banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 10 Jul 2025, 07:10

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Jul 2010, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Jedna od meni jako dragih i izuzetno bliskih molitvi:

Gospode, ne znam šta da tražim od Tebe. Ti jedini znaš šta je meni potrebno. Ti me više voliš nego što ja umem voleti sebe. Oče, daj slugi Svome, ono što ja ni sam tražiti ne umem. Ne usudjujem se da molim ni krst, ni utehu: samo stojim pred Tobom i srce je moje otvoreno. Ti vidiš potrebe moje za koje ja ni ne znam. Pogledaj i učini sa mnom po milosti Tvojoj: unizi i isceli, porazi i podigni. Trepetno stojim i ćutim pred voljom Tvojom svetom i nepojmljivim za mene sudovima Tvojim. Prinosim sebe na žrtvu Tebi. U meni nema druge želje, sem želje da ispunim volju Tvoju; nauči me da se molim; Sam Ti u meni moli se!

Ako znate neku lijepu ili vama dragu, ili neobičnu molitvu, postavite je na ovoj temi. :love7:

Vrh

PostPoslato: 10 Jul 2010, 20:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
http://www.manastirfenek.com/index.php? ... &Itemid=29

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 08:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Samo "Oče naš" i "Isusova molitva".

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 09:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 11 Jul 2010, 15:25
osamstotinazena je napisao:
Jedna od meni jako dragih i izuzetno bliskih molitvi:

Gospode, ne znam šta da tražim od Tebe. Ti jedini znaš šta je meni potrebno. Ti me više voliš nego što ja umem voleti sebe. Oče, daj slugi Svome, ono što ja ni sam tražiti ne umem. Ne usudjujem se da molim ni krst, ni utehu: samo stojim pred Tobom i srce je moje otvoreno. Ti vidiš potrebe moje za koje ja ni ne znam. Pogledaj i učini sa mnom po milosti Tvojoj: unizi i isceli, porazi i podigni. Trepetno stojim i ćutim pred voljom Tvojom svetom i nepojmljivim za mene sudovima Tvojim. Prinosim sebe na žrtvu Tebi. U meni nema druge želje, sem želje da ispunim volju Tvoju; nauči me da se molim; Sam Ti u meni moli se!

Ako znate neku lijepu ili vama dragu, ili neobičnu molitvu, postavite je na ovoj temi. :love7:

prelijepa molitva,definitivno...moram je prepisati :)

meni veooma draga molitva je ova,prije spavanja..prije sam imala cesto ruzne snove ali od kada sam ovu molitvu otkrila,hvala Bogu onakve kosmare jos nisam imala:

Gospode Boze nas,sto sagresis ovoga dana recju,delom i mislju,oprosti mi kao blag i covekoljubiv.
Podari mi miran i tih san;posalji mi svoga Andjela cuvara koji me zaklanja i cuva od svakoga zla.
Jer si Ti cuvar dusa i tela nasih,i Tebi slavu uznosimo,Ocu i Sinu i Svetome Duhu,sada i i uvek i u vekove vekova.Amin :)

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 09:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni svaka molitva naučena na pamet odvlači pažnju jer bi se više skoncentrisala na tačnost riječi nego na suštinu.
A naučene strofe ne iskazuju moju otvorenost ka Bogu i božanskom nego ka običnoj recitaciji....

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 09:25 
Početnik
Početnik

@Talija
Tu si potpuno u pravu,ja samo znam Oce nas i Simbol vjere napamet,sve druge citam..

i sada nekada kada hocu Oce nas da izgovorim do kraja,nekada se zbunim jer upravo to,obracam paznju na redslijed i tacnost rijeci a ne na sustinu..

Vrh

PostPoslato: 16 Jul 2010, 09:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E upravo to.
Volim da čujem (sveštenika) kad govori molitve, onda sam skoncentrisana na suštinu teksta, dok u vlastitoj molitvi se samo ograničavam na gore navedene dvije (Oče naš i Isusova molitva).

(često sam i ja zapinjala u dijelu "da bude volja tvoja, na zemlji kao i na nebu" saplićući se stalno sa zemlja nebo, što mi je odvlačilo pažnju.)

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2010, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Najljepse molitve su bile (nadam se) necije iskrene molitve iz srca. Ali ako mi tudju molitvu ponavljamo kao papagaji, ona moze da zvuci lijepo usima, ali onda to nije vise molitva, odnosno otvaranje srca pred Bogom, nego predstava sa lijepim monologom. Sustina molitve je u nasem svesrdnom otvaranju pred Bogom, koje je inspirisano ili nasom ljubavlju prema Bogu, ili nevoljom, znaci kad nam je nesto na srcu pa zelimo da to podastrijemo pred Boga. Ja svaku svoju molitvu pocinjem sa "Oce nas", a nastavljam sa otvaranjem srca. Tako da nikad, otkako sam vjernik, nisam imao dvije iste molitve. Kad idem u molitvu, idem sa svijescu o tome da me Bog zaista slusa, obracam mu se kao kad bih se obracao najboljem prijatelju, bez tajni.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2010, 03:10 
Početnik
Početnik

@Hristov:
bas lijepo receno...i u pravu si...:)

ja najvise volim otici u crkvu sama,ne nedeljom,nego ovim radnim danima,kada su biti sama unutra bar na 5min..tada se 'ispricam' sa Bogom(kako ja to znam reci) i samo tada izadjem potpuno drugacija i sretnija,a kada slusam svestenika,misli mi cesto,nazalost odlutaju:(

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2010, 08:05 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
RubinT je napisao:

meni veooma draga molitva je ova,prije spavanja..prije sam imala cesto ruzne snove ali od kada sam ovu molitvu otkrila,hvala Bogu onakve kosmare jos nisam imala:

Gospode Boze nas,sto sagresis ovoga dana recju,delom i mislju,oprosti mi kao blag i covekoljubiv.
Podari mi miran i tih san;posalji mi svoga Andjela cuvara koji me zaklanja i cuva od svakoga zla.
Jer si Ti cuvar dusa i tela nasih,i Tebi slavu uznosimo,Ocu i Sinu i Svetome Duhu,sada i i uvek i u vekove vekova.Amin :)

mala ispravka...vjerovatno si mislila napisati "sto sagresih"...jer ova tvoja opcija nikako ne ide..

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2010, 09:30 
Početnik
Početnik

Hvala na ispravci:)

naravno,mislila sam na 'sagresih',greska u pisanju:))

Vrh

PostPoslato: 02 Nov 2010, 22:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uqBmgvg1ElA[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 10:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
vidite ovu od norda :D

http://www.youtube.com/watch?v=RN-no1Ka ... re=related

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
114_AhmeD je napisao:

Tako znaci izgledaju scene iz tvojih molitvi ? :confused3: To je sve sto zelis ? Nek' je Bog s tobom .

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 18:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
To je insert iz "13.ratnika".....a malo manje osuđivanja ne bi škodilo nekim ljudima...

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 18:19 
Stara kuka
Stara kuka

A sta radi ovaj krvavi i ratni isjecak na temi kao sto je " MOLITVA SPOKOJA ( NASE NAJLjEPSE MOLITVE ) " ??
Sta covjek da pomisli nego, ili je cova promasio temu ili se moli na taj nacin. :roll:
Koja je svrha koplji , strijeli , maceva, klanja, ubijanja ... za ovu temu recimo ? Ili za spokojnu molitvu?

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 18:27 
Administrator
Korisnikov avatar

Šta i da se moli tako?Ko ima pravo nekome da kaže da se pogrešno moli?Ova "molitva" koja vjerovatni to i nije,nego je tekst nekog scenariste iz Holivuda iskrenije zvuči nego pola molitvi koje sam čuo od sveštenih lica....

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 18:32 
Stara kuka
Stara kuka

Ko ima pravo da ista prica, ko ima pravo da ista misli, ko ima pravo da ista kaze, ko ima pravo da ista vidi, ko ima pravo da ista jede, da pije, da spava, da dise, da ljubi, da voli, da zna, da ne zna.... ko ima pravo da uopste zivi... :angry3:

Tekst iz scenarija mi ne smeta, ali mi itekako smeta sama scena i poruka iste, i jos na ovoj temi. Ali otkud meni pravo da to i kazem. :confused3: :( Svi bi da se tapsaju po glavi i da dobijaju rijeci hvale.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 18:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ja bih rekao da se svađate bezveze i da je Ahmed samo pokušao da bude duhovit.
Kao i obično nije se proslavio.

Vrh

PostPoslato: 03 Nov 2010, 18:35 
Administrator
Korisnikov avatar

I ja sam budala što uopšte pišem nešto ovde.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 29 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]