banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 17:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Feb 2009, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pozdrav,

Jedna malo vedrija tema.

Volio bih cuti vase price o iskustvu Bozije milosti, ljubavi, i kako je djelovala na vas. Ja znam da uvijek kada mi se to desilo da sam bio promijenjen. Koje je vase najneposrednije iskustvo Bozije ljubavi? Zelja mi je da ova tema djeluje inspirativno na ostale.
Vime, Damaskine, lavic, ihtuse, TVRTKO, mastermind, Leona, Oficir s ruzom, Vader, malka i ostali, izvolite! :)

PS: Nadam se da nisam previse indiskretan.

Pozdrav!

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2009, 23:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Pa nebi bas zeljela da budem prva ali ne mogu a da odmah ne kazem( i usput se jos jednom zahvalim Gospodu na milosti ) da je Gospod vrlo milostiv prema meni.Primjera je bezbroj i neznam odakle bi krenula.Zahvaljujuci tome i ja sam se potpuno promjenila,postala sam drugacija, mislim bolja ili recimo krotkija, pazljivija,mirnija.U kom god pravcu svoga zivota da pogledam vidim samo milost boziju.Reci cu vam da sam rodjena i odrasla u komunistickoj porodici,otac nije branio da se govori o Bogu i vjeri ali sam je rijetko govorio,valjda nije smio,mozda je htio i nas da zastiti,to mislim sada kada znam da je umro vjerujuci u Gospoda.Ovo vam govorim zbog sledeceg,jednom kada sam bila jako mala sanjala sam san,inace svi moji snovi bili su kosmari ali ovaj je bio drugaciji i nikada ga nisam zaboravila,u stvari kraj sna je izgleda otprilike ovako ja sam preplasena stajala iza krupnog muskarca koji je bio obucen u svjetlost drzao je ispruzene ruke a kraj njega je stajala zena u crnom i do nje jos jedna.Lica im nisam vidjela preko puta nas provalija i kao lebdece goruce ostrvo i na njemu sam djavo koji je ljutito svoje koplje pruzao ka nama,izmedju nas nevidljivi zid koji je sprecavao da njegova sila dopre do mene.Poslije toga jedva sam namolila mamu da mi kupi privjesak za lancic u obliku krsta i ona je pristala jaer je zeljela da se smirim.Bio je sicusan i morala sam ga kriti ali ono sto sam krila u dusi bilo je puno vaznije i sacuvala sam do danas

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 01:17 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
neki tip stavio pistolj na moje celo 99'. eto ja jos uvijek dishem. :D

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2009, 13:01 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Možda bi svi u više navrata mogli po nešto reći o Božijoj milosti.
Kako da čovek iskaže kolika je milost Božija?
Ko bi svoj pa još sveti život položio za grešnika a pritom vas taj isti pljuje a vi molite da mu se i to oprosti.
Ovaj život što imamo je neiskazana milost. Otkup je cena prevelika plaćena za nas pa kolika je to tek milost?
Kad bi po delima bivao život mene bi dosad bar sto puta trebalo ubiti, ali Gospodu hvala što kroz blagodat živim i još me tako grešnog opominje i poučava i vodi na pokajanje Duhom Svetim.
Mogu reći samo jedno ako je Bog sa nama ko će na nas i da nas trpi kako bi došli u pokajanje.
Svima koji razlikuju dane želim blagosloven odmor-šabat.

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2009, 23:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pozdrav,

Htio sam da ova tema djeluje nadahnjujuce na druge, zato sam predlozio da napisete neku svoju ispovjest gdje ste osjetili Boziju blizinu, vjerujem da o tome moze da se napise bas mnogo ali bilo bi dobro da napisemo jedan konkretan primjer, nesto sto nas je zateklo, okrenulo nase srce, uzdrmalo i natjeralo da se zapitamo kolika je u stvari Bozija ljubav, neki duboko emotivni dogadjaj, nesto licno, nesto sto svakoga moze potaknuti da pocne da razmislja na slican nacin i da tako posmatra svijet oko sebe.

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 11:35 
Veteran
Veteran

U ime ljubavi prema bližnjim rekao bih nekoliko reči po bratovom predlogu.
Izvesno vreme čitam Bibliju i pre nego zaspem ili tek počnem spavati vidim mlađeg čoveka kako ulazi kod mene u kuću sa torbom i malo zatim izlazi.
Nemogu se načuditi jer znam da su vrata zaključana i kasno je a on je stranac koji samo uđe kao u svoju kuću.
To se ponavljalo nekoliko puta da bih u istoj godini stigao taj čovek pred vrata sa torbom punom knjiga u istom odelu i istog izgleda nudeći mi ,,Veliku borbu'' uzimam tu knjigu i još jednu dobijam. Izašao je na ulicu i posle nekih stotinak metara potrčah za njim setivši se da ga zamolim ako može da nabavi knjigu ,,Danilo i otkrivenje'' stigoh ga i upisa adresu obećavši mi tu uslugu.Danas je taj čovek moj brat u Gospodu.
..............................................................................
Bilo je letnje veče i jako je svetlio mesec nesećam se koliko je bilo sati probudio sam se jer mi se učinilo da me neko zove i čeka kod prozora.
Prišao sam u pižami i pogledao iznad krova susedne kuće na nebu i ugledao poveću figuru čoveka do pojasa,pognuo sam glavu i tad začuo odmeren glas kao bariton gde lagano izgovara sledeće:
,,Da li želiš da budeš sveštenik Bogu?''
Trenutci iznenađenja jer nemam teološki fakultet i šta da kažem dok srce viče da bih želelo.
Nestigoh odgovoriti a ponovo se začu glas:
,,Ako želiš idi i ogrni se.''
Vratih se u nazad koji korak a onda uzeh ćebe i ogrnuh se od vrata do stopala i ponovo priđoh prozoru da vidim da li me čeka ta osoba, a ona je i dalje tamo i stadoh bez reči tada se treći put oglasi rečima:
,,Idi dete lezi.''
Te reči su bile u tužnom tonu kao da nije trebalo da se tako ogrnem i da nije to ogrtanje na koje se mislilo.
Posle dosta vremena sam shvatio u koga i kako treba da se ogrnem hvala Gospodu mom.
'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

Pisao sam nekoliko godina traktate i delio sa raznim temama u želji da pokažem neispravnost nekih crkvenih učenja i to sam činio u oštrom tonu veličajući sebe kao nekog kome je mnogo toga jasno.
To je sve bilo pogrešno jer sam na taj način pokazivao da sam sudija i da zapravo sebi sudim a ne njima jer ne činim to ponizno iz ljubavi već u gordosti i hvalisanju a to je veliki greh.
Nije važno da li je to što sam govorio istina i ako jeste jer se ne daje ljubavlju u poniznosti već osudama.
Bacao sam kamenje a nisam video balvan u svom oku.
Stiglo je vreme i pošelo se nešto dešavati
Počeli su da dolaze i nose mi poruke ,,Ne silom ni krepošću već duhom mojim.''
Ignorisao sam to i prebacivao krivicu na druge kao što beše na početku stvaranja.
Ponovo stižu opomene ali jest kako gordom objasniti da je gord?
Tad milost Božija počinje i Duh Sveti čini što čovek nemože.
Priča je duža i želim je reći ali drugi put jer sad nisam sa vremenom dobar.l

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Mogu samo da se pridruzim malki i da potvrdim ovo sto je ona rekla
Citiraj:
Pa nebi bas zeljela da budem prva ali ne mogu a da odmah ne kazem( i usput se jos jednom zahvalim Gospodu na milosti ) da je Gospod vrlo milostiv prema meni.Primjera je bezbroj i neznam odakle bi krenula.Zahvaljujuci tome i ja sam se potpuno promjenila,postala sam drugacija, mislim bolja ili recimo krotkija, pazljivija,mirnija.U kom god pravcu svoga zivota da pogledam vidim samo milost boziju.

Mogu jos da dodam da sam dosta odgovora nasla u Svetom Pismu. Nekad sam danima razmisljala o necemu i pitala se kako, zasto... i onda sjednem i nastavim da citam Pismo i tek sto pocnem citati gdje sam prosli put stala, nadjem odgovor na pitanje koje mi je taj dan prolazilo kroz glavu.
Smatram da covjek ne moze spoznati Boga ako ne procita Svete Spise. Mozda ima izuzetaka ali sustina je tu je gdje je.

Boziju milost sam oduvijek osjetila u svom zivotu, samo sto cesto nisam bila svjesna toga da je to Bozija milost, vise sam mislila da imam srece u zivotu. Svaki postavljeni plan i cilj u mom zivotu je ostvaren. I onda kad mi je bilo najteze, Bog je poslao osobe u moj zivot koji su mi pomogli da stanem na stazu zivota i eto, tu sam gdje sam i gdje treba da budem.
Svaki covjek grijesi u zivotu, i Bog je tu i opomene nas i uvijek nam daje novu sansu da se dignemo i uvidimo svoje greske i po mogucnosti ispravimo te greske.
Ne znam bas da li bi mogla rijecima opisati sta osjecam. A i da nadjem prave rijeci , morala bih napisati citavu svoju zivotnu pricu da bi docarala pojam Bozije milosti u mom zivotu.

Poslednji put menjao Leona dana 11 Feb 2009, 21:42, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 20:28 
Veteran
Veteran

Noćima košmari i onda jasna slika pred zoru i tako redom. Pomislih,,ma to me neko pokušava prevariti'' Ali sećam se reči jednog prijatelja koje nisam tad u celosti prihvatio niti ih u suštini razumeo. Savest neda mira šta god počnem raditi nemogu stalni pritisak i danju i noću.
Prijatelj koji mi je rekao da su svi darovi u jezicima od Boga i oni jezici koje ne razumeju ljudi.
Rekao mi je još da se sve što se zgrešilo telom prema bračnom drugu mora priznati istom-j pa tek onda pristupiti Bogu kad se izmiriš sa brač. drugom.
Tek kad sam uvideo da je stigao zadnji dan za mene silan strah me obuzeo i molio sam Gospoda da mi da snagu da priznam svoje greha (telesne)ženi ali ponos neda a sati prolaze.

Stigao je i taj momenat kad sam dobio hrabrost i rekao svoje zlo učinjeno i tako izbacio sakrivenu tamu. Osetio sam olakšanje i brigu zbog supruge.
Mnogi se krste a pre toga nebudu pitani da li su se izmirili sa svima i vratili oteto. Da li su (ako su oženjeni) priznali partneru da su činili blud ukoliko jesu bez obzira koliko je to godina iza vas jer greh ne zastareva i bez obzira što tad niste bili neki vernik jer to sad želite biti i zato ste u obavezi sve priznati i pomiriti se.
Blago onom ko to shvati na vreme.
Nekih ljudi gresi idu pred njima a nekih stižu za njima. Oni što su ispred mogu se priznati i pokajati ali oni iza su nepriznati i šta će onda biti...???
Druga stvar je veoma važna za shvatiti a to je da je hula najveće zlo. O tome sam govorio u naslovu ,,Izvinjenje'' jer sam tad shvatio koliko sam duboko zaglibio da je dobro što sam još uvek pri razumu. Spalio sam mnoštvo spisa iz vitrine i obrisao dosta tema sa foruma uvidevši svoje jadno stanje.
Klonuo , noćima bez minute sna i danima bez mira u suzama i duševnoj teskobi koja se rečima nemože iskazati, padoh na kolena iako nedostojan da molim jer me predhodno supruga ohrabrila (donekle)pitajući Gospoda dobila je odgovor(pitanja se postavljaju lagano u mislima bez šaputanja i glasa). Samo što sam počeo molitvu glas iz mojih grudi me zove po imenu ja i dalje molim ali glas ponavlja moje ime(glas je tih i tanak)i tad rekoh ,,Gospod moj i Bog moj'' a glas reče ,,Ja ću te poučiti svakoj istini'' Zahvalih glasom i suzama jer me moj mili Gospod nije odbacio već dao do znanja da me ljubi ljubavlju večnom pa zar pored toga da mu grešim? Bože sačuvaj i pomozi neka tvoje reči budu u mojim ustima i u ustima svih koji te priznaju i u tebe se uzdaju.
Halelujah!!! Amin.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2009, 22:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Milost Božiju osjećam svaki dan.Što sam zdrav,prav,nemam većih problema.Pošteđen sam loših stvari i loših ljudi.Odnosno uticaja njihovog na mene.
Evo,danas je kod mene u radnji bila cura koja nema obe šake.Kako da kažem da ja nisam u milosti Božijoj?

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 00:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Stvarno je tesko nabrojati primjere Bozije milosti, sigurno vise primjera ima kojih se ni ne sjecamo niti smo prepoznali kao milost. Ali nekad se desi nesto gdje djelovanje Bozije ruke postaje ocigledno i tada se hvatamo za glavu i pitamo se: "Pa ko sam ja Boze da me se spominjes, prah pod tvojim nogama?". Meni je jedan dozivljaj jako bitan i podsjeca me na to kako Bog ima uho za svaku nasu molbu.
Jedno duze vrijeme sam bio zatrpan obavezama i poceo sam osjecati samocu, nedostajalo mi je prijateljstvo mada nisam znao ni kako treba da izgleda moj idealni prijatelj. Pomolio sam se Bogu u tjeskobi i molio ga da mi nadje pravog prijatelja, mada nisam ni imao predstavu na koji nacin to treba da se desi, vise mi je to licilo na nalazenje usamljenog beduina usred Sahare. Medjutim to se desilo nedugo poslije molitve a svjesnost da je molitva ostvarena me je pogodila kao grom. Kroz tog prijatelja (radi se u stvari o prijateljici) sam upoznao bolje sebe (da ne idem u detalje), a ono sto mi svjedoci da ona jeste odgovor na moju molitvu je taj da je i ona Hristova. Hvala Gospodu.

Pozdrav!

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2009, 21:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Kao sto sam rekla ,milost Bozija je sve u zivotu mom,mada mi se ona ponekada cinila i kao nemilost.Ali sada cu navesti jedan primjer,nasa porodica je petoclana samo suprug radi a ja povremeno,ja sam trebala poceti raditi posao u struci ali koji nikako nisam zeljela ali situacija nalaze drugacije,prije nego li sam odlucila duboko sam udahnula i pomislila"Gospode moj,pogledaj me,ti znas i kad ti nekazem sta sam ti zeljela reci,neka bude volja tvoja,samo da smo zivi i zdravi".Sutradan dolazeci sa posla muz me zagrlio sa vrata i poljubio i rekao mi je da je premjesten na drugo radno mjesto,da ima drugo radno vrijeme i da je dobio povisicu.Tako da sam ja ostala sa svojim starim poslom i onim meni najvznijim nasom djecom

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2009, 21:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
malka je napisao:
Kao sto sam rekla ,milost Bozija je sve u zivotu mom,mada mi se ona ponekada cinila i kao nemilost.

...prije nego li sam odlucila duboko sam udahnula i pomislila "Gospode moj, pogledaj me, ti znas i kad ti nekazem sta sam ti zeljela reci,neka bude volja tvoja, samo da smo zivi i zdravi".

Skoro identično mogu da napišem.
Samo jednom prilikom sam nešto posebno poželjela u molitvi, a bilo je vezano za posao. Bilo je Bogojavljenje (19.01.), sklopljenih očiju pomolih se i kada otvorih oči (bila sam okrenuta prema prozoru) prvo što vidjeh bila je bijela ptica na čisto - plavom nebu. Znala sam da će mi biti uslišena molitva.

Božijom milošću smatram i samu sposobnost da uživam u običnom danu, treptaju kapljice na listu, laganom dodiru povjetarca na svom licu, cvrkut ptice... jer mnogi ljudi i slijepi i gluvi hodaju ovim svijetom nesvjesni ljepote trenutka oko njih.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 13:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

S obzirom na to da mi ljudi imamo potrebu stalnog dokazivanja stvari(i ova tema je donekle dokaz),evo ja cu napisati jos jedan od nebrojenih primjera milosti Bozije.
Nadam se da ste bar jednom bili u manastiru Krupa na Vrbasu i poklonili se pred ikonom svete Matrone a mozda i procitali koju knjigu o njoj.Ako niste otidjite ili procitajte.I ja sam tako jednog ljetnog dana bila sa djecom u parku i dok su se oni igrali ja sam ih pratila pogledom i citala knjigu o Matronuski hvaleci i nju i Gospoda.U jednom momentu moj sin je pao udarivsi se od betonsku ivicu u bradu.Ja sam pozurila ka njemu dok je on lezao placuci.Podigla sam ga i na krvavu bradu mu mirno kao nikad prislonila maramicu,zagrlila ga i jednako mirno mu rekla da nebrine da ce sve biti u redu.Gospodin cije se djete igralo sa mojom djecom mi je savjetovao da ga odmah odvedem u hitnu pomoc jer je sin rekao da mu se vrti u glavi i da necuje na uho u koju se stranu udario.Na to sam i njemu rekla da ce sve biti u redu i da ce proci.Na ranu sam mu priljepila flaster,i u mislima sam se zahvalila Matronuski jer sam bila ubjedjena da je ona bas tad pomogla(bila sam ubjedjenja da nije nista,ja koja panicim kada ih tako reci ubode trn).Kada smo dosli kuci ranu sam mu oprala sa vodom iz manastira Sv.Petke i od iste mu privila oblogu.Sutradan je na tom mjestu bio samo slabo vidljivi trag(kao da se udario prije mozda 7 dana)i nije ga uopste bolilo.Cak ni moji ukucani nisu mogli vjerovati,ali bilo je pred njima i nista im drugo nije ostalo.Zahvalna sam im zbog toga i slava Matronuski,Petkani i Gospodu i hvala na milosti kojom me obasipa svaki dan

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 14:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bezbroj sličnih stvari, tzv čuda se odigravalo i odigrava pod manastirom Ostrogom.
Sve je to Božija blagodat.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 18:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Ja jos ne mogu da razumijem, zasto ja da Ga upoznam,zasto ne neko bolji od mene, ili pak neko ko ima vise srece u zivotu?Do danas to mi je misterija.
Divno je kako Bog sve isplanira, i kako ponekad "mali" ljudi ostanu u sjenci velikih.Naime ja sm se obratio na nekoj evangelizaciji, ili poceo da se obracam, kako god.Kada sam prolazio pored vrata pozorista gdje je i bila evangelizacija, bilo me je sramota jer nikad prije nisam bio u pozoristu.Napravio sam se da sam samo u prolazu i produzio dalje.Kada sam odmakao vec nekih desetak metara, pomalo razocaran bacio sam jos jedan pogled iza sebe, prema vratima.Tamo je stajala jedna gospodja srednjih godina.Dojmila se vrlo prijatno, i kad je vidjela da sam se okrenuo, uputila mi je poziv da udjem.Okrenuo sam se, usao, predao zivot Gospodu i nikad vise nisam bio isti.Bio sam savladan Bozijom ljubavlju i miloscu, a kasnije i cistocom Njegove pravednosti.
Sta da kazem nego hvala Hriste.Hvala ti i za sestru koja me je pozvala, i hvala ti za sve "male" ljude.

Padale su kise, opadalo lisce,
moj grad je ostajao isti,
uz koju novu rupu na cesti,
samo su se djeca mjenala.

Bjesnile su oluje, przilo je sunce
i ja sam ostajao sa Njim,
uz koju novu boru na licu,
ni iznutra nisam bio isti,
djeca su rasla.

evo sam napisao i stihove, jer sam potaknut.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2009, 20:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne razumijem baš Ihtuse, preobratio si se u pozorišnoj dvorani? "Neka evangelizacija"?
Sve je to lijepo, samo vodi računa da ne budeš zaveden presusretljivim ljudima, sa predivnim osmjehom i medenim riječima, a koji traže a ne daju.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 02:57 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ljudi su ljudi Talija, i imas ih u bilo kojoj Crkvi. Pavle- "Jer po vjeri zivimo, a ne po gledanju"

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 13:26 
Veteran
Veteran

Gledanje na ljude
Najopasnija je stvar gledati na čoveka to i Petar reče narodu kad Bog preko njega podiže čoveka.
Ako očekujete savršenog čoveka po vašem razumu koji bi na vas položio ruke nećete dočekati jer i apostoli grešiše i možda behu bradati.
Gledajmo na silu Božiju koja deluje po milosti i Bogu se divimo a ne čoveku jer je čovek samo oruđe po milosti odabrano, ko bi danas prihvatio nekog progonitelja da mu položi ruke a Pavle više nije bio Savle već sud izbrani. Pa kad Bog izabira ko sme reći da mu se nesviđa Božiji izbor.
Ne samo u pozorišnoj dvorani već i sa krovova i po njivama i šumama i pustinji ima da se propoveda o milosti Božijoj.
Nije slatkorečivost slavljenje i hvaljenje Boga već učenje kako smo ,,mi sveti''i bezgrešni i spašeni svojom dobrotom.
Otac je jedan a mi svi braća. Amin.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 20:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
Talija je napisao:
Ne razumijem baš Ihtuse, preobratio si se u pozorišnoj dvorani? "Neka evangelizacija"?
Sve je to lijepo, samo vodi računa da ne budeš zaveden presusretljivim ljudima, sa predivnim osmjehom i medenim riječima, a koji traže a ne daju.

Da u pozorisnoj dvorani, ali se nisam preobratio nego obratio, od grijeha ka Bogu.Sto Hristos rece, da ce se pravi molioci moliti u Duhu i istini.
Naravno da covjek treba da pazi sta slusa i koga prima, jer nisu svi koji govore Gospode, Gospode i zbilja Njegovi, nego koji radi sto je po volji Bozijoj.
Ali ono sto se meni desilo, sto sam iskusio nije djelo covjeka nego vatra Svetoga Duha, po kojemu je i dar vjere.

"Cuvajte se od laznih proroka.........Po rodovima njihovim poznacete ih..." Mat.7:15,16

Veliki pozdrav

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 19:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
Talija je napisao:

Da u pozorisnoj dvorani, ali se nisam preobratio nego obratio, od grijeha ka Bogu.Sto Hristos rece, da ce se pravi molioci moliti u Duhu i istini.
Naravno da covjek treba da pazi sta slusa i koga prima, jer nisu svi koji govore Gospode, Gospode i zbilja Njegovi, nego koji radi sto je po volji Bozijoj.
Ali ono sto se meni desilo, sto sam iskusio nije djelo covjeka nego vatra Svetoga Duha, po kojemu je i dar vjere.

"Cuvajte se od laznih proroka.........Po rodovima njihovim poznacete ih..." Mat.7:15,16

Veliki pozdrav

E upravo ovo, drago mi je da si pogodio suštinu moga pitanja, a drago mi je i zbog tebe.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 20 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]