Damaskin je napisao:
Вехабијама вас називају муслимани нашег региона и докле год вас тим термином називају на БХТ1,
а поготово док вас тим термином означава ИВЗ Босне и Херцеговине, сви ће вас тако и називати.
Moj Damaskine moja bijedo, vjeruj mi da sam pokusavao s tobom na svakakve nacine ali ne ide, licno mi te zao...ali ako te to veseli sto gledas BHT1 i uzimas tv kao argument...jadno, jadno, koliko li je samo BHT 1 vas srbe ili pravoslavce nazvala cetnicima, pa zar i ja da dopustim sebi to isto....ne ja to sebi nikad necu dozvoliti, jer postoje pojedinci iz naroda, ali na zalost kod tebe je vakat generaliziranja....
Damaskin je napisao:
То што пребијете момка и дјевојку јер се држе за руке,
jel ovo opet iz BHT 1 kuhinje, samo jos kad bih mogao da dokazes naftalinom, ili plastelinom...
Moj licni stav "Drzanja za ruke momka i djevojke" jest da sam protiv toga jer se siri nemoral u drustvu, kao sto je naravno protiv toga i tvoja sama Biblija, nemoj molim te da TE DAVIM

citatima iz tvoje knjige, ali to kao hoces da budes evropeiziran....argument mi je ako je to Isus dozvolio izvoli pa i ti to radi, ako to igdje u Bibliji pise kao poticaj na takvo nesto, sirom ti vrata.
Ja sam covjek demokratije, zivim na zapadu, prakticiram vjeru koliko god mogu, borim se demokratskim putem za svoja prava...a ako ti razmisljas krivo i lose, kod mene ces uvjek imati rijec jer se borim i za takav nacin izrazavanja i misljenja iako sam protiv toga...
Damaskin je napisao:
то што отимате џамије од имама којима су оне повјерене на старање од стране ИВЗ
Dakle dzamije su povjerenje na staranje IVZ- kako samo lijepo receno od tebe, ali nazalost ne tacno...Drago mi je sto pratis ta desavanja. Dzamije su (tebi za ljubav) Bozje kuce, i u njih moze uci ko zeli, i moliti se Bogu, a da otimamo ili otimaju prvi mi haber, ali eto ti vjerovatno zivis u Banjaluci pa si se uvjerio licno i personalno kako se otimaju dzamije....ooooo samo malo, samo malo, postoji li ono u Banjaluci dzamija, ijedna, ikoja, ...hajde napisi mi seljedeci put,provjeri mi to molim te...
Damaskin je napisao:
то што се понашате бахато и примитивно а себе саме намећете свима као мјеру, то је ваш проблем.
Ето, ви сте муслимани а они по вама нису
E ovdje sam vec dosao u iskusenje da te nazovem pripadnikom pokreta REVNITELJA, ali sam prevazisao to iskusenje, elhamdulillah.
Bahato, primitivno,
De mi samo reci jel ti to branis neke muslimane, evo poznam tvoj nick nekoliko godina i bas mi je drago sto po prvi put branis muslimane od muslimana....hajde pokusaj definirati ironiju.
Damaskin je napisao:
И шта ти значи "ти мене опомињеш"? Шта ћеш урадити? Претући ме? Јурити ме са сабљом око куће?
У овој земљи на твоју жалост још увијек постоји правни поредак и институције закона,
а бахатост и примитивизам једне стране само рађа бахатост и примитивизам друге,
тако да управо ваше постојање не дозвољава да се на овим просторима успостави мир и толеранција међу људима.
O da pretucu te , juricu te s sabljom oko kuce, .....ne ne, prvo cu te juriti s sabljom oko kuce a onda kad te uhvatim onda ces ti da juris mene....cini mi se da se tako igra "zaledjena baba" ...ali bilo je to davno kad smo se jurili oko kuce, dobro staro djetinjstvo, nije bilo bitno da li je Marinko Banjac jurio mene iloi sam ja jurio Marinka, ali bio je jaran pravi, steta sto nas je svijet razdvojio, on otisao trbuhom za kruhom kao i ja....dobri stari Marinko, a sabljama smo se igrali kad smo prvi put obojica gledali Star Wars...odoh ja...
ваше постојање не дозвољава ----moje postojanje, ili postojanje nekih ljudi. Jel ti to mene persiras...
Evo vidis ti bi da neko ne postoji, tebi smeta necije postojanje. Meni iskreno ne smeta postojanje niti Kacavende niti Damaskina niti Karadzica niti Mladica, ima Svevisnji sudac koji ce se pobrinuti za sviju pa i za mene, a da cu ja sebi dozvoliti da uvjetujem postojanje ili ne postojanje neke osobe....taj primitivizam prvi put cujem od tebe.
Pravni poredak ...fenomenalna rijec, dakako da postoji poredak, i nesto sto se zove procesno pravo koje ima velike veze s ovom temom i s tobom, medjutim kompletan pravni poredak pada na dno jer bi ti njega upotrijebio za ukidanj postojanja odredjenih ljudi....mislim da je slicno pokusao Augusto Pinoce, Hitler, Staljin....ah da svi su oni bili diktatori,
Ali kao sto rekoh ne zivim na prostoru na kojem ti zivis udaljen sam bar 1000 km, i za tvoju informaciju, nemam dugu bradu, ne nosim duge siroke hlace, ne mlataram sabljama i ne tjeram oko kuce nikog, zao mi je ako su ti se tvoji snovi o meni kao bradatom razbojniku rasprsili kao kula od karata, ali tvoj um ce sebi naci supstitut, jer mit o rahmetli Barcicu treba da zivi da se tvoj um hrani njime.
Damaskin je napisao:
Чињеница јесте да сте се у на Балкану појавили тек прије десетак година
и да вас наша исламска заједница не прихвата као своје говори сасвим довољно о вама.
Kao sto rekoh selefizam se pojavljivao cesto na ovim prostorima i kad god se pojavio narod ga je prihvatao, vremenom se gubio i opet pojavljivao itd. ajd da ne odugovlacim uzmi Historiju Islama, ako me persiras opet ti hvala, medjutim ja sam clan IVZ smatram Reisa Cerica svojim Emirom, provodim u praksu fetve koje donosi IVZ i vijece za fetve na celu s Ljevakovicem koliko mogu, placam vazivu IVZ, potpomazem svoj dzemat, zajednicu, dzamiju, klanjam za svojim imamom koji je zavrsio medresu 1974 god. smatram sebe muslimanom i kao takav lijepo se nastojim ophoditi s nastavnikom Svetom koji je moj kosija ali je Jehov svjedok i bio je citav rat u Bosni, nastojim na kahvu otici s mojim kolegom Vinkom, na caj sa "ocem" Xaferijem itd.
Vidis za razliku od tebe ja ne koristim glagol da su oni BILI moje kolege, nego oni to jos uvjek i jesu,
Moj Damaskine, moj jarane, mene sto se tice vjeruj u sta god hoces. Ako si pravi pravoslavac onda znas da si iz pokreta selefija u gorenjem postu iznio najcrnje i najgore sto je m ozda ucinio pojedini pripadnik i znas i sam da si generalizirao, ja to necu da radim prema pravoslavcima, nisam tako odgojen.
Sretno ti bilo od Triglava do Djevdjelije - od Djerdapa do Jadrana