banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 00:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Iscjelitelji
PostPoslato: 30 Okt 2010, 11:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Pa evo povodom događaja koji "potresa" vjernicku masu unutar BiH a posebno ovog njenog za nijansu veceg entiteta...

Covjek iz Maroka, Mekki Torabi...navodno lijeci energijom bica koja dolaze s 5 razlicitih planeta...lijeci dodirom na nacin da se uglavnom rukuje. Jos jedan interesantna terapija je "Torbijeva voda" - flasirana koju posjetitelji ponesu s sobom tako da u ili na vodu "dođe" energija preko Torabija koji je medij s gore pomenutih 5 planeta.

Da nije ko od forumasa bio tamo, ili mozda imao nekog rođaka koji je posjetio Zetru ovih dana i bio prisutan na lijecenju Torabijevom.

Prije nekih 5-6 dana gostovao je na BHT-u i uvjeravao masu da je njegovo lijecenje ispravno i da ima efekta....
Interesantno je da uopste ne uzima novac ni po kom osnovu a sav novac od ulaznica koja usput kostaju 0,5 KM koje je prikupilo rukovodstvo "Zetre" da bi pokrilo svoje troskove odrzavanja dvorane, visak novca slovom i brojem je donirano u nekoliko socijalnih ustanova i udruzenja koja se bave humanim radom.

Dakle nije u pitanju novac, da kazemo slava...pa od nje se bas ne zivi u ovo vrijeme, talent ...mozda jer kazu neki da ima efekta njegovo lijecenje...

Torabi sam za sebe veli da lijeci po odredbi Bozjoj, ali je za Islamsku zajednicu upitan metod, jer se i ona oglasila u slucaju "Torabi"...

Osim Mekkija prije nekih 2-3 godine sam cuo za izvjesnog Bracu, koji navodno lijeci a zauzvrat prima samo cvijece, bolesti odlaze ko rukom odnesene, narod hrli...cak o njemu Drago Plećko pise knjigu i prati ga na seansama.

Nije mi ovdje namjera da ogovaram niti Mekkija niti bilo kojeg drugog iscjeljitelja nego da izmjenimo iskustva i misljenja po pitanju iscjelitelja...Kakav je vas sud...o uvazeni forumski teatre :D

Vrh

Tema posta: Re: Iscjelitelji
PostPoslato: 30 Okt 2010, 11:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Klik

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 11:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa dobro nisam vidio da ima vec na drugom podforumu, ali ovdje mozemo pricati i s aspekta religije i duhovnosti...

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Sa aspekta religije dan smrti je odredjen i ne moze mu se pobjeci.

Moze se samo zivjeti punim srcem svaki dan, a to je vec mnogo bolje od toga kako zivi dosta ljudi.

Ali razumijem ljude koji traze lijeka za medicinski neizljecive bolesti...to je tako ljudski.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 13:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Dar iscjeljenja je, uz proroštvo i još mnoge druge, dar od samog Boga i pretpostavljam da ga dobijaju najviše ljudi koji se okrenu njemu odricajući se ovozemaljskih ugodnosti.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Definisi ovozemaljske ugodnosti.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Japanese_rose je napisao:
Definisi ovozemaljske ugodnosti.

Pokušavam da usmjerim pažnju na to u pokrenutoj temi o idolopoklonstvu. Obzirom da produhovljeni žive (ili barem nastoje živjeti) prema pravilima u Bibliji i Kur'anu na njima je bila odgovornost da se odreknu onoga za što trebaju ustanoviti da je uvredljivo ili neugodno pred Bogom.
Požuda prije svega, a onda sve ostalo. Već sam rekao da je spisak grijehova koje moderni čovjek ne primjećuje podugačak.

Ali bez obzira na to što nismo toliko primitivni da obožavamo kipove, asteroide i ostale prolazne stvari, ŠTA ako u našoj okolini (ili još gore, u našim srcima) postoji nešto čemu pružamo veću pažnju nego što bi trebali Višoj Sili?
Šta ako su to samo snovi, predmeti opsesije?

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 13:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Sit gladnom ne vjeruje a valjda tako ni zdrav bolesnom.
Najbolje je imati sabur i strpljenje kad je covjek bolestan...izlijecenje ce doci, a ako i ne dođe to ce biti iskupljenje od grijeha...

Zao mi je sto Meki pocinje koristiti svoje sesije mjesajuci se i u vjerski zivot podneblja u kojem zivimo, ako vec lijeci onda neka se drzi toga...

Kako god ima pravo da radi to sto radi, i drugi imaju pravo da kritiziraju to sto on radi, s aspekta nauke, alternativne medicine i njenih zakona, religije, sociologije...Mislim da je uzeo prevelik zalogaj koji ga odvodi od imena "iscjelitelj"....stata.

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 13:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Citiraj:
Ali bez obzira na to što nismo toliko primitivni da obožavamo kipove, asteroide i ostale prolazne stvari, ŠTA ako u našoj okolini (ili još gore, u našim srcima) postoji nešto čemu pružamo veću pažnju nego što bi trebali Višoj Sili?
Šta ako su to samo snovi, predmeti opsesije?

Sta ako su sta samo snovi ?

Sta ako cemu u nasim srcima pruzamo vecu paznju nego Visoj sili ?

Bog nas uci trpeljivosti, toleranciji, strpljenju i ljubavi. Srela sam veoma malo takvih ucitelja medju ljudima, tj srela sam jednog takvog iako svakodnevno srecem puno ljudi. Ako pogrijesimo ( a svi grijesimo manje ili vise ) pa sebi grijesimo. Borba izmedju tijela i duha je konstanta nasih zivota, od toga se ne moze pobjeci. Treba se truditi da dobro, pa makar ako je na vrh nokta pobijedi, barem ja mislim tako.

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 30 Okt 2010, 21:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Leči Simo,leči Đole, leči Mara...a Bog, može li i On nekad doći na red?
Ljudi, Biblija je jasna i vidi se da sluge Božje žive životom poniznosti,životom službe drugima i tu nema odaska u dvorane ili TV
jer nije taj čovek iscelio a kad nije on iscelio šta će on na TV već da se dive njemu.

Isus isceljuje i govori da ćute isceljeni i vaskrsli a šta ovi danas čine?
Bog zna ko je bolestan i poslaće svog slugu da kaže reč ili položi ruku ili pomoli i ode bez buke i pompe.
,,Mnogi će meni u onaj dan reći u tvoje smo ime .....''(činili svašta)A dobijaju najtužniji odgovor u Pismu.
I bez novca i bez slave opet je potrebna VLAST i dar da bi poslanik smeo u tuđe ime činiti nešto.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2010, 18:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2010, 19:14
Samo velicati marokanca, on je iscjelitelj jedini.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 12:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Mekki je varalica žešća. Donose mu sliku neke osobe i on fol dirne sliku i izliječi tu osobu nekoliko kilometara daleko, a onda slijedećeg pacijenta - ženu mora dirati po grudima. Pa što nju makar sa pola metra nije izliječio, makar preko majice eto, ako je već onog na daljinu liječio.

Znaju se šerijatski ispravne metode liječenja.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 13:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Pa čovijek je na TV-u fino objasnio da prima energiju od kornjača sa pet planeta i šta tu ima nejasno, pa ja.

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 19:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
:lol: :lol: :lol: :D :D :D :cat: :cat: :cat:
Suvi genije!

Dok ima ovaca biće i onih s makazama-škarama.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 14 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]