Iggy_PoP je napisao:
Ovako, ako već postoji ovakva tema (ps. nisam je uspio naći preko searcha na podforumu gastronomija), zamoliću moderatora da je obriše.
Elem, na sve više ljudi nailazim koji NE ŽELE da podnose luk. Naglasio sam prethodne riječi, jer nije u pitanju ono da ga oni ne podnose, već se zgrožavaju na samu pomen te riječi.
Svi znamo koliko je luk zdrav. Uz sve to, odličan je začin mnogim jelima, a i sam - kao salata. A luk je jedna vrlo vrlo zahvalna biljka, ne trebaš ga održavati - ili ti uspije ili ne. Samo se pomoli da te posluži vrijeme 20-30 dana koliko mu treba za potpuni rast u "mladoj formi" . Ja sam posadio luk i bijeli i crveni u baštu i već ga danima jedemo.
E sad, onaj najgori problem je njegov miris, možda neopravdan, ali ne možeš uticati na prirodu

.
Sad se sjeti profesorice iz srednje, ma dobro, bila je defektašica ovako ko osoba, al` ajd nebitno to, koja je bila sva kao "Toliko ne podnosim luk, da sam zabranila svom mužu da ga jede! Zamislite, jednom ja na poslu, kad grupa kolega donijeli i luk salatu na radno mjesto - UŽASSS!".
Jasno mi je da nije baš prijatno da s nekim razgovaraš u po bijela dana - osoba da zaudara, dođeš curi, drugu, a oni se pretvorila u mladi crveni luk. Ali može se jesti u neko pristojno doba, kad znaš da nećeš izlaziti uskoro napolje.
A VI? Šta mislite na ovu temu?
prema svemu izlozenom ova tema je vise za pdf Psihologija

odavno sam se iskljucio po pitanju kvazi-gospodstva/damstva i snobizma u pogledu jestivih stvari
mogao bih da zalim osobe koje izbjegavaju luk ili da kupuju krompir koji na sebi ima zemlje, u pokusaju izigravanja velicine, ali mi se ne trosi energija na takve ljude. jednostavno njihov problem, ne znaju sta propustaju
luk se kod mene oduvijek konzumira i stvarno je odlican za oplemenjivanje jela. volim da pomijesam sa tunjevinom, ili da isprzim jaja na njemu (ovo vrijedi samo za mladi luk, na onom "matorom" nisam pekao jaja od rata), u salatama,...
ako se nekome ne svidja zadah - ko ga/ju j***, to znaci da su mi preblizu. Sikter na sigurnu udaljenost