banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Jul 2025, 20:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Sinovi Božji
PostPoslato: 03 Nov 2010, 16:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ko su sinovi Božji?
Bilo bi lepo krenuti od postanja pa do izjave apostola.

Vrh

Tema posta: Re: Sinovi Božji
PostPoslato: 03 Nov 2010, 17:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Nov 2010, 20:36
Svi smo (šatro) djeca Božija a jedino legalno dijete mu je Isus i ova ekipa što je došla naknadno, mada ja da sam na njegovom mjestu nikad ne bih bio tata Jevrejima.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 20:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Djeca Božja po meni trebaju imati sledeće karakteristike:

- priznavaju da su prije jako puno griješili;
- dijeluju smireno i pažljivo prema drugima, ne srću odmah u ponore;
- ne svađaju se nikada, premda se u sebi bore sa ružnim navikama i prošlosti;
- žive čisto i uredno;
- kad kažu za sebe da vjeruju, ne mole se bezvrijedno da ih publika vidi;
- nikada ne psuju niti oholo gledaju, odrekli su se prljavštine;
- usuđuju se opomenuti i starije kad psuju ili o nečemu prljavome govore;
itd. sve lijepo što može proisteći iz toga.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 21:22 
Veteran
Veteran

Ne, priatelji.
Nisam mislio da nagađamo već da citiramo šta Pismo govori konkretno.
Kao ni jedna tema koju postavih tako ni ova nije tu slučajno jer mi je cilj da vidimo istinu zato što postoje pogreša učenja na tu temu pa bih da zajedno stignemo do istine.
Nije teško ukucajte sinovi Božji u pretraživač (bar daas je lako biti Hrišćanin) ranijih godina išlo je iz naše memorije pa navedite citat koji odgovara vašem verovanju.Timski rad je bolji jer imamo isti cil sa istom knjigom i uključeni smo svi.To je dobra praksa da svako u svakoj temi učestvuje i tako se napreduje u svemu:toleranciji,ljubavi,pripadnosti,saosećanju, učenju,nesebičnosti...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 21:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Ne, priatelji.
Nisam mislio da nagađamo već da citiramo šta Pismo govori konkretno.
Kao ni jedna tema koju postavih tako ni ova nije tu slučajno jer mi je cilj da vidimo istinu zato što postoje pogreša učenja na tu temu pa bih da zajedno stignemo do istine.
Nije teško ukucajte sinovi Božji u pretraživač (bar daas je lako biti Hrišćanin) ranijih godina išlo je iz naše memorije pa navedite citat koji odgovara vašem verovanju.Timski rad je bolji jer imamo isti cil sa istom knjigom i uključeni smo svi.To je dobra praksa da svako u svakoj temi učestvuje i tako se napreduje u svemu:toleranciji,ljubavi,pripadnosti,saosećanju, učenju,nesebičnosti...

Nisam imao namjeru nagađati već kažem ono što ja mislim da je u pitanju.
Naravno, čovjek se mora boriti u životu i sam se truditi, na pošten način da se razumjemo, ostvarivati svoje ciljeve.
Jeres se može lako primjetiti danas i ne vidim nikakvog razloga da se Sveto Pismo iskrivljuje i prepravlja barem u našoj sredini kojoj je samo vjera ostala.
Naravno, Hrišćanin nikada ne smije biti pusto ostrvo, pa ga drugo tijelo i okruženje može popraviti, nadograditi i preporoditi.

I u svemu tome postoji samo jedna filozofija - stvari, STVARI, su prolazne i neće nam ništa značiti u raju ili paklu. Odjeća, MP3 playeri, računari, novac... :pukeleft:

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 14:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Sinovi Božiji - pa valjda svi ljudi.
Ako ćemo po SP prvo mi pada na pamet "I kažem vam da će tako biti veća radost na nebu za jednog grešnika koji se kaje nego li za devedeset i devet pravednika kojima ne treba pokajanje"

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 18:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sva braća (i sve sestre, naravno :D ) mogu osjetiti milost ako je zatraže, u tome je bit.
Druge religije ili su zatvorene ili su toliko surove da su im svi grešnici odmah krivi.

Vrh

PostPoslato: 05 Nov 2010, 21:06 
Veteran
Veteran

Hajdemo polako sa slušanjem:
I Moj.6.2-4
,,Videći SINOVI BOŽJI kćeri čovečije kako su lijepe uzimaše ih za žene koje htješe. A Gospod reče:neće se DUH MOJ dovijeka preti s ljudimajer su tijelo;neka im još 120 godina.A bijaše tada DIVOVA na zemlji; a i poslije, kad se SINOVI BOŽJI sastajahu sa kćerima čovečijimpa im one rađahu sinove; to bejahu silni ljudi,od starine na glasu.,,

U samom početku opisa razvrstavaju se u dve grupe:
1. Sinovi Božji
2.Kćeri ljudske

Ti sinovi imaju moć telesne reprodukcije i pol (muški). Koji pol imaju anđeli? Da li su divovi služili Bogu i čiji su potomci?

Ovo je samo jedan od citata koji ćemo čitati da bismo saznali ko su SINOVI BOŽJI.

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2010, 21:29 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 13 Jul 2010, 23:15
Radi se o neuspjelom genetskom eksperimentu, takvi ljiudi ne postoje nešto nije bilo u redu sa njima mentalno:

"...I Gospod videći da je nevaljalstvo ljudsko veliko na zemlji, i da su sve misli srca njihova svagda samo zle,

Pokaja se Gospod što je stvorio čovjeka na zemlji, i bi mu žao u srcu.

reče Gospod: hoću da istrijebim sa zemlje ljude, koje sam stvorio, od čovjeka do stoke i do sitne životinje i do ptica nebeskih; jer se kajem što sam ih stvorio....".

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 18:22 
Veteran
Veteran

Zar Bog ne reče da beše sve dobro što stvori?
Zar Bog greši ili mu je nešto izmaklo kontroli?
Mi ovde ne govorimo o ljudima -sinovima ljudskim već o sinovima Božjim.

Divovi nisu bili nikakvi falš ljudi već nešto drugo.
Uskoro ćemo preći na sledeće citate samo da čujemo šta se ima reći o ponuđenom materijalu.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 18:47 
Veteran
Veteran

lavić je napisao:
Divovi nisu bili nikakvi falš ljudi već nešto drugo.

Prvi citat koji si ti naveo je očigledno značio miješanje ljudske genetike sa vanzemaljskim entitetima. Citat koji sam naveo ide odmah poslije što znači da jeste pogriješio pa je morao da uništi živi svijet i krene ispočetka.
Sve zavisi od percepcije, tamo gdje piše Gospod ja čitam Kontrolni Sistem.

Vrh

PostPoslato: 08 Nov 2010, 22:37 
Veteran
Veteran

Sve što Bog stvori ,,beše dobro,, i kako se to moglo pokvariti?
Da li neko sem Boga može da daje život i stvara ili da se nešto samo od sebe dešava?
Bog sve dobro stvori.
Divovi su plod čega?
1. ljudske grešnosti?
2. Uzimanja žena ljudskih od strane sinova Božjih?

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 08:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lavić, ne pitaj nas nego piši. Po tebi, šta je krenulo naopako?

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 12:25 
Veteran
Veteran

Valjda treba da zaokruzimo tacan odgovor.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 13:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
lavić je napisao:
U samom početku opisa razvrstavaju se u dve grupe:
1. Sinovi Božji
2.Kćeri ljudske

Ti sinovi imaju moć telesne reprodukcije i pol (muški). Koji pol imaju anđeli? Da li su divovi služili Bogu i čiji su potomci?

Ovo je samo jedan od citata koji ćemo čitati da bismo saznali ko su SINOVI BOŽJI.

Prema Erihu Fon Denikenu sinovi bozji su svemirci(andjeli ili sveci ili stanovnici drugih planeta).
Oni su dosli na zemlju po ovoj teoriji i parili se sa zemaljskim zenama(kcerima ljudskim).
Zato se kaze sinovi bozji i kceri ljudske jer su ovi bozji sinovi dosli sa neba, a kceri ljudske su obicne zene, dakle sa zemlje.
Zanimljivo da on ima u svojim knjigama i istorijske crteze i ikone gdje se vidi da "sveci" na ikonama imaju antene i oreole na glavi i lete letjelicama po nebu.
Nalazeci u bibliji ove stihove pretpostavka je da su sinovi bozji dosli iz svemira. Da li su to svemirci, andjeli, sveci, ljudi iz buducnosti koji su se vratili u proslost itd., su samo neka od nagadjanja sta bi bili sinovi bozji.

Ipak ne smije se zaboraviti da je Isus sebe zvao bozjim sinom, tako da je moguce da su sinovi bozji braca Isusova koja su ranije dolazila na zemlju. Iako su sve to pretpostavke, mislim da nema konkretnog odgovora sta su sinovi bozji. A kceri ljudske su zene sa zemlje odnosno zene.

Sljedece tumacenje bi moglo biti da su to muskarci sa zemlje. Naime, prema bibliji Bog je stvorio covjeka iz praha, a zenu od rebra covjekovog. Pa su mozda zato muskarci sinovi bozji jer ih je Bog direktno stvorio od praha zemaljskog, a zene kceri ljudske jer ih je Bog stvorio od rebra muskarca.
Iako su to sve samo razlicita tumacenja i stihovi se mogu tumaciti na milion nacina sto je i razlog da iz jedne knjige imamo hiljade razlicitih religija i orjentacija.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 13:22 
Veteran
Veteran

Knjiga o Ezekilju opisuje susrete sa naprednom civilizacijom, mada je zavijeno kao misticnom vizijom ocigledno se radi o letjelicama i tehnologiji.
Spominje se i izraz sin covjeciji u NZ, vjerovatno da bi se razlikovali ljudi sa cistom genetikom od mjesanaca.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 13:30 
Veteran
Veteran

Pozdrav bratu.
Deniken kao vrsni ugostitelj se počeo baviti zanimljivim stvarima i davno kao srednjoškolac pročitah sve njegove knjižice.
Ima tamo dosta dobrih stvari ali ova temanebi nikako mogla kroz Denikenov periskop iako se bavio Biblijskim temama ali onako površno više radi tiraža knjiga nego radi istine.

,,Sljedece tumacenje bi moglo biti da su to muskarci sa zemlje. Naime, prema bibliji Bog je stvorio covjeka iz praha, a zenu od rebra covjekovog. Pa su mozda zato muskarci sinovi bozji jer ih je Bog direktno stvorio od praha zemaljskog, a zene kceri ljudske jer ih je Bog stvorio od rebra muskarca.
Iako su to sve samo razlicita tumacenja i stihovi se mogu tumaciti na milion nacina sto je i razlog da iz jedne knjige imamo hiljade razlicitih religija i orjentacija.,,

Po mom skromnom mišljenju ova hipoteza je ne održiva zato što sledeći Biblijski citati to ne dozvoljavaju a stići će i oni na red.
Mnogo tumačenja postoji ali je samo jedno ispravno.
Mnogo različitih verovanja postoji ali je jedna vera ispravna.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 13:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nisam se nikad dugo bavila Starim Zavjetom tako da mi je mnogo toga nepoznato.

Lavić, ako su ti ljudi od praha onda ne mogu biti Sinovi Božiji, jer prah mi ne djeluje božanski, nego ovozemaljski i prizeman element?
Poznata nam je rečenica: prah prahu Amin! - a odnosi se na bilo koga umrlog čovjeka. Od praha si nastao i u prah se vraćaš. Ništa posebno ni božansko.

A o posjetama vanzemaljske inteligencije... ne znam šta bih rekla... fikcija i ništa više.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 13:51 
Veteran
Veteran

nuvolari je napisao:
Knjiga o Ezekilju opisuje susrete sa naprednom civilizacijom, mada je zavijeno kao misticnom vizijom ocigledno se radi o letjelicama i tehnologiji.
Spominje se i izraz sin covjeciji u NZ, vjerovatno da bi se razlikovali ljudi sa cistom genetikom od mjesanaca.

Da li je letelica i u kom smislu je diskutabilno. Šta je stakleno more?
Što se tiče genetike u pravu si jer je prepotopna civilizacija u tehnologiji bila DALEKO ispred ove danas toliko daleko da se ne može porediti.
Genetičari su našli veoma zanimljivu pojavu u ljudskoj genetici jer su tek nedavno uspeli čitati gene i prepoznati neke stvari.
Postoje specijalne ustanove koje su korak ispred zvaničnih medicinskih saznanja i našli su REZ u generskoj strukturi.
Ukrštanjem i kloniranjem ili ne samo time prepotopni svet se izopačio i menjao strukturu tvorevine što se danas tek naslućuje u tim specijalnim ustanovama, a to je programiranje stvorenja.
Da bude određene visine da ima gornje udove od ...da ima donje udove od ...da ima dlaku,perje ili krila ili ne...da ima zube ili kljove da ima oči i uši takve i takve itd.

Istraživanjem su došli do saznanja da je 48 procenata gena današnje generacije mutant a 52 procenta normalan gen.
To nasleđe je preneto preko potopa i neki memorijski zapisi pa se otuda pojavljuje Golijat mnogo kasnije i neka plemena visine oko 3 metra kojih i danas po Africi ima.
Razdvojeni su tačno tu rezom da se ne može nastaviti dalja degeneracija dobrih gena.

Danas kao i ranije postoji neko ko želi da ljudska stvorenja postanu zla i da u njima prevlada želja za zlom po sastavu.
Zar mislite da tajna udruženja kao što je ,,crno sunce,, i mnoga druga su svojom maštom napravili atomsku bombu i hteli dati Hitleru kao članu tog društva. Dali su im i izradu letećih tanjira koji ne koriste nikakvo gorivo već sile u kosmosu i to na veoma prost način. A Hitler sa par stotina svojih saradnika i poprilično zlata i kamičaka odlazi u SAD gde ga otpratiše i zbrinuše i živeo je poprilično.
Ameri poseduju ono što je Hića imao i treba da urade ono što je isti hteo da uradi. No to je već politika i tu stajem.

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2010, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
lavić je napisao:
Mnogo tumačenja postoji ali je samo jedno ispravno.

Koje?

lavić je napisao:
Mnogo različitih verovanja postoji ali je jedna vera ispravna

Koja? Čija? Ima neko ime?

Ko donosi sud o ispravnosti nečije vjere i tumačenja?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]