Pročitah pa zalepih da i vi čitate razmenu mišljenja
,,О томе да је био убица, већ сам ти говорила. И споменула сам племе Banu Qurayza. Наредио је масовну егзекуцију 700 Жидова из тог племена.
Па онда, одобравао је и подстицао ратовање...
9.29. Борите се против оних којима је дата Књига, а који не вјерују ни у Аллаха ни у онај свијет, не сматрају забрањеним оно што Аллах и Његов Посалник забрањују и не исповиједају истинску вјеру – све док не дају главарину послушно и смјерно.
9. 5. Када прођу свети мјесеци, убијајте многобошце гдје год их нађете, заробљавајте их, опсједајте и на сваком пролазу дочекујте! Па ако се покају и буду молитву обављали и зекат давали, оставите их на миру, јер Аллах заиста прашта и самилостан је.
Онај први цитат (9. 29) јасно одобрава насиље према Хришћанима и Јеврејима, све док послушно не дају главарину. Какав је то Бог који одређује главарине и ратовања?! Ово је јасан вид присиле у вери. ----------------- Одобравао је и подстицао робовласништво и исто тако одобравао секс са робињама:
33. 50. О Вјеровјесниче, Ми смо ти дозволили да буду жене твоје оне којима си дао вјенчане дарове њихове, и оне у власти твојој које ти је Аллах дао из плијена...
Овде се јасно одобрава присилни секс са робињама који је наводни Бог Аллах дао из плена... Као што видите под плен не спадају само материјалне ствари, већ и људи, а често и деца... Какав је то Божији посланик који држи робове и још тврди да то Бог одобрава?! ----------------- Да се вратим на оно племе... Мухамед је стварао нове робове тако што је своје противнике и немуслимане одводио у ропство. Најбољи примјер је Мухамедов масакр 700 - 900 мушкараца из Јеврејског племена Banu Qurayza, док је жену и децу одвео у ропство.
О томе, најстарији Исламски историчар Sirat Rasulallah каже:
"Онда је посланик подијело имовину, жене, и дјецу племена Banu Qurayza између муслимана, док је себи узео једну петину. (Мухамед и његова породица добијају једну петину ратног плијена)... И онда је посланик послао Sa'd... са неким заробљеним женама Banu Qurayza у Најд и продао их за коње и оружје. "
Ово је најочигледнији пример практиковања робовласништва! Мухамед не само што је био робовласник, већ је и слободне људе одводио у ропство и продавао као робље. Па наравно да Куран не забрањује ропство када је ратовање финансирао продавањем робова. smile.gif ---------------------- А тек што је злостављао робове... о томе боље да не говорим! Али морам... На пример, ситуација када је Мухамедова супруга Ајша испитивана да ли је починила прељубу, Мухамедов зет Али је брутално истукао Ајшиног роба пред самим Мухамедом, не би ли осигурао да роб каже истину о Ајши! Па, у вези са тим, да наведемо један цитат из књиге "Sirat Rasulallah" од Ibn Ishaq, а која је преведена као "The Life of Muhammad", од стране A. Guillaume (страна 496.) "Посланик је позвао Бураyра (Ајшин роб) да би је упитао, и онда је Али устао и почео је снажно тући говорећи "Реци посланику истину,..." Значи, јасно је да Мухамед није зауставио Али да удара роба. ------------------ Мухамед је исто тако наредио смакнуће 10 људи након што је освојио Меку. Међу убијеним су биле 3 девојке ропкиње које су пре збијале шалу са његовим наводним посланством. (Књига "The Life of Muhammad", стране 551. и 552.) ------------------ Мухамед је због новца напао Јеврејски град Khaibar и једног од Јеврејских вођа мучио да би дозна где је скривено злато. Након што човек није проговорио, Мухамед је наредио да му се одруби глава! (Књига "The Life of Muhammad", page 515.) ------------------ Па какав је то Божији посланик који мучи и убија људе не би ли дознао где се благо налази? Ово су одлике најобичнијег криминалца а не Божијег посланика. И шта ће му уопште злато! Свашта.
И не само што је убијао. Него је и мучио пре но што је убијао! Још страшније.
Само треба пажљиво отворити очи и лепо разумети, па ћеш схватити колика је мржња уствари избијала из тог човека кога ви обожавате. Ко то не види, слеп је код очију. А покушавао да се вади на то, да све вас муслимане, као, неки други људи мрзе. Неки други, који нису исте вере као ви. Одатле и све ово што ви овде на форуму говорите - ми вас мрзимо. Свашта. Али, разумем вас - тако вам се сервира а ви слушате. Ево... 3. 18. О вјерници, за присне пријатеље узимајте само своје, остали вам само пропаст желе: једва чекају да мука допаднете, мржња избија из њихових уста, а још је горе оно што крију њихова прса. Ми вам износимо доказе, ако памети имате.
Смешно да смешније не може бити. Нас, Побједо, Господ не учи тако - и ти то одлично знаш. Нас Господ не учи да мрзимо, бијемо, убијамо, да се светимо, да мучимо друге. Нас Господ не присиљава да му се приближимо. Не јури Он нас, али нас чека smile.gif Чека све нас smile.gif Све ово Мухамедово дубокоумље, не само што је у супротности са Исусовим учењем, већ је и у супротности са сваким зрном разума.
И веома је јадно што Мухамед своју мржњу и злобу настоји да оправда тако што проповеда да Бог тако говори. Ајде молим те.
И не само што је био пун мржње, него вас и одвраћа од праве вере. Плаши вас. Каже... 2. 109. Многи сљедбеници Књиге једва би дочекали да вас, пошто сте постали вјерници, врате у невјернике, из личне злобе своје, иако им је Истина позната; али ви опростите и преко тога пређите док Аллах Своју одлуку не донесе. – Аллах, заиста све може. Какав мудрац од човека... немам речи. А тек каквих контрадикторности у овој реченици има... Прво каже - "неверници" једва чекају да вас одврате од ваше вере, али ви опростите wacko.gif А кад опростите, чекајте да Алах своју одлуку донесе wacko.gif Значи - он, овим што каже "опростите и преко тога пређите", самим тим дозвољава да вас преобрате, а онда вам лукаво каже да чекате док Алах не донесе одлуку. Ха. Па он вам онда жели све најгоре. Тачније, да вас казни Алах! Боже, свашта ћу да видим и чујем.
Е Побједо... Мухамед и његов Куран се сами обарају евидентном количином мржње и одобравањем и подстицањем Мухамедових злодела. Уопште не треба други да га обарају.
_________________ ,,Joj dobro je, znaci i vi ste u stvari ljudi ko i mi svi ostali. Uh, covjece eto ja cijelo vrijeme isto to mislim ma ovo su ljudi, ma jesu ljudi, sigurno su ljudi isti ko i mi.,, Brale.
|