banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jul 2025, 15:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Apr 2010, 13:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pismo je puno pouka, ali nije u pitanju sama pouka nego nacin na koji je izrecena. Osjecam mnogo puta kako mi Rijec "razdvaja meso od kostiju", prodire kroz mene. Ne znam da li sam ikada u nekom drugom pisanom djelu sreo nesto slicno. Kad sa povjerenjem i ljubavlju prema Hristu pristupam citanju, kao da citam neko ljubavno pismo, tako se osjecam.
Jedan od najvecih strucnjaka za lingvistiku i gramatiku, otac poznatog Noama Chomskog (za kojeg se navodi da je najcesce citirana osoba na svijetu) je rekao da njegov idealan tekst, po vise aspekta, predstavlja Talmud.

Upravo nacin na koji je nesto izreceno, skoro isto koliko i sadrzaj recenog, vrse uticaj na covjeka da promijeni svoj sistem vrijednosti, zivotnu orijentaciju i razmisljanje, da prihvati i interiorizira procitano.

Ja sam i prije citao Pismo, uglavnom N. Zavjet, S. Zavjet nisam mogao svariti, ali na poruku u Pismu sam samo klimao glavom. Medjutim danas Rijec djeluje na mene jer imam odredjen odnos povjerenja prema Hristu.

Na koji nacin dozivljavate djelovanje rijeci Pisma i kakav uticaj ima na vas? Kako se rijeci da je Sila u Bozijoj Rijeci, manifestuju na vama?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2010, 10:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Hvala Bogu za Njegovu svetu reč.
Rečju sve bi stvoreno.Ta reč se ne menja jer bi se sve stvoreno romenilo.
Ta reč menja nas, ta reč čisti nas i obnavlja.
Tom rečju smo rođeni i po toj reči imamo život.
Biblija ima sadržaj cele ljudske istorije i pisalo je mnogo pisaca ali je autor jedan.
Ljudska istorija potvrđuje sve narečeno u Pismu jer Bog unapred govori šta će biti i to izvršava.
Knjiga koja nema istorijsku otvrdu o ispunjenju unapred rečenog nije istinita.

Biblija je sve rekla,i sve se ispunilo još je ostalo otkrivenje po Jovanu da se Ispuni.
Danas postoji mnogo verovanja ali je jedan put spasenja.Taj put je dat i pokazan.
Ne spašava se ko veruje u Boga već ko veruje Bogu a ko veruje Bogu veruje reči u Pismu.
Neka je blagosloveni ime Gospodnje neka reč njegova postane izvor žive vode kroz Duha Svetoga u nama.
Po Pismu prepoznajemo duhove i nauke jer se ped Božjom reči ne sakriva ništa. Po Njoj se sva učenja i verovanja prepoznaju, ono što čovek ne zna to Bog zna pa dade onima što mu veruju da vide put i prepoznaju varalice što po ljudski smišljenim naukama zavode one što se okreću od istine te tako prihvataju laž.

Nemožemo im mi pomoći kad oni ne žele jer se u punu čašu ne sipa a oni se napuniše onog što ih vara i podgreva ponos i samopravednost.
Bog sve zove ali neće svi za Bogom već idu za čovekom.
Ko je žedan istine neka pije sa izvora a da bi pio mora mu prvo prići i biti žedan jer kao što rekoh puna čaša ne traži vode niti zna čime je ispunjena.

Hvala Ocu nebeskom za svaku dušu što Mu se obraća i veruje Bogu jer ga ljubav i trpljenje Božije privlači na spasenje.
put je bezbožnički ponosit i samoživ,pun sebe i svoje pravde i ne vidi greh niti potrebu za čistotom u krvi prečistoj. Narod Božji je vekovima imao šator od sastanka u raznim vidovima građevina i u svima je vršeno očišćenje greha žrtvom pomirnicom dok ne dođe narčeno Jagnje kao zadnja i savršena žrtva koja se prinese jednom za sve što veruju Bogu.
Šator od sastanka su sad naša tela jer ona trebaju biti čista i puna Duha Svetoga a molitva naša kroz savršenu žrtvu je ugodan prinos Bogu, zato više građevina nije zastorom pregrađena niti se životinja više prinosi.
Ko ima razum razumeće Bogu na slavu a svima krotkima na spasenje, HALELUJA. Amin.

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 19:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Kako si napisao tako je i meni.Valjda kada covjek primi Svetoga Duha i nanovo rodi se, sam sveti duh ozivljava Rijec.Ja sam i prije pokajanja citao Bibliju ali mi je nekako bila suvoparna i pomalo strasna.Medjutim kada mi je neko propovjedao jevandjelje, sve je nekako naglo ozivjelo, i bilo mi je kao hrana.Ynas kad je Filip sreo onog egipcanina na kolima, u djelima je opisano.Sve sam poceo gledati drugacije, prirodu, ljude i zivot, i cijela moja perspektiva.Od Svetog pisma se nisam razdvajao, iako nisam sve razumio, bilo mi je kao hrana, i veliko ohrabrenje.
dobra tema, Bog te blagoslovio

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2010, 21:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
,,Ynas kad je Filip sreo onog egipcanina na kolima, u djelima je opisano.,

U mom Pismu piše Etiopljanina.
Drž se Boga brate i veruj Mu jer je puno kukavica koje čekaju da podbace jaje. Baš kao što je i prorečeno da će biti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]