Pa evo povodom događaja koji "potresa" vjernicku masu unutar BiH a posebno ovog njenog za nijansu veceg entiteta...
Covjek iz Maroka, Mekki Torabi...navodno lijeci energijom bica koja dolaze s 5 razlicitih planeta...lijeci dodirom na nacin da se uglavnom rukuje. Jos jedan interesantna terapija je "Torbijeva voda" - flasirana koju posjetitelji ponesu s sobom tako da u ili na vodu "dođe" energija preko Torabija koji je medij s gore pomenutih 5 planeta.
Da nije ko od forumasa bio tamo, ili mozda imao nekog rođaka koji je posjetio Zetru ovih dana i bio prisutan na lijecenju Torabijevom.
Prije nekih 5-6 dana gostovao je na BHT-u i uvjeravao masu da je njegovo lijecenje ispravno i da ima efekta....
Interesantno je da uopste ne uzima novac ni po kom osnovu a sav novac od ulaznica koja usput kostaju 0,5 KM koje je prikupilo rukovodstvo "Zetre" da bi pokrilo svoje troskove odrzavanja dvorane, visak novca slovom i brojem je donirano u nekoliko socijalnih ustanova i udruzenja koja se bave humanim radom.
Dakle nije u pitanju novac, da kazemo slava...pa od nje se bas ne zivi u ovo vrijeme, talent ...mozda jer kazu neki da ima efekta njegovo lijecenje...
Torabi sam za sebe veli da lijeci po odredbi Bozjoj, ali je za Islamsku zajednicu upitan metod, jer se i ona oglasila u slucaju "Torabi"...
Osim Mekkija prije nekih 2-3 godine sam cuo za izvjesnog Bracu, koji navodno lijeci a zauzvrat prima samo cvijece, bolesti odlaze ko rukom odnesene, narod hrli...cak o njemu Drago Plećko pise knjigu i prati ga na seansama.
Nije mi ovdje namjera da ogovaram niti Mekkija niti bilo kojeg drugog iscjeljitelja nego da izmjenimo iskustva i misljenja po pitanju iscjelitelja...Kakav je vas sud...o uvazeni forumski teatre