lavić je napisao:
,,Dragi moj lavicu na ovo pitanje apsolutno nisi odgovorio,da li ti smatras da sam ja sisao veslo?,,
Ne bavim se kulinarstvom niti gledam u tuđi jelovnik.
,,Mislis da ne poznajem hebrejski jezik sa kojeg prevodite biblije na sve ostale jezike?,,
Mi nemamo Biblije već Bibliju.Ti znaš šta znaš i to ćeš pokazati a mi uočiti.
,,(moram dodati i to da vasa podvala kako je hebrejski stari zavjet koji posjedujete izvorni,ali naravno da nije,jer je taj isti hebrejski kojeg smatrate izvornim preveden sa grckog,pa tako da vasa laz da ipak imate prvi stari zavjet pada u vodu),,
Govoriš u množini a pričaš samnom....ja sam u jednini prijatelju.
Ma Grci pisali Hebrejski i Aramejski a Hrvati prevodili na Grčki. Zar tebi još nije jasno da je Isaija bio kum Ramzesu a stric Platonu i ujak Aristotelu? Misliš li na ono padanje vode posle Ilijine molitve ili sklapanje mora nad Egipatskom vojskom?
Ako stoji SZ. onda i dekalog a ti ga držiš?
,,Da se vratim temi,,
Vrati se.
,,ovdje mislim,,
Baš mi je drago da to činiš. Dakle postojiš.
,,da i svog psa uz malo vise dresiranja mogu nauciti da shvati da Biblija jasnije od bilo cega u njoj govori da se Bog pokajao sto je stvorio covjeka.,,
A šta ako nisi dobar dreser ili ti kuca progovori kao magarica i kaže:,,zašto si neveran?,,
,,Cesto mi pricas o tome kako uvijek moramo gledati par citata ispred i nakon kljucnog citata pa zato ja tebe pozivam da ti pogledas sve to i da uvidis na sta se cilja,jasno se kaze da se Bog pokajao u srcu jer je shvatio navodno kakvu je nistariju stvorio.,,
Da li je to kompliment Bogu?
,,I daa,uz to sto se pokajao,takodje se vjerovatno i razocarao.Pa prestani mene vuci za nos i donesi bolji odgovori,,
Nebih to radio jer je dosta jedan pinokio a i maramica mi je papirna.
,,I cak kada bi taj odgovor tvoj prihvatio kao legitiman koji glasi da se Bog nije pokajao nego se razalostio opeeeeeeeet je to osobina koja ne prilici Allahu,Jednom Jedinom koji je stvoritelj svega stvorenog i koji nema osobine onoga sto je stvorio,a da se neko razalosti u srcu moze samo ljudsko bice,a Allah je iznad toga.Znaci opet sve pada u vodu kao totalna glupost i potvora na Allaha,,
Ako nosi ime JHVH onda govorimo o istom Bogu.
Mi smo sebi dali osećanja a ne Bog zato smo evoluirali od praha i ne umiremo jer evolucija ide napred a ne unazad.Ljudska mudrost pred Bogom je ludost a nekad i pred ljudima.
,,Kazes zasto onda nije i unistio covjecanstvo.Pa Biblija cilja na to da ce Bog i unistiti covjecanstvo,kada nastupi Sudnji dan.A i da ne cilja na to opet minus Bibliji,zasto Bog nije uradio ono sto je obecao?????????????????????????????????LAZOV IZGLEDA! (e pa ja kazem da nije,i tvoj i moj Bog je zajednicki,i On je uzvisen od tih podvala),,
A podvala se sastoji od:
,,2.Opet farbas dragi moj Lavicu i ne govoris istinu,ako pogledamo na "izvornom" tekstu jasno stoj da se misli na Boga i nemoj mene ba vuci za nos,kaze se da je pobjedio i covjeka i Boga.,,
Pod hitno kupujem farbu samo reci boju.
Daj malo tog izvora da čujemo.
Za nos smo već dogovorili...i što si brate zapeo za nos prošla je zima?
U pravu si pobedio je sve i sad Jakov gore sedi. Jer ovako bolje? Eto udovoljio sam ti.
,,Ta unutrasnja borba sa covjekom eto nek ti prodje mada sam unaprijed znao da ces to mi podvaliti,uvijek te neke metafore i ostale stislke figure koristite a koje nemaju smisla,ali kako se onda to sa Bogom u unutrasnjosti borio?,,
Već rekoh sa ANĐELOM u fizičkom smislu (pokušaj zapamtiti nije teško)
,,Jedino ako cemo reci da ga Bog navraca na zlo pa ga on pobjedio tako sto nije uradio to zlobno djelo,ali to nema smisla.Cuj POBJEDIO ong Boga,ma kako god preveo to nema smisla,grozan nacin izarazvanja,,
ANĐELOM, unapred je rečeno da će se to desiti još od porođaja braće....čitaj brate malo nemoj samo pitati jer ti je tamo sve rečeno.
,,Glupo je cak i da je pobjedio meleka,,
To reci piscu teksta.
,,I na kraju dragi moj Lavicu zelim ti reci da i ako ima nekih gresaka u prevodu Biblije,80% njih su i u izvornom tekstu takve(izvorni tekst je za mene Indzil,onaj koji je dostavljen Isusa ali on danas ne postoji,ovdje spominjem vas izvorni kako vi mislite),,
Kad govorim Pismo onda mislim na SZ. a Jevanđelje je izvorno nestalo ....reci mi pošto znaš da ovo nije izvor kako je glasio izvor? Samo se nemoj pozivati na apostole i njihove zapise i reči jer znaš kakvi su oni i oni proroci iz SZ. samo anđeo što svojeručno napiše inače....i Bog je pisao ali ipak ti proveri, ko zna.
,,Imas li dodatni komentar ili da predjemo na sledece,ja nemam potrebu dalje komentarisati ovo,,
Ni ja. Samo reci boju.
Pozdrav.
1.Kao prvo vi imate BiblijE,ljudi misle da na svijetu postoji samo jedna biblija ali njih postoji na stotine razlicitih verzija,u jednima imaju stihovi u kojim su drugi proglaseni laznima,medju tim stihovima je i stih kojeg najvise koristite za dokaz o trojstvu gdje se kaze "Na nebu svjedoce troje,Otac,Rijec i sveti duh".Ovaj stih je proglasen laznim od strane 50 najvecih i najutjecajnih krscanskih ucenjaka u reviziranoj Bibliji.Postoje danas Biblije koje imaju 66 knjiga,neke 73,neke 81,jedni odbacuju neke spise,drugi neke tamo trece spise,haos imate
2.Ocigledno nisi upucen u historijat navodne hebrejske Biblije
3.Molio bi da prestanes sa "proseravanjem" i da ne komentarises stvari koje nebi trebao i spominjanje nekih maramica i drugih stvari,tema nije za ismijavanje
4.O kojem ti Jehovu pricas?Znas li da se ime Jehova nijednom ne spominje u starogrckim rukopisima,tj "originalnom" Novom zavjetu
5.Ponavljam,FARBAS ME jer jasno stoji da je pobjedio Boga i ljude
Ok,zavrsili smo sa ovim,nema potrebe da dalje diskutujemo jer je jasno sve