banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Hijerarhija
PostPoslato: 03 Nov 2010, 18:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Na nebu postoji presto slave i okružuju ga Heruvimi,Serafimi, četiri životinje,24 starešine,Arhanđeli i svi službeni anđeli po redu i rangu.
Bog je i na zemlji postavio čoveka gospodarem nad svim stvorenjima i beše sve dobro.
Bog načini ženu da bude drug čoveku da čovek nije sam i zabrani im da okuse sa drveta u vrtu koje je Bog zabranio da diraju sa određenom svrhom to učini i šta se tad dešava?
Žena nije mogla odoleti izgledu ploda i sataninoj varci i prekrši zapovest a zatim i Adam to učini.

Bog je pravedni sudija i tad usposavi hijerarhiju u zemaljskom životu govoreći:
I Mojsijeva 3. 16
IV Mojsijeva 30. 4-9
I hijerarhija se nastavlja i važi dok smo u zemaljskom telu.
I Korinćanima 11. 3 ; 11. 8-9 ; 14. 33-35
Gospod nije došao da ukine hijerarhiju i uspostavi anarhiju kao što se to nekad negde želi pokazati.
Danas je brak kao prva ćelija društva ugrožen od strane masonske laskave laži da ne može čovek biti glava ženi jer ni Boga ne priznaju za glavu nad čovekom zato poturiše evoluciju kroz svoja oruđa i anarhija zaživjava dobijanjem dana žena.
Pa to je samo znak pažnje reći ćete ali ne, to je ponovna ponuda lepog ploda.

Može cveće, može poklon samo da se skrije pozadina toga a zove se anarhija.
Neka čovek poštuje ženu i žena čoveka ali neka ljube Boga i hijerarhiju koju Bog postavi.
Bog zabrani gej i razne brakove istih polova ali opet je tu zmijica da pomogne i postara se za slobodu SVOG IZBORA a ne tamo nekog Boga propis da drži.
Brak je prva crkva i zajedništvo sa Tvorcem i kad se ta jedinka temelja uruši stiže potop i bio je.
Stanje je identično prepotopnom svetu u mnogim segmentima ali sem ličnog zajedništva sa Bogom treba imati zajednicu i sa ostalim verujućim narodom, i tu je novi problem.

Laskavac nudi oprobani recept o jednakosti pa tako hijerarhija ni u mnogim crkvama ne postoji i gde i sa kim da imate zajednicu i molitvu u Duhu i istini?
Neki pročitavši:nema više Jevrejina ni Grka odmah rekoše : eto ukinuta je hijerarhija a satana se raduje.
Cela glava ni jednim slovom ne govori o hijerarhiji već o obrezanju kao znaku koji više nije prepreka za spasenje svih naroda i više nema podele razlike po telu i naciji jer se verom ulazi u milost.
Zbog skupljanja učitelja kako ih uši svrbe danas imate žene starešine crkve, žene učiteje-propovednike.

Da li je Mojsije govorio svoje ili Božije, ako Božije zašto to ne poštujete?
Da li Pavle sam sebi protivreči govoreći kako ženi zabranjuje da uči i kako je ružno da žena uči čoveka jer se time postavlja kao glava čoveku i onda isti autor govori kako ni njegov ni Mojsijeve reči ne važe već su svi ravnopravni?
Kad bi se manje verovalo učiteljima koji rade za platu (primili su platu) a verovalo i tvorilo po Božjoj reči mnoge crkve bi se ugasile i ostala bi istina da svetli i u domovima i u verskim ustanovama.

Bog vas blagoslovio.

Vrh

Tema posta: Re: Hijerarhija
PostPoslato: 16 Nov 2010, 19:48 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Da li ima ženski rod nešto da kaže po pitanju ove teme jer nisu one odbačene već po rangu malo niže što ne znači da ne mogu biti bolje i pametnije i poslušnije od muškaraca.
Bog želi savršeni sklad i uzajamnu ljubav ali i poštovanje poretka.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
:D Ja kao žensko se ne osjećam nimalo uniženije nego bilo koji muškarac. Je li božija zapovjest da čovjek mora poštovati ženu i žena čovjeka? Tu ih je potpuno izjednačio. Je li Bog prima isto i moju molitvu kao i molitvu muškarca? Prima.
Što se tiče Boga i ostale nebeske hijerarhije ne osjećam ih kao "skup muškaraca" jer to sigurno nisu u smislu u kome mi poimamo i dijelimo muško i žensko. Polne karakteristike su nebitne. :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 11:24 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Mar 2011, 10:18
Talija je napisao:
:D Ja kao žensko se ne osjećam nimalo uniženije nego bilo koji muškarac. Je li božija zapovjest da čovjek mora poštovati ženu i žena čovjeka? Tu ih je potpuno izjednačio. Je li Bog prima isto i moju molitvu kao i molitvu muškarca? Prima.
Što se tiče Boga i ostale nebeske hijerarhije ne osjećam ih kao "skup muškaraca" jer to sigurno nisu u smislu u kome mi poimamo i dijelimo muško i žensko. Polne karakteristike su nebitne. :wink:

Bog prima svačiju molitvu bez obzira na pol i starosnu dob.
Bog je rekao da se verom spašavamo kroz pomirnicu sa Njim.
ALI, prva pobuna se sastojala u težnji za IZJEDNAČAVANJEM sa VIŠNJIM i to je teška stvar jer je proizvod ponosa.
Postoji hijerarhija u nebeskom poretku, hijerarhija u anđeoskom poretku, hijerarhija na zemlji između Boga i čoveka i čoveka i žene.
To kako se neko oseća nema veze sa poslušnošću jer i đavoli veruju ali nisu poslušni.
Istrgnuti citati govore o tomne kako TREBA SLUŠATI Božiju reč više nego se brinuti za zemaljske stvari i tu nema reči o ukidanju hijerarhije.
Drugi istrgnuti citat govori o sveštenstvu onog vremena kako su se pokazivali ljudima spolja sveti a iznutra puni bezakonja i to nema veze sa hijerarhijom.

Baš iz tih stihova čovek i žena treba da nauče da Bog vidi pobunu u srcu ma kako god neko vikao da je vernik.Ne poslušnost je greh a greh bezakonje a vidi se kroz ne pokornost Božijoj hijerarhiji.
Najlakše je reći nisi u pravu i tako možeš činiti do momenta kad će Duh sveti osvedočiti da je Božija reč istinita i da nije žena u rangu sa čovekom kao ni čovek sa Bogom.
Ako dete treba da bude pokorno roditeljima da li to znači da nije spašeno...naravno da ne, ali je podložno hijerarhiji kao i sva životinjska vrsta i ptičja sve ima hijerarhiju osim onih koji ne veruju i ne žele čuti istinu.

Bog te blagoslovio.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 14:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma u pravu si, skoro pa mi je krivo što se ne rodih sa visuljkom, pa da budem (zahvaljujući tom visuljku) odmah po rođenju uzvišena, a ne da budem u međukategoriji (ispod čovjeka a iznad životinje).
Nego odoh, nešto me žiga papak. :wink:

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 17:10 
Pripravnik
Pripravnik

Ako ti rekoh nešto svoje slobodno se smej a ako ti prenesoh pisanu reč onda se ne smeješ meni.
Nije tu u pitanju ,,ono uspravno,, već hijerarhija po delima ali ovog puta u padu.
Satana je dobro znao šta će biti po kršenju zapovesti i zato bi proklet i u večnom sukobu i na kraju poražen. Žena namamljena izabra prekršaj i okusivši spozna šta je dobro a šta zlo i tako svesna daje Adamu koji do tad nije znao što ona zna zato joj je greh veći i lestvica niže a zmiji još niže.

Ako si ti izjednačena sa čovekom onda Božija reč ne važi i ništa od onog ko je kome glava.
Ako se čovek izjednačava sa Bogom onda je u istom poslu kao i satana.
Sa rođenjem stičeš i nasleđe po grehu koji ima svoje stepenike. Čitaj kliko je žena nečista kad rodi sina a koliko kad rodi devojčicu i vrati se na prvu glavu Mojsija da znaš odgovor.

To ti ne govorim ja već samo svedočim ono šta ti Božija reč govori a izbor je tvoj. Ako nisi pokorna zakonu nesmeš ništa reći protiv satane jer je i on ne pokoran. Možeš reći šta želiš ali se svojim rečima ili opravdavaš ili osuđuješ jer i dela prate reči tako da se lako po delima poznaje vera kao živa ili kao deklarativna koja je mrtva.

Petar reče : ,,Ti si sin Boga živoga,, a onda se odreče Sina. Naravoučenije: Duhovi se bore i sad bi bilo lepo malo posta i molitve kroz veru i Bog će otvoriti razum ako mu se dozvoli : neka bude volja Božija.

Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A držiš li se ti u potpunosti Zakona? :) Nemoj mi reći da nisi svoju "nižu polovinu" držao u crvenom šatoru svakog lunarnog mjeseca kao i nakon poroda (40 dana ako je rodila muško i 80 dana ako je rodila žensko)? :)
Izgoniš li ženu i razapinješ li Lave šator svakog mjeseca, sve po Zakonu?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 17:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Lavić bitte, šta govori Biblija o gordosti?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ovo me podsjeca na borata kad kaze kod nas u kazakstanu na prvom mjestu bog,pa konj,pa covjek,pas,krava,macka,pacov..........zena

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 17:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mene na Dedu i repu.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 19:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Oličenje Amerike, a po mnogima bi trebalo i cijelog svijeta:

Citiraj:
"By the year 2000, we will, I hope, raise our children to believe in human potential, not God."

"It's an incredible con job when you think of it, to believe something now in exchange for life after death. Even corporations with all their reward systems don't try to make it posthumous."

-Gloria Steinem, women's rights activist

Dakle?

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 19:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Slabo me egleski sluzi, pa se bojim da cu krivo skontati neke fraze...pa cemo o'cekati oficijenli prevod nekog od nas...

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Citiraj:
"Do 2000. godine, nadam se, naučićemo našu djecu da vjeruju u ljudski potencijal, a ne Bog."

"To je nevjerojatno banalna navika, vjerovati danas u nešto u zamjenu za život poslije smrti. Čak i korporacije sa svim svojim povlasticama neće ništa obećati posthumno.'' (slab prijevod)

Gloria Steinem

Dakle, šta mislite o ovim dvijema univerzalno poznatim rječenicama te uboge feminističke ikone, pogledajte na wikipediji ako je ne znate.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2011, 20:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2010, 20:23
Fuj!
...ne zna Minka kako Reuf buba :lol:

I još jednom fuj!

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 07:28 
Pripravnik
Pripravnik

Čijoj reči :D Da sam ja napisao svoje onda bi bilo meni upućeno.
Ko ne poznaje zakon ne poznaje ni Boga.
Isti Bog rekao i ne ubi i ko je kome glava a narod ,,poznaje Boga,, i gazi obe.
Što se mene tiče, gazite vi i dalje i smejte se, izrugivajte jer i nije reč Božija svima mila.

Vidim da se dobro poznaje Pismo, pa se ne razlikuje hramska služba od porodičnog života. U pravu su naše sluškinje ,,Gospodnje,, jer to za njih ne važi zato što je Isus očistio njihov mesečni ciklus a onih ,,odvratnih Jevrejki,, nije pa one ne čiste a paganke čiste. Jevreji ,,nesretnici,, imaju Boga pa nema alkohola ali zato pagani i u crkvu i kafanu šta fali kad razlike nema jer je opijanje i duhovno i telesno podmireno.

NI JEDNA TITLA. A sad slobodno :D jer to nije pisano za vas.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 09:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa vidim da je feministkinja, ne razumjem zasto se trpa u nesto sto nadilazi te okvire, u njenoj citiranoj izjavi nema niti rijeci o onom za sta se ona "ko bajagi" bori...

Jos mi nesto nije jasno kod tih feministikinja i tog pokreta, izborili su se za sva moguca prava, ali opet nisu zadovoljne sad hoce nesto vise...namjerno im nebi dao vise od onog sto su po "hijerarhiji" dobili od Boga....ali naravno da se nicije pravo ne gazi...

Druga stvar kad bih je vidio da radi u Zenici na dubini od 1,5 kilometar 12 sati da kopa ugalj da podmiri gladna usta familije onda bi bila jednakopravna po nekim pitanjima....bolje joj je da ostane kod kuce i razvija pitu i gleda 1001 noc i uziva kud ce bolja i veca prava, ...ali eto ima i onih koji bi pored somuna trazili pogacu.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Soko je napisao:
Čijoj reči :D Da sam ja napisao svoje onda bi bilo meni upućeno.
Ko ne poznaje zakon ne poznaje ni Boga.
Isti Bog rekao i ne ubi i ko je kome glava a narod ,,poznaje Boga,, i gazi obe.
Što se mene tiče, gazite vi i dalje i smejte se, izrugivajte jer i nije reč Božija svima mila.

Vidim da se dobro poznaje Pismo, pa se ne razlikuje hramska služba od porodičnog života. U pravu su naše sluškinje ,,Gospodnje,, jer to za njih ne važi zato što je Isus očistio njihov mesečni ciklus a onih ,,odvratnih Jevrejki,, nije pa one ne čiste a paganke čiste. Jevreji ,,nesretnici,, imaju Boga pa nema alkohola ali zato pagani i u crkvu i kafanu šta fali kad razlike nema jer je opijanje i duhovno i telesno podmireno.

NI JEDNA TITLA. A sad slobodno :D jer to nije pisano za vas.

1. Nisi mi odgovorio na pitanje: razapinješ li crveni šator i goniš li ženu vani kad ima menstruaciju? Ako se držiš Zakona (kao što pišeš) interesuje me da li i to poštuješ?

Mislila sam, s obzirom na tvoj pokoji tekst (a ovaj citirani smrdi na kilometar na gordost i licemjerje), da si mnogo "dublji", ali sa ovim pokazuješ svoje uvjerenje da je Sveto Pismo pisano da bi ga pojedinci prema sebi krojili i tumačili kako im dupetu paše?

Ako je Isus jeo i pio sa "nevjernicima", neukima, bolesnima, ako žene nije tjerao od sebe nego ih bodrio da i one slušaju njegovu riječ, čak i grešnicama opraštao grijehe, ko si ti da kažeš da nije bio u pravu?
Nađe li igdje napisanu ijednu njegovu riječ kojom omalovažava žene i svrstava ih u nižu kategoriju?

Pišeš o izgonu Adama i Eve, pa kako onda preskoči u čitanju kako su kažnjeni? Muškarac da se muči svakodnevno obrađujući zemlju u znoju, a žena je kažnjena porođajnim bolovima, a nigdje ne piše da se tretira kao manje vrijedan stvor.

PS A to vezano za te feministiknje mi je takođe otužno, ne volim krajnosti.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 11:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
PS A to vezano za te feministiknje mi je takođe otužno, ne volim krajnosti.

Ne volim niti ja zato i napisah to sto napisah. :)

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 17:42 
Pripravnik
Pripravnik

Slušam reči NE VERNIKA i nisu bez kulture ali zato ima ,,vernica,, koje svojim rečnikom zadivljuju:

,,(a ovaj citirani smrdi na kilometar na gordost i licemjerje), da si mnogo "dublji", ...kako im dupetu paše,,? ,,što se ne rodih sa visuljkom,,

,,a nigdje ne piše da se tretira kao manje vrijedan stvor.,,

I VOLJA ĆE TVOJA STAJATI POD VLAŠĆU MUŽA TVOJEGA, I ON ĆE TI BITI GOSPODAR (I Moj. 3. 16)
ALI HOĆU DA ZNATE DA JE SVAKOME MUŽU GLAVA HRISTOS A MUŽ JE GLAVA ŽENI; A BOG JE GLAVA HRISTU (l kOR. 11.3)

Ko ima uši da čuje neka čuje.

I naravno podrška SVIM ARAPIMA u borbi protiv amerike i ostalih varvara.Još im treba nafte i blaga i ljudskih organa i vlasti...Bože zatresi nek popada.

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2011, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gdje bi trebalo, naizgled, da postoji najiskrenija ljubav, ako ne između muža i žene? Po samoj svojoj prirodi čovjek voli oca i majku; ali Sveto Pismo kaže: ... ostaviće čovek oca svojega i mater svoju, i prilepiće se k ženi svojoj; i biće (dvoje) jedno telo (1 Mojs. 2:24). Prema tome, muž i žena su — jedno tijelo, prema riječima iz Svetog Pisma.
Sveti apostol Pavle savjetuje: Muževi, ljubite žene svoje i ne srdite se na njih (Kol. 3:19).
Zapamtite: nema muškoga roda ni ženskoga, jer ste vi svi jedno u Hristu Isusu (Gal. 3:28), svi su jednaki, a veći je onaj ko više ugađa Njemu!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]