banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 15:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 984 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Feb 2011, 09:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Jan 2010, 20:11
Savrsena zena...

Studenti počeše da zapitkuju svog profesora:

“Vi ste tako mudri i iskreni. Svi vas poštuju, žele da vas oponašaju i da vas slijede. Ali ipak, sve nas jako zanima jedna stvar, zašto se još uvijek niste oženili

Profesor, zatečen ovim pitanjem, u početku se je snebivao, ali ubrzo poče da se otvara i da priča:

“Vidite, ja sam uvijek tražio Savršenu Ženu! I u tom traženju, proputovao sam mnogo zemalja. Jednom sam volio jednu prelijepu djevojku. Bila je nevjerovatno, nevjerovatno lijepa. Nijedan muškarac nije mogao da odoli njenoj ljepoti. Ali nažalost, njena duša nije imala takvu ljepotu, pa smo se nakon izvjesnog vremena i razišli. Poslije toga sam sreo još jednu mladu djevojku. Ona je bila i lijepa i pametna i obrazovana. Ali nažalost, karakteri su nam bili potpuno različiti i morali smo da prekinemo našu vezu.

Vidio sam od tada mnogo predivnih žena, ali ja sam još uvijek tragao za onom svojom Savršenom.”

“I šta se desilo, zar niste nikada sreli takvu?

“Jesam. Sreo sam je! Jednoga dana pojavila se baš takva: Savršena Žena – pametna, lijepa, očaravajuća, produhovljena, elegantna, dobra…prostim riječima: samo savršenstvo!”

“I tada ste se oženili?!” – oduševljeno i nestrpljivo uglas upitaše studenti.

“Ne! Na moje veliko razočarenje, ispostavilo se da ona traži SAVRŠENOG MUŠKARCA!!!”

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 09:19 
Veteran
Veteran

Crna i bijela kutija

U zabitoj kineskoj provinciji živio je siromašni Kinez koji je cijeli život potrošio radeći najteže poslove, a da ništa do kraja nije stekao. Sve što je imao bio je sin jedinac koga je neizmjerno volio. Naučio ga je da čita i piše, uveo ga pomalo u kaligrafiju i to je bio sav kapital koji mu je ostavio kada je u dubokoj starosti umro.

Mladić je tugovao kraj očeve postelje gledajući ga kako se polako gasi. Neposredno prije nego što je izdahnuo, otac je izvadio dvije kutijice: jednu crnu, a drugu bijelu i rekao sinu:

“Na žalost, nemam šta da ti ostavim sem ovoga. I zapamti – dobro ih čuvaj. Kada ti jednog dana bude teško, nesnosno teško u životu, otvori bijelu kutijicu. Crnu ćeš otvoriti onda kada ti bude jako dobro.”

Mladić je dostojno ispratio oca, a onda je spakovao svoju činiju za hranu, štapiće, jednu preobuku i one dvije kutijice te krenuo u svijet da zaradi svoju porciju pirinča. Radio je najteže poslove kod gazda koji su ga izrabljivali, spavao napolju… Zimi je bio srećan ako bi ga neko primio da zanoći na zemljanom podu zajedno sa stokom. Ubrzo je postao umoran, nesrećan i beznadan. Poslije par godina takvog života, još uvijek je imao samo zdjelu pirinča dnevno i duboke bore na licu i rukama.

Onda su došle poplave, Jang Ce se izlio i poplavio polja i oranice, nastala je opšta glad i za mladića više nigdje nije bilo ni posla ni nade. Lutao je bespućima, spavao po šumama, peklo ga je sunce i mrzli ga mrazovi. Jednog jutra se probudio i vidio da mu je neko ukrao jedino što je imao – zdjelu za pirinač, pamučnu košulju i dva juana… Potekle su gorke suze i mladić je riješio da se ubije. Sklopio je ruke, zatražio oproštaj od neba za predstojeći čin, i dok ih je spuštao niz tijelo, napipao je maleni zavežljaj ušiven u porub pojasa- dvije kutijice naslijeđene od oca.

Otvorio je bijelu. U njoj je bila malena pirinčana hartija i ništa više. Razmotao je i video očev rukopis. Pisalo je:

“Ovo će proći!”

Shvativši ovo kao očev amanet za dalje življenje, nije se ubio. Zaputio se ka obližnjem gradu. Na ulazu u grad stajala je kolona nepismenih seljaka koja nije mogla da uđe kroz gradsku kapiju, jer niko nije umio da pročita šta piše na velikoj tabli na samom ulazu. Mladić je prišao, pročitao im glasno šta piše i kolona je prošla. Prošao je i on.

Kroz par dana provedenih po gradskim trgovima, našeg mladića je potražio maleni stari Kinez. Rekao mu je da njegovom gospodaru treba hitno pisar, a da je on čuo od seljaka koji su nedavno došli u grad da on zna da čita i piše.

Znao je i dobio je posao kod strogog plemenskog starješine. Radio je teško, ali mirnih ruku i čista srca. Ubrzo su počeli da mu dolaze neznani seljaci kojima je trebalo nešto da se napiše ili pročita ili protumači. Svima je izašao u susret. Strogi gradski starješina je bio pravedan čovjek i znao je uzvrati svom pisaru. Dobro ga je nagrađivao a vrlo brzo mu je odvojio i dio u svojoj kući gdje je mladić počeo da živi.

Sve se promijenilo. U godinama koje su uslijedile, postao je gazda malenog imanja, stekao znatno materijalno bogatstvo, radio je sve više umjesto samog gradskog starješine koji je star i onemoćao povjerio svom mladom pisaru ne samo svoje poslove, nego i svoju kćer koju je naš mladić oženio. Zajedno, u ljubavi i slozi, njih dvoje su rodili mnogo djece i uvećali svoje bogatstvo do neslućenih razmjera. Mladić je mnoge predvečeri provodio ispijajući čaj u dobro ohlađenim prostorijama svog prelijepog doma, razgovarajući sa svojom voljenom ili učeći svoje sinove komplikovanim kineskim karakterima, čitajući Konfučija i prvi put u životu je bio savršeno srećan.

Jedne takve predvečeri, sjetio se cijelog svog života koji je prohodao od najgore bijede do kompletne sreće. Sjetio se svih svojih očaja, svoje želje da svojevremeno umre, sjetio se oca. Sjetio se one druge kutije koju mu je otac dao…

Otvorio je crnu kutijicu. U njoj je bili smotan komad pirinčanog papira. Razmotao je, a na njemu je očevim rukopisom bilo zapisano:

“I ovo će proći...”

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 09:19 
Veteran
Veteran

Žena me ne čuje...!!!?

Čovjek se bojao da mu žena više ne čuje onako dobro kako je prije čula. Pomislio je da bi joj možda bili od

pomoći slušni aparati. No nije znao kako da joj to saopšti, a da se ona ne uvrijedi. Odlučio je da pozove njihovog kućnog doktora i da sa njim porazgovara na tu temu.

Doktor mu je rekao za vrlo jednostavan test koji će primjeniti na ženi da bi doktor znao precizno o kakvom

gubitku sluha se radi.

“Ovako ćeš uraditi”, rekao je doktor, “odmakni se od nje deset metara i tonom normalnog razgovora obrati joj se da vidiš da li će te čuti. Ako te ne čuje, priđi joj 2 metra bliže pa joj se opet obrati istim riječima. I sve joj se tako približavaj po dva metra dok ne dobiješ odgovor od nje.”

To veče, žena je bila u kuhinji spremajući večeru, a muž je bio u dnevnom boravku. Muž reče sebi: ”Ok, sad sam otprilike deset metara udaljen od nje. Baš da vidim šta će se desiti.”

Normalnim tonom joj se obrati: ”Draga, šta ima za večeru?”

Nema odgovora!

On se približi za dva metra u pravcu kuhinje i ponovi opet normalnim tonom: ”Draga, šta ima za večeru?”

I dalje nema odgovora.

Približi se još za dva metra i ponovi isto. Opet bez odgovora. Došao je već do vrata kuhinje…”Draga, šta ima za večeru?”

Dođe joj do iza leđa i opet ponovi: ”Draga, šta ima za večeru?”

“O bože dragi!!!……pa po peti put ti već govorim, piletina i krompir. Šta je s tobom?!!!”

Ne mora problem uvijek biti u nekom drugom kako to obično mislimo.
On može biti i u nama samima...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 09:20 
Veteran
Veteran

Žene znaju...

Priča je navodno istinit događaj.

Autor je ostao nepoznat.

Izgubio sam suprugu u jesen 2004. godine. Brak nam je trajao samo 7 godina. S tim da smo zadnje dvije proveli uglavnom po bolnicama, u očajnoj borbi sa rakom. Koju smo na kraju i izgubili.

Za vrijeme našeg porodičnog života supruga je imala običaj da nas, za svaku godišnjicu naše svadbe, uslika zajedno. Nakon toga sliku bi stavila u predivan ram i okačila na zid u hodniku.

- Neka ih tu! To su najsrećniji trenuci našeg života… – govorila bi svaki put. I dok nije umrla, imali smo sedam takvih slika.

Jedne noći 2003. godine, napravio sam veliku glupost. Najveću grešku u svom životu – prevario sam je sa drugom ženom. A istovremeno, gotovo neprestano sam joj se kleo u moju ljubav prema njoj i kako ću joj ostati vjeran cijeloga života.

Dvije sedmice prije njene smrti, skupio sam snage i rekao joj za to. Ona me pogleda, nasmija se nekako čudno i reče: – Znam!

Prije otprilike mjesec dana, kada sam, kao i obično, bio sam u kući, po ko zna koji put zagledao sam se u naše slike na zidu. I odjednom oko mi privuče ram na jednoj slici. Pogledao sam malo bolje i vidio slovo V. Na moje zaprepaštenje vidio sam da je na svakom donjem desnom uglu rama bilo urezano po jedno slovo! Ovo su bila slova:

V – I – D – I – I – Z – A

Odmah sam podigao svaki od ramova i pogledao zid iza njih. Ali tamo nije bilo ničega. I dok sam se čudio svemu tome, iznenada mi sinu nešto. Brzo sam skinuo sve ramove sa zida i počeo da ih nervozno rastavljam. Bio sam apsolutno siguran da znam šta radim.

I…eto, nisam pogriješio. Bilo mi je teško da povjerujem da je na vrhu svake slike bilo prilijepljeno jedno pisamce! Za svaku godinu provedenu zajedno, supruga bi mi pisala prekrasne riječi pune ljubavi i nježnosti, stavljala ih u predivan koverat i lijepila na pozadinu rama. Međutim, koverat koji je bio iza slike od 2003. godine bio je crn. A na listiću koji sam izvadio bilo je napisano ovo:

“14. mart 2003. god. Danas su me tvoje oči pogledale tako, kao da si bio sa nekom drugom…Nije potrebno da mi to govoriš. Znam.”

………

Sada je 2008. godina. Prošle su četiri godine, otkako sam je izgubio. I pet, otkako sam je prevario sa drugom. Duša me moja i danas boli zbog toga…

Ali makar i ovako kasno, bar sam uspio da saznam:

“Žene znaju, razumiju i osjete svaki put kada im muškarci naprave neku glupost.”

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 19:09 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
HRABROST

Snagu, iskustvo i samopouzdanje skupljaš svaki put kada zastaneš i pogledaš strahu u lice... Moraš učiniti ono što ne možeš.
(Eleanor Roosevelt)

Njeno ime je Nikki. Stanuje u mojoj ulici. Ta mlada dama godinama mi je bila nadahnuće. Njena me je priča ganula i, kada mi loše krene, uvek se prisetim njene hrabrosti.

Sve je počelo lekarskim nalazom dok je još bila u sedmom razredu osnovne škole. Obistinilo se sve ono čega se njena porodica najviše bojala. Dijagnoza je bila leukemija.

Sledeći meseci prolazili su u odlascima u bolnicu. Hiljadu su je puta pregledali, pipkali i bockali. A zatim je na red došla i hemoterapija. Zajedno s njom i mogućnošću da joj hemoterapija spasi život, mlada je devojčica oćelavila. Gubitak kose u sedmom razredu grozna je stvar. A više nije rasla. Porodica se zabrinula.

U leto pre početka osmog razreda kupila je sebi periku. Bila je neudobna, svrbela je, ali ju je ona ipak nosila. Bila je omiljena među učenicima. Bila je glavna plesačica u navijačkoj ekipi i mlađe devojčice uvek su se okupljale oko nje. No, činilo se da se sve menja. Ona je izgledala čudno, a znate kakva su deca. Pretpostavljam kao i svi mi ostali. Ponekad se podsmehujemo i činimo ono što znamo da će jako povrediti nekoga drugoga. Perika joj je vrlo često u prve dve nedelje škole skinuta s glave. Ona bi zastala, sagnula se drhteći od straha i stida, vratila periku na glavu, obrisala suze i otišla u učionicu uvek se pitajući zašto niko nije stao u njenu obranu.

I to je trajalo dve očajne i paklene nedelje. Kazala je roditeljima da tako više ne može izdržati. Odgovorili su: "Možeš ostati kod kuće, ako želiš." Ako vam, naime, dete umire u osmom razredu, onda nije važno hoće li ga i završiti i krenuti u sledeći. Bitna je jedino njena sreća i duševni mir. Nikki mi je kazala da gubitak kose nije ništa. Govorila je: "To mogu podneti." Čak je rekla da je ni gubitak života ne zabrinjava. "I to mogu podneti", govorila bi, "No, znaš li kako je izgubiti prijatelje? Hodati hodnikom i gledati ih kako se zbog tebe razdvajaju poput Crvenog mora, ući u školsku trpezariju kada se poslužuje pizza, naše omiljeno jelo, i gledati ih kako ustaju od stola ostavljajući napola pune tanjire? Kažu ti da nisu gladni, ali ti znaš da odlaze zbog tebe. Znaš li kako je to kada niko s tobom ne želi da sedi na času, a ormarići levo i desno od tvoga su ispražnjeni? Knjige ostavljaju u nekim drugim ormarićima, samo da im se ne dogodi da moraju stati pored devojčice s perikom, one koja ima neku čudnu bolest. A nije čak ni zarazna. Ne mogu je dobiti od mene. Zar ne shvataju da su mi najpotrebniji moji prijatelji?" "Da, da", pričala bi, "gubitak života nije ništa jer zbog vere u Boga znaš gdje ćeš provesti večnost. Gubitak kose takođe nije ništa, ali porazan je gubitak svih prijatelja."

Nameravala je da i dalje izostaje iz škole, ali tog se vikenda nešto dogodilo. Čula je priče o dvojici dečaka, jedan je išao u šesti, a drugi u sedmi razred. Onaj iz sedmog je bio iz Arkansasa i, iako to nije bilo popularno, u školu je poneo knjigu Novoga zaveta. Tamo su mu prišla trojica dečaka, zgrabila mu Bibliju iz ruku i kazala: "Mlakonjo jedan! Religija je za mlakonje. Molitva je za mlakonje. Da više nikada nisi doneo tu Bibliju sa sobom!" Dečak je uljudno pružio Bibliju onom najvišem dečaku i rekao: "Evo ti je, saznaj imaš li dovoljno hrabrosti da je nosiš samo jedan dan po školi." Kažu da je od tog trenutka stekao tri nova prijatelja.

Sledeća priča koja je nadahnula Nikki bila je ona o dečaku iz šestoga razreda, Jimmyju Masterdinu. On je bio ljubomoran na Kaliforniju jer je imala državnu parolu: "Eureka!" Ohio nije imao nikakvu. Zato je smislio šest reči od životnog značaja. Sam je prikupio dovoljan broj potpisa i odneo ih u Senat. Danas, i to samo zbog hrabroga, maloga šestaka, službena parola države Ohio glasi: "Uz Boga je sve ostvarivo."

S ponovo probuđenom hrabrošću i nadahnućem, idućega je ponedjeljka Nikki stavila periku na glavu. Obukla se najlepše što je mogla. Mami i tati je kazala: "Danas ću ići u školu. Moram nešto učiniti. Postoji nešto što moram saznati."

Roditelji nisu znali na šta je mislila i bili su zabrinuti, ali su je svejedno odvezli u školu. Svakoga bi ih dana, pre no što je izlazila iz auta, Nikki zagrlila i poljubila. Nikada nije propuštala da to učini, iako su joj se mnoga deca podsmevala i rugala.

Danas je bilo drugačije. Zagrlila ih je, poljubila, no kada je izišla iz auta, smireno se okrenula i kazala: "Mama, tata, znate li šta ću danas učiniti?" Oči su joj se punile suzama, no bile su to suze radosnice i suze snage. Uzvratili su: "Šta, dete?" Odgovorila je: "Danas ću saznati ko je moj najbolji prijatelj. Danas ću saznati ko su zaista moji prijatelji." U tom trenutku je skinula periku s glave i stavila je na zadnje sedište auta. Dodala je: "Ili će me prihvatiti onakvu kakva jesam, ili me uopšte neće prihvatiti. Nemam više vremena za čekanje. Moram danas saznati ko su oni."

Krenula je, napravila dva koraka, okrenula se i rekla: "Molite se za mene." "Već se molimo, dušo", uzvratili su. Hodajući prema grupi od šestotinjak dece, čula je kako njen otac govori: "To je moja ćerka!"

Tog dana se dogodilo čudo. Prepešačila je igralište, ušla u školu, a da niko nije rekao ili učinio ništa ružno. Niko se nije smejao malenoj, hrabroj devojčici.

Nikki je naučila hiljade ljudi da je biti svoj, koristiti Bogom dani dar i boriti se za ono što je ispravno, bez obzira na trenutnu nesigurnost, bol, strah i osude, jedini ispravan način življenja.

Od tada je Nikki već završila i srednju školu. Brak koji nikada nije bio predviđen dogodio se nekoliko godina kasnije. Danas je Nikki ponosna majka jedne malene devojčice nazvane po mojoj ćerki, Emily. Svaki put kada se suočim s nekom naočigled bezizlaznom situacijom, pomislim na Nikki i snaga mi se vrati.

Bill Sanders

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2011, 23:49 
Veteran
Veteran

RUKE

Uvijek mi kod ljudi koje tek upoznajem pogled spontano klizne k rukama. Jer, ruke govore o osobi više od lica. Ruke imaju svoj život. Svoju prošlost koju je lice već zaboravilo jer ionako svakodnevno mijenja maske, od situacije do situacije. Nošeno nekom silnom željom ili strahom.

No, ruke… Ruke uvijek govore istinu. Jeste li ikad vidjeli tužne ruke? Umorne? Zbunjene? Ponizne? Da ne govorim o onim nametljivim, ljutim rukama koje uvijek žele imati kontrolu i koje su izgubljene u uzaludnim pokušajima služenja nekom razjedinjenom biću.

U rukama je molitva. Stvaranje i – razaranje.

Ne postoji ljepša slika od sklopljenih dlanova u poniznoj molitvi. Ruke su naša veza sa Stvoriteljem, ali i sa svijetom u koji nas je poslao.

U rukama je ljubav, tijela s tijelom i duše s drugom dušom. Kroz njih teče energija cijelog Svemira. One opraštaju, ali i opominju. Miluju, igraju se, smiju se. Jeste li ikada vidjeli – nasmiješene ruke? Pogledajte ruke djeteta. Čiste i nevine, tek krenule u svijet uz iskonsku želju da ga upoznaju i stope se s njim u spontanoj igri dodira.

Ruke služe za univerzalnu komunikaciju sa svime što postoji. S ljudima. Životinjama. Biljkama. Pa čak i stvarima. Energija dodira još dugo blagosilja (ili proklinje) ono što su jednom nečije ruke dotaknule.

Priče se pričaju rukama. Samo one mogu ispričati skrivene detalje koji bi se u riječima izgubili ili se učinili nevažnima. Samo ćete pogledom na ruke otkriti ljubav. Ili ravnodušnost. Ne na licu. To “piše” na rukama.

Ruke sade. Njeguju. Beru i hrane. Ruke liječe. Previjaju rane. Iscjeljuju one tjelesne, ali i rane duše, jer ona je najviše i najjače povezana upravo s rukama.

Ruke su uvijek istinite. Čak i kad lice to nije. Pogledajte svoje ruke. Pratite kako se ponašaju u situacijama kada imate osjećaj da Vi niste Vi, da ste neko drugi ko je bolji od Vas, ili – lošiji. Vaše će ruke uvijek ostati dosljedne sebi. I Vama. Ma što Vi pokušavali biti, one će uvijek ostati iste, i jednostavne. I ma koliko ih natjerali da budu ljute, ili bijesne, one će uvijek sa zadrškom obavljati “posao”, kao nedovoljno plaćen radnik, nemotivisan u služenju svog tvrdoglavog i nemilosrdnog gospodara. A u trenucima mira Vaše će vam ruke reći ko ste zaista.

Vjerovali ili ne, rukama se može zagrliti cijeli svijet. I planeta Zemlja stane samo u jedan jedini dlan.

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2011, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka

Nema sramotnijeg zanata od dangube, besposlice i lenosti. Najlepši Božji dani takvome prolaze u gadljivoj tuzi, koja je otrov života. Svaki panj dostojan je većega poštovanja nego on, jer panj, prvo, barem je pravi panj, drugo, ne ište jesti, treće, može za mnoge potrebne stvari služiti, ako ni za što, a ono za oganj. A lenština i dem...bel niti spada među ljude, niti među panjeve. Čini se kao da je čovek, po tome što bi rad jesti i piti; ali evo bede kad nema šta, a on onda mora misliti ili o prevari ili o krađi, jer trbuh za šalu ne zna, on svoje hoće te hoće. Ako li je pak imućan i nije mu nužde krasti, a on, kad se najede i zadovolji telo svoje, nemajući nikakova korisna i blagorodna zanimanja za um i srce svoje, mora o svakoj budalaštini misliti. Duša mu je slična pustoj i zabataljenoj bašti, punoj trnja, koprivetina i svakojakog nepotrebnog korova. (Dositej Obradović)

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2011, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka

˝Naš narod pokazuje toliku moralnu snagu da nam je osvjetlao obraz pred svijetom. Ono što čine naša braća u starom zavičaju, dostojno je duha koji prožima našu narodnu pjesmu. Koliko su duševne snage, čvrstine u odluci, neustrašivosti i junaštva imali oni naši još nejaki dječaci kad su pred njemačkim puškama klicali: ˝Mi smo srpska dj...eca, pucajte!˝ Kako se svi mi možemo ponositi, jer znamo da u čitavoj povijesti svijeta nema tako veličanstvenog primjera! Ovi divni mučenici živjeti će vjekovima u našoj uspomeni, oduševljavajući nas za besmrtna djela. Nemojmo dozvoliti da se ta veličina umanjuje raspirivanjem mržnje protiv svoje braće. Ma što neprijatelj pokušavao učiniti, nerazdruživa je sudbina Srba, Hrvata i Slovenaca u našoj staroj postojbini.˝

NIKOLA TESLA
(Iz proglasa Amerikancima jugoslavenskog porijekla, New York, 1941.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tako se teško živi, tako se kratko živi, pa još polovica tog teškog i kratkog života nam prođe u mržnji i nesporazumima.
Oh, ugasite mržnju! Ljudi su nama potrebni i nikako se, nikako se ne može živjeti bez opraštanja.
Svi su mi ljudi i te kako potrebni. Svi, od ove starice koja me je primila na ruke kad sam došao na svijet, pa do onog ...nepoznatog prolaznika, koji će, kad mene budu nosili na groblje neki ljudi, skinuti kapu i prekrstiti se i zaželjeti mi vječni mir i laku zemlju.
Vječni mir! - kako je dobra i velika i lijepa ta želja! O nepoznati dobri čovječe, blagodarim ti za tu želju tvoju!
Živite i borite se kako najbolje umijete, molite se Bogu i volite svu prirodu, a najviše ljubavi, pažnje i saučešća ostavite za ljude, ubogu braću svoju, čiji je život nestalni plamen svijetla.
Volite ljude, često im pomozite i uvijek ih požalite, jer su nam svi ljudi potrebni.

-Ivo Andrić

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NEMA GORE NESREĆE od zle naravi i nepravde, NITI VEĆE SREĆE od vrlina. Bogatstvo može steći i zao i nepravedan čovek, može se sav valjati u izobilju, visoke nauke i dostojanstva može zadobiti, ali pravičnošću i vrlinama ukrasiti se, to zlom i nevaljalom srcu nije dato.

Dositej Obradović

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 10:25 
Stara kuka
Stara kuka

PRIČA O ZAKAŠNJELOJ ZAPREZI

Bio jednom mladić koji je sa svojim ocem obrađivao maleni komadić zemlje. Nekoliko puta godišnje natovarili bi povrćem stara zaprežna kola koja je vukao vol i otišli u najbliži grad prodati svoje proizvode. Osim imena i tog komadićka zemlje, otac i sin nisu imali ništa zajedničko. Starac je v...jerovao u načelo: polako, ali sigurno; a mladić je većinom bio u žurbi: vrijeme je novac.
Jedno jutro, ranom zorom, upregli su vola u zaprežna kola i započeli dugačko putovanje. Sin je razmišljao da, ako bi išli brže i to cijeli dan i noć, stigli bi na tržnicu rano sljedećeg jutra. Zato je štapom tjerao vola da bi životinja išla brže.

''Polakše, sinko'', reče mu otac, ''i duže ćeš živjeti!''
''Ali ako stignemo na tržnicu prije svih imat ćemo bolju priliku prodati po višim cijenama'', bunio se sin.
Otac na to ništa nije rekao. Samo je nabio šešir na oči i zaspao na sjedištu. Mladića je sve to iritiralo i nije se s tim slagao pa je nastavio tjerati vola da ide brže. Njegova tvrdoglava narav odbijala je bilo kakve promjene. Pa čak i da razmisli o tome.
Četiri sata i četiri milje kasnije, idući tom cestom, došli su do male kućice. Otac se probudio, nasmiješio i rekao: ''Ovo je kuća tvoga strica. Zaustavimo se i pozdravimo ga.''
''Ali, već smo izgubili jedan sat'', žalio se mladi žuritelj.
''Onda još nekoliko minuta neće ništa značiti. Moj brat i ja živimo tako blizu, a vidimo se tako rijetko'', odgovori polako otac.
Mladić je bio nemiran i puhao je ljutito dok su dvojica staraca pričala i smijala se skoro cijeli sat. Kad su ponovo krenuli otac je bio na redu da preuzme upravljanje kolima. Kako su se približavali raskrižju ceste otac je usmjerio vola u desno.
''Lijevo je kraći put'', reče sin.
''Znam'', odgovori starac, ''ali ovaj put je mnogo ljepši!''
''Zar nemaš nimalo poštovanja prema vremenu?'', upita mladić nestrpljivo.
''O, poštujem ga ja, mnogo! Zato ga i volim iskoristiti da gledam ljepotu i uživam svaki trenutak u potpunosti.''
Krivudavi put vodio ih je kroz divne poljane pune divnog cvijeća i to uz živahnu rječicu. Mladić nije ništa od toga zapazio jer se grizao u sebi preokupiran tjeskobom. Nije zapazio čak ni to kako je zalazak sunca toga dana bio posebno lijep. Sumrak ih je dočekao u nečem što je izgledalo kao veliki vrt pun boja. Starac je udisao i uživao u aromi mirisa, slušao klokot potočića i zaustavio kola sa strane.
''Prespavajmo ovdje'' prošaptao je.
''Ovo je zadnji put da idem s tobom'' oštro reče sin. ''Tebe više zanima gledanje zalaska sunca i mirisanje cvijeća nego da zaradiš novac!''
''To je najljepše što si rekao nakon dugo vremena'' nasmija se otac.
Nekoliko minuta kasnije je zahrkao dok je sin zurio u zvijezde. Noć se vukla sporo, a on nije mogao zaspati.
Prije zore mladić je žurno prodrmao oca i probudio ga. Upregli su vola i krenuli dalje. Nakon otprilike milju prijeđenog puta naišli su na nekog zemljoradnika – potpunog stranca – kako pokušava izvući svoja kola iz gliba.
''Hajdemo mu pomoći'' prošapta starac.
''I izgubimo još vremena'' sin se razljutio do kraja.
''Opusti se, sine. Možda ćeš i ti upasti u glib jednog dana. Moramo pomoći drugima koji su u potrebi – ne zaboravi to!''
Sin je bijesan gledao u stranu.
Bilo je skoro devet sati kad su ta druga kola bila na putu. Odjednom veliki bljesak razdvoji nebo. Slijedilo je nešto kao grmljavina. Iza brežuljaka nebo je pocrnjelo.

''Izgleda kao da velika kiša pada u gradu'' reče starac.
''Da smo požurili već bismo skoro sve prodali'' mrmljao je sin. ''Uspori, sinko, i duže ćeš živjeti'' savjetovao je dobri stari čovjek.
Bilo je kasno poslijepodne kad su stigli do brežuljka s kojeg se vidio cijeli grad. Zaustavili su se i zurili dolje u grad dugo, dugo vremena. Nijedan nije rekao ni riječ. Napokon, mladić je stavio svoju ruku na očevo rame i rekao: ''Sad razumijem što mi hoćeš reći, tata.''
Okrenuli su kola i zakotrljali se polako od toga mjesta što je nekad bio grad imenom Hirošima.

Charles R. Swindoll

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 10:35 
Stara kuka
Stara kuka

Cekajuci Boga

Neka bogobojazna žena je molila Isusa da joj se ukaže .Iste noći u snu Isus joj reče da će je slijedeći dan posjetiti .Žena je lijepo pospremila kuću ,spremila gozbu i čekala .Prije podne pokuca joj malo dijete i plačući zamoli da se ugrije i najede kod nje jer mu je mati bolesna i nemože mu ništa spremiti .Žena ga potjera sa vrata jer ona ,eto nema vremena ,čeka jako važnog gosta .Koji sat kasnije zakuca joj bolesni prosjak , ona i mjega još žurnije sa istim razlogom otpravi . Pred veče joj se pojavi starica na vratima ,moleći da se kod nje odmori .Ni ona nije imala sreće sa ženom . U tom čekanju dođe i noć i vrijeme spavanja a od Isusa ni traga .Žena snuždena ode spavati .U snu joj se opet pojavi Isus .Žena ga tužno upita ,zašto je ne posjeti kad ga je ona tako željno iščekivala -Pa triput ti bijah na vratima i ti me ne pusti ući.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

RAZVIJANJE POZITIVNOSTI

O pozitivnosti je napisano na hiljade stranica u svjetskoj literaturi. Ipak, čini se da ni to nije dovoljno jer jako mnogo ljudi i dalje ostaju trajno negativno nastrojeni prema svijetu koji ih okružuje. Donosimo vam četiri načina da samostalno razvijete rječnik pozitivnog razmišljanja.

1. Kad opi...sujete kako se osjećate, koristite pozitivne i vedre rečeničke konstrukcije.

Kad vas neko upita: „Kako si danas?“, a vi odgovorite „Umoran sam (boli me glava, volio bih da je subota, ne osjećam se baš najbolje)“, vi zapravo pogoršavate svoje stanje.

Pokušajte sljedeće: zamisao je vrlo jednostavna, no posjeduje ogromnu moć. Kad vas god neko upita: „Kako ste?“ ili „Kako se danas osjećate?“, odgovorite: „Sjajno, hvala, a vi?“ ili recite „Odlično“, „Dobro“. U svakoj mogućoj prilici recite da se osjećate sjajno i počećete se osjećati sjajno – i vrijedno. Postanite poznati kao osoba koja se uvijek osjeća sjajno. Tako ćete steći prijatelje.

2. Da biste opisali druge ljude, koristite se pozitivnim, vedrim i pohvalnim riječima i rečenicama.

Neka vaše pravilo bude da imate lijepu riječ za sve prijatelje i saradnike. Kad s nekim razgovarate o trećoj osobi koja nije prisutna, svakako je pohvalite lijepim riječima i rečenicama poput: „On je zaista dobar čovjek.“ „Čujem da radi izvanredno dobro.“ Posebno izbjegavajte sitničave i zajedljive primjedbe. Osoba će prije ili kasnije saznati što ste o njoj rekli, a takvim riječima zapravo smanjujete vlastitu vrijednost.

3. Ohrabrujte druge pozitivnim riječima.

Pohvalite nečiju osobnost kad god vam se za to pruži prilika. Žudnja za priznanjem je najdublja ljudska potreba pa se potrudite da to imate na umu. Svakog dana pronađite posebno lijepu riječ za svoga partnera (djevojku, dečka, muža, kolegu..). Primijetite i pohvalite ljude koji rade za vas. Iskrena pohvala je oruđe uspjeha. Koristite ga! Koristite ga neprestano iznova. Pohvalite nečiji izgled, rad, dostignuć…

4. Svoje planove iznosite pozitivnim riječima.

Kad ljudi čuju nešto poput: „Imam dobre vijesti za vas. Pruža nam se velika mogućnost…“, njihovi umovi zablistaju. No, kad čuju nešto poput: „Svidjelo se to nama ili ne, čeka nas velik posao“, oni u svojem umu vide tmurnu, nezanimljivu sliku i ponašaju se u skladu s njom. Obećajte im pobjedu i promatrajte kako će im oči zaiskriti.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 11:02 
Stara kuka
Stara kuka

Genijalan govor osnivaca kompanije Apple, Steve Jobsa, odrzan na Stenford Univerzitetu 2005. godine. Upecatljiv, inspirativan i veoma jasan govor o tome kako bi (mladi) ljudi trebalo da razmisljaju ukoliko zele da postignu uspijeh.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gxGC52TPNnY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2011, 13:11 
Stara kuka
Stara kuka

RABIJA I MLADIĆ

Rabija, svetica iz Basre, sjedila je pred svojom potleušicom. Dan je bio vreo, ali Rabiju to nije smetalo. Ona je utonula u ljubavne misli i
osjećaje prema Bogu. Tako je najradije provodila vrijeme. Drugi su je ljudi smatrali besposličarkom. Meñutim, Rabija je bila uvjerena da ona
...na najbolji način troši svoje vrijeme. Ljubav je bila njezino zvanje i zanimanje. Ona je voljela svoje zvanje, i smatrala je da na svijetu nema
boljega.
Sporo su se vukli vreli sati. Sunce kao da se nije pomicalo s okomitoga vrha neba. Ulicama nije nitko prolazio, čak su se i psi povukli
u hlad, podno kakva zida ili stabla. Polagano je odmicao dan. Naposljetku se sunce prikloni zapadu, i
u zraku se oćuti blag vjetrić. Žega popusti.
Uto na putu iznikne nepoznat mladić. Uputi se k Rabiji. Ona ga je primijetila tek kada je njegova izdužena sjena pala na njezino lice. Rabija
podiže pogled, prene se iz svojega unutarnjeg blaženstva, i nasmiješi se došljaku. Mladić joj se pokloni, i reče da je došao po njezin blagoslov.
Rabija ga pomnije pogleda i zamijeti da je glavu ovio bijelim ručnikom. “Zašto si povezao glavu ručnikom?” htjela je znati Rabija.
“Jedva sam preživio današnji dan,” objasni mladić. “Od žege me bila zaboljela glava, pa sam je ovio mokrim ručnikom. Još uvijek se ne
osjećam dobro. Zato sam došao po tvoj blagoslov, svetice.” “Oh,” reče Rabija. “Ti si veoma mlad. Koliko ti je godina?” “Dvadeset i pet,” reče mladić. “Jesi li inače zdrav?”
“ I te kako!” “A glavobolja, spopada li te često?” “Veoma rijetko, Božja ugodnice,” odgovori mladić. “Danas je prvi put da je imam.”
U Rabijinim očima zasvjetlucaše suze.
“Već dvadeset i pet godina uživaš taj veliki Božji dar, dobro zdravlje. Zahvališ li Mu ikada na daru? Jesi li ikada zastao da bi promislio koliko si uistinu povlašten? Zahvaljuju Mu i slijepi i hromi, a ti? Umjesto zahvale, ti stavljaš taj smiješni ručnik oko glave, kao da svima želiš objaviti koliko patiš, i kako je moj Voljeni prema tebi nemilosrdan. Skini, dijete, taj ručnik, da ne bi pružio ljudima priliku da te sažalijevaju! Da ih ne bi naveo na naopake misli o Božjoj strogosti, pa da zaborave da je On Ljubav!”

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 15:58 
Stara kuka
Stara kuka

Nemojte se cuditi sto ovo ovde postavljam. Smatram da je ovoj vijesti mjesto ovde. :)

Siromah pronašao i vratio novčanik sa 4.200 evra

SJENICA - Milanko Obućina (58) iz Sjenice, čija porodica preživljava hraneći se u narodnoj kuhinji, pronašao je pre par dana na ulici novčanik pun novca koji je bez razmišljanja odmah predao policiji. Milanko kaže da nijednog trenutka nije pomislio da zadrži ovaj novac za sebe, koji čak nije želeo ni da prebroji jer ga to nije zanimalo.

A u torbici je, prema policijskom zapisniku, bilo 4.200 evra, 100 dolara i 20 bosanskih maraka.

- Vraćao sam se ujutru oko devet sati iz apoteke sa tabletama, od Pošte prema Staroj autobuskoj stanici, kad sam na trotoaru primetio nešto kao dečji novčanik ili neki notes. Otvorio sam ga i ugledao veliku sumu novca, nisam hteo ni da brojim, odmah sam ga zatvorio. Malo potom je naišla saobraćajna patrola, ja sam ih zaustavio i prijavio šta sam našao. Oni su me odveli u policijsku stanicu gde su napravili zapisnik - priča Milanko, koji zarađuje tako što ponekad za nadnicu kopa kanale ili unosi ugalj.

Milanko je srčani bolesnik, a terapiju često zna i da preskoči jer nema novca za lekove, a često ni za hleb. On čak nije želeo ni da uzme nagradu od dve hiljade dinara, koju mu je ponudio vlasnik novca A. K. iz Sjenice.

- Nisam želeo da uzmem taj novac jer to nije moje, a tuđe mi ne treba. Nisam nijednog trenutka ni pomislio da nađeni novac zadržim za sebe, a kamoli da me neko nagradi za to - kaže Milanko koji, iako crn i naboran od teškog rada, nije promenio moralna načela i nije dobro zamenio zlim.

On i njegova supruga Vidosava imaju ukupno 63 godine staža, oboje su ostali bez posla, a za penziju još nemaju uslova. Žive sa nezaposlenim sinom. Milanku prijatelji u šali kažu da boluje od retke bolesti zvane poštenje, a Milanko se na to smeje i odgovara: „Nadam se da je ta bolest prelazna“!

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/239803 ... -4200-evra

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 22:34 
Stara kuka
Stara kuka

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ld9OpydCtak[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7zf4958bHS4[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2011, 22:42 
Stara kuka
Stara kuka

Inspirirajući govor Charlija Chaplina iz filma 'Veliki diktator', snimljenog početkom 2. svjetskog rata, a koji je danas još uvijek aktualan.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... mtOPuNgBzg

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2011, 18:09 
Stara kuka
Stara kuka

TRAČ

Jednom je jedna žena otračala svoga susjeda.
Za par dana svi u gradu su znali cijelu priču.
Susjed je bio duboko povrijeđen njenim
...postupkom, ali nije mogao ništa da učini
po tom pitanju.

Prošlo je neko vrijeme i žena je shvatila da
je priča koju je raširila u potpunosti netačna.
Pokajavši se zbog onoga što je uradila,
otišla je do jednog mudrog čovjeka sa molbom
da joj da savjet kako da ispravi grešku.

- Idi na pijacu – rekao joj je - kupi jednu kokošku.
Zakolji je tamo. Očerupaj joj perje i to perje bacaj
jedno po jedno na putu do svoje kuće.

Iako iznenađena savjetom, žena je ispunila ono
što joj je rekao.
Sljedećeg dana otišla je opet do mudrog starca.
On joj je sada zadao drugi zadatak:

- Sada se vrati nazad, skupi sve perje koje si
juče bacala po putu i donesi mi to što skupiš.

Žena je krenula istim putem sa ciljem da prikupi svo perje, no vjetar je raznio sve.
Nakon nekoliko sati uzaludnog traženja uspjela je da skupi samo tri pera.

- Je li vidiš sada - uzdahnuo je stari mudrac, - lako je da ih ispustiš, ali je teško da ih ponovo skupiš.
I sa tračem je tako. Ne treba ti mnogo napora da ga raširiš, ali kad to već jednom uradiš,
onda više nikada ne možeš popraviti učinjeno zlo.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Mudrac je ispričao jednom sljedeću priču:

Jednog su dana razbojnici oteli petogodišnjeg dečaka i spalili selo u kome je živio. Kad se otac vratio, video je zgarište i učinilo mu se da je ugljenisano dečije telo njegov sin. Plačući i čupajući kosu spalio je dečije telo, sakupio pepeo u jednu vrećicu i stalno je nosio sa sobom.

Jednog je dana, međutim, njegov pravi sin pobegao od razbojnika i vratio se kući. Pokucao je na očeva vrata.

Otac koji je još uvijek plakao i nosio vrećicu s pepelom sa sobom, upitao je:

“ko je tamo?”

“Tata, ja sam, tvoj sin. Otvori vrata.”

Otac je pomislio da se neki obijesan dečak s njime šali. Viknuo mu je neka odlazi i nastavio je plakati. Dečak je uporno kucao, ali otac nije otvarao vrata. Nakon nekog vremena dečak je otišao. Otac i sin više se nikada nisu videli.

Na kraju je mudrac dodao:

“Ako se previše držiš nečega što smatraš istinom, kada sama istina dođe na tvoja vrata, nećeš joj znati otvoriti”.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2011, 21:11 
Stara kuka
Stara kuka

Немојте придавати толики значај спољним догађајима. Будите више унутра, у срцу, са Господом, а њих пустите. Ви само будите љубазни, и тихи, и благи према свима, не обраћајући пажњу на остало.

......

Тешко је живети с ближњима ако се упуштамо у мислени рат с њима. Није довољно само уздржавати се од отвореног рата речима и делима. Не ступајте ни у мислени рат с њима. Од тога се губи мир у души и љубав према ближњима. Ближњима се не треба супротстаљати нити их убеђивати. То ништа не вреди. Можете ви и на глави дубити пред њима, ништа нећете постићи. Ближње треба само волети ради Господа.

Otac Tadej

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2011, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka

SOBA U RAJU

Jednoga dana jedan čovjek nađe se u raju. Po dolasku, bio je pozdravljen i ugošćen od strane dva anđela koji su gu poveli u obilazak raja i svih rajskih čuda. Tokom obilaska čovjek primjeti jednu sobu kojoj su anđeli svo vrijeme izbjegavali da se približe.

...“Šta se nalazi u toj sobi?” – upita čovjek.

Anđeli se pogledaše na trenutak kao da su se pribojavali baš tog pitanja. Nakon kraćeg vremena jedan od njih istupi i blago reče: “Nije nam dozvoljeno da te udaljavamo od ove sobe, ali vjeruj nam – ne želiš da uđeš unutra!!!”

Čovjekov um poče da ubrzano radi pitajući se: “Šta bi onda moglo da se nalazi u toj sobi? Šta bi moglo biti u njoj tako užasno da ovi anđeli žele da to sakriju od mene? Znam da bih trebao vjerovati anđelima, ali ovo je ipak preveliko iskušenje…između ostalog, i ja sam samo čovjek.”

Polako krenuvši prema sobi, čovjek je bio ispunjen zebnjom i strahom šta ta soba krije. Ali na njegovo iznenađenje, kad je otvorio vrata, soba je bila prepuna najljepših stvari koje je mogao da zamisli: prelijepa kuća, srećna porodica, najbolji prijatelji i nevjerovatna bogatstva.

Očiju širom raširenih, čovjek se okrenu prema anđelima i upita ih: “Ne razumijem, zašto niste htjeli da uđem u ovu sobu? Pa, ova soba je ispunjena svim stvarima o kojima sam cijeli svoj život maštao?!”

Anđeli se ovaj put tužno pogledaše, okrenuše se prema čovjeku i rekoše u glas:

“Ovo su sve te silne stvari o kojima si maštao dok si bio živ, ali nažalost nikada nisi vjerovao da ih možeš imati.”

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2011, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka

4 ZENE

Bio jednom jedan trgovac koji je imao četiri žene.

4.ŽENA
Volio je ČETVRTU ŽENU najviše.
Obožavao ju je, darivao skupocjenim darovima i postupao s njom delikatno.
Brinuo se o njoj najviše i davao joj samo ono najbolje.

3.ŽENA
On je volio i svoju TREĆU ŽENU jako puno.
Bio je vrlo ponosan na nju i često ju je pokazivao prijateljima.
No, jadni trgovac bio je često u strahu da će ga ova ostaviti i pobjeći s drugim muškarcem.

2.ŽENA
On je naravno volio i svoju DRUGU ŽENU.
Jer ona je vrlo obazriva, strpljiva te je trgovac imao u nju veliko povjerenje.
Kad god bi trgovac naišao na neki problem, trčao bi 2. ženi i ona bi mu pomagala kako nadići velike probleme.

1.ŽENA
I na kraju PRVA TRGOVČEVA ŽENA. Ona je jedan vrlo odan partner, koji pomaže oko posla, stjecanja bogatstva te u održavanju cijelog imanja.
Bilo kako bilo, trgovac i nije baš puno volio svoju 1. ženu, ali ona je njega jako voljela. On jedva da ju je primjećivao.

Jednoga dana trgovac se razboli. S vremenom je saznao da se vrijeme približilo i da će umrijeti. Pomislio je na svoj bogati život te reče: “Imam sada 4 žene, ali kada umrem biti ću sam, vrlo sam!”

Onda upita ČETVRTU ŽENU: “Volio sam te najviše kupovao ti haljine najljepše. Obasuo te pažnjom. Sada kada umirem hoćeš li poći sa mnom i činiti mi društvo?” “Nikako!” odgovori 4. žena i iziđe bez ijedne druge riječi. Odgovor se zabio kao mač u trgovčevo srce.

Onda trgovac upita TREĆU ŽENU: “Volio sam te čitava života. Sada kada umirem hoćeš li poći sa mnom i činiti mi društvo? “Ne!” odgovori 3. žena. “Život na zemlji je suviše dobar, preudati ću se nakon tvoje smrti.” Trgovčevo se srce smrzlo od hladnoće odgovora.

Tada upita DRUGU ŽENU, “Uvijek sam išao tebi kad sam trebao pomoć. Evo tražim još jednom tvoju pomoć. Sada kada umirem hoćeš li poći sa mnom i činiti mi društvo?“ “Žao mi je, ovaj put ne mogu ti pomoći!” odgovori 2. žena. “Najviše što mogu je pokopati te.” Odgovor ga je pokosio poput munje.

Tada se začu glas : “Ja idem s tobom, kamo god ti pošao.” Trgovac se okrenu i vidje svoju PRVU ŽENU. Bila je tako mršava i ispaćena kao da je izgladnjela. Zahvalno i žalosno reče trgovac: “Trebao sam se o tebi bolje brinuti dok sam još mogao!”

U stvari svi mi imamo 4 žene u svom životu…

4. ŽENA JE NAŠE TIJELO………..Bez obzira koliko ga njegovali i posvećivali mu pažnje, napušta nas kad umiremo.
3. ŽENA SU NAŠE POŽUDE, STATUS I BOGATSTVA………Kada umremo, sve ide drugima.
2. ŽENA SU NAŠI PRIJATELJI I OBITELJ………..Bez obzira koliko nam bili blizu za života, ne mogu poći s nama u grob.
1. ŽENA JE NEŠTO ŠTO NE MOŽEŠ VIDJETI, A TO JE TVOJA DUŠA………
Često je potisnuta i ne vidi se od materijalnog bogatstva, koje nas okružuje. No, jedino ona nas uvijek prati. Možda ne bi bilo loše da se njome pozabavimo sada umjesto da plačemo na smrtnoj postelji…..

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 984 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]