banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 16:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Citat
PostPoslato: 03 Apr 2010, 11:03 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Pročitah pa zalepih da i vi čitate razmenu mišljenja

,,О томе да је био убица, већ сам ти говорила. И споменула сам племе Banu Qurayza. Наредио је масовну егзекуцију 700 Жидова из тог племена.

Па онда, одобравао је и подстицао ратовање...

9.29. Борите се против оних којима је дата Књига, а који не вјерују ни у Аллаха ни у онај свијет, не сматрају забрањеним оно што Аллах и Његов Посалник забрањују и не исповиједају истинску вјеру – све док не дају главарину послушно и смјерно.

9. 5. Када прођу свети мјесеци, убијајте многобошце гдје год их нађете, заробљавајте их, опсједајте и на сваком пролазу дочекујте! Па ако се покају и буду молитву обављали и зекат давали, оставите их на миру, јер Аллах заиста прашта и самилостан је.

Онај први цитат (9. 29) јасно одобрава насиље према Хришћанима и Јеврејима, све док послушно не дају главарину. Какав је то Бог који одређује главарине и ратовања?! Ово је јасан вид присиле у вери.
-----------------
Одобравао је и подстицао робовласништво и исто тако одобравао секс са робињама:

33. 50. О Вјеровјесниче, Ми смо ти дозволили да буду жене твоје оне којима си дао вјенчане дарове њихове, и оне у власти твојој које ти је Аллах дао из плијена...

Овде се јасно одобрава присилни секс са робињама који је наводни Бог Аллах дао из плена... Као што видите под плен не спадају само материјалне ствари, већ и људи, а често и деца...
Какав је то Божији посланик који држи робове и још тврди да то Бог одобрава?!
-----------------
Да се вратим на оно племе...
Мухамед је стварао нове робове тако што је своје противнике и немуслимане одводио у ропство. Најбољи примјер је Мухамедов масакр 700 - 900 мушкараца из Јеврејског племена Banu Qurayza, док је жену и децу одвео у ропство.

О томе, најстарији Исламски историчар Sirat Rasulallah каже:

"Онда је посланик подијело имовину, жене, и дјецу племена Banu Qurayza између муслимана, док је себи узео једну петину. (Мухамед и његова породица добијају једну петину ратног плијена)... И онда је посланик послао Sa'd... са неким заробљеним женама Banu Qurayza у Најд и продао их за коње и оружје. "

Ово је најочигледнији пример практиковања робовласништва! Мухамед не само што је био робовласник, већ је и слободне људе одводио у ропство и продавао као робље. Па наравно да Куран не забрањује ропство када је ратовање финансирао продавањем робова. smile.gif
----------------------
А тек што је злостављао робове... о томе боље да не говорим! Али морам...
На пример, ситуација када је Мухамедова супруга Ајша испитивана да ли је починила прељубу, Мухамедов зет Али је брутално истукао Ајшиног роба пред самим Мухамедом, не би ли осигурао да роб каже истину о Ајши!
Па, у вези са тим, да наведемо један цитат из књиге "Sirat Rasulallah" од Ibn Ishaq, а која је преведена као "The Life of Muhammad", од стране A. Guillaume (страна 496.)
"Посланик је позвао Бураyра (Ајшин роб) да би је упитао, и онда је Али устао и почео је снажно тући говорећи "Реци посланику истину,..."
Значи, јасно је да Мухамед није зауставио Али да удара роба.
------------------
Мухамед је исто тако наредио смакнуће 10 људи након што је освојио Меку. Међу убијеним су биле 3 девојке ропкиње које су пре збијале шалу са његовим наводним посланством. (Књига "The Life of Muhammad", стране 551. и 552.)
------------------
Мухамед је због новца напао Јеврејски град Khaibar и једног од Јеврејских вођа мучио да би дозна где је скривено злато. Након што човек није проговорио, Мухамед је наредио да му се одруби глава! (Књига "The Life of Muhammad", page 515.)
------------------
Па какав је то Божији посланик који мучи и убија људе не би ли дознао где се благо налази? Ово су одлике најобичнијег криминалца а не Божијег посланика. И шта ће му уопште злато! Свашта.

И не само што је убијао. Него је и мучио пре но што је убијао! Још страшније.

Само треба пажљиво отворити очи и лепо разумети, па ћеш схватити колика је мржња уствари избијала из тог човека кога ви обожавате. Ко то не види, слеп је код очију.
А покушавао да се вади на то, да све вас муслимане, као, неки други људи мрзе. Неки други, који нису исте вере као ви. Одатле и све ово што ви овде на форуму говорите - ми вас мрзимо. Свашта. Али, разумем вас - тако вам се сервира а ви слушате. Ево...
3. 18. О вјерници, за присне пријатеље узимајте само своје, остали вам само пропаст желе: једва чекају да мука допаднете, мржња избија из њихових уста, а још је горе оно што крију њихова прса. Ми вам износимо доказе, ако памети имате.

Смешно да смешније не може бити.
Нас, Побједо, Господ не учи тако - и ти то одлично знаш. Нас Господ не учи да мрзимо, бијемо, убијамо, да се светимо, да мучимо друге. Нас Господ не присиљава да му се приближимо. Не јури Он нас, али нас чека smile.gif Чека све нас smile.gif
Све ово Мухамедово дубокоумље, не само што је у супротности са Исусовим учењем, већ је и у супротности са сваким зрном разума.

И веома је јадно што Мухамед своју мржњу и злобу настоји да оправда тако што проповеда да Бог тако говори. Ајде молим те.

И не само што је био пун мржње, него вас и одвраћа од праве вере. Плаши вас.
Каже...
2. 109. Многи сљедбеници Књиге једва би дочекали да вас, пошто сте постали вјерници, врате у невјернике, из личне злобе своје, иако им је Истина позната; али ви опростите и преко тога пређите док Аллах Своју одлуку не донесе. – Аллах, заиста све може.
Какав мудрац од човека... немам речи. А тек каквих контрадикторности у овој реченици има... Прво каже - "неверници" једва чекају да вас одврате од ваше вере, али ви опростите wacko.gif А кад опростите, чекајте да Алах своју одлуку донесе wacko.gif Значи - он, овим што каже "опростите и преко тога пређите", самим тим дозвољава да вас преобрате, а онда вам лукаво каже да чекате док Алах не донесе одлуку. Ха. Па он вам онда жели све најгоре. Тачније, да вас казни Алах!
Боже, свашта ћу да видим и чујем.

Е Побједо... Мухамед и његов Куран се сами обарају евидентном количином мржње и одобравањем и подстицањем Мухамедових злодела. Уопште не треба други да га обарају.

Vrh

Tema posta: Re: Citat
PostPoslato: 03 Apr 2010, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
hvala ti na ovome...

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 11:28 
Veteran
Veteran

Biće ih još:

,,Kakva se deca radjaju iz rodoskrvnuca?!!!

"Nemojte ciniti sto se cini u zemlji Misirskoj, u kojoj ste zivili, niti cinite sto se cini u zemlji Hananu, u koju vas vodim, i po uredbama njihovijem nemojte zivjeti.
Drzi uredbe moje i zakone moje;
Niko da ne pristupi k rodici svojoj po krvi, da otkrije golotinju njezinu. Ja sam Gospod"
(Petoknjizje Mojsijevo - III knj. glava 18: sith 3,5,6).

Iako je Gospod Bog izricito naglasio da NIKO (!) ne sme za zenu uzimati svoju rodjaku,
Muhamed je umisljao da je njemu ipak Bog to dozvolio:

..........................
А шта је онда ваша "вера мира" (како је сами називате) тражила са мачем у руци у Јерусалиму, код Поатјеа, на Космету, под Бечом, у Персији, Индији,........?
Ви муслимани сте и за време Мухамеда вам, а и после њега ратовали са ЧИТАВИМ цивилизованим светом.

И шта ти значи ово "то не значи да ми сада вас нападамо без ралога"?! Хоћеш да кажеш како се уствари само браните, а никако први не нападате?!
Хаха.. Па по теби сада испаде да је Византија прва напала муслимане, да су Срби први напали Османлије? reallyexcited.gif

Него, ја те опет питам - какав је то Бог који одређује главарине и ратовања?!

..........................
На једном месту се наводи следеће:

4. 159. И нема ниједног сљедбеника Књиге који, када буде умирао, неће у њега онако како треба повјеровати, а на Судњем дану он ће против њих свједочити.

Овај цитат говори да НИЈЕДАН следбеник Књиге неће исправно веровати у Исуса у тренутку своје смрти, док ће Он на судњем дану против њих сведочити.

Islam uči da će Muhamed svedočiti protiv svih naroda pred Bogom a Bog kaže da će onaj što nosi ime SPASITELJbiti taj što sudi po pravdi i vojuje jer On sa neba silazi da sudi a Muhamed je u zemlji i čeka sud.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 15:00 
Veteran
Veteran

Jedan klik i čitamo:

http://www.ojkrajino.com/knjige/ISLAM%2 ... vkovic.pdf

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 12:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Lavicu jel ti to ozbiljno ???

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 13:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Oficir s ruzom je napisao:
Lavicu jel ti to ozbiljno ???

:lol: :lol: :lol:

Izvini, ali nasmijala me naivnost tvog pitanja. Lavic je nekoc bio drugaciji. To je priroda ljudskog bica. Kad mu je dobro zaboravi na to koliko je slab kada je lose, pa opet.

Pusti.

:)

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 13:24 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
A što me lavic razočara!!!

Najviše sam čitao i pratio njegove i oficirove diskusije.
Taman kad sam pomislio da je jedan od razumnih,istinski produhovljenih,,,,,a on ga "uprska" muški! :roll:

A ko zna, možda je za ovo kriv oficir.Nametnuo mu puno briga i pitanja tokom diskusija s njim :)

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Generalno sam kategoricki protiv ovakvih tema.

Ali ja ne vidim da su i muslimani na ovom podforumu ista drugo radili osim debagovanja hriscanstva :oops: Cast izuzecima.

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 04 Apr 2010, 13:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 13:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

I meni je malo smjesno O ti sestro po ruzi :D

Ali ukoliko lvaic dopusti i htjedne da se upusti u raspravu ili u diskusiju...vidjecemo o cem' se radi.

Trenutno citam link kojeg je postavio, jer kao sto sam reko ranije gdje god je ime Muhammedovo spomenuto ja bih popuco po savovima ali bih procitao. :wink:

Mada sam bratu lavicu govorio da otvori temu Ibrahim a.s. /Abraham/ Abram kao sto je on i obecao da hoce ptvoriti upravo danas (u nedjelju)...ali ono puf...ili je pogrijesio forum, ili temu.

Lavicu ja ti ne zamjeram, klasican kopi-past kojeg si upotrijebio ovdje je rezultat razgovora u temi "Isus i Muhamed" koja po meni jos nije zavrsena jer sam ti trebao dokazati da je pored Abraham postojalo jos nekoliko ljudi u Bibliji koji su se zenili " paganima" - kako ti to nazva, iako si kategoricki to odbijao i govorio da je zabranjeno, cak da je Bog zabranio ... :D

Ali vratimo se mi ovdje...

Ako zelis da vodis diskusiju na gornje izneseno, molicu samo lijepo pitanje po pitanje ili post po post, nemoj nama 4-5 postova i 20-30 pitanja pa moram pisati do 3 sata ujutro ili do pola4. kao i na temi "Isus i Muhamed" jer imam i ja obaveza, a strasno me "svrbi" da odgovorim na tvoje postove na ovoj temi ne samo recenicu po recenicu nego rijec po rijec.

Oprosti sto te tamo nazvah djetetom, jer mi se ucinilo da si toliko puta ponavljao jedna te ista pitanja da drugacije nisam mogo da ti srenem paznju na odgovore, a i bio sam umoran jaaako...

Jos ti samo moram reci da tema koju si otvorio nije prikaldna naslovu jer se ne zna ko citira i od koga i gdje i ko je napisao gornje nabuloze...s toga u svjetlu rasprave bih te molio da navedes autora teorija ili ako su tvoje da kazes da su tvoje, jer po onim stvarima koje si prekopirao a zatim postavio vidi sa jaaaako slabo poznavanje istorije islama...s toga ocekujem od tebe bolju upucenost u materiju jer ono nisu tvoji citati...

"Covek koji sledi je rob , covek koji misli slobodan je." Kaze na kraju teksta tvoj link kojeg si postavio.-Jedino sto vrijedi, hocemo li opceti od toga????

Dakle ako zelis...bujrum da krenemo redom???

-Javi se.- :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 13:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:
I meni je malo smjesno O ti sestro po ruzi :D

Meshcini da se negdje u ovim rijecima potkrao kompliment, pa ti se smjerno zahvaljujem ( puci cu od smijeha ).

Citiraj:
pa moram pisati do 3 sata ujutro ili do pola4

Isto radna obaveza... :lol: :lol: :lol:

Citiraj:
"Covek koji sledi je rob , covek koji misli slobodan je."

Ova je zestoka, jos ako je elaborira...

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 13:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Japanese_rose je napisao:
Meshcini da se negdje u ovim rijecima potkrao kompliment, pa ti se smjerno zahvaljujem ( puci cu od smijeha ).

:scratch: :oops: :D

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Uglavnom zakljucak je da te laviceve pisanije vise ne brinu previse. Ili te jos uvijek zabrinjavaju ? Reci pravo... :oops: :D :lol: :lol:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 14:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Mislim da su obe strane pristrasne oko svojih religija, ali ovaj link je prilicno neozbiljan. Zasto? Jer za Ivonu Zivkovic i Miroljuba Petrovica se zna da su poznati tumaci teorije zavjere na neprincipijelan i pristrasan nacin. Naravno da ne branim Arape u vecini jer sam totalno protiv njihovog nacina zivota i stila kao i ekstremne religije koju propovijedaju, ali Bosanski Muslimani se ne mogu porediti sa ovim ekstremima. To je isto kao kad bi poredili umjerene hriscane sa hriscanima Davida Koresha. Jer da je tako kao sto pise ovaj link nebi se BiH Muslimani borili protiv vehabija. Naravno, isto kao sto neki od domacih muslimana brane arapske muslimane samo zato sto su slicnih religija, tako i neki hriscani pisu ovakve tekstove kao Ivona Zivkovic, ali to ne reflektuje misljenje vecine, a da reflektuje, to ne znaci da je pravilno. Pravilna je umjerenost u svim stvarima pa i religiji. naravno, poznajuci lavica, vjerujem da je on to vise napisao u ljutnji nego sa zlim namjerama, a vidim da ste i vi to shvatili, sto mi je drago.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 14:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
Mislim da su obe strane pristrasne oko svojih religija, ali ovaj link je prilicno neozbiljan. Zasto? Jer za Ivonu Zivkovic i Miroljuba Petrovica se zna da su poznati tumaci teorije zavjere na neprincipijelan i pristrasan nacin. Naravno da ne branim Arape u vecini jer sam totalno protiv njihovog nacina zivota i stila kao i ekstremne religije koju propovijedaju, ali Bosanski Muslimani se ne mogu porediti sa ovim ekstremima. To je isto kao kad bi poredili umjerene hriscane sa hriscanima Davida Koresha. Jer da je tako kao sto pise ovaj link nebi se BiH Muslimani borili protiv vehabija. Naravno, isto kao sto neki od domacih muslimana brane arapske muslimane samo zato sto su slicnih religija, tako i neki hriscani pisu ovakve tekstove kao Ivona Zivkovic, ali to ne reflektuje misljenje vecine, a da reflektuje, to ne znaci da je pravilno. Pravilna je umjerenost u svim stvarima pa i religiji. naravno, poznajuci lavica, vjerujem da je on to vise napisao u ljutnji nego sa zlim namjerama, a vidim da ste i vi to shvatili, sto mi je drago.

Ha ja. Ljudi smo, nismo... lavovi. :lol: :lol: :lol:

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 14:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
naravno, poznajuci lavica, vjerujem da je on to vise napisao u ljutnji nego sa zlim namjerama,

To i jest poenta, ali opet sta ja znam sta se iza brda valja. :D

Ali jos teze pitanje je ...cemu ljutnja majka mu stara? 8)

Uglavnom zakljucak je da te laviceve pisanije vise ne brinu previse. Ili te jos uvijek zabrinjavaju ? Reci pravo...

Kao sto rekoh "Sta znam sta se iza brda valja" :D ili onako kroz ruze "Puna basca cvjeca pa co'ek nekad uf'ti za cicak"...ko zna zasto je lavic danas uhvatio, o ti sestro po ruzi :toothy4: :-({|= :flower:

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 14:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa sta da ti kazem, neki mudri pricaju da se ne valja srditi. Ako uspijes da se ne rasrdis 40 dana, vec si ucvrscen na duhovnom putu. Pa onda 40 po 40, eeeeeee gdje bi nam kraj bio.

Nego meni nista draze od cvijeca, brate po Kraljici cvijeca. Pa i ako je nacrtano meni opet drago. Hvala.
:)

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ako uspijes da se ne rasrdis 40 dana, vec si ucvrscen na duhovnom putu.

Ejsss, sad ispada da sam ja Blek (granitna) Stena :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 14:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Još će na kraju biti odaslana fetva na Lavića, jer Bože moj, ne smije se ništa loše o islamu reći.

shala mala :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Ejsss, sad ispada da sam ja Blek (granitna) Stena :D

Koliko dugo nisi - ljut bio ?
:D :lol:

I sta znaci rijec 'debagovanje' ? :o

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 14:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Još će na kraju biti odaslana fetva na Lavića, jer Bože moj, ne smije se ništa loše o islamu reći.

shala mala :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Onaj Danac je mala maca sta se njemu sprema.

p.s. Tema je zrela za Humor.

:lol:

Ma liberté

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]