Macr0 je napisao:
Smisao zivota vjernika je vjerovatno da zivi prema Biblijskim pravilima, ne bi li zaradio VIP mjesto u raju, jer su to njegova uvjerenja. I to je ok.
Smisao zivota 'nevjernika' je zivljenje zivota po pravilima koje namece sam zivot.
Cilj i poneta svima je potomstvo, produzenje vrste. To nam je u genima, prirodni zakon. To je iskonski smisao zivota = stvaranje novog.
A sami odlucujemo hocemo li zivjeti u masti ili realnosti.
Ja sam za realnost. Ali 'svijet je lijep kada sanjamo'. Tako da ne zamjeravam vjernicima sto sebi na taj nacin olaksavaju zivot i pronalaze utjehu.
Samo malo manje patetike, pls

Da GA ima, ne bi bilo toliko smrti i stradanja onih koji te namjanje zasluzuju. Ah, da, ON ima svoje razloge, uzima sebi najbolje... bla, bla. Uvijek MU nadjete izgovor. Komedijasi.
Smisao zivota vjernika nije to sto si napisao, u stvari vjernici ne postavljaju sebi smisao, smisao im se otkriva.Vjernik ne kaze: ja zelim da mi smisao zivota bude to i to...nego kada mu se Bog otkrije, kad ga sretne u sili, vjernik kaze: ja vidim, i znam sta je smisao.To je moje licno iskustvo a vjeruje da to mogu i da posjedoce i drugi.Ovo je u kratko.
Da GA ima, ne bi bilo toliko smrti i stradanja onih koji te namjanje zasluzuju. Ah, da, ON ima svoje razloge, uzima sebi najbolje... bla, bla. Uvijek MU nadjete izgovor. Komedijasi.
Iskreno ovo je stvarno smijesno.Evo necu mu naci izgovor, ali cu se sjetiti jednog drugog lika, koji stalno laze a ljudi ga slusaju i rade kako im on kaze, a onda se ti isti ljudi cude zasto im je lose u zivotu.Na kraju ti isti ljudi krive Boga u koga kako kazu ne vjeruju, ali ga mrze(sto je malo paradoksalno).Takvi ljudi imaju fobiju kada neko spomene Boga ili pak ispovjeda vjeru, sto se vidjelo i na ovom forumu.
Njihov odnos prema ranije pomenutom lazovu je raznovrsan, ali jedno je nadasve interesantno;nikad ga NE SPOMINJU.