Oficir s ruzom je napisao:
Ma naravno da nema...sto dođe od zapadnih zvanicnika nema nikakve veze s religijom...a sto dođe s istoka sve ima veze s religijoskim motivima cak i Korea koja je inace komunisticko ateisticka zemlja je uvrstena u Osovinu zla pored Sirije i Irana...kakve Korea ima religijske motive????
A u istu tu osovinu zla nije uvrstena V. Britanija, Francuska, Rusija, Izrael i naravno Amerika koje odavno posjeduju i cak upotrebljavaju atomsko oruzje...ali eto one su kao civilizirane, zapadnjacki nastrojene, i kod njih nema sanse da dođe do zloupotrebe u bilo koje svrhe, iako je istorija pokazala suprotno.
Pa to ti i kazem Amerika ne ide u rat zato sto su protivnici druge vjere. Drugo jedino je Amerika od zemalja koje si nabrojao upotrijebila atomsko naoruzanje i to prije 60 godina. Da zaista mrze muslimane, valda bi u ovih 60 godina nasli izgovor da ih rijese. Slazem se sa jellyjem oko toga da bi Ameri da su zaista u krstaskom pohodu napadali sve muslimane odreda i ne bi uopste saveznike trazili medju islamskim svijetom. Mada ne bih se bas slozio da su im motivi tako uzviseni pa da oni idu da oslobode druge i da se bore protiv zla. Dzaba sto si ti nasao tog generala na God Channel, da takav izadje pred Kongres s idejom da se ide u rat da bi se zastitilo hriscanstvo a unistio islam, mislim da bi bilo kvalitetne sprdnje na njegov racun. Slazem se da u Sjevernoj Koreji postoji poremecen diktatorski rezim ali mislim da Ameri nemaju testise da na njih udare. Nadam se da nece i da ce Koreanci sami shvatiti da im je bolje da zive normalno kao njihovi juzni rodjaci.
A sad citaj ovo....
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/globus/iran-spreman-da-pomogne-oko-izlivene-nafte-u-meksickom-zaljevuNije ni Ahmedinejad tukac...zna covjek sta je diplomatija.
Zna sta je diplomatija, ali i sta je provokacija i zajebancija.
Cak ni iz usta generala koji je osmisljavao napad na Irak i koji i dan danas bruji kako to jest...iako zvanicna politika to krije...taj rat nije samo krstaski pohod...ali između ostalog je i krstaški sviđalo se to tebi ili ne...mogu ti dodati link nekoliko neutralnih stranica iz engleske, amerike, evrope itd.itd. o krstasima.....ali ako ne zelis vjerovati pored viđenog, prihvatam.
O da ako uracunas krstaske ratove, hriscani ubjedljivo vode. Ne moras mi nista postavljati sve znam pa nisam ja lud da probam osporiti krstaske ratove. Ali isto tako tvrdim da zapad vise ne vodi ratove zbog religije.
Zapadne drzave su sekularne tako da unutrasnja a ni spoljna politika - koja ih vodi u rat jednostavno nema puno veze s religijom.
Citiraj:
The Establishment Clause of the First Amendment prohibits the establishment of a national religion by the Congress or the preference of one religion over another, non-religion over religion, or religion over non-religion.
Niti islamska vojska nije sastavljena od muslimana...pa sjecas se slucaja hapsenja jednog od talibana za kojeg se otkrilo da je AMERIKANAC....( sjecam se ko da sam danas gledao taj snimak)....momak je uhapsen na bojnom polju...šta sad????A koliko je onih koji nisu uhapseni...pa u vecini Arapskih zemalja vojni rok sluze i krscani u sklopu drzave u kojoj se nalaze...
A to sto neki muslimani idu u redove amerikanaca da bi se borili protiv iraka ili afganistana, za njih ima fetva.
Pretece me Elvis, cuo sam za slucaj, jeste bio Amerikanac, ali musliman.

Doduse preobraceni, ali se preobratio u Americi pa nakon toga otisao u Avganistan. Nesvakidasnji razvojni put, ali se ipak radilo o muslimanu.
Mozda ne gledas sve ...ja da sam na tvom mjestu gledao bih i al -jeziru...ali su krscani prešišali muslimane u masovnim ubistvima i sistematskim okupiranjima islamskih zemalja kako u istoriji tako i danas (kolonijjalizam)
To ko vodi u ukupnom skoru sam vec napisao. Ali nemoj mi prodavati pricu da muslimani nisu bili imperijalisti i da su islam sirili iskljucivo pjevajuci Give Peace a Chance (na arapskom). Jesu sipak. Ne kazem da nekad nisu ali vala...
Bas ti hvala za link...simpatican je i istinit...hadisi su napisani prije 1 400 godina..a zidovi i dan danas ubijaju u gazi...ali to je druga prica...
Mozda je tebi simpatican, meni je ovakvo iskoristavanje i ispiranje mozga maloj djeci tuzno. I bolesno.

Aaaaaa....nisam odmah primjetio...u stvari nikad i ne znam razliku u nosnji....ali jel to onaj Hezbollah iz Jordana na kojeg je prvi napao Izraelska regularna vojska i usla 40 kilometara u terotiriju, pa su ih ovi izraketirali ko stare kante...jel to onaj Hezbollah koji nastoji da se odbrani ...
De pogledaj ovaj isjecak molim te, i daj komentar obavezno...pa da onda popricamo....neutralan je i iz SKY NEWS UK.
http://www.youtube.com/watch?v=CYDMWCObRb8E to ja zovem NEUTRALNOST...i svaka mu cestica

moji dobri zemljaci. Ovaj video preporucujem ne samo vama nego i svim muslimanima ovdje na forumu, bas po pitanju Herzbollaha i Izraela...molim komentar.
Ovaj video je odgovor mnogima od vas i dotice se i religije i politike i situacije i ove teme.. (
donekle)
Pa iz kog se to mog posta moglo zakljuciti da ja tvrdim da su Jevreji cvijece?
Biti neutralan u konfliktu koji je komplikovan kao ovaj je nemoguce. Tako da ovaj klip ne smatram neutralnim, kao ni one sa CNN-a. Ali on se svakako trudi da prikaze i drugu stranu price koju zapadni mediji ne forsiraju. Ne bih sad da ulazim u to ko je koga, niti sam naivan da tvrdim da su Jevreju zlatni. U jednom ratu nijedna strana ne moze ostati cista, a ja cu reci da su u ovim sukobima obe strane i vise nego prljave. Puno je tu crnog i sivog a jako malo bijelog.
Nego ova diskusija nije o tome ko je kriv Jevreji ili Arapi, za sto me licno briga niti sam kompetentan da sudim. Hocu ti reci da nema sanse da me ubijedis da medju hriscanima, jevrejima, postoje otmicari aviona i bombasi samoubice koji ciljaju civile ma ni u pribliznom broju kao kod muslimana. A ne postoje ni ljudi koji zbog karikatura ili knjiga prijete smrcu autorima istih.Ja sam svoj stav povodom agresivne reakcije na ove karikature iznio vise puta i nemam namjeru da se ponavljam. Ali cu reci da ukoliko neko napravi neku provokaciju da bi dokazao da su
neki muslimani spremni otici prilicno daleko kad je vjera u pitanju, a oni mu zbog njegove provokacije prijete smrcu (ili ga ubiju, sto se desavalo u Holandiji) to itekako dokazuje da su ti provokatori na zalost bili u pravu. To naravno ne vazi za vecinu muslimana, iako sam to 100 puta napisao nije zgoreg da se ponovi.
114_AhmeD je napisao:
Ma nemoj da ti arapi budu strašni, oni samo brbljaju i ništa ne rade
"Pozdrav" ne vjerujem da ima puno veze sa onim starim, iako nisam ljubitelj šija ( Hezbollah su šije ) ne bi ih ni branio.
Nisu mi Arapi strasni, nego ovo sto se radi s malom djecom.

<3 !