banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 23:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 113  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:55 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
tensSa je napisao:
Citiraj:
MC će identično poslovati SVE će biti fino sterilno upakovano i uvezeno i samo bači na tiganj i na izvol'te, evo kusur, prijatno dođite opet...

A to meso je lose ili, i ako jeste lose (posto vidim da pises u tom stilu) po cemu je losije od onog mesa iz ostalih trovacnica?

Jesi vrsio neka ispitivanja mesa ifast food restorana u BL ili pricas bez pokrica?

Ne kažem da je ni bolje ni lošije nego ga neće kupovati od domaćih proizvođača, a to je najbitnija poenta što sam napisao. Ne pomažu puno podsticaju domaće privrede.
Šakal u banci zaposleni sa ekonomskim faksom imaju 500 KM jel misliš da će kasirku plaćati 700 KM???

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Znaci po vasoj prici je bolje ne raditi, nego biti zaposlen u fast foodu, trafici, butiku i na slicnim mestima :lol:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
shakal je napisao:
BSE je napisao:
shakal je napisao:

40 porodica ce popraviti svoj standard.

jeste, popravice ga isto kao i oni koji rade po buticima, trafikama i sl.

Zaposli ih ti negdje i daj im platu od 1000-1500KM...

A nekom ko nije zaposlen, 650-700KM je mnogo vise nego 0KM.

kad jednog dana odrastes i zaposlis se kod takvih za platu od 400~450KM, koju ce ti u dosta slucajeva odbijati zbog kojekakvih manjkova ili neostvarenih planiranih rezultata (u dosta slucajeva cak i bez placenih doprinosa), mozemo nastaviti ovu raspravu
do tad ti mastaj o visokim platama, pogotovo u domenu usluznih djelatnosti
pozdrav

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
A.J.V.A.R. je napisao:
Ok oko mendzmenta se ne petljam, samo me zanimalo po kojoj im je racunici jeftinije uvoziti sve namirnice nego odavde nabavljati (cak i sa potrebnim atestima i labaratorijom opet je jeftinije odavde).

Po toj što će uvesti recimo 50 vagona (ne uzimaj cifre za tačne) iz Ukrajine za neke trenutne potrebe Grčke, Bugarske, Rumunije, Srbije, BiH i Hrvatske.
Mislim da se na tu količinu može ostvariti značajan popust. Slika

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Hertzog je napisao:
Znaci po vasoj prici je bolje ne raditi, nego biti zaposlen u fast foodu, trafici, butiku i na slicnim mestima :lol:

to nisam rekao, ali ne vidim razlog tolike halabuke oko zaposljavanja
kako su neki predstavili, zvucalo je kao da ce otvaranje McD-a da nam digne BDP za 15% :lol:

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Raditi je bolje u svakom slučaju ali zapošljavanje 40 trgovaca na minimalcu u regionu sa 40% nezaposlenih i strašnom skupoćom je kao punjenje olimpijskog bazena supenom kašikom...o tom se priča svi digli dževu kako oni zapošljavaju i popravljaju standard :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:05 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ja mislim da bi udarna vijest bila Zatvara se Zenit bez posla ostaje blizu 200-300 radnika. Podnaslov Bolje da leze u kuci nego da rade u pisljivom butiku za 400-500KM.

Zatvori sve kvazi rostiljnice buregdzinice pekarice qurce palce i baci narod na ulicu jel rade za 400-500KM.

Parola Bolje dzaba lezati nego taditi za 500KM.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ovo je tema na gastronomiji i ekonomsku stranu Mc-a ste pokrenuli vi koji ste pljuvali o istom. Niko ovde nije raspravljao o plati i sve se svodilo na to ko ce ici ili nece, da li je ukusno ili ne, ali kada ste iscrpili argumente onda krenuli pisati o tome kako nema privrednog aspekta u svemu. Opet ima, neko je dobio posao. Danas jedan automobil sklopi 100 robota i 3 coveka, a u jednom Mc-u radi 40 ljudi...
Niko te nije terao da radis na minimalac, pa se nisi ni prijavio. Imas mogucnost da napredujes pa se potrudi i nece biti minimalac, a to za odbijanje plate i doprinose sto BSE pominje, to je problem naseg drustva, odmah osudimo da ce zakidati, pa onda neces ni da radis, a da ta firma nije ni poslovala u nasoj regiji. Smesno

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
kad jednog dana odrastes i zaposlis se kod takvih za platu od 400~450KM, koju ce ti u dosta slucajeva odbijati zbog kojekakvih manjkova ili neostvarenih planiranih rezultata (u dosta slucajeva cak i bez placenih doprinosa), mozemo nastaviti ovu raspravu
pozdrav

Manjak stvaras sam ako si cup onda nek ti i odbiju,
Ostvarivanje planova imas samo u komercijali gdje plata 1000-1200. Al se isto tako prijavljujes kao sposoban radnik da ispunis uslove rada.
Ako danas trebas prodati 100 gajbi pive nema ici kuci dok ih ne prodas ali ako ih prodas do 12h onda ladis muda do 16h. Jedino ako si cup pa odes u firmu u 13h i naravno da ljudi samo kaleme planove o prodaju.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
BSE je napisao:
pozdrav

Manjak stvaras sam ako si cup onda nek ti i odbiju,
Ostvarivanje planova imas samo u komercijali gdje plata 1000-1200. Al se isto tako prijavljujes kao sposoban radnik da ispunis uslove rada.
Ako danas trebas prodati 100 gajbi pive nema ici kuci dok ih ne prodas ali ako ih prodas do 12h onda ladis muda do 16h. Jedino ako si cup pa odes u firmu u 13h i naravno da ljudi samo kaleme planove o prodaju.

Ovo je RS, ti kičmaš i trudiš se ko pravi ja fatam krivinu po defaultu (VIP-veze i poznanstva) i zbog tok beterluka ti snosiš sankcije i destimulacuju je8i ga rezultati su stvar kolektiva....
Drugar izvini ali pogrešno sve tumačiš: da je došao Nestle ili Siemens i kupio dunume zemlje ili hale Čajaveca i zaposlio 300 ljudi koji proizvode robu domaćim snagama i sirovinama, prodavali i izvozili e to je udarna vijest i za podsticaj, ovi o kojima se govori su paraziti koji prodaju rogove pod svijeću a uvoze čak i čačkalice.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
BSE je napisao:
shakal je napisao:
BSE je napisao:
jeste, popravice ga isto kao i oni koji rade po buticima, trafikama i sl.

Zaposli ih ti negdje i daj im platu od 1000-1500KM...

A nekom ko nije zaposlen, 650-700KM je mnogo vise nego 0KM.

pozdrav

Taj prepotentni stav mozes zabiti znas gdje, a ne meni prosipati pricu. Radio sam i za 400 i za 600 i za 1000, tako da jako dobro znam razliku izmedju tif cifri i nule. Manjkove i odbijanja u usluznim djelatnostima, pa gdje to jos ima? Plata je fiksna a ako nije fiksna zna se pod kojim uslovima se povecava ili smanjuje.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali ti opet ponavljam da je to stvar lose uredjene drzave, jer zbog nestabilne situacije niko nece da ulaze i otvara fabrike po BiH, ne vidim sta je tvoj problem kap da je Mc kriv za stanje u drzavi. Lipas bez pokrica, tj ne valja ti pos'o, pricamo o Mc-u a ne o stanju u drzavi

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Imali smo mi i Cajavec, Kosmos, Incel, Jelsingrad... pa sta sad imamo hale za svadbe.
Mi vise nista nemozemo proizvoditi i tacka. Imas mnoge firme koje zaposljavaju radnu snagu po Indiji Kini Vijetnamu... jel takve proizvodace zelis nasem gradu i oni proizvode Najk opremu isto kao sto bi proizvodila i nasa sirotinja cokoladu.

Pored takvih firmi mislim da bi svi stajali u redu za cistaca u MCD.

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:29 
Citiraj:
Ne kažem da je ni bolje ni lošije nego ga neće kupovati od domaćih proizvođača, a to je najbitnija poenta što sam napisao. Ne pomažu puno podsticaju domaće privrede.

A znas da gazde ostalih trovacnica 100 posto uzimaju od domacih proizvodjaca, ono imao si uvid u papire i ostalo?

Imas neki dokaz da ce MD uvoziti meso iz EU ili amerike?

Na kraju imas hrpu drugih koji uvoze sirovine iz inostranstva, jebiga to ti je zakon trzista, sto bi oni davali za kilu mesa 12 km kada je mogu dobiti za 10, zar ne?
Mislim je*e mi se za necijom privredom (ne meni licno), hoces da kupujem od tebe?

E pa onda mi daj po jeftinijoj cijeni ili odjebaus, zar ne?

Citiraj:
zna se pod kojim uslovima se povecava ili smanjuje.

Upravo tako, niko nikog ne tjera da radi, ko hoce radice, ko nece neka ne radi, end of story...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Domaće trovačnice su lokalnog karaktera, ovo je mnooogo jači lanac....poenta priče je da se dižu u zvijezde bez ikakve potrebe ljudi, tresla se gora rodio se miš kako vam nije jasno???

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Vuk_samotnjak je napisao:
Imali smo mi i Cajavec, Kosmos, Incel, Jelsingrad... pa sta sad imamo hale za svadbe.
Mi vise nista nemozemo proizvoditi i tacka. Imas mnoge firme koje zaposljavaju radnu snagu po Indiji Kini Vijetnamu... jel takve proizvodace zelis nasem gradu i oni proizvode Najk opremu isto kao sto bi proizvodila i nasa sirotinja cokoladu.

Pored takvih firmi mislim da bi svi stajali u redu za cistaca u MCD.

Znači budućnost naše privrede i ekonomije su preduzeća tipa Trotters indenpendent trading? Ajme :confused2:

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Kolika je plata u Mekdonaldsu u BIH kod vas?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:53 
nepokoreni je napisao:
Domaće trovačnice su lokalnog karaktera, ovo je mnooogo jači lanac....poenta priče je da se dižu u zvijezde bez ikakve potrebe ljudi, tresla se gora rodio se miš kako vam nije jasno???

To opet ne mora znaciti da oni uzimaju meso od domacih dobavljaca, stvar je u tome da ti tvrdis, a u stvari nemas pojma ni sta je ni kako je.

Meni samo nije jasna tvoja psiha, zbog cega ti tacno ne volis sto se mekdonalds otvara?

Zasto toliko pljuvanje?

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A ljudi...

Ajde, Mek je sranje za moja mjerila (dakle, subjektivno)... Mek ne placa dobro ali zato ti dobro rintas... Piceta :-)
Ali opet, neko ce da ubije neku marku... Na Zapadu su to uglavnom studenti... Ali ima i drugih.

Fabricka proizvodnja se ne pokrece sama od sebe. A opet, Daleki Istok ubi transport...

Vrh

PostPoslato: 17 Okt 2012, 15:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Tpojka je napisao:
Pretpostavljam da postoji Chief za S-E Europe koji koordiniše takvim pitanjima. Vrlo moguće je da se nalazi u Beogradu, k'o i svi ostali šefovi za Balkan.

Dobro pretpostavljas. Prosle godine sam poznao sefa "Projekt BiH" i saznao neke detalje (usput se napili, ali to nije tako bitno...). Ulazak na BiH trziste je planiran nekoliko godina i nista nije radjeno na vrat na nos. Svi ugovori su dugogodisnji, itd. itd.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 2255 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 113  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]