Raffaelo:
"Da li vjerujete da bog postoji ili je to samo jedna obicna izmisljotina da bi se ljudi drzali pod kontrolom, strahom i ....
Ja nevjerujem, i tvrduim da bog nepostoji i da su to teske izmisljotine da bi se narod na najeftiniji moguci nacin drzao pod kontrolom."
-Ja ne vjerujem u Boga,takvog kakav je dat i definisan.
Ali ja vjerujem u dobra djela i ljubav prema svim ljudima.
Kako mislis da neko pomocu Boga drzi narod na najjeftiniji nacin pod kontrolom?Kako to mislis da neko ljude pomocu Boga drzi u strahu?
Sve vjere propagiraju ljubav i covjekoljublje,a protive se mrznji,zlobi,zavisti,zlu u ljudima.Sta je tu jeftino?Gdje je tu strah?
Kamo srece da je puno vise vjernika koji zaista zive i ponasaju se u skladu sa svojim religijama,jer bi tad ova zemlja bila poput raja.
Strah???Sram bilo religiju sto je protiv ubistava,nasilja,mrznje i sto "strasi" narod da su to grozne stvari za koje slijedi kazna,da ih ne trebamo raditi.
Banjalucanka:
"Ko ima koristi od toga da drzi narod pod kontrolom ??? I kako se to narod moze drzati pod kontrolom ???"
-I mene zanima kako to neko moze drzati narod pod kontrolom pomocu Boga.Kaze ja sam Bog,slusajte me?Ili sta?Ja sam Bog dodjite da vas drzim pod kontrolom?
Vader:
"Ma daj molim te, nije valjda da ovo ne naš"
Ne nam ni ja
Objasni nama neupucenima

...
Prosvijetli nas!