banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 21:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Avg 2009, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Ne znam da li je iko pratio situaciju zadnjih 20-ak dana, ako je za politiku prebacite. Mnoge interesantbe stvari su se desile, Mesic na kraju 10-ogodisnjeg mandata prema ocjenama analiticara krece u "obracun" sa Crkvom sa kojom je godinama imao sitne prepirke ali sada je to sve eskaliralo. Neki dan sam procitao da jednostavno u ovim zadnjim danima zeli da im se malo "napije krvi". :D Ali ni druga strana nije ostala duzna, nego naprotiv, Mesica su u Glasu koncila proglasili veleizdajnikom (sto je i pokrenulo ovu pricu) i Crkva se nije ogradila od ovog stava glavnog urednika, a nakon toga indirektno je poruceno da sljedeci predsjednik treba da bude psihicki uravnotezena osoba (opet poruka Mesicu).
Nakon toga, Mesic pokrece pricu o postavljanju vjerskih simbola u drzavne institucije, tvrdeci da po Ustavu oni nemaju sta da traze tamo, osim grba i zastave, i da treba zaustaviti talibanizaciju Hrvatske :D
http://www.index.hr/vijesti/clanak/mesi ... 46165.aspx

Stay tuned!

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 05:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 04 Maj 2009, 10:00
Od pamtivjeka katolička crkva se plela u politiku i to je dobro, ta crkva je pogotovo bila jaka tokom srednjeg vijeka, renesanse pa i baroka, da bi u romantizmu kao i danas zapala. Ona je kontrolisala sve svjetovne vladare i tad je život bio život, mada mnogo je i griješila.
Katolička crkva i danas radi, i radi koliko može u Hrvatskoj mnogo više od pravoslavnih i to je i dobro.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 08:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
???

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 08:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
Zeo je napisao:
Od pamtivjeka katolička crkva se plela u politiku i to je dobro, ta crkva je pogotovo bila jaka tokom srednjeg vijeka, renesanse pa i baroka, da bi u romantizmu kao i danas zapala. Ona je kontrolisala sve svjetovne vladare i tad je život bio život, mada mnogo je i griješila.
Katolička crkva i danas radi, i radi koliko može u Hrvatskoj mnogo više od pravoslavnih i to je i dobro.

WTF?!?!?!

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 08:55 
Ma pusti ga, gubi se lik povremeno... :D

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 10:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
Zeo je napisao:

:lol:

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 12:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
tensSa je napisao:
Ma pusti ga, gubi se lik povremeno... :D

Bice da grijesis :D :D Nije povremeno :D :D

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 21:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Kao sto se pljuje po meni blažen sam jer tako biste i tako su vaši djedovi učinili i isusu

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2009, 22:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 11 Jun 2008, 18:37
Zeo je napisao:

Sta je tu dobro sto se crkva petljala u politiku. To petljanje vjere i politike je donijelo najveca zla covjecanstvu. Sta ti vidis dobro u tome. :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 04:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Istina je da je mene teže razumijeti, jer ne živim kao ljudi, već po Božjoj volji. Istina je da sam od kad znam za sebe kivan na katoličku crkvu zbog zala koja je počinila u istoriji i koja i danas čini jer u njenim redovima su grešni (korumpirani) ljudi.

Ja sam malo opijen katoličkom muzikom jer vatikan je sa trubadurima proizveo današnju klasičnu muziku. Trubaduri svjetovnu, a crkva sakralnu muziku čiji sam ja fan, i razumijem se u to.

Crkva je uništavala svjetovnu muziku trubadura tokom renesanse dajući tako samo Bogu mjesta a ne i đavolu. Ja sam zahvalan crkvi na muzičkoj ostavštini i brojnim kompozitorima. Dakle crkva se borila protiv satanizma.

Danas crkva i nema neki uticaj pa se događa što se zgađa, opet zlo, crkva barem iako i griješi zove k Bogu, a ja lično pripadam tim ranijim razdobljima kad je društvom dominirao Bog i kad je imao silu, a danas je to đavao. Npr. U vrijeme JS Bacha čitav život ljudi se odvijao oko crkve kad su pjevani hvalospjevi Bogu i kad su i vladari poštovali Boga.

Toliko koliko mogu objasniti i koliko me se može shvatiti.

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 09:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2009, 21:20
Zeo je napisao:
Kao sto se pljuje po meni blažen sam jer tako biste i tako su vaši djedovi učinili i isusu

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
:confused2: :confused2: :confused2: :confused2:
:angry4: :angry4: :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2009, 09:43 
Opet mu stavili nesto u drogu... :D :D :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]