Varnava je napisao:
Само се радујем кад неко одбаци заблуде и лажне вере и обрати се на прави пут
E ovo mi potegne zivac i to onaj petni....
Hajmo prema nasem Aršinu uzeti neki aršin i izaršinovati njegovo stanje u trenutku kad mu se javlja duh (Isus Krist- koji za svog zivota nikad nije cuo to ime)...
Koliko je god za tebe hrisćanstvo pravi put toliko je to za mene jasna zabluda i strmoglavljenje u pakao...ali imamo li potrebe tako jasno govoriti...mislim da nemamo jer manje vise se zna sta hrisćani misle o muslimanima i obratno.
Ajde da zadrzimo ovu lijepu kremu i fasadu.
E sad jedna recenica naseg Aršina koja se milion puta ponovila na ovom forumu meni i sad odzvanja...3.video pred kraj...
Moze li covjek postati Bog??? Kaze i nas Aršin da ne moze....ali Bog moze postati covjek dalje teologizira nas Aršin. (pametan odgovor iz pera same Biblije)
Ne postavljajuci pitanje :" Zasto da Bog postaje covjek???". Mora li stolar postati stolica da bi znao od cega je napravljena, koliki joj je vijek trajanja, koje zakone fizike moze da izdrzi, kojom farbom treba biti ofarbana ????
Mora li Stvoritelj postati stvorenje da bi znao kako se to stvorenje osjeca??? Ako mora onda je taj stvoritelj manjkav jer ima potrebu da nesto mora i ima nesto sto on ne zna.
Čista logika Ibrahima a.s.
P.S.
"Taman kad sam izvježbao magarca da ne jede...on mi krepo"