banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Jul 2025, 19:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Zdrava hrana
PostPoslato: 17 Feb 2008, 14:49 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Da li se zdravo hranite? Pazite li sta jedete? Drzite li brze dijete svakih par mjeseci ili se uvijek hranite zdravo pa nemate potrebu za tim.
Ja sam prosle godine imala ''fazu skidanja kila'', i odlucila sam se da necu uvoditi sebi neke jelovnike, nego jednostavno pokusati promijeniti svoj jelovnik za sva vremena, da izbacim svce nepotrebne namirnice i jednostavno se zdravo hranim. Informisala sam se o zdravoj hrani i razmisljala o tome sta, kako i kada jedem. I mogu vam reci da je djelovalo! Dan danas za dorucak jedem Vitalis i prestala sam sa cipsom, Bogu hvala.

Vrh

Tema posta: Re: Zdrava hrana
PostPoslato: 17 Feb 2008, 17:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
To meni dosta varira od perioda...imam cikluse zdrave hrane...pa onda hasanje junk food...sve zavisi od ritma zivota...
hmm..vec sam navikla organizam na zdravu prehranu..sto podrazumjeva..bar1.5kg voca dnevno...mada vise izblendiranog..ali vazno je da se unesu vitamini,minerali,vlakna...za regeneraciju i detoksikaciju organizma
Kuhinja...vegeterijanska..povrce...mahunarke....zitarice....

sklona sam grickanju...badema,ljesnjaka,brazilskih i indijskih orascica,sjemenki...

poslastice..hihi..tu sam slaba...cokolada...ihih..nikada se ne bih odrekla...

Sve zavisi od perioda...nazalost...cesto sam prinudjena da hasam s nogu...znaci pekara..grickalice and so on...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 17:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
zdravo naravno. sarma, cvarci, slanina, prsut,pasulj, kajmak.. ne zna se sta je zdravije. eh, kad bi pazio sta jedem glava bi me zaboljela. jedino sto izbjegavam to su gazirana pica, ali se nekad zna desiti da popijem, cisto da podrignem dobro.
jos sam mlad, bar se tako osjecam, kad bude bilo potrebno onda cu da se hranim zdravo. dotad cu da manje vodim racuna o tome.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2008, 19:37 
Stara kuka
Stara kuka

WinstonWolfe je napisao:
jos sam mlad, bar se tako osjecam, kad bude bilo potrebno onda cu da se hranim zdravo. dotad cu da manje vodim racuna o tome.

E ali tad ce vec biti kasno o tome misliti...
Moj najveci problem su slatkisi... I to sto kad izadjem volim popiti po koji Martini ili nesto slicno (ali naravno, u granicama normale, nikad se nisam napila)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2008, 01:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
ma jos sam mlad, do skora nisam puno vodio racuna o zdravoj hrani, u zadnje vrijeme stvarno pazim. i sto je bolje, odlicno se osjecam. cak i sad kad je bio sveti januar, sve umjereno, a ne ko prosle godine, bio sam pravi svastojed.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2008, 10:46 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
ja svaki dan nastojim da jedem zdravu hranu sto vise voca i povrca 2litre vode na dan nema gaziranih pica nejedem izmedu obroka slatkise i cips,naj bitnije izmedu svega su porcije,jer ako na tanjiru je dosta hrane vecina ljudi odmah registruje da to se sve mora pojesti ja sam prva,ali zato to prepolovis naprimjer umjesto velike pice ili bilo sto narucim malu poslije pojedem vocnu salatu i dosta vode. poslije toga se ne osjecam naduto i kao da cu da eksplodiram jer zaista nema potrebe da tako mucimo nase tjelo,evo ide ljeto puno izbora u svjezoj ishrani zato uzivaj mo sto nam je priroda dala zaista je vrijedi dosta

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2008, 10:54 
WinstonWolfe je napisao:
zdravo naravno. sarma, cvarci, slanina, prsut,pasulj, kajmak.. ne zna se sta je zdravije. eh, kad bi pazio sta jedem glava bi me zaboljela. jedino sto izbjegavam to su gazirana pica, ali se nekad zna desiti da popijem, cisto da podrignem dobro.

I mene nekad zezne pa mjesto pive popijem kiselu. :oops:

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2008, 21:31 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Feb 2008, 19:27
Бојим се ове теме :lol: јер заиста од свих обавеза, јурцања, посла, и немам времена да обраћам превише пажње на своју исхрану, а у основи би то требало да буде важније од свега осталог. Доста здраве хране не једем, па онда узимам оне мултивитаминске таблете, али нисам сигуран колико то може надокнадити недостатак праве, здраве хране...

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2008, 00:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2007, 23:30
Ne ponosim se time :D ali slabo pazim sta jedem. Jedino zdravo sto unosim u sebe redovno je voce... 8)

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2008, 18:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 08:56
ja se zdravo hranim,, pa nemam potrebe za dijetama. Stvar je jednostavna, kada vise jedem vise se i krecem tj. radim. A dozvolim sebi da jedem i losu hranu kao sto je pica ali obavezno jedem i nesto zdravo uz to. A dijete su manje zdrave od nezdrave hrane. Dokazano je da je zdravije biti debeo i fizicki aktivan, nego mrsav i neaktivan. Pa ti vidi.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 11:43 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Feb 2008, 21:08
yes sir u are so right!!!! well done

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2008, 21:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Mar 2008, 12:17
Svaka cast svakom ko vodi racuna o ishrani!
To bi nam svima trebao biti imperativ!
Ja bas i ne vodim racuna o tome sta papam.
Volim sve i jedem kada stignem.
Posao, fax, kuca i ostalo ne bi trebale biti opravdanje nikom od nas.
Ja se bar po nekada potrudim da 4-5 dana jedem zdravu hranu.
Ali sve ostane na tome...

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2008, 08:53 
Bjez kad sam 3 mjeseca sam radio svaki dan pomfri, krmenadle, jaja i topli sendvici....milina!!!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2008, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jun 2005, 10:59
psyborg je napisao:
I mene nekad zezne pa mjesto pive popijem kiselu.

e to ti se ne smije desavati :wink: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2008, 12:43 
enc0re je napisao:
psyborg je napisao:
I mene nekad zezne pa mjesto pive popijem kiselu.

e to ti se ne smije desavati :wink: :lol: :lol:

Dobro je sad, ne desava se... :D

Vrh

PostPoslato: 21 Mar 2008, 10:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 08:56
slatkisi nisu problem cokolada ti je antioksidant i veoma je zdrava, samo probaj malo vise sa slatkisima unositi voca i povrca, da organizam ima dovoljno vitamina i slicnih hemikalija. A slatkisi su super ja ih jedem redoovno nisam debeo i volim djevojke koji isto vole slatkise. Sta najvise volis jesti. Ja npr. jedem naradje i slani keks, jagode sa slagom, banane sa cokoladom, kivi i bombone. bolje i to nego droga ili alkohol
MonaLisa je napisao:
WinstonWolfe je napisao:

E ali tad ce vec biti kasno o tome misliti...
Moj najveci problem su slatkisi... I to sto kad izadjem volim popiti po koji Martini ili nesto slicno (ali naravno, u granicama normale, nikad se nisam napila)

Vrh

PostPoslato: 22 Apr 2008, 22:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
MonaLisa je napisao:
Da li se zdravo hranite? Pazite li sta jedete? Drzite li brze dijete svakih par mjeseci ili se uvijek hranite zdravo pa nemate potrebu za tim.
Ja sam prosle godine imala ''fazu skidanja kila'', i odlucila sam se da necu uvoditi sebi neke jelovnike, nego jednostavno pokusati promijeniti svoj jelovnik za sva vremena, da izbacim svce nepotrebne namirnice i jednostavno se zdravo hranim. Informisala sam se o zdravoj hrani i razmisljala o tome sta, kako i kada jedem. I mogu vam reci da je djelovalo! Dan danas za dorucak jedem Vitalis i prestala sam sa cipsom, Bogu hvala.

Sve zavisi šta radiš i čim se baviš. Ako si teški fizikaner,naravo da ti neće odgovarati Vitalis
za doručak(nego nešto mnogo jače),a za ručak tanjir-dva variva. Što se mene tiče, ja se
(još,Bou hvala) ne mogu udebljati i da hoću...što mi i odgovara...mogu pojesti za dva čovjeka
kada sam raspoložen,a spalim to sve za tri sata. Treba slušati svoj organizam i tako mu i
udovoljavati.
Zadnji fazon koji sam počeo primjenjivati(doduše ne ja, nego na šta me stara - osim španskih
serija - navukla) je kombinacija raznih namirnica. U suštini, organizam prima jako teško neke
elemente ako ih ne potpomogneš drugima... Imam i nekih knjiga o tome(stara voli takva štiva)
pa ti mogu dati naslove ili čak prebaciti ako ti treba...

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2008, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka

Ako budem htjela javicu ti, ali bas sam danas dosla do neke slicne knjige, pa mi ne treba dodatno stivo... Tacno, treba slusati svoj organizam i davati mu koliko je potrebno, a ne prezderavati se i kad treba i kad ne treba. Skoro sam u nekoj emisiji slusala da je najbolje jesti male obroke svaka dva sata (ti obroci podrazumjevaju i voce), na taj nacin necemo biti gladni. A organizam trazi slatko onda kada je gladan, samo toga nismo svjesni. Ako smo siti, necemo imati potrebu za slatkim. Hm... Ja prije mislim da je to navika, a ne potreba ili glad.

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2008, 21:25 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Avg 2008, 21:21
Da li iko od vas zna gdje se u Banjaluci ili okolini može naći gljiva za vodeni ili mliječni kefir?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]