banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jul 2025, 21:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Smisao života
PostPoslato: 27 Sep 2010, 16:19 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Smisao je po mom misljenju ljubav. Jer bez tame nebi postojalo svjetlo, isto tako bez zla nebi postojalo dobro, sto je jedno od filozofskih objasnjenja zasto zlo postoji.
Smisao je da u pomaganju, odnosno pruzanju ljubavi drugima osjetimo srecu sto smanjujemo nesrecu, odnosno sto smanjujemo zlo cinjenjem dobra.
Problem je sto smo cesto i sami u velikim problemima i trebamo pomoc, pa onda se trudimo pomoci sebi, a onda dolazi do zanemarivanja ljubavi prema drugima. Odnosno, ponekad je problem sebicnost, jer cesto od svojih sebicnih prohtijeva ne vidimo nekog kome je pomoc potrebnija.
Ljubav je ucenje svih osnovnih religija, tako da je vjerovatno onda tu smisao.
Odnosno, ima mnogo problema, ali mislim da ste razumjeli jedno od religijsko-filozofskih objasnjenja smisla.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2010, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Evo sta Pismo kaze o smislu zivota: http://wwwyu.com/biblija/44del017.htm#27 :)

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2010, 19:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
ihtus je napisao:
Macr0 je napisao:

Smisao zivota vjernika je vjerovatno da zivi prema Biblijskim pravilima, ne bi li zaradio VIP mjesto u raju, jer su to njegova uvjerenja. I to je ok.
Smisao zivota 'nevjernika' je zivljenje zivota po pravilima koje namece sam zivot.

Cilj i poneta svima je potomstvo, produzenje vrste. To nam je u genima, prirodni zakon. To je iskonski smisao zivota = stvaranje novog.

A sami odlucujemo hocemo li zivjeti u masti ili realnosti.
Ja sam za realnost. Ali 'svijet je lijep kada sanjamo'. Tako da ne zamjeravam vjernicima sto sebi na taj nacin olaksavaju zivot i pronalaze utjehu.
Samo malo manje patetike, pls :)

Da GA ima, ne bi bilo toliko smrti i stradanja onih koji te namjanje zasluzuju. Ah, da, ON ima svoje razloge, uzima sebi najbolje... bla, bla. Uvijek MU nadjete izgovor. Komedijasi.

Smisao zivota vjernika nije to sto si napisao, u stvari vjernici ne postavljaju sebi smisao, smisao im se otkriva.Vjernik ne kaze: ja zelim da mi smisao zivota bude to i to...nego kada mu se Bog otkrije, kad ga sretne u sili, vjernik kaze: ja vidim, i znam sta je smisao.To je moje licno iskustvo a vjeruje da to mogu i da posjedoce i drugi.Ovo je u kratko.

Da GA ima, ne bi bilo toliko smrti i stradanja onih koji te namjanje zasluzuju. Ah, da, ON ima svoje razloge, uzima sebi najbolje... bla, bla. Uvijek MU nadjete izgovor. Komedijasi.

Iskreno ovo je stvarno smijesno.Evo necu mu naci izgovor, ali cu se sjetiti jednog drugog lika, koji stalno laze a ljudi ga slusaju i rade kako im on kaze, a onda se ti isti ljudi cude zasto im je lose u zivotu.Na kraju ti isti ljudi krive Boga u koga kako kazu ne vjeruju, ali ga mrze(sto je malo paradoksalno).Takvi ljudi imaju fobiju kada neko spomene Boga ili pak ispovjeda vjeru, sto se vidjelo i na ovom forumu.
Njihov odnos prema ranije pomenutom lazovu je raznovrsan, ali jedno je nadasve interesantno;nikad ga NE SPOMINJU.

:evil:

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 16:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2010, 19:14
Talija je napisao:
jer me to zaista ne interesuje niti trošim vrijeme da nekoga "vratim u pamet" a što nije praksa ateista

Svaka cast, najbolja recenica na ovom podforumu.
Nema ispravljanja "krive Drine", definitivno najbolje receno.

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 18:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Čovek misli da nešto zna, čovek gleda i razmišja,pokušava uokvriti to saznanje i uspeva.
Kako je nastao kosmos i od čega je postalo to pre njega i odakle sav taj prostor i gde mu je kraj i šta je iza kraja i iza toga...?
Zašto se sve vrti a ne stoji i zašto ne staje?
Kako leptir nacrta sebi šare i svaka životinja dobi šare i boju?
Otkud voda na zemlji a na dugim panetama je nema?
Kako radi mozak i zašto ne napavimo savršeniji?
Otkud tako dobro napravljen čovek ...priroda pa i ona je odnekud ...ko nju načini?
Ako nas priroda stvara onda je ona inteligentna i ko joj dade razum i život?
Ako je priroda dala život čoveku zašto ona umire i ko je vaskrsava?
Ko vaskrsava čoveka?
Kako anđeli na nebu a šta je sa njihovim životima?

Čovek ništa ne zna zato mu Tvorac javlja kako je načinjeno i zbog čega.
Sve što diše neka slavi Boga haleluja!

Vrh

PostPoslato: 06 Okt 2010, 20:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Svaka tebi cast kada se tebi toliko da pisati.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 09:06 
Veteran
Veteran

Postoje osobe koje su razmažena derišta i nikad im se ne može ugoditi, svaku igračku bace i plaču i sa varalicom i bez nje.
Nemaju mir niti ga drugima omogućavaju,neznaju šta žele niti imaju cilj ni smisao jer svu pažnju žele za sebe i sve ponuđeno odbacuju.
Takva osoba odrasta telesno a i dalje je beba i psihički ne dozrela zato u njo i dalje vlada ne zadovoljstvo i bunt.
Niti razmišlja niti ima čime jer ne dozrelo je zeleno i nije za upotrebu.
Želi da se uvek razlikuje u svemu od sviju, da ide onuda kud niko ne želi jer je bunt tamo vodi a ne mudrost.
To su slabići i naj običnije kukavice u svakom pogledu. Sve čine iza leđa i deklarišu se kao ,,nešto novo,, što drugi nisu skrivajući se iza nepoznatog u želji da se pohvale kako oni nisu ,,obični,, već su nešto posebno, i jesu posebno.
Ta posebnost je ne dozrelost uma i razmaženost bez granice. Skrivanje iza tame jeslabost koja se ne sme pojavit pred svetlošću istine niti se suočiti sa Bogom i hrabro priznati greh i grešku jer tako više nije ,,velika i posebna,, u svojim očima već nesretna i SVESNA svog stanja.
Strah čini čoveka slabićem koji ne sme priznati istinu i stalno se skriva iza tame likujući kako niko ne može da vidi njegovu bednu situaciju. Uključite ringlu da se usija i položite ruku na nju i držite samo 10 sekundi i recite to nije ništa jer je jezero mnogo toplije i celo telo će da bude tamo zato što se kukavičluk krije iza laži i ne veruje da će biti kažnjeno.

Forsiraju se neki stihovi kao ,,nešto strašno,, strašno je vaše mišljenje o Bogu a ti stihovi su ništa. Vaše oružje je bedno skrivanje i laž i šta možete sa njim učiniti? odvesti sebe u jezaro i tek tad će se pokazati sav kukavičluk i slabost i laž.
Nemojte se skrivati iza slabića i lažovaveć stanitesmi naspram Boga i hrabro priznajte svoje stanje jer je milostiv i daće vam razum i oružje istine da ne budete više bedna i razmažena derišta koja umišljaju već zrele osobe sa karakterom i ljubavju koja nadvladava strah i tamu.
Zašto da stalno budete gubitnici ižedni pored izvora vode i bogatstva milosti. Nemote se igrati jer ste uveli list koji će oluja oduvati u trenu i neće vas biti niti će vas drugi uveli list moći sačuvati jer će te zajedno nestati.
Danas je dan kad trebaš postati čovek i reći da ne želiš biti derište već odrasla osoba koja ima Boga za Oca i reci mu sve svoje slabosti pre nego bude kasno i naiđe oluja. Zašto da mrete i mučite se kad želite živeti i još imate mogućnost da izađete iz tame kukavičluka i stanete nastazu hrabrih koji priznaju svoju slabost i postaju hrabri u Bogu i istini.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 13:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Uključite ringlu da se usija i položite ruku na nju i držite samo 10 sekundi i recite to nije ništa jer je jezero mnogo toplije i celo telo će da bude tamo zato što se kukavičluk krije iza laži

Jesi ti to radio?!

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 13:37 
Veteran
Veteran

AlekS616 je napisao:
lavić je napisao:
Uključite ringlu da se usija i položite ruku na nju i držite samo 10 sekundi i recite to nije ništa jer je jezero mnogo toplije i celo telo će da bude tamo zato što se kukavičluk krije iza laži

Jesi ti to radio?!

To neka rade neverni da vide istinu u Pismu.
Rečima protiv Boga se niko nije opravdao.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zar mu se treba pravdati?!

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 15:02 
Veteran
Veteran

Ne pravdati, već PRIZNATI a On će te OPRAVDATI.

Vrh

PostPoslato: 09 Okt 2010, 20:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Jun 2010, 22:09
A što mu treba da ga priznaju? Što mu je do toga?

Vrh

PostPoslato: 10 Okt 2010, 15:55 
Veteran
Veteran

Sin priznaje Oca i čini volju očevu a kopile ćuti.
Sin priznaje greh i obraća se Ocu za oprost a kopile ćuti.
Ocu je draga iskrenost a sinu oprost. Svoj prilazi svome.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 15:53 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 06 Sep 2010, 17:27
Smisao života je pokušati,uz Božju pomoć, pronaći smisao,koliko ljudima njihove skromne mogućnosti dopuštaju.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 16:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Okt 2010, 16:26
Jel iko gledao Trainspotting?

ja sam izabrao da ne izaberem život.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 16:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
real_0_mind je napisao:
Jel iko gledao Trainspotting?

ja sam izabrao da ne izaberem život.

Znači izabrao si i izbor je bio tvoj, samo što se i poslije tog izbora mora živjeti.

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2010, 18:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Apr 2010, 16:00
"Smisao zivota je u traganju i stvaranju"

Pise na ulazu moje divne skolice.. <3

Vrh

PostPoslato: 28 Okt 2010, 19:30 
Veteran
Veteran

Kroz ceo SZ. Bog poručuje uvek istu stvar.
Jedna jedina reč provlači se kroz sva proroštva.
,,POKAJTE SE,,
Jovan nosi tu poruku u NZ. Isus govori istu poruku i Petar na pedesetnici ponavlja isto ,,pokajte se,,
Zašto toliko naglašavanje te reči?
Čovek živi i umre i pokajani i ne pokajani isto završavaju,pa koa je razlia onda?
Bog nas trpi i čeka da svi dođemo u pokajanje...zašto opet to kad im isto biva?

U toj reči se omeđava život i smrt.
Ta reč deli novog od starog čoveka.
To je formul koja preobražava strukturu želja i misli.
Kajanje je žalost zbog učinjenog uz želju da to više ne čini jer svesnost o bivšem delu ga stavlja pred izbor i tad je na jednoj strani crte.

Ta promena se dešava u svemu (razmišljanju,govoru,ponašanju,delima) i opet završi na istom mestu kao i ne pokajani...NE.
To je u telesnom pogledu isto ali u knjizi za vaskrsenje na život nije isto jer dela imaju platu.
Ko ima veru taj se kaje i izabira život a nevernik nema veru i vidi samo telo i ugađa samo telu jer neće da veruje u platu a samim tim ni u sudiju.
Bez pokajanja promašen je cilj a to je vraćanje Ocu. Ko se kaje taj vraća vlast i krunu Bogu i ne vodi sebe već to prepusta Bogu.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 19:43 
Veteran
Veteran

Ljudi se danas pitaju mnoge stvari:
Zašto nema mira ni ljubavi među ljudima, zašto su svi sebi dovoljni,zašto nema otvorenih srca i one prostudušnosti, zašto svi negde žure i ne gledaju kud idu, koji je smisao sve te borbe od rođenja do smrti?

Pismo daje odgovore na sva ta pitanja i zaključak vam se sam nameće i on nije ni u jednom predmetu ili prirodnom elementu već u viđenju sebe kao nekog kome je potreban Bog i shvatiti da Bog čeka baš to jer i mi njemu trebamo jer smo Njegovi jer nas On stvori.

Vrh

PostPoslato: 17 Nov 2010, 22:57 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jul 2009, 15:28
Šta je za mene smisao života? Vera, nada i ljubav, a ljubav je među njima najveća. Sve prašta sve razume, nikog ne osuđuje, nikom se ne nameće. Za mene je smisao života svaku životnu situaciju gledati sa pozitivne strane, gledati kakvu lijepu i dobru pouku za mene ona nosi. Za mene je smisao života da se bez obzira na sve izazove i teškoće nasmejem i kažem : šta je to u odnosu na vječnost. Za mene je smisao uvijek osmijeh na usnama, a u srcu i duši radost jer znam da je Tvorac sveprisutan. Negativne misli, teskoba u duši i srcu, osuda drugih, nametanje sebe drugima, depresija, tuga su zamke tame i njeni okovi.
Ja sam svjetlost, to je moj izbor, ja sam gospodar svog univerzuma i ja sam odlučila ko vlada mojim univerzumom: to su ljubav i svjetlost, to su radost i smirenost, sreća i zadovoljstvo. To je za mene smisao života.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 231 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 12  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]