Oficir s ruzom je napisao:
Ali valja spustiti loptu....isto bih kritizirao nekog ko dođe s izjavam Silajdžića ili Tihića iz branše politike ili Reisa iz branše religije.
Naravno samo je belaj što se naše ne pika i što su svi oni s "vaše" i "naše" strane teži od nas za par miliončića, dok mi gubimo vrijeme u jeku najbolje radne snage.
Ja lično sam totalno apolitičan i to nastojim biti za svoje žive, ali isto tako nastojim biti vjernik u onu vjeru za koju imam najviše dokaza.
Politika je previše za nas, to high... dok je religija puno bliža.
Ako RS hoće da se odvoji...ima moj glas, ako federacija hoće daje ukine protiv sam toga, jer u prvom slučaju imaćemo bolji prosperitet i bićemo bliže miru u drugom bliže ratu i još goroj dubiozu, bošnjaci neka se presele u federaciju, a oni koji žele u RS neka idu....bitno je samo da čovjek bude ondje gdje osjeća duševni mir.
Nisam ničiji igrač ali to su činjenice
Politiziranjem dobijamo kaos, a religijom harmoniju...
U ime Boga, bujrum kod mene noćas na iftar

dobar post, iskreni ljudi bi se lako dogovorili, ali kod nas je parola "bolje mrtav nego ranjen" odnosno, u zid, pa makar i glavom...pitam se, da je izmedju 1910 i 1920 bilo mudrijih politicara, kako i sta bi bilo... ja primjecujem jedan apsurd: sto je covjecanstvo naprednije svjest je niza i lakse je manipulisati...a valjda bi trebalo biti obrnuto. kod nas je politika, nazalost, neodvojiva od religije i kao takve, uzajamno se nadopunjuju-narocito oko izbora. a poshto su oni (pre)cesto, narod nikako da se odmori i okrene glavu u neku drugu stranu. jbg. zla sudbina
Grof Ratkaj je napisao:
Za ove naše prostore važi teza da je od patriotizma preko nacionalizma do ratnog zločina vrlo kratak put.
bla,bla,bla ..teza. ta teza vazi za pola svijeta