lavić je napisao:
1----,,Događaji poslednjih dana'' str. 27 ,, Vi nećete moći da kažete da će On (Hrist) doći za jednu, dve ili pet godina, niti smete da odgađate Njegov dolazak govoreći da će to biti za deset ili dvadeset godina.''
Pošto je mislila da sigurno Hrist neće čekati 10 ili 2o godina već će pre doći i to se ne zbi ili se možda zbi a mi neznamo zato ima aduta u izgovoru po isteklom vremenu kaže: ,,narod nije bio spreman i to je razlog što Hrist nedođe'' Narod nikad neće biti spreman pa znači da nikad Hrist neće doći po toj logici da li i vi tako mislite?
2----Knjiga pod nazivom ,,Velika Borba’’ je delo više autora ali generalno Jelenino ime stoji na koricama i ona kaže za tekstove objavljene u toj knjizi da je to tad bilo ,,većinsko mišljenje’’iza kojih i ona stoji tako bi i mi danas mogli ako bi smo bili neozbiljna crkva reći: ,,većinsko mišljenje je da je čovek postao od majmuna i mi smo saglasni sa tim’’ i onda reći da verujemo u Boga.
3---Tako oni što drže subotu dobijaju pečat na čelo kao Božiji pečat a oni što odmaraju nedeljom primaju samim tim činom žig i ikonu zveri na sebe (njima ta dva znaka predstavljaju nedelju).
Taj broj od 144000 nikako da popune a već desetine miliona Adventista primiše pečat kroz subotu a Svedoci takođe u više milionskom broju dobiše pečat Božiji kroz ime Jehova.
Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.
1-----ta knjiga "Dogadjaji posljednjih dana" je najveca glupost koju su Adventisti napravili mislim izdali, velika greska onih iz Generalne Konferencije. Razlog, knjiga je kompilacija njenih izjava. tako da i taj citat koji si ti citirao je recen u ono vrijeme kada su mislili da ce doci 1844. i nema nikakve veze sa nama danas. to sto je izjavila "narod nije spremen", niko nije rekao da je to prorocka izjava. al ajde nenauceni mogu da pisu sta zele, samo nastavi.
2---u vezi "Velike Borbe" je dokazano da nije kopija, citaj malo vise ili ako te mrzi ubaci u rikverc jer je vec receno, sigurno ces pronaci gdje sam to naveo.
3--- da ti nisi obrno malo u vezi tih 144000 po pitanju kako tumace subotari a kako jehovini. ajd da ti naglasim jos jednom, Adventisticka nauka nije da ce biti spaseni, zapecaceni samo 140000. i glupo je raspravljati sa nekim koji nije naucen, vec ima privatnih problema i pokusava ovdje da ih lijeci.
e sad, eto ti od mene bratski pozdrav.