Frisky_Dingo je napisao:
Dogmu ili prihvatas komplet ili ne uopste, ali vidim da polako reteriras
Zemlja nije stara 6 000 jer je to od ucenja Islama, dakle ja se nisam pomakao milimetra, od onog sto objasnjava Islam. Islam nikad nije naucavao starost zemlje od 6 000 godina, a sto se tice druge boldirane recenice, govorio sam o tipovima ljudi a ne da sam ja taj koji javno govori o Bogu a sumnja u Njegovo stvaranje...
Znaci jos jednom da ponovim, Islam ne naucava starost Zemlje od 6 000 godina
Ja ne govorim javno o Bogu a potajno da sumnjam...trebao si kopirati i jos dva tipa ljudi o kojima sam govorio.
Vecina tvog teksta se odnosi na Bibliju i krscanstvo u rednjem vijeku, crkvu itd. to prepustam samim krscanima da objasnjavaju..
Frisky_Dingo je napisao:
Da darvinizam je sekta a darvin prvi prorok
a evolucija religija, a Porijeklo vrsta sveta knjiga evolucionista...smjesno jel da???
Frisky_Dingo je napisao:
Jesu nekog spalili u medjuvremenu???
Ni Islam nije nikog spaljivao.
Frisky_Dingo je napisao:
Crkva ne samo da je kroz istoriju proganjala one koji su drugacije mislili, vec i u okviru crkve koji su drugacije tumacili teologiju. Ako crkva ljudima sudi I zastrasuje ih umjesto da im ukazuje na pravi put, kako mozemo imati povjerenja u tu instituciju.
Kako mozemo imati povjerenje u instituciju koja otkupljuje grijehe. Jos nismo ni poceli o kljucnom pitanju, a to je moralnost crkve...
Nisam krscanin s toga ovo prepustam krscanima, zao mi je Frisky al sam musliman...potrosio si pola posta na ono sto ti ne mogu odgovoriti jer nisam krscanin.
Frisky_Dingo je napisao:
Ako biblija kaže na primjer da je jedini sudija na nebu, kako se onda pojavila inkvizicija. To su pitanja na koja ti ne mozes odgovoriti i ne ocekujem, ali ako ce te natjerati da izadjes iz te ucmalosti i postavis sebi neka pitanja onda sam ti mnogo pomogao.
Opet pitanja za njih a ne mene. Toplo preporucujem da govorimo o evoluciji, nauci ili Islamu i Islamskom poimanju vjere, Boga, nauke..mislim.
Frisky_Dingo je napisao:
Ali religija ne dopusta postavljnje pitanja
Ovo nije istina....neke od religija ne dopustaju pitanja, a sto se tice Islama ovo nije tacno, cak sto vise pitanja poticu na razmisljanje a i sam Kur'an izaziva ljude da pitaju sami sebe i svijet oko sebe.
Frisky_Dingo je napisao:
Zamisli da smo ostali u srednjem vijeku i doslijedno se pridrzavali hriscanski dogmi ili kasnije u tvom slucaju islamskih, da li bi ti danas tipko po kompjuteru, ili da li bi gugl ikad nasla onoliko gigabajta knjiga preko net
U srednjem vijeku u Islamu napisana knjiga iz bilo kojih oblasti u nauci je placana zlatom u protutezini napisanog djela. Islam ne poznaje srednjovjekovnu inkviziciju i nije je nikad cinio. Ne postoje spaljivanja na lomaci za one koji su govorili da se Zemlja okrece. Ne zelim da ocrnim crkvu a ni Bibliju jer to nije tema, opet kazem to prepustam krscanima da objasne, samo ti zelim reci da ne preslikavas greske crkve na Islam i naravno obratno...
I da je Islam sad onakav kakav je bio u srednjem vijeku...eh samo da je onakav...sad ne bi tipkao po kompjuteru nego bi mozda zivio u USS Enterprise..., ali muslimani su stagnirali

, a Islam je ostao isti onakav kakav je bio prije 1400 godina.
Frisky_Dingo je napisao:
prvi zakon logike po aristotelovom ucenju: nazovimo stvari nekim imenom i ne osporavajmo to vise!!!
Ja sam na pravu ucio "Nema sporenja u nazivima".
Frisky_Dingo je napisao:
Ko je dokazao ikakvu intervenciju, ili dolaske poslanika?
Nezavisni izvori?

Izvor Objave

poprilicno nepristrano.
Frisky_Dingo je napisao:
Danas se evolucija razmatra iskljucivo na genetskom nivou,glavni subjekt evolucije je gen a organizmi su nusprodukt
da pocnemo i na ovom genskom nivou...ajd.