banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Jul 2025, 01:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 441 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Maj 2011, 13:44 
Ne patim od toga sta drugi misle o meni, pogotovo ako formiraju to isto misljenje na osnovu piva koje pijem...

Vrh

PostPoslato: 30 Maj 2011, 14:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Znaci ovako volim okus Corona piva i njega bih pio od stranih piva, s obzirom da mu je takva cijena da za njega mogu kupiti tri male flasice Nektara, moj izbor ostaje Nektar. Tako da mi ne pada na pamet da se pretvaram nesto sto nisam.

Volim djevojke koje piju pivo, a pogotvo ako je to Nektar, nema nista ljepse od toga.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 00:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
U Banskom dvoru, u kraljevskom duhu, sinoć je zvanično predstavljen početak proizvodnje piva Kaltenberg u pogonima Banjalučke pivare. Mnogobrojnim zvanicama tom prilikom demonstriran je bavarski viteški ples, a uz njemačke trubače, pivo je služeno prema drevnoj, kraljevskoj tradiciji.

Princ Luitpold von Bayern, iz kraljevske dinastije Bavarske, prisustvovao je zvaničnoj prezentaciji kraljevskog piva u Banjaluci. Princ je govorio o istoriji proizvodnje Kaltenberg piva, 500 godina tradicije piva u Bavarskoj, i o tome da je Banjalučka pivara potvrdila svoj status prvoklasnog proizvođača, ispunjavanjem svih uslova proizvodnje piva prema Reinheinzgebot, odnosno, njemačkom Zakonu o čistoći piva, koji je 1516. godine donio predak princa Luitpolda.

„Dobijanje licence za proizvodnju piva Kaltenberg je priznanje dato iz samog pivarskog srca, što znači da je Banjalučka pivara dostigla svjetski proizvodni standard. Ispunjavanjem svih uslova njemačkog Zakona o čistoći piva, možemo da ponudimo našim potrošačima novu klasu premium piva Kaltenberg Pils. Ono što je važno za ovu Pivaru jeste da će proizvodnja Kaltenberga otvoriti nove mogućnosti unutar i van BiH, prije svega na susjednim tržištima“ istakao je Nicholas Penny, direktor Banjalučke pivare.

Kaltenberg je vodeći brend u Bavarskoj, dom Oktobarfesta i centar pivarskog svijeta. Ovo pivo namijenjeno je potrošačima koji cijene prave vrijednosti, znaju da uživaju u trenucima i prepoznaju vrhunski kvalitet piva.

(PR)

Zašto smo pivaru uopšte prodavali? :(

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
veceras sam probala taj Kaltenberg,nije los...

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 01:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Suma sumarum, engleska pivara će proizvoditi švabsko pivo za nas Srbe.

Znam da ja to neću piti.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 01:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
filozof sa vrbasa je napisao:
Suma sumarum, engleska pivara će proizvoditi švabsko pivo za nas Srbe.

Znam da ja to neću piti.

A Coronu bi pio? E moj fiki... :P

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 01:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Corona Extra Meksičko pivo broj jedan, četvrto pivo po prodaji u svetu i ujedno najizvoženije pivo na svetu. Danas se Corona Extra izvozi u više od 140 zemalja sveta, a interesantno je da se svaka flašica proizvodi isključivo u Meksiku.

http://www.svetpica.com/proizvod/corona-extra/414

Kada ti Englezi budu u Njemačkoj proizvodili naše pivo, onda ću ja piti njihovo pivo.

Ništa lično.

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 01:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Zajebancija fiki, zajebancija... ;)
Eto vidiš nisam znao za Coronu da se samo u Meksiku proizvodi. Meni ništa posebno nije...

Vrh

PostPoslato: 04 Jun 2011, 01:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Panzer je napisao:
Zajebancija fiki, zajebancija... ;)
Eto vidiš nisam znao za Coronu da se samo u Meksiku proizvodi. Meni ništa posebno nije...

pivo ko pivo :D

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2011, 19:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Кастел пиво...управо конзумирао. Први утисци?
1. Пијем га из пластике (2л) па је тешко просудити. Сва "пластична" пива су лошија од "стаклених".
2. Етикета - зелена. Минус велики! Црвена и бијела су боје Бањалучке пиваре и не знам зашто сад зелена! Да је бар плава, или чак розе...
3. Алкохола 4,7%...Није много мање, али ипак...ипак!!!
4. Нема лого БЛ пиваре. Зашто?
5. Има црвену звијезду на етикети. Вјероватно да послије дволитре-две можеш да умишљаш да пијеш Хајнекен, шта ли...
6. Цијена...Тамо гдје сам ја куповао - прихватљива 2,20 КМ.

Закључак: За опијање солидан избор (а мени је то најважније ;)), али више од тога - ни под разно!

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2011, 19:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kastel je dosta blaži od Nektara, a vizuelni identitet kod mene ne utiče na ukupnu ocjenu.

Rekao bih da je slađi.

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2011, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Блажи јесте... А ни мени визуелни идентитет не игра баш неку нарочиту улогу, али као радикално одступање од пивариног визуелног идентитета...хммм... Колега ми није вјеровао да је бањалучко док није прочитао на етикети... Нема препознатљивост. Што не значи да је неће имати. Под условом да одржи цијену. ;)

Vrh

PostPoslato: 05 Jun 2011, 19:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I ja sam morao svoje dugo ubjeđivati da je to banjalučko pivo. Ja čim sam pročitao Kastel, znao sam da je neki naš bućkuriš u pitanju.

Meni se ne sviđa ona tvrđava na etiketi, mogli su neki dio Kastela nacrtati.

Vrh

PostPoslato: 11 Jun 2011, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Evil_Dead je napisao:
2. Етикета - зелена. Минус велики!
5. Има црвену звијезду на етикети. Вјероватно да послије дволитре-две можеш да умишљаш да пијеш Хајнекен, шта ли...

odgovorio si sam sebi :)
Evil_Dead je napisao:
Цијена...Тамо гдје сам ја куповао - прихватљива 2,20 КМ.!

nije mi jasno....u merkatoru 1.80,u tempu 2.40,a na pumpama 2.50....pa zar ne bi trebalo biti u tempu najjeftinije!
filozof sa vrbasa je napisao:
Meni se ne sviđa ona tvrđava na etiketi, mogli su neki dio Kastela nacrtati.

ili stari logo foruma :P

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2011, 09:59 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
alkibijad je napisao:
nije mi jasno....u merkatoru 1.80,u tempu 2.40,a na pumpama 2.50....pa zar ne bi trebalo biti u tempu najjeftinije!

Tempo već odavno nije najjeftiniji.Otprilike su im cijene u rangu sa Merkatorom,sa tim da je meni sto puta prijatnije u Merkatoru,čistije i roba mi je logičnije poslagana.

Vrh

PostPoslato: 12 Jun 2011, 15:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
A narod i dalje misli da je Tempo najjeftiniji i zato i dalje imaju kupce.
Slično kao u Gradišci Interex i Mercator. Svi su lopovi sad izjednačili cijene ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2011, 20:17 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2011, 16:24
Ја сам сасвим случајно налетио на Кастел у петак навече, тад узео 3 те двогузе да пробам и било је екстра, па у суботу још 3 и јуче једну :D плаћао сам 2,3КМ значи супер повољно, практично то значи да ме клип изађе мање од 60 фенинга, а напијем се за 4,6 :D Флаша ми екстра изгледа, али немам уопште осјећај да пијем наше пиво и не контам откуд то сад тако без икакве рекламе и најаве у продаји....јер за овај Калтенберг и овог принца баварског сам чуо све, али овај Кастел ме стварно позитивно изненадио :D

- орлови не живе и не лете у јату са вранама -

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2011, 21:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2009, 20:04
Zanimljiv tekst. c/p sa pivnica.net

Postoje neke stereotipije koje se svakodnevno potvrđuju u praksi. Kada je riječ o tome koje se pivo najviše traži, dakle i najviše prodaje u kojem kutku globusa, taj popis vrvi od općih mjesta. naravno, najviše se prodaju ona piva čije se reklame najviše vrte na televiziji, a najviše se reklamiraju oni koji su najjači, čitaj: najbogatiji. Pozor: ovdje nema naročite kvalitete, tu se ne spominju pivski specijaliteti.

USA
U Americi je najpoznatije pivo – a općenito se misli da onda po toj logici i najprodavanije – Budweiser. Ali, to baš i nije tako. Još od godine 2001. na vrhu ljestvice je Bud Light, koji je svoga brata spustio za jednu stepenicu. Bud Light sudjeluje na tržištu sa 16 posto što je na tako ogromnom tržištu poput američkog jako puno. Nakon Bud Lighta i Budweisera smjestili su se Miller Lite, Lite Coors i Corona Extra.
Kanada
Kanada doduše kopira tržište Sjedinjenih država, ali teško pušta američka piva u svoje dvorište. Najviše se prodaje Labatt Blue, a slijede Coors Light i Molson Canadian, sve odreda piva koja se naprosto ne daju piti). U Kanadi se inače u prosje4ku pije 65 litara piva po glavi stanovnika, a tako niskom prosjeku svakako kumuje skupoća piva. Pivo stoji oko osam kuna u trgovini, a 20 u gostionici. Zanimljivo je da pivo jednako košta, bez obzira radi li se o lageru, jakom pivu ili specijalu.
Brazíl
I u zemlji koja je peta po napučenosti u svijetu pije se dosta piva, iako stereotipija kaže da im više odgovaraju razni kokteli. Pije se najviše lager, a s udjelom od 20 posto tržišta dominira Skol. Slijedi Atlantida s 14 posto. Oba ta piva su proizvodi skupine AmBev, koja se spojila s Interbrewom, čime je stvoren InBew, najveća pivovarska grupa na svijetu.

Meksiko
Ovdje bi svatko bez problema pogodio – najprodavanije pivo je Corona, koja je ujedno najprodavanije uvozno pivo u USA, otkako ga je pod svoje okrilje uzeo Heineken. Corona se prodaje u više od 150 zemalja svijeta, što je svrstava među najprodavanija piva na svijetu. Osim Corone u meksiku se dosta prodaje Tecate i Dos Equis. U Meksiku postoji sjajan običaj da e uz pivo automatski serviraju razne grickalice potpuno besplatno. Pozor, ako putujete u Meksiko, ovdje je zabranjeno piti pivo na javnom mjestu, jednako kao i u Americi.
Njemačka
Jedna od najvažnijih pivskih zemalja na svijetu. Oktoberfest, koji upravo traje jedan je od zornih dokaza za to. Njemačka ima oko 1300 pivovara, pa je po broju tvornica piva na drugom mjestu u svijetu, odmah iza Sjedinjenih država. Najviše se prodaje Krombacher, potom Bitburger, Warsteiner i Becks.

Naravno da u Nzozemskoj nema premca Heinekenu, koji je tu svoj na svome. Sigurno ste čuli i za Amstel, ali tu je pivovaru Heineken kupio još 1968. godine, čime je osigurao svoju suverenost u toj državi.
Velika Britanija
Ovdje je omiljeno toplo pivo. Konkretno – pivo se pije na sobnoj temperaturi, a to omogućava veću izražajnost njegova okusa. Najprodavanije pivo u britaniji je Carling, koje se prije z valo Carling Black Label. Na drugom mjestu je australski lager Fosters, a treća je belgijska Stella Artois. Na četvrtom mjestu je danski Carlsberg. Iako Britanija ima velik broj pivovara, kolo kod njih vode uvozna piva. Čak i njihov broj jedan, Carling, potječe iz Kanade.
Irska
Nema boljih znakova raspoznavanje za Irsku od njihova whiskeya i od Guinnessa, koji pokriva gotovo polovicu tamošnjeg tržišta piva. Tamni staut, koji Irci tako obožavaju, u svojoj postojbini prija bolje nego bilo gdje drugdje, iako izvozni Guinness sadrži više alkohola od onoga koji se toči u domaćim pubovima. Najprodavaniji lager je Harfa, koji također spada u kompaniju Guinness.

Belgija

Pivski zaljubljenici u Belgiji dolaze na svoje. ta je zemlja poznata po paleti piva s puno alkohola i s mnogobrojnim okusima, od bilja do kore naranče. Najjača pivovarska grupa u toj zemlji je InBew, a najpoznatiji njihov lager je Stella Artois, najprodavanije belgijsko pivo na svijetu. Ipak, kod kuće ima tržišni udjel od samo osam posto, a najprpodavaniji je s udjelom od čak 40 posto Jupiter, koji također dolazi iz iste kuće.
Češka republika
Česi su najveći pivopije na svijetu, i njihovu pivsku kulturu ne treba posebno opisivati. Najznačajnija marka je Pilsner Urquell, odnosno Plzenjski Prazdroj, ali to je pivo ipak na drugom mjestu najprodavanijih piva. Vodi njegov jeftiniji brat Gambrinus iz iste pivovare, koja je u vlasništvu SAB-Millera.

Japan
U Japanu se najviše prodaje Asahi Super Dry, a slijede Kirin, Sapporo i Suntory. Dugo se u Japanu pivo prodavalo u automatima, ali ta je praksa ukinuta, kada su pivo počeli masovno kupovati maloljetnici.
Australija
Najpoznatije australsko pivo je svakako lager Foster, ali najprodavanije tamošnje pivo je Victoria Bitter, poznato kao VB, koje dolazi iz iste tvrtke. VB se najviše pije u državi Viktoriji (Melbourne), dok u New South Walesu (gdje se nalazi grad Sydney) vodi Toohey, a u Queenslandu (Brisbane) XXXX.
Kina
Kina je postala najveće svjetsko tržište piva, prešišavši čak i Sjedinjene Države. Najprodavanije pivo je Tsingtao, koje se može kupiti i u mnogim europskim zemljama i jedno je od rijetkih kineskih piva koja se izvoze. Iza njega smjestili su se Zhujiang i Ynjing.

Da li je bolje ispasti glup ili iz auta??

Ako umrete izgubili ste važan dio svoga života.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2011, 21:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2009, 20:04
također c/p sa pivnica.net

Pivovarska grupa SAB Miller i njen kineski partner China Resources Enterprises, zabilježili su veliki poslovni uspjeh – njihov zlatni sok Snow prošle je godine bio najprodavanije pivo na svijetu. Tako Kina učvršćuje svoju poziciju među pivskim velesilama. Inače se u toj zemlji kuha sve više i više piva, a raste i potrošnja. Ovim rezltatom SAB Miller je s vrha svrgnuo svoga američkog konkurenta AB (Anheouser-Busch)-InBev, koji je do sada imao najprodavaniju pivsku marku – Bud Light.
U prošloj godini prodano je 61 milijun hektolitara Snow piva, a to je za čak 19,1 posto više nego godinu dana ranije. Istovremeno, Bud Lighta je prodano 55,6 milijuna hektolitara. Na trećem mjestu je Budweiser s 43,4 milijuna hektolitara. Slijedi brazilski Skol, pa meksička Corona i nizozemski Heineken.
Marke Bud Light i Budweiser kuha ista pivovara – Anheuser Busch, koju je lani preuzeo belgijski gigant InBev. Spajanjem je nastala firma Anheuser Busch In Bev, koja je najveći proizvođač piva na svijetu, a ta tvrtka poriče tvrdnju da je kinesko pivo Snow najprodavanije pivo na svijetu. Tvrde, naime, da Snow predstavlja čitavu skupinu pivskih marki, od najmanje njih 25, a nipošto jednu jedinu. Stoga primat u kategoriji najprodavanijih piva taže za svoju marku Bud Light.
Predstavnici društva dodaju, da skupina pivskih marki Budweiser, koju čine Budweiser, Bud Light, Bud Select, Bud Light Lime, i druga piva, i dalje ostaje najprodavanija skupina piva na svijetu.

Da li je bolje ispasti glup ili iz auta??

Ako umrete izgubili ste važan dio svoga života.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2011, 21:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Maj 2008, 14:32
Probao Kaltenberg i nije loše...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 441 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]