Oficir s ruzom je napisao:
vim je napisao:
Smisao vjere je u tome da se covjek odupire iskusenjima, a ne da bjezi od iskusenja i da vrsi "prevenciju" da ne dodje do iskusenja.
Vime moze malo pojasnjenje gornjeg teksta????
Pa pojasnjenje je da covjek ima vjeru da slusa boga i da ne cini ono sto misli da ne valja. Recimo, ja ako vidim da neko ima mercedesa necu ga ubiti i oteti mu mercedesa, a znaci li sad da ja preventivno ne trebam nikad izlaziti u grad ili na ulicu na ulicu da nebi pao u iskusenje da nekog ubijem i otmem mu mercedesa? Isto tako ako vidim zenu u gacama na plazi necu je odmah silovati. A da li to znaci da ne trebam ici na plazu ili da se zena treba umotavati?
Ne, ne znaci. To znaci samo da trebas imati vjeru ili principe da ne radis ono sto ne treba i nikakva iskusenja te nece nadvladati. Kao sto sam i rekao to meni nisu iskusenja jer je to nesto normalno, i kao sto rekoh ja uopste ne gledam zenu kao seksualni objekat bila ona sa pokrivalom ili ne dok nekima jesu cim traze od zena da se pokrivaju pa zato i navodim ove primjere.
Citiraj:
vim je napisao:
Znaci, ja ako sam na plazi i pored mene prolaze zene u gacama ja prema njima ne osjecam nista vise zelju nego kad hodam ulicom. Znaci, naviknemo se na to i onda nam je normalno
I majka je zenskog roda i kcerka i sestra....a sve te zene tamo na nekim plazama su necije majke, sestre ili kcerke .....da li bi zelio da za tvojima (sestrama kcerama ili majkom ) neko slini i bali i da mu to bude "normalno"...... ja licno ne bih.
Vime obojica cemo se sloziti da je svijet davno usao u eru "Kulturne razgolicenosti" ili "Razgolicenosti kulture"....a da li je to normalno????
"Ne cini drugom ono sto ne bi zelio da se cini tebi" ...ili tvojima.
Pa upravo sam napisao da ja ne slinim kad pored mene prolaze u gacama, osjecam se isto kao i da prolaze zamotane i sa pokrivalom na glavi. Dakle ne napaljujem se zato sto su u gacama isto kao sto se ne bih napaljivao i da nose crne haljine sa pokrivalom gdje se ne vidi milimetar mesa. E sad problem je u tome kako se te zene osjecaju tako pokrivene. Stavise, ja nikad ne bih trazio od svoje sestre ii bilo koga da izigrava crnu vranu i da bude pokrivena u crne haljine po 35 stepeni ako ona to nece i ako nema nikakve koristi od toga, a nema. Sta imaju arapske zene prednosti sto se pokrivaju od nasih sto se ne umotavaju?