banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Maj 2025, 14:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DORUCAK!
PostPoslato: 30 Okt 2010, 19:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2004, 19:50
to mi je drugarica napravila jutros za dorucak, prvi put sam jela...to ti je nesto ko debelja isusenija palacinka...a tjesto toplo, a vrhnje ga natopi ko med, samo se ljepi za skembu i govori "jos,jos"

za nedeljni dorucak zvuci mi zdravije palenta sa slaninicom i jogurtom

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 10:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
jel to nije ljevusa? tako se kod na kaze..tijesto mekano fino, deblje nego za palacinke, ulije se u vrelu tepsiju (da bude fino hrskavo odozdo) i prelije se pred kraj sa kiselim vrhnjem i jajetom. Moj tata pravi super :)

zimi je najbolja cicvara mmmm ..ja pravim na mlijeku+kajmak+1 jedno jaje i mijesano fino mekano kukuruzno brasno + malo kukuruznog griza

ja sam maloprije napravila burek , htjela sam onako lisnato u trokut kao kod nas u pekarama..i ispao je mogu reci super..a nije mastan ko kupovni mmmmm

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 10:57 
Sta sve jesti dsanas??

Zamjesio sam tjesto za picu, sam je pravim. :D

Veceras kod male palacinke sa eVrokremom, sta bih jos mogao u toku dana zderati?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 11:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
tensSa je napisao:
Sta sve jesti dsanas??

Zamjesio sam tjesto za picu, sam je pravim. :D

Veceras kod male palacinke sa eVrokremom, sta bih jos mogao u toku dana zderati?

Dodaj u taj palacinjak malo mljevene plazme i slaga, pa sve pospi sitnim mljevenim staub secerom u prahu. :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 14:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

a zasto nema vise teme "sta ste danas jeli" ..ajd da se otvori nesto novo tipa "sta danas jedete, kuvate itd" pa jos ko voli da napise i recept? to je bas zanimljivo?

sto se tice palacinki, ukusan desert mi je palacinke premazane sa nutelom, onda preko toga tanki kolutovi banane , urola se..uz to sos od vanilije i dekoracija slag

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 15:42 
Citiraj:
a zasto nema vise teme "sta ste danas jeli" ..ajd da se otvori nesto novo tipa "sta danas jedete, kuvate itd" pa jos ko voli da napise i recept? to je bas zanimljivo?

viewtopic.php?f=73&t=41991&view=unread&sid=8e205f0cc7bb53ed33f87445bd05b256#unread

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 21:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

e da zaboravila sam da cesto napravimo pohovani hljeb za dorucak, super je uz sir, kajmak, sunku, jogurt ma sve..a s iskoristi se hljeb od 2 dana ako je preostalo
umuti se 2-3 jajeta, malo mlijeka, soli, u to se umacu kriske hljeba i prze u vrelom ulju da bude hrskava korica

ili hrenovke u lisnatom tijestu, moze i kriska sira preko virsle pa se onda uvije u lisnato, premaze zumancem pospe sa malo susama ko voli i u rernu

evo jednostavan recept za domace mlijecno pecivo, jako je ukusno i super je uz dzem, ali i uz sve ostale namaze

1 vrećica instant-kvasca
300 grama glatkog psenicnog brasna
100 g omeksalog putera
1 žumance
1 žličica šećera , soli
150 ml mlijeka

brasno i suvi kvasac pomijesati, dodatke ostalo po redu..u sredinu dodavati toplo mlijeko, pomijesati kuhacom i onda rukama mjesiti tijesto, pokriti da se udupla, premijesiti, praviti porcije u velicini jajeta, oblikovati duguljasto i drskom kuhace pritisnuti po sredini
staviti na namasceni lim, premazati jajetom, peci u zagrijanoj peci na 200 stepeni oko 20-30 minuta

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 10:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Okt 2006, 17:20
breskvica je napisao:
e da zaboravila sam da cesto napravimo pohovani hljeb za dorucak, super je uz sir, kajmak, sunku, jogurt ma sve..a s iskoristi se hljeb od 2 dana ako je preostalo

Kako fensi naziv za przenice :)))))))...koje obozavam.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 10:38 
meni je bezze postala tema sta ste jeli, puno mi je bolja ova kad mozemo napisati sta ko pravi, razmijeniti neki savjet i recept.
doruckujem kuci samo vikendom, pa samim tim i pravim dorucak samo tada.. ovim danima na zalost narucujem, ili od kuce nekad ponesem nesto i kupim kiflu..
ne znam znate li za te ustipke sa tikvicama ili krompirom. super su a nije tesko napraviti. tikvice izrendam na krupno, posolim, pa kasnije iscjedim od silne vode, dodam brasno, jaja, malo mlijeka, praska ze pecivo, narendani bijeli luk, biber i nasjeckam persuna. ( persun najvise da bi izgledalo dekorativnije) . i pecem na vrelom ulju. porbajte ako niste, necete se pokajati, moji gosti to obozavaju. uz to moze domaci kajmak, mladi sir..

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 11:00 
Citiraj:
meni je bezze postala tema sta ste jeli, puno mi je bolja ova kad mozemo napisati sta ko pravi, razmijeniti neki savjet i recept.

Mislim da vec cima tema recepti i slicno...

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 11:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

a jest mi danas sjeo fino dorucak , nista posebno a tako mi bilo slatkooooooo :D
pecivo/zemnicka od razanog brasna, onako malo cvrsce ne mekano previse.. namazala sa philadelphia sirom, preko toga paradajz na skroz tanke kriske, onda 1 snita nemasne sunke, 1 snita sira (edamer, gouda, ementaler), onda skroz malo majoneze 50% masnoce, i preko toga 1 kuvano jaje na tanke kriske
i eto sendvica..ko voli moze jos i krastavac na tanke kriske ili 1-2 lista zelene salate

moja mala obozava te ustipke sa tikvicama, sa jogurtom..

evo jos nesto fino:
omlet od jaja , ovcijeg sira i paradajza
6 jaja
1 mala glavica luka
2 paradajza, 180 grama ovcijeg sira (feta sir )
so biber puter
(ko voli aleva paprika, vlasac, persun..)

jaja umutiti sa kasikom vode, dodati so , biber (malo soli ovisno koliko je sir slan)
luk nasjeckati na sitno, poprziti na puteru ili maslinovom ulju, dodati paradajz na kockice (ja ga prije toga prelijem vrelom vodom i nakon 1 minute ogulim kozicu)
kratko proprziti oko 2-3 minute, dodati sir na kockice, promijesati, i preliti jajima
na laganoj temperaturi ostaviti 4-5 minuta

uz to mogu kukuruzice (pecene u plehu za muffinse)
1solja bjeloga brasna
2solje kukuruzovog brasna
1solja mlijeka
1/2solje ulja
1solja kisele vode
pola praska za pecivo
peci 30 min u podmazanom kalupu

uh jesam postala prava domacica, ko bi reko kobili se nado :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 12:35 
kod mene u te kuruzice ide malo mladog sira i malo domaceg kajmaka...

postoji jos neki recept sa tikvicama, jela sam to i super je ali ne znam ni kako se zove, a nisam sigurna ni recept.. tikvice, brasno, jaja, jogurt i sve se ispece u plehu u rerni.. ali nisam stvarno sigurna u sastojke. pa ako neko zna nek napise.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Cufte od mahuna su isto fenomenalne a za cas se spreme: Skuvane mahune se isjecka na sitno, dodaju jaja, zacini, brasno i vaditi kasikom u vruce ulje. Mogu ih jesti bez kruha, bez icega :D

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 14:55 
ajkula je napisao:
Cufte od mahuna su isto fenomenalne a za cas se spreme: Skuvane mahune se isjecka na sitno, dodaju jaja, zacini, brasno i vaditi kasikom u vruce ulje. Mogu ih jesti bez kruha, bez icega :D

dobro zvuci.. ja izbjegavam przenu hranu, ali nekim stvarma ne mozes odoljeti, pa onda jednom sedmicno moze i taj luksuz..
evo mahunice moram probati.. jel ih samo kuhas u vodi ili mozda dinstas?

ja volim i pohovani karfiol.. smjesa kao za palacinke, predhodno skuhan karfiol, odlomis na cvjetice i umaces u tijesto i przis.. sa povlakom extra

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
@breskvica
Sunce ti dorucka,pa onaj ko radi ,ide na teren ...nebitno mora uzet slobodan dan da bi si ovo spremio :lol:

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 19:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

insp_CaLLahan je napisao:
@breskvica
Sunce ti dorucka,pa onaj ko radi ,ide na teren ...nebitno mora uzet slobodan dan da bi si ovo spremio :lol:

:lol: :D eeee izgleda da nisi srecno ozenjen :P ma ne , ne treba uopste puno vremena ne znam koji recept mislis..za omlet od jaja treba mozda nekih 7 minuta
a za kukuruzice treba pola sata , moze i vecer prije..treba malo mrdnut guzom samo :)
mislim nije uvijek fazon u kifli i pasteti, meni je dorucak jako bitan

ja cu sutra za dorucak pitu od tikvica, od veceras i samo podgrijem
izrendane i ocijedjene tikvice se pomijesaju sa 1 kasikom brasna, 200 gr svapskog sira, oko 1dl kisele pavlake, 4 kasike ulja, soli) urolati kore za pitu staviti u pleh, kad se popuni pleh, preliti sa smjesom od 3 jajeta, 2 kasike ulja, 0,5 dl mlijeka, 1 dl jogurta, malo soli,,, peci u zagrijanoj rerni dok fino ne porumeni oko 20 minuta na 200 stepeni

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 21:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Sta je svapski sir?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 21:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
lollipop je napisao:
jel ih samo kuhas u vodi ili mozda dinstas?

Moze i jedna i druga varijanta. Sta ti je brze :D

Svapski sir ti je mladi sir. Ovako nesto Slika

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 21:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Sta je svapski sir?

svjezi kravlji bijeli neslani sir

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2010, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
lollipop je napisao:
ajkula je napisao:

dobro zvuci.. ja izbjegavam przenu hranu, ali nekim stvarma ne mozes odoljeti, pa onda jednom sedmicno moze i taj luksuz..
evo mahunice moram probati.. jel ih samo kuhas u vodi ili mozda dinstas?

ja volim i pohovani karfiol.. smjesa kao za palacinke, predhodno skuhan karfiol, odlomis na cvjetice i umaces u tijesto i przis.. sa povlakom extra

ja uglavnom sve povrce zapecem,izbjegavam pohovano,blansiram,prelijem jajima,vrhnjem,mladim sirom...
dobre su i te cuftice od kelja,nisam ljubitelj istog ali ga tako pojedem(obarim kelj,sameljem u blenderu,dodam prezle,jaja,malo brasna,p.za pecivo)
a dorucak i dalje uglavnom radnim danima ili pahuljice ili ponesem sendvic od, kuce i neki jogurtic uz to i super,nije mi problem ustati koji min ranije da npr ispecem omlet pa od istog napravim sendvic ili tunjevina sa majonezom ili uvece spremim nesto(volim varijante "slatkog" kruha ili odnesem teglu domaceg dzema na posao,pa pojedem kiflu s dzemom i caj ili ponekad mlijeko,koje ce mi inace doci glave ...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 132 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]