Zahvaljujem na odgovoru i slazem se sa datim objasnjenjem.
Jedino, cini mi se da se jedan mali dio ne slaze sa svetim pismom pa neka svi usporede:
Citiraj:
Reci cu samo da nije toliko bitan sam pojavni oblik necega, vec je bitna sustina.
МАТ 7:16 По родовима њиховијем познаћете их. Еда ли се бере с трња грожђе, или с чичка смокве?
МАТ 7:17 Тако свако дрво добро родове добре рађа, а зло дрво родове зле рађа.
МАТ 7:18 Не може дрво добро родова злијех рађати, ни дрво зло родова добријех рађати.
Mada se ovo ne odnosi toliko na pomenuti razgovor o Vidovdanu jer mislim da se na ovom forumu dosta ukazuje na nedosljednost pravoslavnih svestenika koji jedno govore, ili jedno je ucenje pravoslavne crkve a drugo oni rade kao sto su radili i jevrejski svestenici svojevremeno kad je Isus dosao a sto je najopasnije znamo kako je jevrejski narod zavrsio ili kako je ustvari taj narod ubrao plodove koje su njihovi pastiri posijali i sto je jos interesantno kad im je Isus ukazivao na greske njihov glavni izgovor je bio mi smo abrahamovi potomci mi smo boziji narod ko si ti da odgovaras bozijem svesteniku (kad su osamarili isusa) i slicno.
Za one koje interesuje evo i kompletan tekst jer sve govori u tom kontekstu:
МАТ 7:15 Чувајте се од лажнијех пророка, који долазе к вама у одијелу овчијему, а унутра су вуци грабљиви.
МАТ 7:16 По родовима њиховијем познаћете их. Еда ли се бере с трња грожђе, или с чичка смокве?
МАТ 7:17 Тако свако дрво добро родове добре рађа, а зло дрво родове зле рађа.
МАТ 7:18 Не може дрво добро родова злијех рађати, ни дрво зло родова добријех рађати.
МАТ 7:19 Свако дакле дрво које не рађа рода добра, сијеку и у огањ бацају.
МАТ 7:20 И тако дакле по родовима њиховијем познаћете их.
МАТ 7:21 Не ће сваки који ми говори: Господе! Господе! ући у царство небеско; но који чини по вољи оца мојега који је на небесима.
МАТ 7:22 Многи ће рећи мени у онај дан: Господе! Господе! нијесмо ли у име твоје пророковали, и твојијем именом ђаволе изгонили, и твојијем именом чудеса многа творили?
МАТ 7:23 И тада ћу им ја казати: никад вас нијесам знао; идите од мене који чините безакоње.
МАТ 7:24 Сваки дакле који слуша ове моје ријечи и извршује их, казаћу да је као мудар човјек који сазида кућу своју на камену:
МАТ 7:25 И удари дажд, и дођоше воде, и дунуше вјетрови, и нападоше на кућу ону, и не паде; јер бјеше утврђена на камену.
МАТ 7:26 А сваки који слуша ове моје ријечи а не извршује их, он ће бити као човјек луд који сазида кућу своју на пијеску:
МАТ 7:27 И удари дажд, и дођоше воде, и дунуше вјетрови, и ударише у кућу ону, и паде, и распаде се страшно.