banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Jul 2025, 01:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Dec 2010, 23:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
:lol: :lol: :lol:
Ja bih ovo nazvao monolog sa Jehovinim svjedocima.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2010, 23:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Jedno je kada JS dođu nekom jadniku (tu ubrajam i sebe) na vrata i krenu da palamude, a rade to na tako kulturan način da ne možeš ni da opsuješ ni da primjeniš silu, već samo da trpiš dok im ne dosadi i ne odu do neke druge žrtve; a drugo je kad nalete na školovanog teologa koji ih izmuštra kao đačiće prvoškolce.
U stilu: "Sve što ste oduvjek željeli da kažete Jehovinim Svjedocima, a niste znali kako..."

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 00:46 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
muslimani su samo preuzeli taktiku od hriscana koji se ne slazu sa JS, tako da i nije neka mudrost...s tim sto se pozivaju na Kuran a nisu u startu rijesili najosnovnije pitanje kome vise vjerovati SP il Kuranu...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 01:42 
staromodan
Korisnikov avatar

s njima je najlakse uci u razgovor, al tesko ga je napustiti..

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 09:04 
Dosadni su k'o proljev...sa njima ne razgovaram iz jednosg prostog razloga, a to je sto me ne zanimaju takva sra**a i to im odmah u startu kazem...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2010, 14:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Ljudi, uz dužno poštovanje, potrebno je veliko umijeće (hh) da biste normalno razgovarali sa ljudima kao što su oni... Rijetko ko je sposoban da priča normlano sa ''normalnim'' ili ti opuštenim ljudima, a kamoli sa ovima koji forsiraju svaki razgovor... Ne kažem da treba biti manipulator, ali de malo, zažto imam ovu glavu ako ne da je koristim... ^_^

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 21:37 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Bože....kako samo uvek neko svedoke postavi na tapet...???
Ni kroz jednu sudnicu nije prošlo više svedoka nego kroz ovaj forum i koji je ostao da svedoči...???
Ma ja ih molim da razgovaramo a oni neće, i pozivam ih i nudim da odem ali opet me neće...mnogo su probirljivi.
Nikad se ne svađam već samo kao loš đak imam mnogo pitanja iz Pisma koja su obično mimo onih recitacija i koncepr se uruši pa bi da se poklone i opet iz početka počnu recitaciju ali meni treba odgovor a ne šećerleme ili zastrašivanja....

Eto, ako znate nekog dobrog propovednika iz te skupine zamolite ga da nam ovde na forumu objasni bar nešto jer ima puno toga što ne znamo pa bi smo rado čuli odgovor, dajte ih kumim vas jer ih poželeh čuti ali ...ignorišu me.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 21:49 
Veteran
Veteran

Silhouette je napisao:
Ljudi, uz dužno poštovanje, potrebno je veliko umijeće (hh) da biste normalno razgovarali sa ljudima kao što su oni... Rijetko ko je sposoban da priča normlano sa ''normalnim'' ili ti opuštenim ljudima, a kamoli sa ovima koji forsiraju svaki razgovor... Ne kažem da treba biti manipulator, ali de malo, zažto imam ovu glavu ako ne da je koristim... ^_^

Stvarno glava sem šišanja može da posluži i za nošenje kape.
Pokušaj ti radosno prići njima i pitati ih određenu stvar i ne dopusti da vrdaju već insistiraj na odgovoru tipa:,,zar ne zaslužujem odgovor na to pitanje?,, ,, zar će te me ostaviti bez odgovora a baš sam od vas očekivala-o odgovor?,,
,,baš mi je drago što sam vas sreo i znam da ću konačno dobiti odgovor na moje pitanje.,, itd.

Uglavnom ni na jedno pravo pitanje neće ispravno odgovoriti i onda sledi podpitanje koje ruši njihov odgovor citatom iz Pisma i tako redom dok ne odustanu i krenu ali vi zato predhodno zaključajte vrata kad dođu i recite da mogu izaći tek kad daju odgovor jer sve to do tad nije bio odgovor. Doduše više ih nikad nećete posle toga videti na vašim vratima jer će to preneti i drugima ali se zato bar lepo tada ispričajte.
Da bi vam to bio merak gledajte da ih pozovete u prepodnevnim časovima kad ne radite i da ih pre mraka ne pustate i sve učtivo i u ozbiljnom istraživanju.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2010, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Eh da mi je vidjeti uzivo tu scenu kad se lavic susretne sa Svjedocima ( i kad zakljuca vrata) . :D :)

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 11:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Koja pitanja Laviću im postavljaš? :D
Malo to teško ide, jer sam ja svaki put srela Jehovine svjedoke u paru, a ja sama. :)
Dok odgovaraš jednom drugi te već rešeta potpitanjem ili drugim pitanjem.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2010, 11:29 
Ja ne znam sta se imam raspravljati sa njim, to se u startu zabije u tri lijepe, bas zato sto testiraju moje strpljenje...

Trpati se onim glupostima, boze sacuvaj, kome treba da se zabija po cijeli dan u kucu cita one knjige, zatim ide u "misiju mira" to jest od kuce do kuce da druge nagovara na te gluposti i uvjerava ih u nekekave idiotizme...
Ne znam koliko vas je imalo priliku vidjeti te "preobracene", ali oni bukvalno vise nisu ljudi, idu samo u tu crkvu, postanu zaludjeni sa tim...socijalni zivot im bukvalno unisten, a i kad su u drustvu samo o tome pricaju...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 13:32 
Veteran
Veteran

tensSa je napisao:
Ja ne znam sta se imam raspravljati sa njim, to se u startu zabije u tri lijepe, bas zato sto testiraju moje strpljenje...

Trpati se onim glupostima, boze sacuvaj, kome treba da se zabija po cijeli dan u kucu cita one knjige, zatim ide u "misiju mira" to jest od kuce do kuce da druge nagovara na te gluposti i uvjerava ih u nekekave idiotizme...
Ne znam koliko vas je imalo priliku vidjeti te "preobracene", ali oni bukvalno vise nisu ljudi, idu samo u tu crkvu, postanu zaludjeni sa tim...socijalni zivot im bukvalno unisten, a i kad su u drustvu samo o tome pricaju...

To nije lepo i govori da mi imamo problem a ne oni.
Oni žele da podele svoje ubeđenje kao i svi mi i imaju pravo na to ako ste i vi voljni to učiniti...,ako niste vernik zahvalite im na ponuđenom i poželite sretan put.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 13:34 
Veteran
Veteran

Leona je napisao:
Eh da mi je vidjeti uzivo tu scenu kad se lavic susretne sa Svjedocima ( i kad zakljuca vrata) . :D :)

Ma volim i ja sestro ali neće da dođu...???
Možda ako bih imao sredstava da se preselim u veliki grad i tamo ih dočekam u radosti.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 13:49 
Veteran
Veteran

Talija je napisao:
Koja pitanja Laviću im postavljaš? :D
Malo to teško ide, jer sam ja svaki put srela Jehovine svjedoke u paru, a ja sama. :)
Dok odgovaraš jednom drugi te već rešeta potpitanjem ili drugim pitanjem.

Jasno da idu u parovima baš zbog toga što si primetila.
Ma nije važno koliko ih je može i cela skupština da dođe još bolje....više sagovornika, veća radost.

Pa ne možeš sa nekim krenuti razgovor ako nisi uzela i naučila njihovu nauku.
Prostudiraj svaku tačku njihovog učenja i videćeš gde su propusti pod uslovom da ispravno razumeš Pismo.

Pa pustim da krenu sa bilo kojom varijantom: imenom, armagedonom, načinom spasenja,krizi u svetu itd...itd.
Sve mi paše ...i onda čim pokažu pravac kojim žele da idu zaustavim ih jasnim pitanjem i drugim pitanjem i oboma dam istovremeno pitanja da ne dangube dok jedan odgovara neka drugi razmišlja o njemu upućenom pitanju.

Voleo bih da mogu skriveno snimiti razgovor jer i meni nekad stvarno dođe pa se nasmejem...mada nisam taj tip da se nekome smeje zbog nečega ali ta situacija bude takva da stvarno neznaju šta da čine i onda bi odmah da idu,,,a to nemože,,

Ženin ujak i drugi i pored ljubaznosti sa naše strane nema šanse da svrati bar malo na razgovor .
Sa braćom koja izučavaju Pismo kad god se sastanemo vreme nam proleti a ono prošlo bar 8-9 sati.
Problem kod svedoka je što oni imaju prvu ljubav prema serviranju dogme umesto da imaju prvu ljubav prema reči iz Pisma.

Najbrže sam završavao razgovore sa popovima i protojerejima.
Na svako pitanje bi usledio odgovor . ,,šta će ti to ...što ti to treba???.
Ili samo odmahivanje rukom i odmah su u žurbi.
Imao sam protu porodičnog prijatelja koji mi nije ni na jedno pitanje iz Pisma odgovorio, više puta sam neke iste stvari znao pitati ali odgovora.....???
Odselio se.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 14:13 
lavić je napisao:
tensSa je napisao:

To nije lepo i govori da mi imamo problem a ne oni.
Oni žele da podele svoje ubeđenje kao i svi mi i imaju pravo na to ako ste i vi voljni to učiniti...,ako niste vernik zahvalite im na ponuđenom i poželite sretan put.

To i jestew problem, ne mozes ih se otarasiti, ja bih najradije da kazem da me to ne interesuje i gotovo, ali oni smorise i to kulturno tako da ih ne mozes odbiti u pm...

Naravno krenu se ubjedjivati, a meni ne pada trositi na takve stvari ni jednu sekundu mog zivota...

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2010, 14:46 
staromodan
Korisnikov avatar

kazi da pripadas crvenim ruzama i nece ti vise dolaziti..

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 08:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Šta je sad to? :lol: Misliš crne ruže? :D

Spoiler:
Evo izguglah i vidim da imaju i te crvene, al o njima ništa ne piše.
Ovo?
http://www.slobodnadalmacija.hr/Spektar ... fault.aspx

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 08:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Ma jok samo im reci merhaba ili selam alejkum nećeš ih više vidjeti 100% provjereno :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 09:20 
spavac je napisao:

Pogotovo ako imam majicu kenibal korpsa... :lol: :lol: :lol:

Citiraj:
Ma jok samo im reci merhaba ili selam alejkum nećeš ih više vidjeti 100% provjereno :lol:

Kako se ne sjetim ovoga... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2010, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Što? Misliš da Islamiste ne bi oni rado preobratili? :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 36 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]