naručio biftek i kažem "medium rare". Donijeli "medium done", em je kvalitet bio ispod očekivanog.

Marko Polo sam isto precrtao. Ćale naručio teletinu s povrćem, a ja biftek. Konobar stavio na stol, ja krenuo da jedem, kad ono teleći medaljoni kod mene, a ne biftek. Kod ćaleta samo povrće - bez mesa. Zovnem konobara i kažem mu da ovo nije biftek, a on mene onako s visoka uz neki komentar pogleda u smislu:"Gospodine, da li ste vi ikad jeli dobar biftek?" ... I pokažem da kod ćaleta nema mesa, i da je ova teletina trebala biti u njegovom tanjiru. Zarcvenio se konobar, počeo se izvinjavati ... kasno je sad druže. Odem unutra i iznapušavam ih sve zajedno.

Kod Brke dva puta za redom dobio proljev od tjestenine sa biftekom i sosom od gljiva. Precrtao.

Gatsby je bio ok. Jeo sam i bifteke i tjesteninu neku, ne mogu se požaliti, ali konobari su malo bahati bili.

Integra (pored hotela) je hranom ostavila solidan dojam, ali konobar jedan nam je jednom prilikom donio toplo bijelo vino, pa se onda isfurao kad sam rekao da neću piti takvo, nego da donese hladno. Više od loše hrane mrzim bahate konobare.

Hedonist i Lukijan su ostavili takođe solidan dojam. Nije wow, ali više nego prosjek.

Kodiak: nekoliko puta jeo solidan biftek, ali zadnji put meni i kolegi donijeli neko žilavo meso za gulaš, a ne biftek. Vratili smo nazad. Konobar takođe potvrdio da se žale gosti na kvalitet mesa i da će prenijeti gazdi da promijene dobavljača. Kako god - ne idem tamo više na biftek.

Koncept (kod Emporiuma): par puta ok, zadnji put proljev dobio od bifteka u šampinjon sosu. Precrtao.

Bizarre: nekoliko puta jeo silom prilika, svaki put hrana bila bezveze. Čak jednom i sa forumašima.

Stara Ada: nekoliko puta za redom se razočarao u hranu tamo, pa sam precrtao. A konobari Bogom dani.

Agape bezveze. Od sušija dobio proljev (zašto li sam uopšte pomislio da ću moći jesti solidan suši tamo!?!?), biftek je bio kao malo bolji kotlet - suv i žilav.

Bilo je tu još raznih malih restorana, ali ovo je skraćena recenzija nekih "poznatijih" restorana...

Jedna preporuka, ali za Split! U prolazu skoknuh do centra, u starom dijelu grada ima restoran Bokeria. Klopa je bila vrhunska, em je konobar Zdrave (inače porijeklom iz Šipova) ponio titulu najboljeg konobara, kojeg sam sreo u životu.

Ja bih rekao da je problem vise u tebi nego u nabrojanim restoranima ali dobro.

Evo npr. ovo "Odem unutra i iznapušavam ih sve zajedno.". Bukvalno se svakome moze desiti greska, konobar kada je shvatio gresku se izvinio po tvojoj prici i ti onda ides i kao napusavas kurcem konobare i kuvare jer su, zamisli, pogrijesili. Jebiga, nije ni to u redu.

Vrh

PostPoslato: 05 Sep 2024, 14:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Daleko od toga da hrana u restoranu mora biti ok da te ne pretrga i normalna usluga.
Ali ili Medjutim.
Hoces top restoran a da platis svoje jelo i pice 20-30 eura, I ja bi to sine....! Tvoj ukusni tanjir ili moj na stolu je kranji proizvod u nizu. Do njega se ne dolazi napusavanjem konobara ili kuvara!!

Jedan dobar prijatelje gurman putuje po svijetu i jede sve od skakavaca do najskupljih Japanskih stejkova.
Skoro posjetio BL, necu reci koje restorane ali covjek se iznenadio sa kvalitetom koju je ponudila postojeca cijena.

Ukratko ocijenio: sasvim sasvim solidno.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2024, 10:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Što se tiče napušavanja, mislim da je apsolutno opravdano čak i poželjno da to čovjek uradi za ono što su njemu priredili konobari.
Šta je trebao da im ostavi masu bakšiša za onakvu katastrofalnu uslugu ?

Ja inače vrlo rijetko idem u restorane, i tako odem na neku turističku lokaciju (tipa vodopadi i slične gluposti). I dođem recimo tu u restoran i umjesto da usluga i sve ostalo gori, zbog lokacije, broja ljudi i svega ostaloga, dobiješ situaciju da ti frajer izmješa salate koje si naručio, da su plate vrlo oskudne i na sve to moraš bukvalno 'ganjati' konobara da bi dobio tipa još jedno piće i slično. O tome pričam kada kažem da se taj konobarski - gastro posao baš dosta srozao u zadnjih par godina.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2024, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U restoranu kao u bolnici! Skoro sam posjetio dva prijatelja u dvije bolnice u jednom velikom gradu na zapadu, leze tamo oba slicni slucajevi.

Prvi se zali nema nikog lezim stiskam dugme ma niko ne dolazi,dizem se sam i kad dodje poslje neznam koliko vremena onako preko one stvari. Drugi prijatelj mi kaze pritisnem dugme brzo dodju ima ih, kruzue tu ko dronovi, da li sta treba osim regularnog, kaze nemam rijeci.
Sta reci, isti grad slicne bolnice. Negdje su popunjeni negdje nizu, jedni imaju ovaj budzet jedni onaj, jedni obuceni razumjes ih, drugi imaju dosta emigranata ne razumjes ga sa akcenotm ubija i slicno.
Sta sad treba da se izdire na sestre?

Sve je to postalo cista industrija od servisa pa do kvaliteta svako gleda da iscjedi limun(profit) do kraja sto vise moze i gdje moze. Neko da prezivi a neko da se nazivi!!
Mi kasnimo ali ne vise kao prije dolazi to uveliko i kod nas.
Restorani su prvi na udaru (po prirodi posla) kavaliteta namirnica, cijene, brzina usluge, higijena, kuhari i osoblje, konobari su tu zadnji u lancu.

Vrh

PostPoslato: 06 Sep 2024, 15:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zadovoljan radnik dobar radnik..... ima i toga kod ugostitelja naravno.
Imati i drzati "neobucenog" covjeka da radi nije njegov problem, nigdje u industriji pa ni u ugostiteljstvu. Naravno to ne opravdava da budes bezobrazan i arogantan dok radis sa ljudima.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 10:51 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
Stratovarius je napisao:
Digresija je napisao:

Ja bih rekao da je problem vise u tebi nego u nabrojanim restoranima ali dobro.

Evo npr. ovo "Odem unutra i iznapušavam ih sve zajedno.". Bukvalno se svakome moze desiti greska, konobar kada je shvatio gresku se izvinio po tvojoj prici i ti onda ides i kao napusavas kurcem konobare i kuvare jer su, zamisli, pogrijesili. Jebiga, nije ni to u redu.

Jest, problem je u meni sto zelim da dobijem dobru hranu i dobru uslugu. Moracu prebaciti kont, da kad idem u restoran kazem:"Dajte mi losu hranu, podgrijanu i usput me kulirajte".

Onaj ko me bolje poznaje, zna da sam galantan i ljubazan prema svim konobarima, i da pohvalim svaki put kada su usluga i hrana zadovoljavajuci. Ne bih se ja ni izbio tada toliko da mi konobar nije onako "s visoka" rekao:"Da li ste vi ikada jeli dobar biftek!?". E kad me vuces za jezik, dobio si sta si zasluzio. Da se on fino izvinio i rekao:"Oh, izvinjavam se, doslo je do greske, sad cemo to rijesiti!", ja bih ti potpunio shvatio i ne bih se ni trenutka naljutio. Desava se, jasno je to... Ali onaj preserans ja ne zelim da slusam i trpim.

Vrh

PostPoslato: 07 Sep 2024, 10:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
motozeljo je napisao:
Rekao bih da tvoj stomak nije baždaren na BL gastro meni dok te tako često protjera.
Usput veli se iŠipova a ne iz Šipova. Mislim na naše prostore.

Da, to je definitivno tako, al sta cu kad me guzica ponese da jedem to... Moracu preci na salate izgleda, i to bez ikakvog sosa.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 10:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Guglao sam razliku izmedju medium rare i medum done.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 10:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:
Jest, problem je u meni sto zelim da dobijem dobru hranu i dobru uslugu. Moracu prebaciti kont, da kad idem u restoran kazem:"Dajte mi losu hranu, podgrijanu i usput me kulirajte".

Onaj ko me bolje poznaje, zna da sam galantan i ljubazan prema svim konobarima, i da pohvalim svaki put kada su usluga i hrana zadovoljavajuci. Ne bih se ja ni izbio tada toliko da mi konobar nije onako "s visoka" rekao:"Da li ste vi ikada jeli dobar biftek!?". E kad me vuces za jezik, dobio si sta si zasluzio. Da se on fino izvinio i rekao:"Oh, izvinjavam se, doslo je do greske, sad cemo to rijesiti!", ja bih ti potpunio shvatio i ne bih se ni trenutka naljutio. Desava se, jasno je to... Ali onaj preserans ja ne zelim da slusam i trpim.

Digresija, pusti ljude kraju, svaka čast za reakcije. Ako su se stvarno ponašali tako kao što si opisao i treba napušavati Bogu hvala. Možda sutra prema nekom od tih forumaša budu ljubazniji i normalniji zbog takve tvoje reakcije.

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 12:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 24 Mar 2015, 20:12
skeva je napisao:
Guglao sam razliku izmedju medium rare i medum done.

I???? Šta si otkrio? Daj nama paćenicima da se nepatimo, objasni razliku!

Vrh

PostPoslato: 09 Sep 2024, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Evo ja sam otkrio da nema medium done.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2024, 19:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Jeste li spremni za jos jednu recenziju restorana u BL? 8)
Doduse nisam imao stomacnih problema nigdje. :D

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2024, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 23 Nov 2015, 23:59
Ajde, cekamo

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2024, 09:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Izgubio sam motivaciju...
Samo cu reci da smatram da se dobar dio BL restorana precijenio i da je ovo postao bezobrazluk. Svi su nesto digli cijene i konstantno dizu i dalje, a usluga i kvalitet hrane uopste ne prate cijenu. Takodje, nedostaje nam skolovanih, ljubaznih i usluznih restoranskih konobara.

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2024, 10:37 
Stara kuka
Stara kuka

Ocekivao sam neku mocnu recenziju, a ne par rijeci koje svi znamo

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2024, 10:55 
Stara kuka
Stara kuka

Elem, nisam dugo prolazio.. sta se desava sa Perlom? Znam da su bili duze vrijeme zatvoreni, a klopa im je bila sasvim okej

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2024, 10:58 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Okt 2013, 20:24
Renovirano, otvoreno je.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2025, 08:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 21 Maj 2012, 11:45
Pozdrav,

Da li neko ima preporuku za restoran za porodicno okupljanje, 20ak ljudi? Jedino mi na pamet pada Stara Ada, jer ce biti dosta djece a oni ipak imaju prostor.

Ima li neko iskustva sa njima, i ako imate neku drugu ideju javite! Hvala

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1075 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 49, 50, 51, 52, 53, 54  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]