banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 14:36

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Adventna trpeza
PostPoslato: 30 Okt 2007, 13:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
y

Poslednji put menjao lavić dana 10 Feb 2009, 12:31, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Okt 2007, 15:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Лавићу, ниси одговорио јеси ли адвентиста или ниси, пошто увијек пишеш о адвентистима нешто имам утисак или си адвентиста или си повезан са њима гадно? Па реци већ једном. Друго исто ниси одговорио, о каквом атомском рату библија говори и који стихови? Извини што те питам али твој гласноговорник није одговорио а чини ми се да имате и супротна мишљења па ми није јасно како може бити гласноговорник теби. Прије би рекао да је он гласноговорник Тбптку и обрнуто. :roll:

Vrh

Tema posta: Re: Adventna trpeza
PostPoslato: 31 Okt 2007, 11:54 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
lavić je napisao:
1----,,Događaji poslednjih dana'' str. 27 ,, Vi nećete moći da kažete da će On (Hrist) doći za jednu, dve ili pet godina, niti smete da odgađate Njegov dolazak govoreći da će to biti za deset ili dvadeset godina.''
Pošto je mislila da sigurno Hrist neće čekati 10 ili 2o godina već će pre doći i to se ne zbi ili se možda zbi a mi neznamo zato ima aduta u izgovoru po isteklom vremenu kaže: ,,narod nije bio spreman i to je razlog što Hrist nedođe'' Narod nikad neće biti spreman pa znači da nikad Hrist neće doći po toj logici da li i vi tako mislite?

2----Knjiga pod nazivom ,,Velika Borba’’ je delo više autora ali generalno Jelenino ime stoji na koricama i ona kaže za tekstove objavljene u toj knjizi da je to tad bilo ,,većinsko mišljenje’’iza kojih i ona stoji tako bi i mi danas mogli ako bi smo bili neozbiljna crkva reći: ,,većinsko mišljenje je da je čovek postao od majmuna i mi smo saglasni sa tim’’ i onda reći da verujemo u Boga.

3---Tako oni što drže subotu dobijaju pečat na čelo kao Božiji pečat a oni što odmaraju nedeljom primaju samim tim činom žig i ikonu zveri na sebe (njima ta dva znaka predstavljaju nedelju).
Taj broj od 144000 nikako da popune a već desetine miliona Adventista primiše pečat kroz subotu a Svedoci takođe u više milionskom broju dobiše pečat Božiji kroz ime Jehova.

Od Boga vam svaki dobri dar a od mene bratski pozdrav.

1-----ta knjiga "Dogadjaji posljednjih dana" je najveca glupost koju su Adventisti napravili mislim izdali, velika greska onih iz Generalne Konferencije. Razlog, knjiga je kompilacija njenih izjava. tako da i taj citat koji si ti citirao je recen u ono vrijeme kada su mislili da ce doci 1844. i nema nikakve veze sa nama danas. to sto je izjavila "narod nije spremen", niko nije rekao da je to prorocka izjava. al ajde nenauceni mogu da pisu sta zele, samo nastavi. :D

2---u vezi "Velike Borbe" je dokazano da nije kopija, citaj malo vise ili ako te mrzi ubaci u rikverc jer je vec receno, sigurno ces pronaci gdje sam to naveo. :wink:

3--- da ti nisi obrno malo u vezi tih 144000 po pitanju kako tumace subotari a kako jehovini. ajd da ti naglasim jos jednom, Adventisticka nauka nije da ce biti spaseni, zapecaceni samo 140000. i glupo je raspravljati sa nekim koji nije naucen, vec ima privatnih problema i pokusava ovdje da ih lijeci.

e sad, eto ti od mene bratski pozdrav. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2007, 19:14 
Veteran
Veteran

Vim

Pišem dosta o Adventnoj nauci iz prostog razloga što im želim pomoći da veruju više Bibliji nego ženi.
Želim da im kažem ono što im i apostoli prenose a to je da se neće spasiti držanjem subote niti će dobiti pečat na čela zbog držanja subote kako uče obe Adventne grupacije već verom u Hrista.
Da ih nevolim nebih im to govorio jer veći deo mojih prijatelja su Adventisti (uglavnom bivši).
Želim da razumeju da ih hrana ne postavlja pred Boga niti da su otpali oni što odmaraju nedeljom iako i sam držim subotu.
I još mnogo toga želim da razumeju i isprave svoje greške a ima ih mnogo a to će sve učiniti ako budu verovali Bogu više nego ženi.
Svako dobro.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Nov 2007, 12:39 
staromodan
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Vim

Pišem dosta o Adventnoj nauci iz prostog razloga što im želim pomoći da veruju više Bibliji nego ženi.
Želim da im kažem ono što im i apostoli prenose a to je da se neće spasiti držanjem subote niti će dobiti pečat na čela zbog držanja subote kako uče obe Adventne grupacije već verom u Hrista.
Da ih nevolim nebih im to govorio jer veći deo mojih prijatelja su Adventisti (uglavnom bivši).
Želim da razumeju da ih hrana ne postavlja pred Boga niti da su otpali oni što odmaraju nedeljom iako i sam držim subotu.
I još mnogo toga želim da razumeju i isprave svoje greške a ima ih mnogo a to će sve učiniti ako budu verovali Bogu više nego ženi.
Svako dobro.

cini mi se da je prica opravdanje vjerom ili djelima za subotare rijesena 1888, ako nisi znao. procitaj nesto o tome. to sto poznajes neke koji vise naglasavaju djela nego vjeru nema veze sa Crkvom vec sa pojedincima, dok ti iznosis cinjenice kao da su generalne.
inace ta zena, baba, pokojnica, je izjavila da ce biti spasenih nedeljara. da ti malo sve procitas ili obnovis gradivo koje si propustio. :wink:

evo i ja tebi nesto zelim :D da kazem, a da te ne volim ne bi ti ni govorio - mani se privatnih problema koji vode ka globalnim cinjenicam a one se nalaze samo u tvom umu. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2007, 19:02 
Veteran
Veteran

spavac
Veteran

Samo ću navesti vaše reči da ih još jednom čujete:

,,1-----ta knjiga "Dogadjaji posljednjih dana" je najveca glupost koju su Adventisti napravili mislim izdali, velika greska onih iz Generalne Konferencije. Razlog, knjiga je kompilacija njenih izjava. tako da i taj citat koji si ti citirao je recen u ono vrijeme kada su mislili da ce doci 1844. i nema nikakve veze sa nama danas. to sto je izjavila "narod nije spremen", niko nije rekao da je to prorocka izjava. al ajde nenauceni mogu da pisu sta zele, samo nastavi’’.

Da li neko ko uviđa neispravnost u učenju crkve i svesno i dalje ostaje u toj zabludi čini dobro?
Sledeće vaše reči glase:
,,3--- da ti nisi obrno malo u vezi tih 144000 po pitanju kako tumace subotari a kako jehovini. ajd da ti naglasim jos jednom, Adventisticka nauka nije da ce biti spaseni, zapecaceni samo 140000. i glupo je raspravljati sa nekim koji nije naucen, vec ima privatnih problema i pokusava ovdje da ih lijeci.’’

Nigde Adventna nauka ne govori o drugim spašenim van broja 144000 i naglašavaju da se ,,Svim silama trude da uđu u taj broj’’ Za ono mnoštvo u 7-oj glavi Otk. Kažu takođe da se to odnosi na pomenuti broj.

Sledeće vaše reči glase:
,,inace ta zena, baba, pokojnica, je izjavila da ce biti spasenih nedeljara. da ti malo sve procitas ili obnovis gradivo koje si propustio’’.

To za nedelju je tačno ali time upadate u još teži položaj ako teži može postojati jer se uči da su Adventni pioniri držali nedelju vekovima ranije i da imaju nadu za spasenje a gle čuda posle određenog vremena nedelja se proglašava žigom zveri i od tad svi drugi što drže nedelju primaju žig zveri. Sve sam ja knjige vašeg duhovnog vodiča pročitao i zapamtio i još uvek ih posedujem da bih pomogao ljudima koji više veruju ženi nego Bogu koliko je to u mojoj moći. Ali postoje neki koji svesno ostaju i dalje u zabludi i takvima nemogu pomoći jer neveruju Bogu pa kako bi onda meni verovali.To stanje odražava duhovno ,,zdravlje’’ takvih ljudi koji misle da su oni što veruju Bogu bolesni a što su zabludeli zdravi.
Mislio sam da objavim na 52 kucane strane celu Adventnu nauku do pojedinosti ali to niko nebi pročitao zbog obimnosti a i ljudima je već dosta slušanja te nauke. Tamo je zastupljena i nedelja i mnogo citata iz takozvanog ,,duha proroštva''i tad nebi rekli kako nisam pročitao ili zapamtio.
Ako ostanete u Božijoj reči i ona će u vama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2007, 11:15 
staromodan
Korisnikov avatar

ajd mi samo jednu reci, da li imas neke veze sa Bosnom. :D
ili ne citas sto se pise.

1... za tacku jedan nisam rekao da je knjiga pogresna ili kako ti napisa neispravno ucenje, vec nije uradjena dobro. jel ti znas sta znaci rijec kompilacija ili treba da ti pojasnim. svi stihovi su izvadjeni u kontekstu sa naslovom teme. tako da onaj koji prvi put cita tu knjigu nema u vidu sta je napisano pre ili poslije tog stiha ukoliko nije procitao knjigu iz koje su stihovi literalno da kazem izvadjeni, odsjeceni. iz tog razloga sam rekao da je greska sto je knjiga izdata u jednom takvom sistemu-kompilacija. al dzaba to tebi pricati.

2--- i te kako govori o drugim spasenim van broja 144.000, al si ti corav ili malo zatucan. ili kao sto rekoh imas licnih problema. procitaj malo bolje ili se obrati nekome na TFB.

3---hehehe, to ti je timeupdate, a ne kontas u vezi 1 tacke.
kao sto rekoh obnovi te sve knjige koje imas. jer me mrzi pisati o necemu sto je receno.

kako je u Sivcu? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2007, 18:02 
Veteran
Veteran

ž

Poslednji put menjao lavić dana 10 Feb 2009, 12:33, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Nov 2007, 23:35 
staromodan
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Na moju radost poznajem par stotina Adventista i to su divni ljudi kao i Svedoci kao i Pravoslavci kao i Katolici ali na moju još veću radost ne upoznah nikog sličnog vama jer bih se razočarao u ljude.
Vi napadate kako Adventiste tako i sve druge ljude i time pokazujete da niste Adventista.
Moje reči kritike su upućene pogršnoj nauci u tim crkvama a nikako vernicima niti vređam njih lično. Pravi vernik koji ima ljubavi u sebi će uzeti određeni tekst i citirati pa tako pokazati eventualnu grešku nekoga drugog ako bi greška postojala a ne nikako samo osporavati i vređati bez argumenata.
Velika neozbiljnost i neodgovornost su vaše osobine zato vam u buduće neću odgovarati jer vam pouke ništa neznače.
Kako je kod vas u Sisku?

moje rijeci kritike su takodje upucene tebi, ali ti ne citas sta pises i sta se tebi pise. pricas nesto o adventistima i njihovoj nauci, a ni sam ne vidis sta pises. kontradiktoran si citavo vrijeme. :wink: citaj ispocetka, mozda skontas.

inace u Sisku vjetrovito. :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]