Talija je napisao:
Koja pitanja Laviću im postavljaš?
Malo to teško ide, jer sam ja svaki put srela Jehovine svjedoke u paru, a ja sama.

Dok odgovaraš jednom drugi te već rešeta potpitanjem ili drugim pitanjem.
Jasno da idu u parovima baš zbog toga što si primetila.
Ma nije važno koliko ih je može i cela skupština da dođe još bolje....više sagovornika, veća radost.
Pa ne možeš sa nekim krenuti razgovor ako nisi uzela i naučila njihovu nauku.
Prostudiraj svaku tačku njihovog učenja i videćeš gde su propusti pod uslovom da ispravno razumeš Pismo.
Pa pustim da krenu sa bilo kojom varijantom: imenom, armagedonom, načinom spasenja,krizi u svetu itd...itd.
Sve mi paše ...i onda čim pokažu pravac kojim žele da idu zaustavim ih jasnim pitanjem i drugim pitanjem i oboma dam istovremeno pitanja da ne dangube dok jedan odgovara neka drugi razmišlja o njemu upućenom pitanju.
Voleo bih da mogu skriveno snimiti razgovor jer i meni nekad stvarno dođe pa se nasmejem...mada nisam taj tip da se nekome smeje zbog nečega ali ta situacija bude takva da stvarno neznaju šta da čine i onda bi odmah da idu,,,a to nemože,,
Ženin ujak i drugi i pored ljubaznosti sa naše strane nema šanse da svrati bar malo na razgovor .
Sa braćom koja izučavaju Pismo kad god se sastanemo vreme nam proleti a ono prošlo bar 8-9 sati.
Problem kod svedoka je što oni imaju prvu ljubav prema serviranju dogme umesto da imaju prvu ljubav prema reči iz Pisma.
Najbrže sam završavao razgovore sa popovima i protojerejima.
Na svako pitanje bi usledio odgovor . ,,šta će ti to ...što ti to treba???.
Ili samo odmahivanje rukom i odmah su u žurbi.
Imao sam protu porodičnog prijatelja koji mi nije ni na jedno pitanje iz Pisma odgovorio, više puta sam neke iste stvari znao pitati ali odgovora.....???
Odselio se.