SIJUKS je napisao:
Polovinu žileta dugog 4,5 centimetara jedan Nišlija pronašao u pici kupljenoj u pekari "Tvrđava"
NIŠ- Polovinu žileta dugog 4,5 centimetara jedan Nišlija pronašao je u pici kupljenoj u pekari "Tvrđava". Pukom slučajem nije se povredio kad je zagrizao parče testa, jer je odmah osetio metal. Sanitarna inspekcija podnela je juče prekršajnu prijavu protiv Ernesta Prekljušaja, vlasnika pekare "Tvrđava", zbog, kako se navodi u saopštenju, "stavljanja u promet pice mehanički zagađene žiletom".
Radica Nikolić, načelnica ove službe, kaže da je slučaj prijavljen u utorak i da je odmah obavljena kontrola pekare u kojoj je pica sa žiletom kupljena.
- Jedan dečak nam je prijavio da je u pici pronašao strani predmet i uz prijavu dostavio i kartonsku kutiju za oznakom navedene pekare, preostali deo pice i polovinu žileta dugog 4,5 centimetara. Odmah po prijavi pregledali smo pekaru, ali je sanitarno higijensko stanje bilo zadovoljavajuće.
- Prilikom pregleda u zatečenim gotovim proizvodima, kao i sirovinama koje se koriste za pripremu testa i začina, nismo našli nikakve strane primese. Zasada nemamo objašnjenje kako je žilet dospeo u picu, jer vlasnik pekare negira mogućnost da je to moglo da se desi u procesu proizvodnje - kaže Nikolićeva.
Ernest Prekljušaj tvrdi da žilet u picu nije dospeo u njegovoj pekari.
- Da je žilet bio u brašnu ili u nekoj drugoj sirovini, došlo bi do povređivanja radnika. Naime, pica se mesi rukom, ručno se i filuje, testo je tanko i žilet bi bio lako primećen. Pretpostavljam da je neko namerno stavio sečivo u picu, ali ne znam ko je to uradio i zbog čega. Smatram da to nisu uradili moji radnici, jer sam sa svima u veoma dobrim odnosima. Nisam se nikome zamerio, niti imam problema sa konkurencijom - navodi Prekljušaj.
On ističe da se njegova porodica generacijama bavi pekarskim zanatom i da mu se nikada nije desilo ništa slično.
- Prvu pekaru otvorio je još moj deda, davne 1937. godine. Od tada se zanat prenosi sa jedne na drugu generaciju i nikada niko nije imao problema sa našim proizvodima. To su potvrdili i sanitarni inspektori, koji su više puta kontrolisali pekaru,a nikada nisu imali primedbi na njen rad - navodi Prekljušaj.
zestoka konkurencija u trzisnoj ekonomiji...