Prvo, dvoumio sam se da li da stavim na ovaj podforum, ili Covjek i drustvno, pa ako moderator prebaci tamo, nemam nista protiv.
Ponukan temom o poslednjem papi, otvorih ovu temu. Naime, tamo sam procitao od dokumentarcu "Digitalni andjeo", postovao sam tamo reply, al' ajde da ne spamamo previse, ovde cemo. Od dokumentaraca ove tematike, sto mi pada na pamet je Zeitgeist, Zeitgesit 2, Digitalni andjeo, Digitalni andjeo 2. Nesto sam nacuo da postoji i Elektronski andjeo (tako nesto), pa ako ima kakvo ideju da nabaci.
Zeitgeist je bio diskutovan na drugim temama, ali nemam nista protiv ako ovde napisete koji komentar i u vezi njega. Ako imate jos koji da nije pometu, bilo bi ok da spomenete. Ja bih poceo od Digitalno andjela, u najsvjezijem mi je sjecanju. Dvojku jos nisam pogledao, cim uhvatim vremena, pa cu nabacit moje vidjenje dokumentarca.
Digitalni andjeo Odgledao sam danas. Film se sastoji iz nekoliko dijelova. Uglavnom, dio o masoneriji je solidno uradjen, ajde to je tema vec mnogo obradjivana pa su i mogli napraviti neki copy/paste. Ono 'zigosanje' cipovima, pa to vec imamo u vidu kreditnih kartica, facebooka, i ostalih stvari, tako da i nije nesto novo. 9/11 je opet nekako mi copy/paste zeigeista, samo u nekom dosta blazem obliku. Poslije Zeitgeista, njihova intepretacija je smijesna, bar slicica, u dimu su pronasli facu zvijeri ili sta vec. Pa pogledaj u prvi oblak pa mozes uociti neki oblik, tako da mi je ovaj dokaz i smijesan.
One fore sa brojevima, pa rijeci NEW YORK, COMPUTER da kad se prevodu numeroloski, da se dobije 666. Mislim, po toj logici onda u srpskom jeziku mozes dobit sigurno par rijeci da dobijes 666. Sad to sa 666 da je broj djavola, opet postoje teorije da to nije taj broj, vec se radi o broju 616.
Ona fora sa masonskom oznakom "V", koja predstavlja broj 5 (rimski=arapski). Nasli su slike Cercila, Arafata, Busa, koji pokazaju taj znak. Kao to je oznaka masona. Jebiga, ima i slika gdje pokazuju po 3 prsta, ne da mi se sad guglat, al' siguran sam da sam naletio na njih, tako da mozes i reci kontra toga.
Teorija kako je Mojsije razdvojio more, pa su tu pronadjeni neki ostati faraonski kocija, konja, stitova itd...Pa, dokazi su blago receno, smijesni. Prikazuje par slika, jako loseg kvaliteta, koju su mogle biti uzete bilo gdje. Ajde recimo i da napravljene na podrucju za koje se trvdi da jesu, opet nista ne pokazuju, bar meni. Dokazi su tu jednaki nuli.
Teorija da su kopanjem u Sibiru, pronasli pakao, ostavila je na mene velik utisak. E sad, o tome prvi put cujem. Uglavnom, u filmu kaze, da su nakon sto je prokopano 14 km u zemlju, snimljeni zvuci koji docaravaju atmosferu iz pakla (urlici ljudi, patnja...), a da su nakon toga pola istrazivaca napustilo projekat iz straha. Ne kaze sta se desilo sa drugom polovinom, da li su nadjeni ikakvi dokazi novi. Koliko mi je poznao, ljudski rod je prokopa u zemlju i vise od 14km pa to opet niko nije spominjao. Uglavnom, jos rekose, da je zemlja u sredini suplja, i da se u njoj nalazi pakao. Zaratuju dole u paklu, pa dodje do zemljotresa na zemlji. Snimak koji je pusten, tj. snimak koji su culi inzinjeri, da je jeziv u pocetku, jos dok si pod utiskom filma jeste. Al' nakon par sekundi skontas da taj snimak moze biti i iz nekog filma, koncerta, pc igre ili slicno, slicnih stvari ste vec culi sigurno. Pada u vodu.
I jos na kraju, ispade da se sav svijet vrti oko Srba i Srbije. Nemaju ljudi pametnijeg posla, neg se baviti nama, sakom jada na zemlji. Ispade da se cijela masonerija urotila protiv nas, da nas razjedini, jer smo mi uz "majku" Rusija jedina prepreka masoneriji (da, majka Rusija, koja kupuje nase fabrike za 1KM, izvlaci dobit, daje otkaze, itd...). Pa gdje od cijelog svijeta, da se mi pravimo najvece junacine. Izgleda da je to nama u krvi, da zaustavljamo svjetske imperije. Pa da je njima do nas, ako se pogleda kako su ih predstavili kao silu kojoj pera ne mozes odbiti, pa da pozele, mozemo nestati za 2 dana. Al' ne, mi smo i dalje odabrani narod "koji na zemlji za cuda znamo".
Uglavnom, film ima dijelova koji se mogu prihvatiti, ali vecina mu zvuci isuvise neistinito. Vjerujem da autori filma vjeruju u to sto su objavili, ali kao sto neko rece u jednom od prethodnih postova svako vjeruje da je samo on u pravu.
_________________ "Baš je dobro kada misliš da živiš u slobodi"
|