banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 10:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Jedete li soju?
PostPoslato: 18 Jan 2008, 13:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
JA cesto kupim soja odreske pa ih sebi pravim. Na zalost, u kuci ih samo ja jedem.... ostali nisu zainteresovani.....

Kako ih vi spremate?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
‚Auu.redovno..posto sam vegererijanka uzimam i sojim letciin i pijem sojino mlijeko...A sto se recepata tice...hmm..pa nisam bas expert..baka je usavrsila ,,sojinarstvo‚‚ xexe..ma zena sve napravi..od sojinih ljuspica,komadica,odrezaka......

btw najbolje od soje sto sam jela su grill soya....to sam rostiljala na Malti..u BL a ni ovde ne mogu da nadjem iste :cry:

A ovo je jedan od omiljeneih recepata....

Odresci od soje u umaku od gljiva

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Feb 2007, 14:39
Jedem pljeskavice (u kojima, zna se, serviraju i soju) :lol:

Or somewhere in between.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 14:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jun 2004, 12:32
nisam ljubitelj.. sjetim se kakve su sve kontroverze bile o GM hrani i soji itd.. a i ne sviđa mi se okus nešto

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 14:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma opusteno XIX..to su manipulacije razlicitih grana privreda kako bi to moj profa genetike rekao......npr..pticiji grip,salmonela,karavlje ludilo,antrax i ostale zoonoze su imale daleko opasnije posljedice...a nesto ne vdim da im je mesna industrija propala...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 16:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Moja stara uvijek dodaje u mljeveno meso i to mi je OK. Sama soja mi je bezze.

BTW Ja sam co'ek-seljak - meso je meso! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jan 2008, 17:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Sep 2006, 23:41
svidja mi se ukus posebno one ljuspice kad se s nekom mrkvom izdinstaju tako nesto davno sam to jela a jela sam i pitu sa sojom bila je super. ma ima hiljadu nacina da se spremi - i pripremi je jednostavno tretiras kao meso i eto :wink:
ali zbog tih raznoraznih "shpekulacija" o njoj (gm, hormoni, bla bla bla) odlucila sam da je ne konzumiram...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2008, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2003, 15:42
Imate na pakovanjima naglaseno kada proizvodjac karantuje da hrana nije genetski modifikovana. JEbi ga, sada moze neko reci da na mozes vjerovati... ali ja vjerujem.
BTW, mislim da je daleko stetniji za moj organizam jedan vikend paket alkohola i nikotina petak-subotanego bilo kakva genetska modifikacija soje i ne zaboravite da upravo te genetske modifikacije upravo doprinose tome da milioni (milijarde) ljudi imaju hranu na ovoj planeti umjesto da gladuju.
Planeta nije u stanju trenutno da prehrani ovoliko ljudu, barem ne dok ogromna manjina drzi preko 70% svih resursa samo za sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jan 2008, 16:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jan 2008, 15:08
sojini odresci prije pecenja,namazati senfom...mmmmmm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jan 2008, 11:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
dobili smo jednom na poklon sojine pljeskavice, susene
dok je stara to malo potopila u vodu i kasnije ispekla....em su bile k`o spuzve, em sto nemaju nikakvog ukusa, a ni nasoliti ih ne mozes
tako sam se odrekao soje za neko vrijeme :)
vise uzivam u povrcu nego u imitacijama

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jan 2008, 21:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
favorit - pita od soje i gljiva uffffffffffff predobro

2. mjesto - pohovane soja snicle. kao sto vec neko rece - namazati senfom prije pohovanja, ostaviti da malo odstoji i njammmm, stvarno je ukusno

a i ovi sojini odresci u umaku od gljiva su dobri

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jan 2008, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
marqueemoon je napisao:
favorit - pita od soje i gljiva uffffffffffff predobro

imas li recept?rado bih to isprobala,
ja soju jedem u nekim umjerenim,kolicinama(kad dodje na red :lol: npr dinstano povrce,grasak,mrkva etc nema sanse da pojedem s nekim mesom,samo komadici soje dolaze u obzir,a sojine snicle su najbolje kad se preko noci potope u mlaku slanu vodu da omeksaju ,super su punjene sirom,senfom i slaninom ili napraviti musaku sa sniclama i tikvicama s puno bijelog luka i vrhnjem za kuhanje,to je odlicno,mogla bih to sutra napraviti

Vrh

Tema posta: Re: Jedete li soju?
PostPoslato: 30 Jan 2008, 20:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
ponekad sojine snicle, mada nisam nesto odusevlljena,iz prostog razloga sto uvijek imam osjecaj da je tu neka cudna smjesa. Vizuelni sam tip, pa kad jedem snicle od mesa , bile one fasirane ili ne uvijek trazim komad, dobro da osmotrim pa onda u masinu za mljevenje.
A ovo sa sojom, uopste nemam osjecaj od cega je ... ja se nekad zezam da mi lici na one psece kolutice :)))
salu na stranu, soja je zdrava i dobra a , najvishe je jedam onako kao grickalicu, dakle przenu soju , umjesto kikirikija ... :)

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 23:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da. I ja sam vegetarijanac tako da mi je soja i proizvodi od soje jedna od osnovnih namirnica. Sojino mlijeko takodje, koje mi je u pocetku imalo cudan ukus, ali kad se naviknes onda ti obicno mlijeko ima cudan ukus. Iako i dalje koristim obicni kravlji jogurt, malomasni naravno. Najvise volim sam da pravim snicle od soje. Ove kupovne su nekako gumene i ne mogu se sazvakati za pola sata kao i komadici. Sojinu pastetu naravno. I puding. I uopste sve od soje sto mi dodje na tanjir.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 23:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
I puding. .

Stvarno :o gdje ima se kupi?E da pastete su fenomenalne...

Vrh

PostPoslato: 01 Feb 2008, 23:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sassy je napisao:
vim je napisao:
I puding. .

Stvarno :o gdje ima se kupi?E da pastete su fenomenalne...

Ja trenutno nisam u bl pa jedem gotovi. Ali u bl imas kupiti u kesici u intereksu pa napravis. Pise na njemu soya puding. Mislim da se proizvodi u makedoniji. Nije mu bas ukus kao ovaj alpro gotovi, ali moze se jesti.

U vezi pasteta. Imas u tropiku gavriloviceve od gljiva. I one su odlicne.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Axa..znaci intereks...ja sam u Bgu sad i ovde od alpro-a sam primjetila samo mlijeko...bas cu potraziti i puding...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 00:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Problem kod nas je sto je sojino mlijeko skupo, 4 puta skuplje od obicnog, dok je u inostranstvu ista cijena kao i obicno tako da je lakse. Ne znam je li se kod nas pojavio sojin puding, ali vjerovatno ces ga naci ako malo potrazis po prodavnicama, na zalost, vjerovatno po vecoj cijeni zato sto kod nas jedna firma drzi monopol na uvoz tih stvari. Tako da je kod nas potesko biti vegetarijanac ali moze se ako se hoce. Recimo, soja je dosta jeftina i ako pravis sama mlijeko od soje onda te nece izaci skuplje nego kravlje mlijeko. Recept za pravljenje sojinog mlijeka mozes naci kao i sve na internetu. Takodje, znatno ti je jeftinije napraviti sama snicle od soje, a i ukusnije.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 00:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kupujem sojino mlijeko u prahu...nije skupo oko 2oo kinti je ...1l kravljeg je oko 70 din....1l kravljeg mi traje 1 dan...ovo sojino bar 5
dana...i pijem ga..i stavljam u kafu..cokoladne napitke,sejkove...tako sto se mlijeka tice zadovoljna sam...a i ljuspice,komadici i odresci su prejeftini.. u rinfuzi.tipa 100 g ljuspica 15ak din....komadica nije vise od 30...a ....U sustini prezadovoljna sam sto se ovoga tice...ali sa druge strane za tofu,sojin jogurt,klice,kolacice...su bas nabudzili cijene :-?

Vrh

PostPoslato: 02 Feb 2008, 00:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa jesi li ti u bl ili u yu? Posto govoris u dinarima mislim. Ako je to ono isto sojino mlijeko u prahu kao u tropiku onda ne valja. To mlijeko ti je daleko nezdravije od malomasnog kravljeg. Preporucujem ti da ga ne koristis jer to sojino mlijeko je mnogo stetnije od obranog kravljeg.
Preporucujem ti da napravis sama mlijeko od soje. Nadjes recept na internetu, ako ne mozes poslacu ti ja. Problem je samo sto treba puno vremena da se napravi, inace nije skupo, samo ti treba soja i malo meda a to je jeftino. A ovo mlijeko u prahu nemoj koristiti ako je to to. Ako vidis da je odnos masti veci nego bjelancevina onda je to to mlijeko koje su oni napravili samo da bi zavarali one koji nisu upuceni u sastav. Ovo mlijeko u prahu ti nikako nece nadoknaditi potrebne materije kao pravo sojino mlijeko. Samo ce te zavarati da pijes dovoljno mlijeka, a nema nista korisnog u njemu.

Filozofija...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]