lavić je napisao:
Ako se za nekoliko sedmica može postati učitelj u nekim verskim pokretima onda nije čudo da se može krstiti posle tročasovne nastave.
U kojim to?
lavić je napisao:
Nisi razumeo suštinu,niko ne traži da ti naučiš Pismo napamet da bi se krstio već da veruješ i po veri živiš
A to se stiče tročasovnim kursom?
lavić je napisao:
Reci mi koji je tebi bio uslov za krštenje da se i mi poučimo?
Krštenjem javno pokazuješ da želiš služiti Bogu. Ono je dokaz da ti je užitak vršiti Božiju volju.
Krštenje zahtjeva i poduzimanje nekih koraka, a to je upoznavanje Boga i Hrista, a to možemo jedino sistematskim proučavanjem Biblije. Ustvari već sam ti odgovorio na ovo pitanje u prethodnim postovima pa da se ne ponavljam pročitaj ih...
Dakle šta Biblija uči?
Prvi korak koji vodi do krštenja jeste sticanje znanja i vjere, a potom slijedi pokajanje, obraćenje te predanje Bogu (Jovan 17:3; Djela apostolska 3:19; 18:8).
Da bi se predao Bogu, moraš se odreći sebe, kao što su se neki odrekli sebe da bi slijedili Isusa (Marko 8:34).
Krštenjem pokazuješ da više nećeš živjeti onako kako si dotad živio, nego da ćeš svoj život posvetiti vršenju Božije volje (1.Petrova 4:2).
Krštenje nije jamstvo za spasenje. Apostol Pavle je napisao: "Radite na svom spasenju sa strahom i drhtanjem" (Filipljanima 2:12). Krštenje je tek početak, važno se održati u Božijoj ljubavi.