banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 13 Jul 2025, 17:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Muhamed ili Isus
PostPoslato: 07 Jun 2009, 19:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jun 2009, 15:43
Kur'an

Yunus (10) - Junus Mekka – 109 ajeta
U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog

94. Ako sumnja{u ono {to ti objavljujemo, upitaj one koji ~itaju Knjigu, prije tebe objavljenu. Tebi Istina od Gospodara tvoga dolazi, i nikako ne budi od onih koji su u sumnji.

95. I ne budi nikako od onih koji Allahove dokaze ne priznaju, da ne bi bio izgubljen

Poslanica Galaćanima
8 Ali čak i kad bismo vam mi ili kad bi vam anđeo s neba objavio drugačiju dobru vijest od one koju smo vam već objavili, neka bude proklet

Jako je vazno da razumijemo da Isus nije dosao da unisti Izraelsko ucenje da bi uveo novo ucenje -krscanstvo,da bi 600 godina nakon njega Bog slao novog poslanika-Muhameda da uvede novo ucenje i novu knjigu-Islam napisan u novoj knjizi-Kuranu.

Ne !!!!!!!!!
Isus je dosao da ispuni prorocanstva zapisana u Bibliji u tzv.starom zavjetu,on je dosao da stvori put izgubljenog covjecanstva prema Bogu.

“On [Isus Krist] je pomirbena žrtva za naše grijehe, i ne samo za naše nego i za grijehe cijeloga svijeta” (1. Ivanova 2:2).

Sam je Isus opisao svoju ulogu u spašavanju čovječanstva iz ropstva grijehu koje na kraju donosi smrt. Rekao je: ‘Sin čovječji došao je da svoj život dade kao otkupninu za mnoge’ (Matej 20:28)

1 Timoteju 2:6 koji je sebe dao kao odgovarajuću otkupninu za sve. O tome će se svjedočiti u svoje vrijeme.

1 Petrova 1:18 Jer znate da niste nečim raspadljivim, srebrom ili zlatom, izbavljeni od svog ispraznog načina života koji ste naslijedili od svojih praotaca, 19 nego dragocjenom krvlju Kristovom, koja je poput krvi janjeta neokaljanog i bez mane

Dakle,Isus je potpuno ispunio svoju ulogu,put covjecanstva prema Bogu je otvoren tako da svaki covjek kroz njegovu zrtvu moze moliti Boga za oprost njegovih grijeha.

U Ivanu 3:36 čitamo: “Tko vjeruje u Sina, ima vječni život. Tko nije poslušan Sinu, neće vidjeti život, nego srdžba Božja ostaje na njemu.” Bog očekuje da vjerujemo u Kristovu žrtvu. No potrebno je još nešto. O Isusu Biblija kaže: “Ako držimo zapovijedi njegove, po tome znamo da ga poznajemo” (1. Ivanova 2:3).

14:6 Isus mu je odgovorio: “Ja sam put i istina i život. Nitko ne dolazi Ocu osim preko mene,
13 I što god zamolite u ime moje, učinit ću, da se Otac proslavi u Sinu. 14 Ako što zamolite u ime moje, učinit ću.
24 Dosad niste ništa molili u moje ime. Molite i primit ćete, da vaša radost bude potpuna!

Dakle,ne postoji potreba ni za jednim drugim prorokom nakon Isusa,niti potreba za jednom novom knjigom!!!!!!!

Vrh

Tema posta: Re: Muhamed ili Isus
PostPoslato: 08 Jun 2009, 20:24 
Početnik
Početnik

(Galaćanima 3:16) 16 A obećanja su bila dana Abrahamu i potomstvu njegovu. Nije rečeno: “I potomstvima”, kao da se odnosi na mnoga, nego kao na jedno: “I potomstvu tvojemu”, koje je Krist.

(Galaćanima 3:29) 29 A ako ste Kristovi, onda ste potomstvo Abrahamovo, nasljednici po obećanju.

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 15:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Isus je poslan u to vrijeme samo židovima i nikom više a posljednji poslanik a.s je poslan cijelom čovječanstvu. Biblija je izmjenjena i ne vrijedi za istinu te svakako je trebao biti zatvoren lanac poslanika poslije Isusa posljednjom bozijom objavom svijetu.

1 Ustani, svijetli se, jer je došla svjetlost tvoja. Slava Gospodnja sja nad tobom.
2 Jer evo: tmina pokriva zemlju i mrak narode. Ali nad tobom sja Gospod. Nad tobom svijetli slava njegova.
3 Narodi putuju k svijetlu tvojemu i kraljevi k sjaju, koje sja nad tobom.
4 Podigni pogled svoj unaokolo vidi svi su se skupili i dolaze k tebi. Sinovi tvoji dolaze izdaleka, kćeri se tvoje nose u naručju.
5 Tada ćeš ti, kad to vidiš, zasjati od radosti, tvoje će srce zadrhtati i raširiti se, jer k tebi dolazi bogatstvo mora, blago naroda pritječe k tebi.
6 Mnoštvo deva prekrilit će te, mlade deve od Midjana i Efe. Svi oni dolaze od Sabe. Zlato i kad donijet će, i radosno će se navješćivati slavna djela Gospodnja.
7 Sva stada Kedarska skupit će se za te. Ovnovi nebajotski stajat će ti na službi. Na žrtvenik se moj oni prinose, da mi se ugodi. Kuću slave svoje učinit ću još sjajnijom.

---------------

#1) proročanstvo o svetom čovjeku koji će donijeti svijetlost od Boga. Pojavit će se u vremenu "mraka" na zemlji. Pojavit će se da donese svijetlo i otjera mrak

#2) 60:3 - narodi ( gentiles - nežidovi) putuju prema svijetlu i donijet osvijetlit će mjesto na kojem dođe.

#3) 60:4.5.6 ljudi će mu dolaziti iz daleka

60:7 jasno govori KEDAR, KO JE KEDAR ?

KEDAR JE sin Ismaelov koji je prvi začetnik sela koje je kasnije preraslo u grad Mekku. ( provjeri sam )

KUĆU SLAVE SVOJE UČINIT ĆE JOŠ SLAVNIJOM !!! - Kabu :)

Ovo je proročanstvo spomenuto i u Kur'anu:

I kada smo kao pribježište Ibrahimu pokazali mjesto gdje je Hram, rekli smo "Ne smatraj Nama nikoga ravnim, i očisti ovaj Hram Moj za one koji će ga obilaziti, koji će tu u blizini njegovoj stanovati, i koji će molitvu obavljati
i oglasi ljudima hadž!" - dolaziće ti pješke i na kamilama iznurenim; dolaziće iz mjesta dalekih,
( 22 26-27)

Eto ti vjere Ibrahima a.s; ALLAH JE JEDAN, ON JE UTOCISTE SVAKOM, NIJE RODJEN NITI JE RODIO I NIKO MU RAVAN NIJE

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 10 Jun 2009, 05:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Jun 2009, 22:48 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
znaci poslan za jevreje i bi razapet samo za jevreje.... :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 05:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

ko kaze da je razapet ?

mislili su oni njega iz zlobe razapeti ali im Allah nije dopustio. Znas kako Izaija 53 kaže: spašen je sluga Moj ( Allahov), ni jedna kost da mu se slomi, meleci ga odnijeli na nebo spavacu. :)

Imas super sve objasnjeno u ovoj knjizi od Ahmeda Deedata ( rahmetullah alejh)

http://www.jamaat.net/crux/Crux1-5.html

Vrh

PostPoslato: 10 Jun 2009, 22:49 
staromodan
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
spavac je napisao:

ko kaze da je razapet ?

mislili su oni njega iz zlobe razapeti ali im Allah nije dopustio. Znas kako Izaija 53 kaže: spašen je sluga Moj ( Allahov), ni jedna kost da mu se slomi, meleci ga odnijeli na nebo spavacu. :)

Imas super sve objasnjeno u ovoj knjizi od Ahmeda Deedata ( rahmetullah alejh)

http://www.jamaat.net/crux/Crux1-5.html

nisi ti meni pod vaservagom ama bas nikako... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 08:19 
Početnik
Početnik

Citiram:"Isus je poslan u to vrijeme samo židovima i nikom više a posljednji poslanik a.s je poslan cijelom čovječanstvu. Biblija je izmjenjena i ne vrijedi za istinu te svakako je trebao biti zatvoren lanac poslanika poslije Isusa posljednjom bozijom objavom svijetu."

Tvrdis da je Isus poslan samo zidovima i nikom vise

Biblija tvrdi da nije:

(Matej 20:28)  Tako i Sin čovječji nije došao da mu služe, nego da služi i da svoj život dade kao otkupninu za mnoge(...)
(1. Timoteju 2:6) koji je sebe dao kao odgovarajuću otkupninu za sve. O tome će se svjedočiti u svoje vrijeme.
(Rimljanima 5:15)  Ali s darom nije kao što je bilo s prijestupom. Jer ako su zbog prijestupa jednog čovjeka mnogi umrli, Božja nezaslužena dobrota i njegov dar — koji je s nezasluženom dobrotom dan preko jednog čovjeka, Isusa Krista — u izobilju su darovani mnogima(...)

(Ivan 3:36) Tko vjeruje u Sina, ima vječni život. Tko nije poslušan Sinu, neće vidjeti život, nego srdžba Božja ostaje na njemu(...)

(Hebrejima 7:25) 25 Zato i može (Isus)u potpunosti spasiti one koji preko njega pristupaju Bogu, jer je uvijek živ da se za njih zauzima.

(1. Timoteju 2:5-6) 5 Jer jedan je Bog i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovjek, Krist Isus, 6 koji je sebe dao kao odgovarajuću otkupninu za sve. O tome će se svjedočiti u svoje vrijeme.

(Matej 28:16-20) 16 A jedanaestorica učenika otišla su u Galileju na goru na koju ih je Isus uputio. 17 Kad su ga ugledali, poklonili su mu se. Ali neki su posumnjali. 18 A Isus im je pristupio i rekao: “Dana mi je sva vlast na nebu i na zemlji. 19 Zato idite i načinite učenike od ljudi iz svih naroda, krsteći ih u ime Oca i Sina i svetog duha, 20 učeći ih da drže sve što sam vam zapovjedio! I evo, ja sam s vama u sve dane do svršetka ovoga poretka.”

(1. Ivanova 2:1-2) (...). 2 On (Isus)je pomirbena žrtva za naše grijehe, i ne samo za naše nego i za grijehe cijeloga svijeta.

Zatim tvrdis da je Biblija izmjenjena i ne vrijedi za istinu

Nije tacno,da Biblija nije izmijenjena potvrdjuju spisi koji su pronadjeni u Kumranu,a datiraju od god.100 prije Krista i identicni su danasnjoj Bibliji.

To potvrdjuje i Kuran:

Sura 5:43,44

A otkud da oni od tebe traze da im sudis kad imaju Tevrat,u kome su allahovi propisi?... Mi smo objavili tevrat u kome je uputstvo i svjetlo.Po njemu su Jevrejima sudili vjerovjesnici koji su allahu bili poslusni i cestiti ljudi i uceni od kojih je trazeno da cuvaju allahovu knjigu i oni su nad njom bdjeli.

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 08:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

jednostavno je odgovoriti na sve to, biblija je prepuna kontradiktornog govora i stvari koji se kose naukom sto definitivno dokazuje da je ta sveta knjiga promijenjena od strane ljudi. A hajde sad reci " pa gdje to" pa cemo jedno po jedno izlagati.

Opet vadis iz konteksta Kur'an, ne ide ti to bas od ruke;

Jasan je stav islama po pitanju ranijih objava bozijih kao i slijedjenja posljednje od njih.

“Nevjernici su oni koji govore: “Bog je – Mesih, sin Merjemin.”(El-Ma’ide,72)

“Nevjernici su oni koji govore: “Allah je jedan od trojice.” (Ibid,73), “Jezikom Davuda I Isaa, sina Merjemina – prokleti su oni od sinova Israilovih koji nisu vjerovali.” (Ibid,78)

“oni koji ne vjeruju izmedzu sljedbenika Knjige i mnogobosci bit ce sigurno u vatri dzehennemskoj.” (El-Bejjine,6)..

itd

U knjizi postanka u prvih 20 stihova imas milion naucnih gresaka, de malo izuci pa ces da vidis

" i tada bog stvori svijetlost" - sunce je izvor svijetla a bog stvorio svijetlost prije sunca

i onaj sto najvise pada u oci je " I BOG STVORI DVA IZVORA SVIJETLA " ( SUNCE I MJESEC)

MJESEC UOPŠTE NEMA SVOJE SVIJETLOSTI NEGO REFLEKTUJE SUNCEVU TE NIJE IZVOR NIKAKO

i ti meni biblija nije mjenjana, vidi se da ju je prepravljao neki covjek koji pojma nema i koji se sam prema sebi ogrijesio posteno ;)

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 18:43 
staromodan
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
jednostavno je odgovoriti na sve to, biblija je prepuna kontradiktornog govora i stvari koji se kose naukom sto definitivno dokazuje da je ta sveta knjiga promijenjena od strane ljudi. A hajde sad reci " pa gdje to" pa cemo jedno po jedno izlagati.

Jasan je stav islama po pitanju ranijih objava bozijih kao i slijedjenja posljednje od njih.

“Nevjernici su oni koji govore: “Allah je jedan od trojice.” (Ibid,73), “Jezikom Davuda I Isaa, sina Merjemina – prokleti su oni od sinova Israilovih koji nisu vjerovali.” (Ibid,78)

“oni koji ne vjeruju izmedzu sljedbenika Knjige i mnogobosci bit ce sigurno u vatri dzehennemskoj.” (El-Bejjine,6)..

itd

U knjizi postanka u prvih 20 stihova imas milion naucnih gresaka, de malo izuci pa ces da vidis

" i tada bog stvori svijetlost" - sunce je izvor svijetla a bog stvorio svijetlost prije sunca

i onaj sto najvise pada u oci je " I BOG STVORI DVA IZVORA SVIJETLA " ( SUNCE I MJESEC)

MJESEC UOPŠTE NEMA SVOJE SVIJETLOSTI NEGO REFLEKTUJE SUNCEVU TE NIJE IZVOR NIKAKO

i ti meni biblija nije mjenjana, vidi se da ju je prepravljao neki covjek koji pojma nema i koji se sam prema sebi ogrijesio posteno ;)

kad je stav Kurana jasan, onda nemas sta ovdje traziti...zar ne...

drugo, kad pozelis da kenjas, ponesi papir sa sobom da se mozes obrisati. :D kad citiras Bibliju uzmi doslovno, a ne srati po rijecima i prevoditi kako te usi svrbe..ne pise " i stvori dva IZVORA SVIJETLA"...procitaj bolje, da ja sad ne prepisujem citavu 1 Moj glavu.. takodje prouci malo dve jevrejske rijeci "bara" i "asha"...pa ce ti biti malo jasnije vezano za svjetlost...

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 21:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
114_AhmeD je napisao:

itd

kad je stav Kurana jasan, onda nemas sta ovdje traziti...zar ne...

drugo, kad pozelis da kenjas, ponesi papir sa sobom da se mozes obrisati. :D kad citiras Bibliju uzmi doslovno, a ne srati po rijecima i prevoditi kako te usi svrbe..ne pise " i stvori dva IZVORA SVIJETLA"...procitaj bolje, da ja sad ne prepisujem citavu 1 Moj glavu.. takodje prouci malo dve jevrejske rijeci "bara" i "asha"...pa ce ti biti malo jasnije vezano za svjetlost...

eh , kad bi ti bio slika kršćanstva :) ...

CITIRAM:

Bog stvori dva velika svjetlila nebeska, veće, da vlada danom, i manje, da vlada noću, uz to još zvijezde.

ponavljam prijateljima : MJESEC NEEEEMA SVOJU SVIJETLOST I NIJE IZVOR SVIJETLA, NEGO SAMO REFLEKTUJE SUNČEVU.

Ja sam musliman, ne lazem ja :)

Poslednji put menjao 114_AhmeD dana 13 Jun 2009, 21:51, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 21:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ali ja se neću zadržati na tome, kad ti možeš govoriti aboralno, tako niskim jezikom - ma mogu ti i ja jednu lijepu napisati da te naucim kako se vodi rasprava :cat:

znaci idemo dalje ... Levitski zakonik 11 poglavlje

21 Između svih malih krilatih životinja, što idu na četiri, smijete jesti samo one, što imaju nad svojim nogama dva stegna, da mogu njima skakati po zemlji.
22 Od ovih smijete jesti ove: sve vrste skakavaca selaca, sve vrste skakavaca proždrljivih, sve vrste skakavaca brzonogih i sve vrste skakavaca skočaca.
23 A sve druge male krilate životinje, što imaju četiri noge, neka su vam gnusoba!

Jesi ucio iz biologije da ne postoji insekt sa 4 noge :D , nego sa 6 samo.

Zar je ovo Bog pisao ?

ili ovaj ... evo niže malo citat br 6

6 Onda zeca, jer on je doduše preživač, ali nema papaka razdvojenih - on vam mora biti nečist.

Zečevi nisu preživači spavaču :D , nego lagomorfi

http://en.wikipedia.org/wiki/Lagomorph

:D

želiš li još ?

Vrh

PostPoslato: 13 Jun 2009, 23:48 
staromodan
Korisnikov avatar

to sto ti ne razumijes je tvoj problem...

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 09:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
to sto ti ne razumijes je tvoj problem...

nema smisla dalje pricati sa tobom... :)

budi pozdravljen ..

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2009, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
114_AhmeD je napisao:
Bog stvori dva velika svjetlila nebeska, veće, da vlada danom, i manje, da vlada noću, uz to još zvijezde.

ponavljam prijateljima : MJESEC NEEEEMA SVOJU SVIJETLOST I NIJE IZVOR SVIJETLA, NEGO SAMO REFLEKTUJE SUNČEVU.

Ajme meni kakav argument...ateista sam pa me sve ovo apsolutno ni ne zanima ali da sam hriscanin...i da cujem OVAKAV argument...stvarno bih se preispitao :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 02:28 
staromodan
Korisnikov avatar

:lol: :lol: :lol:

nek si mu rekao Elvise. :wink:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 05:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

pa ne ide u tebi prilog taj post covjece :D ...

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 16:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2007, 12:36
Kome tebi Mi vi oni, naši ,vaši,njihovi... ? :lol:

Uf ako mrzim ove vjerske fundamentaliste..bljak..! izvor zla ,podjele i mržnje.

Svi smo mi jedno..viša sila je jedno.

Paljba ! 8)

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 20:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
114_AhmeD je napisao:
spavac je napisao:

pa ne ide u tebi prilog taj post covjece :D ...

Zar je moguce da nisi osjetio ironiju u mom postu? :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Jun 2009, 21:01 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Maj 2009, 12:24
Bog je jedan, a ti Amede idi u meku i tamo ostani, jer si cak i ti mogao da naucis do sada da islamski fundamentalisti ne vjeruju u nista drugo osim u svoju vjeru, kao sto hriscani vjeruju u svoju, sa tom razlikom sto hricani ne sire mrznju prema drugim narodima i ne idu u rat(dzihad) iz vjerskih razloga kao muslimani.

Vrh

PostPoslato: 16 Jun 2009, 09:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

topsy je napisao:
Bog je jedan, a ti Amede idi u meku i tamo ostani, jer si cak i ti mogao da naucis do sada da islamski fundamentalisti ne vjeruju u nista drugo osim u svoju vjeru, kao sto hriscani vjeruju u svoju, sa tom razlikom sto hricani ne sire mrznju prema drugim narodima i ne idu u rat(dzihad) iz vjerskih razloga kao muslimani.

ja mislim da si ti uvrijedio 1.5 milijarde ljudi na zemlji koji su muslimani :roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 112 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]