banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jul 2025, 08:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Dec 2009, 12:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
Citiraj:
KINEZIOLOSKA MJERENJA POKAZUJU DA JE NAJVECI NIVO SVJESNOSTI dan u ucenjima I djelima KRIShNE, BUDDHE , ISUSA, I postize maksimum koji je 1000.Tokom vremena to opada zbog iskrivljenog tumacenja .

KRSCANSTVO :

Nivo istine dan u evandjeljima mjeri se kinezioloski I zraci energetsko polje kalibrirano na 1000 .
Vec u 5 stoljecu zbog pogresnih interpretacija koncila u NIKEJI nivo istinitosti izvornog ucenja opada na 540. Danasnje krscanstvo kalibrirano je na 498 .(nivo vrhunca razumnosti ali jos uvijek ispod nivoa ljubavi !) (vidi tablicu gore)Zanimljivo je da kineziolosko mjerenje ukazuje da je iz nizeg astrala primljen spis KNJIGA OTKRIVENJA kalibriran tek na 75!! I najmanje je vrijedna I ISTINITA knjiga cijele biblije !!

BUDIZAM:

Nivo istinitosti izvornog budinog ucenja takodjer je kalibriran (NAUCNO IZMJEREN KAO mjerljivo ENERGETSKO POLJE !) na maximalnih 1000.
Oko 600 g nase ere (tj tisucu godina poslije buddhe nivo istinitosti izvornog ucenja pao je na oko 900.
MJERENJA POKAZUJU DA JE od svih religija energetski nivo BUDIZMA najmanje opao u odnosu na izvorno ucenje osnivaca.
Npr Hinayana budizam jos uvijek je kalibriran na 890 ,Mahayana budizam na 960. zen budizam je 890.

HINDUIZAM

Ucenje avatara KRISHNE kalibrirano je na 1000. I oslabljeno je tokom vremena ali istinitost danasnje hindu prakse(yoga,meditacija,tehnike disanja) mjeri se na 850.

JUDAIZAM..

Ucenje Abrahamovo kinezioloski je izmjereno I bazdirano na 985.
Praksa u doba Mojsija kalibrirana je na 770 a to je nivo TORE.
Moderno zidovstvo se kao I krscanstvo kinezioloski kalibrira na 499.

ISLAM:

Mjerenja pokazuju da je energetski Nivo svjesnosti Muhameda bio 740 (700 je nivo univerzalne istine) a Kuran se kalibrira na 720.

Danasnji nivo istinitosti militantnih fundamentalista na bliskom istoku je 130 .(125-130 je izmjeren nivo svih fundamentalizama bilo krscanskih bilo islamskih I mjesavina je straha,zudnje I ljutnje tj nizih poriva.

Vise ovde: http://www.forum.hr/showthread.php?t=100596

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 18:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
glupost......

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 19:04 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Nov 2009, 15:13
google lazarević je napisao:
Citiraj:
KINEZIOLOSKA MJERENJA POKAZUJU DA JE NAJVECI NIVO SVJESNOSTI dan u ucenjima I djelima KRIShNE, BUDDHE , ISUSA, I postize maksimum koji je 1000.Tokom vremena to opada zbog iskrivljenog tumacenja .

KRSCANSTVO :

Nivo istine dan u evandjeljima mjeri se kinezioloski I zraci energetsko polje kalibrirano na 1000 .
Vec u 5 stoljecu zbog pogresnih interpretacija koncila u NIKEJI nivo istinitosti izvornog ucenja opada na 540. Danasnje krscanstvo kalibrirano je na 498 .(nivo vrhunca razumnosti ali jos uvijek ispod nivoa ljubavi !) (vidi tablicu gore)Zanimljivo je da kineziolosko mjerenje ukazuje da je iz nizeg astrala primljen spis KNJIGA OTKRIVENJA kalibriran tek na 75!! I najmanje je vrijedna I ISTINITA knjiga cijele biblije !!

BUDIZAM:

Nivo istinitosti izvornog budinog ucenja takodjer je kalibriran (NAUCNO IZMJEREN KAO mjerljivo ENERGETSKO POLJE !) na maximalnih 1000.
Oko 600 g nase ere (tj tisucu godina poslije buddhe nivo istinitosti izvornog ucenja pao je na oko 900.
MJERENJA POKAZUJU DA JE od svih religija energetski nivo BUDIZMA najmanje opao u odnosu na izvorno ucenje osnivaca.
Npr Hinayana budizam jos uvijek je kalibriran na 890 ,Mahayana budizam na 960. zen budizam je 890.

HINDUIZAM

Ucenje avatara KRISHNE kalibrirano je na 1000. I oslabljeno je tokom vremena ali istinitost danasnje hindu prakse(yoga,meditacija,tehnike disanja) mjeri se na 850.

JUDAIZAM..

Ucenje Abrahamovo kinezioloski je izmjereno I bazdirano na 985.
Praksa u doba Mojsija kalibrirana je na 770 a to je nivo TORE.
Moderno zidovstvo se kao I krscanstvo kinezioloski kalibrira na 499.

ISLAM:

Mjerenja pokazuju da je energetski Nivo svjesnosti Muhameda bio 740 (700 je nivo univerzalne istine) a Kuran se kalibrira na 720.

Danasnji nivo istinitosti militantnih fundamentalista na bliskom istoku je 130 .(125-130 je izmjeren nivo svih fundamentalizama bilo krscanskih bilo islamskih I mjesavina je straha,zudnje I ljutnje tj nizih poriva.

Nidze veze koje glupe pretpostavke :lol: :lol: :lol: nemogu da vjerujem mjerila vjere :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 19:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Mirzareli je napisao:

Nidze veze koje glupe pretpostavke :lol: :lol: :lol: nemogu da vjerujem mjerila vjere :lol: :lol: :lol:

Nisam to ja mjerila. Nego, inace me zanimaju veze izmedju nauke i duhovnosti pa zato pokrenuh ovu temu. Jel neko vec citao o ovome? Ne kazem da je to sve navedeno gore istinito, ali svakako zanimljiva pretpostavka i nacin kako se doslo do nje.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 19:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21

Hmmm zanimljivo je... ali sad, da vjerujem u sve ovo bez ikakvog kritičkog osvrta (kao što vjeruje tip koji je postavio tekstove na forum.hr) to već ne mogu. Ako bih radio tako, onda, dozvoli, ne bih bio ništa bolji od onih koji uzmu Bibliju ili Kuran pa bespogovorno vjeruju u sve što je tamo napisano kao da je to neka istina nad istinama.

Hoću da kažem kako je um lako podložan manipulacijama. Kad se današnjem čovjeku kaže kako postoje neke "naučno potvrđene činjenice", on će u to najčešće povjerovati bez provjere. Npr. ja sam svojevremeno naišao na podatak da je "naučno potvrđeno" kako će se 2012. godine ravan galaksije i ravan Solarnog sistema poklopiti, što kao implicira da su autori majanskog kalendara znali da će se te godine dogoditi nešto važno. Kasnijim provjeravanjem sam saznao kako ta navodna činjenica (poklapanje ravni galaksije) nema veze s istinom.

Na sličan način kojekakve religije danas traže samopotvrdu... koliko je samo danas natpisa na internetu koji govore nešto u smislu "nauka potvrđuje Boga" i sl. Ne potvrđuje nauka Boga, nego religije potvrđuju svoju želju za moći i svoju težnju da iskorištavaju slabosti u psihi svojih poklonika. Ali nije nimalo drugačija situacija ni sa new ageom, parapsihologijom, popularnom ezoterijom i sličnim poljima. Štaviše, sve su to mutne vode i treba biti debelo oprezan.

S druge strane, neću da odbacim sve ovo istog momenta, jako je zanimljiv pristup i sve to, ali brate dragi, čim vidim ovakve bombastične i "revolucionarne" tretmane nekog paranormalnog subjekta, obično odmah postanem sumnjičav. Jeste, istina je da je došlo drugačije doba, čovječanstvo prolazi kroz očigledne promjene, sviće "Novi Eon", sve se mijenja sem kamenja (a i kamenje se mijenja :D ) i sve napisano u tim tekstovima zvuči sjajno... ali hoću da kažem da kad pročitam nešto ovako:

Citiraj:
Ova bazdiranja I mjerenja su bazirana na KINEZIOLOGIJI tj MISICNOM TESTIRANJU RAZLICITIH POJEDINACA NA PODRAZAJE (upite)( upit moze biti o hitleru ili o cistoci mora ili hrane ili o tome koliko je tocna freudova psihoanaliza )
Subject ne mora znati I nista vidjeti o hitleru cija je slika u kuverti ) (ali njegovo tijelo ce NEPOGRESIVO tocno odgovoriti sto se nalazi npr u zatvorenoj koverti (npr testovi reagiranja misica kada ispitanik-japanac drzi na solarnom pleksusu sliku hitlera za koge nikada nije cuo !! )

Ideja je sljedeca: NASI MISICI NEPOGRESIVO REAGIRAJU I TO SE MOZE TESTIRATI I PROVJERITI . bilo koja izjava koja je istinita cini da misic reagira iznad nivoa 200 (kriticna granica istine I lazi kako je postavljena )
Ako se ispitaniku prikaze nesto sto je lazno vidi se da misic reagira –slabo tj ispod nivoa 200.

Npr- ispitanika se pita - Hitler je iznad 200? Tocno ili netocno. (ovo je Otvoreni test)

Zapanjujuce je da I BLInD TEST (tj test na slijepo) tj kada ispitanik ne zna sto se nalazi u kuverti daje pouzdane odgovore

VAZNO JE ZAPAMTITI DA ISPITANIK NE DAJE USMENI ODGOVOR NEGO SE MJERI REAKCIJA MISICA na razne testove.

NA TAJ NACIN SU PROVJERAVANI I DOBIVENI OVE VRIJEDNOSTI prezentirane.na ispitanicima svih rasa I doba.

stvarno dobijam neodoljivu želju da povjerujem u sve to... ali toj želji treba odoljeti. A vrlo rado bih isprobao tu mašineriju za mjerenje "nivoa reakcije mišića", pa ako sam dođem do tih rezultata, to bi već moglo da bude zanimljivo :)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 19:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Jul 2009, 21:11
Jbg. religiju danas svako tumaci na svoj nacin... U svakom slucaju tema je zanimljiva.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 19:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Warrior of the Light je napisao:

Hmmm zanimljivo je... ali sad, da vjerujem u sve ovo bez ikakvog kritičkog osvrta (kao što vjeruje tip koji je postavio tekstove na forum.hr) to već ne mogu. Ako bih radio tako, onda, dozvoli, ne bih bio ništa bolji od onih koji uzmu Bibliju ili Kuran pa bespogovorno vjeruju u sve što je tamo napisano kao da je to neka istina nad istinama.

Hoću da kažem kako je um lako podložan manipulacijama. Kad se današnjem čovjeku kaže kako postoje neke "naučno potvrđene činjenice", on će u to najčešće povjerovati bez provjere. Npr. ja sam svojevremeno naišao na podatak da je "naučno potvrđeno" kako će se 2012. godine ravan galaksije i ravan Solarnog sistema poklopiti, što kao implicira da su autori majanskog kalendara znali da će se te godine dogoditi nešto važno. Kasnijim provjeravanjem sam saznao kako ta navodna činjenica (poklapanje ravni galaksije) nema veze s istinom.

Na sličan način kojekakve religije danas traže samopotvrdu... koliko je samo danas natpisa na internetu koji govore nešto u smislu "nauka potvrđuje Boga" i sl. Ne potvrđuje nauka Boga, nego religije potvrđuju svoju želju za moći i svoju težnju da iskorištavaju slabosti u psihi svojih poklonika. Ali nije nimalo drugačija situacija ni sa new ageom, parapsihologijom, popularnom ezoterijom i sličnim poljima. Štaviše, sve su to mutne vode i treba biti debelo oprezan.

S druge strane, neću da odbacim sve ovo istog momenta, jako je zanimljiv pristup i sve to, ali brate dragi, čim vidim ovakve bombastične i "revolucionarne" tretmane nekog paranormalnog subjekta, obično odmah postanem sumnjičav. Jeste, istina je da je došlo drugačije doba, čovječanstvo prolazi kroz očigledne promjene, sviće "Novi Eon", sve se mijenja sem kamenja (a i kamenje se mijenja :D ) i sve napisano u tim tekstovima zvuči sjajno... ali hoću da kažem da kad pročitam nešto ovako:

Citiraj:
Ova bazdiranja I mjerenja su bazirana na KINEZIOLOGIJI tj MISICNOM TESTIRANJU RAZLICITIH POJEDINACA NA PODRAZAJE (upite)( upit moze biti o hitleru ili o cistoci mora ili hrane ili o tome koliko je tocna freudova psihoanaliza )
Subject ne mora znati I nista vidjeti o hitleru cija je slika u kuverti ) (ali njegovo tijelo ce NEPOGRESIVO tocno odgovoriti sto se nalazi npr u zatvorenoj koverti (npr testovi reagiranja misica kada ispitanik-japanac drzi na solarnom pleksusu sliku hitlera za koge nikada nije cuo !! )

Ideja je sljedeca: NASI MISICI NEPOGRESIVO REAGIRAJU I TO SE MOZE TESTIRATI I PROVJERITI . bilo koja izjava koja je istinita cini da misic reagira iznad nivoa 200 (kriticna granica istine I lazi kako je postavljena )
Ako se ispitaniku prikaze nesto sto je lazno vidi se da misic reagira –slabo tj ispod nivoa 200.

Npr- ispitanika se pita - Hitler je iznad 200? Tocno ili netocno. (ovo je Otvoreni test)

Zapanjujuce je da I BLInD TEST (tj test na slijepo) tj kada ispitanik ne zna sto se nalazi u kuverti daje pouzdane odgovore

VAZNO JE ZAPAMTITI DA ISPITANIK NE DAJE USMENI ODGOVOR NEGO SE MJERI REAKCIJA MISICA na razne testove.

NA TAJ NACIN SU PROVJERAVANI I DOBIVENI OVE VRIJEDNOSTI prezentirane.na ispitanicima svih rasa I doba.

stvarno dobijam neodoljivu želju da povjerujem u sve to... ali toj želji treba odoljeti. A vrlo rado bih isprobao tu mašineriju za mjerenje "nivoa reakcije mišića", pa ako sam dođem do tih rezultata, to bi već moglo da bude zanimljivo :)

Ista sam ti skepticna :) I mene su zagolicali ti redovi ali daleko od toga da sve uzimam zdravo za gotovo ;) Jos malo cu da proguglam pa cemo vidjet sta kaze net :)

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2009, 09:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Nije stvar u tumačenju nego u vjerovanju.
Prema istim svetim spisima svako ne reaguje isto.
Neko je prijemčiv za religiju, a neko ne.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2009, 12:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

1. nije trazen direktan odgovor vec je biljezena reakcija misica - dakle odgovor je poticao iz nesvjesnog (koje je daleko mudrije i daleko vise zna od svjesnog dijela licnosti)
2. to sto jel neko prijemciv il ne nema bas neke veze s obzirom na tacku 1. al i da ima izbjegnuto je jer je u pitanju veliki br ispitanika.

Mislim ove brojke zvuce sasvim nekako logicno za osobe koje ne pripadaju ni jednoj od tih konfesija a znaju dosta o duhovnosti i uticaju pomenutih religija na svijet. Samo mi nije jasno da li tu ima ista vise od naizgled smislene price.

Vrh

PostPoslato: 09 Dec 2009, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Mislim da ne treba u startu sve sto je umu neprihvatljivo odbacivati kao sarlatanstvo. Tako vecina odbacuje kao nemoguce i to da biljke imaju jednu vrstu "emotivnog" zivota uprkos mnogobrojnim naucnim dokazima koji potvrdjuju to. Ja sam rezervisan u vezi toga, svidja mi se sto Hrista i Hristovo ucenje stavljaju na sam vrh ail opet treba ostati i kritican. Uostalom niko nam ne brani da iznesemo svoje misljenje, bitno je da kupite knjigu :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 10 Dec 2009, 12:30 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Dec 2009, 14:54
Interesantno je kako se tehnika i duhovnost može odlično inegrisati i implementirati kad je u pitanju detektor laži koji će 100% dati tačan odgovor (iz svakog nesvjesnog izvora istine) čisto da se vidi šta to treba prihvatati kao šarlatanstvo a šta ne.

Vrh

PostPoslato: 12 Dec 2009, 22:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
imaju oni vjerometar . radi na 2 baterije od 1.5 V

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 00:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Zanimljivo....Islam je ipak na stabilnih 740-720. :D

Iako mi djeluje fantasticno, a sam instrument pomalo nerealan, jako mi se svidja taj broj 700. :D

Na kritiku ni ne pomisljam, bar za sad, jer ako zanemarimo cifre za pojedine religije ostaje univerzalna istina

Onaj svijet postoji.

Mi smo u pravu, ateisti ce definitvno gorijeti. :D

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 00:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nece. Ti rece da zivis u Svicarskoj? Koliko je ljudski i i kuranski ispravno traziti od nekoga da na njegovoj zemlji podizes minaret dok se istovremeno radujes njegovom odlasku u pakao?

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 13:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Nece

Vjerovati tebi ili Bibliji....Biblija kaze da hoce. :D

Hristov je napisao:
Koliko je ljudski i i kuranski ispravno traziti od nekoga da na njegovoj zemlji podizes minaret dok se istovremeno radujes njegovom odlasku u pakao?

Svicarci su duboko katolicka zemlja,a ne ateisticka, tebi za informaciju.

Druga stvar je stvar ciste neinformiranosti tvoje, jer inicijativa zabranu minareta nije potekla od islamskih krugova nego od svicarskih nacionalnih partija.

Da si imal opratio kampanju uvidio bi natpis "Inicijativa za zabranu izgradnje minareta" - mislis li da bi, da su muslimani pokrenuli tu inicijativu trebalo tako da pise ili recimo "Incijativa za dozvolu izgradnje minatera".

Uopste ne znas ko je pokretac inicijative.

Dalje munara ili ne munara sasvim je nebitno, meni je bitnije da islam ulazi na "mala vrata" u sve drzave.

Jel shvatas poentu ... i nemoj molim te da sve personaliziras, mrznja zna zaslijepiti pa izgubis objektivnost u raspravi.

Vrh

PostPoslato: 13 Dec 2009, 13:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Neka ti kiptis od vjerske ljubavi prema svima.

Koristis istu retoriku kao jedan tvoj brat po vjeri.

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2009, 20:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

eho
...
Oficir s ruzom je napisao:
mrznja zna zaslijepiti pa izgubis objektivnost u raspravi.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 13:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Je li iko izmjerio negativne efekte vjerske (ne)ljubavi? Da ne kažem antipatije ili mržnje? :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 13:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne mislim ni na koga posebno, nego na globalnu sliku negativnih efekata nečega što bi trebalo da propagira ljubav.
Svaka religija se zasniva na ljubavi, a opet se pojavljuje mržnja kao paradoks same religije.
Bližnji nije rodbina, nego bilo ko iz naše okoline, neko nama blizak, ma kako se zvao, ma kome pripadao.
Ljubi bližnjeg svog kao sebe samog - zar tu nije sve rečeno.

Vrh

PostPoslato: 15 Dec 2009, 13:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 05 Okt 2009, 13:27
Talija je napisao:
Ne mislim ni na koga posebno, nego na globalnu sliku negativnih efekata nečega što bi trebalo da propagira ljubav.
Svaka religija se zasniva na ljubavi, a opet se pojavljuje mržnja kao paradoks same religije.
Bližnji nije rodbina, nego bilo ko iz naše okoline, neko nama blizak, ma kako se zvao, ma kome pripadao.
Ljubi bližnjeg svog kao sebe samog - zar tu nije sve rečeno.

A poenta se može naći i u Kur'anskom ajetu:

"A tebi objavljujemo Knjigu, samu istinu, da potvrdi Knjige prije objavljene i da nad njima bdi. I ti im sudi prema onome što Allah objavljuje i ne povodi se za prohtjevima njihovim, i ne odstupaj od Istine koja ti dolazi; svima vama smo zakon i pravac propisali. A da je Allah htio, On bi vas sljedbenicima jedne vjere učinio, ali On hoće da vas iskuša u onome što vam propisuje, zato se natječite ko će više dobra učiniti; Allahu ćete se svi vratiti, pa će vas On o onome u čemu ste se razilazili obavijestiti." (Trpeza, 48.)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]