1.Село у близини Добоја, у питању је сахрана од прије неки дан. Поп наплатио
300 марака за своје услуге на сахрани!!!???

АЛОООО 300 марака у овој кризи! Као цијена је толика јер унапријед наплаћује и за кољиво које треба освештати за 40 дана па се све унапријед плаћа..бла бла бла... Затим код њих у селу је обичај да се цјелива преминули и сви који цјеливају сандук оставе нешто пара. Мени је то мало безвезе обичај, али добро ако је тако код њих није проблем. Међутим ваљда по том обичају паре у неким селима иду домаћину(што и има логике, да се мало помогне човјек, јер је сахрана велики трошак), али поп рекао, Не, те паре иду цркви и наравно узео све
Па да мени такво нешто направи неки поп, ја бих све истрпио, ипак сахрана је и треба преминулог сахранити како треба, али бих се касније дофатио те стоке безобразне што глуми попа и убио га од батина!!!!
2.У манастиру Липље одређен цјеновник колико шта кошта. Прави цјеновник имају!!!! Уђете и прочитате, кољиво толико, сахрана толико. Да монах дође у кућу и освешта то се наплаћује 30 марка! Као не мора дати толико онај који нема, а у ствари и онај најсиромашнији ће се на крају потрудити да исплати колико треба, уколико икако може. Оно није да ћеш дати задњу пару, али свакако више него што би могао и требао. Још му баба ове године дала домаћег димљеног сира и још неких ствари... па не бих му ја дао нема шансе! Код мене у стан неколико година стално дође други свештеник да освешта, и сваки каже дајте колико можете! Тако и треба.
3.друг ми је причао да у његовом селу претходни поп није хтио доћи на сахрану уколико се њему не исплати његова тарифа и још свашта нешто. на крају је толико изнервирао људе да су га истукли и отјерали. сад ваљда ради у другој парохији. није ми јасно како му уопште дозвољавају да ради као свештеник...
4.када прођем поред цркве Свете Тројице и погледам на пракинг са стране, тачно ми дође да плачем од муке. Народ нема шта да једе а они возају нове мерцедесе и аудије!!?? Умјесто да те паре преусмјере за нпр. социјалне случајеве из парохије они троше паре на нове лимузине. Тетка ми живи у Добоју и у њеном насељу црква за све породице организује подјелу пакетића поводом Светог Николе. Нажалост такви примјери су ријетки.
Тачно ми се згадила ова црква, тј. не црква него одређени појединци. Почињу ме благо подсјећати на оне из Ватикана што су откупљивали гријехове. Добро ови наши нису отишли тако далеко, али стварно постају безобразни у задње вријеме. Са доста људи сам причао и слажу се са мном. Данас је прави бизнис бити поп. Па не треба да причам о примјеру оног са Мејдана што се накупио пара и пара. Пола града зна да је он поп који је крао само тако, и никоме ништа.
тачно више нисам паметан