banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 04:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2009, 00:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2003, 15:07
Prvo, dvoumio sam se da li da stavim na ovaj podforum, ili Covjek i drustvno, pa ako moderator prebaci tamo, nemam nista protiv.

Ponukan temom o poslednjem papi, otvorih ovu temu. Naime, tamo sam procitao od dokumentarcu "Digitalni andjeo", postovao sam tamo reply, al' ajde da ne spamamo previse, ovde cemo.
Od dokumentaraca ove tematike, sto mi pada na pamet je Zeitgeist, Zeitgesit 2, Digitalni andjeo, Digitalni andjeo 2. Nesto sam nacuo da postoji i Elektronski andjeo (tako nesto), pa ako ima kakvo ideju da nabaci.

Zeitgeist je bio diskutovan na drugim temama, ali nemam nista protiv ako ovde napisete koji komentar i u vezi njega. Ako imate jos koji da nije pometu, bilo bi ok da spomenete.
Ja bih poceo od Digitalno andjela, u najsvjezijem mi je sjecanju. Dvojku jos nisam pogledao, cim uhvatim vremena, pa cu nabacit moje vidjenje dokumentarca.

Digitalni andjeo
Odgledao sam danas. Film se sastoji iz nekoliko dijelova. Uglavnom, dio o masoneriji je solidno uradjen, ajde to je tema vec mnogo obradjivana pa su i mogli napraviti neki copy/paste.
Ono 'zigosanje' cipovima, pa to vec imamo u vidu kreditnih kartica, facebooka, i ostalih stvari, tako da i nije nesto novo.
9/11 je opet nekako mi copy/paste zeigeista, samo u nekom dosta blazem obliku. Poslije Zeitgeista, njihova intepretacija je smijesna, bar slicica, u dimu su pronasli facu zvijeri ili sta vec. Pa pogledaj u prvi oblak pa mozes uociti neki oblik, tako da mi je ovaj dokaz i smijesan.

One fore sa brojevima, pa rijeci NEW YORK, COMPUTER da kad se prevodu numeroloski, da se dobije 666. Mislim, po toj logici onda u srpskom jeziku mozes dobit sigurno par rijeci da dobijes 666. Sad to sa 666 da je broj djavola, opet postoje teorije da to nije taj broj, vec se radi o broju 616.

Ona fora sa masonskom oznakom "V", koja predstavlja broj 5 (rimski=arapski). Nasli su slike Cercila, Arafata, Busa, koji pokazaju taj znak. Kao to je oznaka masona. Jebiga, ima i slika gdje pokazuju po 3 prsta, ne da mi se sad guglat, al' siguran sam da sam naletio na njih, tako da mozes i reci kontra toga.

Teorija kako je Mojsije razdvojio more, pa su tu pronadjeni neki ostati faraonski kocija, konja, stitova itd...Pa, dokazi su blago receno, smijesni. Prikazuje par slika, jako loseg kvaliteta, koju su mogle biti uzete bilo gdje. Ajde recimo i da napravljene na podrucju za koje se trvdi da jesu, opet nista ne pokazuju, bar meni. Dokazi su tu jednaki nuli.

Teorija da su kopanjem u Sibiru, pronasli pakao, ostavila je na mene velik utisak. E sad, o tome prvi put cujem. Uglavnom, u filmu kaze, da su nakon sto je prokopano 14 km u zemlju, snimljeni zvuci koji docaravaju atmosferu iz pakla (urlici ljudi, patnja...), a da su nakon toga pola istrazivaca napustilo projekat iz straha. Ne kaze sta se desilo sa drugom polovinom, da li su nadjeni ikakvi dokazi novi. Koliko mi je poznao, ljudski rod je prokopa u zemlju i vise od 14km pa to opet niko nije spominjao. Uglavnom, jos rekose, da je zemlja u sredini suplja, i da se u njoj nalazi pakao. Zaratuju dole u paklu, pa dodje do zemljotresa na zemlji.
Snimak koji je pusten, tj. snimak koji su culi inzinjeri, da je jeziv u pocetku, jos dok si pod utiskom filma jeste. Al' nakon par sekundi skontas da taj snimak moze biti i iz nekog filma, koncerta, pc igre ili slicno, slicnih stvari ste vec culi sigurno. Pada u vodu.

I jos na kraju, ispade da se sav svijet vrti oko Srba i Srbije. Nemaju ljudi pametnijeg posla, neg se baviti nama, sakom jada na zemlji. Ispade da se cijela masonerija urotila protiv nas, da nas razjedini, jer smo mi uz "majku" Rusija jedina prepreka masoneriji (da, majka Rusija, koja kupuje nase fabrike za 1KM, izvlaci dobit, daje otkaze, itd...). Pa gdje od cijelog svijeta, da se mi pravimo najvece junacine. Izgleda da je to nama u krvi, da zaustavljamo svjetske imperije. Pa da je njima do nas, ako se pogleda kako su ih predstavili kao silu kojoj pera ne mozes odbiti, pa da pozele, mozemo nestati za 2 dana. Al' ne, mi smo i dalje odabrani narod "koji na zemlji za cuda znamo".

Uglavnom, film ima dijelova koji se mogu prihvatiti, ali vecina mu zvuci isuvise neistinito. Vjerujem da autori filma vjeruju u to sto su objavili, ali kao sto neko rece u jednom od prethodnih postova svako vjeruje da je samo on u pravu.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 00:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Pa autori su taj film(kao i sve ostale)napravili samo iz jednog jedinog razloga, da bi ga prodali. Jer od toga zive! Na zemlji ima dovoljno ljudi koji u te stvari vjeruju, a i onih koji ne vjeruju ali ce pogledati iz radoznalosti!

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 00:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gle, za divno cudo, besplatni su.
Digitalni andjeo 1
Kod:
http://rapidshare.com/files/91084338/Digitalni_Andjeo.part01.rar
http://rapidshare.com/files/91092608/Digitalni_Andjeo.part02.rar
http://rapidshare.com/files/91100566/Digitalni_Andjeo.part03.rar
http://rapidshare.com/files/91109183/Digitalni_Andjeo.part04.rar
http://rapidshare.com/files/91119527/Digitalni_Andjeo.part05.rar
http://rapidshare.com/files/91131369/Digitalni_Andjeo.part06.rar

Digitalni andjeo 2
Kod:
http://rapidshare.com/files/134268637/Zig.zveri.II.part1.rar
http://rapidshare.com/files/134434511/Zig.zveri.II.part2.rar
http://rapidshare.com/files/134488900/Zig.zveri.II.part3.rar
http://rapidshare.com/files/134565081/Zig.zveri.II.part4.rar
http://rapidshare.com/files/134720567/Zig.zveri.II.part5.rar
http://rapidshare.com/files/134895769/Zig.zveri.II.part6.rar

A Zeitgeist je dosta poznatiji, naci ces ga na svakom torrentu.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 00:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Glavni problem s teorijama zavjere je taj što se sve može dokazati - pronađeš liniju naizgled povezanih događaja, tamo gdje ne štima baš najbolje - nategneš istinu ali se i dalje pretvaraš da je sve ok i eto ti dokazane teorije: znači, imamo par stotina teorija zavjere (NWO, Reptili, Cionisti, Žig zvjeri, Pakt s vanzemaljcima, Masoni, Iluminati, Zli bankari itd. itd.) od kojih je sve i jedna potpuno dokazana, crno na bijelo (dokumenti, svjedočenja, očevidci, intervjui i sve ostalo) - bez obzira na to koliko medjusobno mogu da budu kontradiktorne, sve te teorije su, uzete same za sebe, (naizgled) neoborivo dokazane od strane njihovih tvoraca.

U svemu tome ima i bisera mudrosti (npr. Zeitgeist) i bisera gluposti (npr Digitalni Anđeo i Esoteric Agenda), kao što je, u ostalom, slučaj s manje-više svim civilizacijskim fenomenima.

Eto, na primjer, imamo "neoborive dokaze" da ovom planetom već par desetina hiljada godina vladaju vanzemaljci - Reptiloidi iz planetarnog sistema Alfa Drakonis. "Nije šprdnja i nije ništa za smijanje". Pogledajte genezu te ideje od Sitčina do Dejvida Ajka... sve je tu, svako ko malo dublje zaroni osjećaće se kao da je otkrio "krajnju istinu o obmanama i lažima i čovječanstvu koje je žrtva istih već eonima"; taj neko će osjećati neodoljivu želju da sve to pokaže i dokaže ostalim ljudima. Eto kako nastaju sve te teorije i odakle entuzijazam njihovih autora koji "znaju istinu" i kojima je "sve jasno".

(Ko što napisah negdje ranije, pogledajte forum na sajtu galaksija.com, ako vas zanima kako nastaju nove religije :) (tačno po onom modelu po kojem su nastale i stare religije) )

Eto zasto sam prezreo zavjere. Po meni one dokazuju krizu u trenutnom načinu razmišljanja. Možda su silne teorije zavjere tek odraz promjena na višim planovima, promjena koje čovječanstvo nije jos uvijek u stanju da ispravno "kanališe". Možda se neke od njih očešu o istinu, ali ni jedna ne pogađa u centar, jer to je, jednostavno rečeno, nemoguće.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 01:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
čuo sam da su ti filmovi dosta nahvaljeni, ali ja se dvoumim da li da ih gledam.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 02:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Umirovljeni vladika Atanasije se nije izrazio nešto pohvalno u vezi Digitalnog anđela. Rekao je da svako ima svoju prezentaciju svakog događaja.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 02:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Dejvid Ickea sam krenuo citati, bas o tim reptilima, i kako to biva kod mene, knjigu nisam zavrsio, al planiram :D.
Sad sto se njega tice, dalje nista ne znam o njemu sem te knjige. U predgovoru, napominje se da je i prije pisao tako te tematike, zavjera, pa se dosta toga kasnije ispostavilo kao istina (opet napominjem, niti sam nesto drugo citao od njega, niti trazio dokaze da li su se njegove teorije obistinile).
Pa sad, ako je neko bolje upoznati sa njegovim djelom i radom, moze li potvrditi ovo sto je navedeno u predgovoru?

@filozof
Zeitgeist pogledaj, nije los, ima jako dobrih stvari, koje se meni cine istinitim. Naravno, sad ja nisam isao provjeravati da li kod rusenja WTC celicne sipke bile bas prerezane onako je receno u filmu, al' neki djelovi imaju smisla.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 02:49 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
tommy, pogledaj Zero:An Investigetion Into 9/11

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 10:13 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2008, 15:01
Tommy Vercetti je napisao:
Dejvid Ickea sam krenuo citati, bas o tim reptilima, i kako to biva kod mene, knjigu nisam zavrsio, al planiram :D.
Sad sto se njega tice, dalje nista ne znam o njemu sem te knjige. U predgovoru, napominje se da je i prije pisao tako te tematike, zavjera, pa se dosta toga kasnije ispostavilo kao istina (opet napominjem, niti sam nesto drugo citao od njega, niti trazio dokaze da li su se njegove teorije obistinile).
Pa sad, ako je neko bolje upoznati sa njegovim djelom i radom, moze li potvrditi ovo sto je navedeno u predgovoru?

Već odavno je Ajk odustao o teorija o reptilima,shape shifterima...Sada je došeo do holografskog univerzume i prirode realnosti i sl. ali zbog artritisa se teško kreće i praktično je nepokretan. A Sitčin ima skoro 100 godina, i bez obzira na akademski bekgraund, sve što piše se pripisuje senilnosti 8)

Ako hoćeš nešto ludo i nezaboravno :D , ja ti preporučujem radove Stjuarta Sverdlova, ima ih po netu...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 10:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://thezeitgeistmovement.com

Bore se za bolji svijet.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 13:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Mnogo podataka od autora teme je navedeno u početku ali vremenom će početi demantovati neke reči, zašto to kažem:
1.Digitalci su besplatni kao i mnoštvo sličnog materijala gde je i Bušovo obraćanje po tom pitanju..itd.
2. Biblija jasno govori da će se nešto utiskivadi ili stavljati na desnu ruku ili čelo i da će navedeno služiti da bi se istim moglo kupovati i prodavati. Ako ste pažljivo pratili dokumentarac jasno vam je da je sve u svrsi toga.
3. Sad je to relativno,,dobrovoljno'' mada se insistira za ljude u državnim ustanovama da imaju čip ili karticu bar je tako u Americi.
4.U Bubliji se ne govori samo o žigu već o još nekim stvarima a to su ime i broj zveri dakle nemora imati čip može i karticu ili neki drugi dokument kojim će biti prepoznat po broju .
5.Biblija nije knjiga u kojoj se može nagađati broj već je tačno definisan.
6. Detalji o ostatcima iz mora od Egipatske vojske su preuzeti jer iza njih stoje zvanični naučni krugovi koji su želeli dokazati suprotno ali su se iznenadili otkrićem.Na Araratu je davno barka snimljena od mnoštva raznih planinara i istraživača ali se to nekom nije svidelo pa je završilo kako je završilo.
7.Digitalac nikog ne tera da veruje već nudi jednu misao kao mogućnost a svako po svom razumu neka živi. Vreme će pokazati.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 15:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pa zar vec sad, i to vec odavno, nemas jmb? Ovo ti sad dodje kao neki napredniji nacin toga, tako da se ne obazirem previse.

To o Bibliji ne mogu ti odgovorit, jer iskreno ne poznajem materiju, mada ima nesto sto bi se moglo uzeti kao kontra argument, ali o tom po tom, ovih dana, da ne lupam sad bezveze.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2009, 21:44 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
lavić je napisao:
Na Araratu je davno barka snimljena od mnoštva raznih planinara i istraživača ali se to nekom nije svidelo pa je završilo kako je završilo.

Nije baš da je snimljeno mnoštvo snimaka.Koliko ja znam imaju neke satelitske slike ali prilično nejasne.Ararat se nalazi u Turskoj ali zbog blizine SSSR nije se moglo baš tako lako pristupiti.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2009, 22:25 
Veteran
Veteran

Valjda nam je svima jasno gde se nalazi Ararat.
Ja ovde ne govorim o satelitskom snimku jer ekspedicije nisu išle satelitom i iz njega simale u to vreme već o planinarima i istraživačkim timovima i takvih slika sam viđao uz tačan opis penjanja i iz blizine su pravljeni snimci da nebih sad pogrešio ali mislim da se radi o par stotina metara.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 01:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Napravi 'barku' od 'par stotina metara' prije xx hiljada godina, meni licno, zvuci nevjerovatno.
Jedino, ako je bila neka napredna civilizacija prije nase, koja je propala, a to je ostao jedan od tragova.

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 02:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
Tommy Vercetti je napisao:
Napravi 'barku' od 'par stotina metara' prije xx hiljada godina, meni licno, zvuci nevjerovatno.
Jedino, ako je bila neka napredna civilizacija prije nase, koja je propala, a to je ostao jedan od tragova.

mislim da je lavic htjeo da kaze da su slikali sa ''udaljenosti od par stotina metara''...uostalom, ako se ne varam,u bibliji tacno pise koliko je ''lakata'' (ili sl. mjernih jedinica 8) ) barka bila duga..

Warren Buffett

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2009, 18:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Да, ти филмови су углавном направљени да би се вјерници држали у шаци од религиозних фанатика који проповиједају да су сви против њих, а они су јадни и угрожени и како се треба борити против свију. Али историја нас учи куда воде такви путеви и какви су такви људи. Наравно, не кажем да не постоје одређени облици завјере,али у 90 посто ствари се претјерује.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 10:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://torrentchannel.com/top_20 :evil3:

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2009, 18:25 
Veteran
Veteran

Braćo ja nisam pominjao nikakve filmove već fotografije. Kad sam rekao da je udaljenost sa koje su planinari i ekspedicije fotografisali barku nisam mislio na veličinu iste.Ko veruje Bibliji nije mu potreban dokaz.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]