banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 16:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Islam
PostPoslato: 13 Mar 2009, 10:38 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Pitanje je bilo zašto ,,civilizovani'' narod koristi toalet-papir a ne pere donji deo tela vodom.
Pa predložio bih civilizovanom narodu da koriste toalet papir kad se kupaju jer im netreba voda.
Papir nije zdrav (da ne ulazim u sastav) a pogotovo ne onaj reciklirani.
Papit povređuje kapilare i nečisti dovoljno dok voda spira bez oštećenja i masira venski završetak te pomaže boljoj prokrvljenosti.

Muslimani se mnogo zdravije hrane od hrišćana i dugovečniji su i zdraviji.

Ahmed vam je izneo zanimljive podatke i verujem da će koristiti da nas zbliže a ne razdvoje.

Ako bi želeli pokušajte u dva pravca pomoći našoj braći Muslimanima a to je
1.Da u suštini shvate žrtvei sistem
2 Značenje Duha Svetog

Sve ostalo će doći na svoje i biće obostrana radost.
Kad malo vremena dograbim želeo bih neke tekstove gore iznete prokomentarisati i možda nešto pitati.
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Reci: "O sljedbenici Knjige, dođite da se okupimo oko jedne riječi i nama i vama zajedničke: da se nikome osim Allahu ne klanjamo, da nikoga Njemu ravnim ne smatramo i da jedni druge, pored Allaha, bogovima ne držimo!" Pa ako oni ne pristanu, vi recite: "Budite svjedoci da smo mi muslimani!"

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 16:26 
Veteran
Veteran

Ahmed je rekao:
,,Islam zabranjuje priblizavanje grijehu da bi se covjek lakse oduprio i bio sigurniji. Tako, priznaj da ces prije pomisliti na grijeh i da ces ga uraditi ako se osamis golom zenom nego ako se ne osamis, o tome se radi.

A zasto pozenciras da je zena pokrivena ruzna ?, nije tacno.. Lijepo izgleda ali je neces gledati kao sexualni predmet u odnosu ne onu koja razgolicena bude. Bi li ti ikad dobacio ruznu stvar pokrivenoj zeni ( bilo casnoj sestri ili muslimanki ) ? Naravno da bi prije dobacio onoj razgolicenoj jer pokrivanje u tebi izaziva vece postovanje.''

POTPISUJEM!

Vrh

PostPoslato: 13 Mar 2009, 22:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Ja ne potpisujem. Onda bi trebali vrsiti prevenciju u svemu pa bismo na kraju svi bili kao monasi, zivjeli na osamljenom mjestu kako bi bili izolovani od svih iskusenja. Bog da nije htio da imamo iskusenja nebi ih ni dao. Smisao vjere je u tome da se covjek odupire iskusenjima, a ne da bjezi od iskusenja i da vrsi "prevenciju" da ne dodje do iskusenja. Znaci, ja ako sam na plazi i pored mene prolaze zene u gacama ja prema njima ne osjecam nista vise zelju nego kad hodam ulicom. Znaci, naviknemo se na to i onda nam je normalno. Dok bi recimo neki arap kraj kojeg hodaju zamotane zene kad bi se nasao na plazi vjerovatno napalio na zene u gacama. Tako da prevencijom cinimo samo da smo osjetljiviji i da lakse padnemo u iskusenje, dok kad ne obracamo paznju to nam je normalno i onda ne padamo u iskusenje.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 00:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
vim je napisao:
Smisao vjere je u tome da se covjek odupire iskusenjima, a ne da bjezi od iskusenja i da vrsi "prevenciju" da ne dodje do iskusenja.

Vime moze malo pojasnjenje gornjeg teksta????

vim je napisao:
Znaci, ja ako sam na plazi i pored mene prolaze zene u gacama ja prema njima ne osjecam nista vise zelju nego kad hodam ulicom. Znaci, naviknemo se na to i onda nam je normalno

I majka je zenskog roda i kcerka i sestra....a sve te zene tamo na nekim plazama su necije majke, sestre ili kcerke .....da li bi zelio da za tvojima (sestrama kcerama ili majkom ) neko slini i bali i da mu to bude "normalno"...... ja licno ne bih.

Vime obojica cemo se sloziti da je svijet davno usao u eru "Kulturne razgolicenosti" ili "Razgolicenosti kulture"....a da li je to normalno????

"Ne cini drugom ono sto ne bi zelio da se cini tebi" ...ili tvojima.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 01:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:
vim je napisao:
Smisao vjere je u tome da se covjek odupire iskusenjima, a ne da bjezi od iskusenja i da vrsi "prevenciju" da ne dodje do iskusenja.

Vime moze malo pojasnjenje gornjeg teksta????

Pa pojasnjenje je da covjek ima vjeru da slusa boga i da ne cini ono sto misli da ne valja. Recimo, ja ako vidim da neko ima mercedesa necu ga ubiti i oteti mu mercedesa, a znaci li sad da ja preventivno ne trebam nikad izlaziti u grad ili na ulicu na ulicu da nebi pao u iskusenje da nekog ubijem i otmem mu mercedesa? Isto tako ako vidim zenu u gacama na plazi necu je odmah silovati. A da li to znaci da ne trebam ici na plazu ili da se zena treba umotavati?
Ne, ne znaci. To znaci samo da trebas imati vjeru ili principe da ne radis ono sto ne treba i nikakva iskusenja te nece nadvladati. Kao sto sam i rekao to meni nisu iskusenja jer je to nesto normalno, i kao sto rekoh ja uopste ne gledam zenu kao seksualni objekat bila ona sa pokrivalom ili ne dok nekima jesu cim traze od zena da se pokrivaju pa zato i navodim ove primjere.

Citiraj:
vim je napisao:
Znaci, ja ako sam na plazi i pored mene prolaze zene u gacama ja prema njima ne osjecam nista vise zelju nego kad hodam ulicom. Znaci, naviknemo se na to i onda nam je normalno

I majka je zenskog roda i kcerka i sestra....a sve te zene tamo na nekim plazama su necije majke, sestre ili kcerke .....da li bi zelio da za tvojima (sestrama kcerama ili majkom ) neko slini i bali i da mu to bude "normalno"...... ja licno ne bih.

Vime obojica cemo se sloziti da je svijet davno usao u eru "Kulturne razgolicenosti" ili "Razgolicenosti kulture"....a da li je to normalno????

"Ne cini drugom ono sto ne bi zelio da se cini tebi" ...ili tvojima.

Pa upravo sam napisao da ja ne slinim kad pored mene prolaze u gacama, osjecam se isto kao i da prolaze zamotane i sa pokrivalom na glavi. Dakle ne napaljujem se zato sto su u gacama isto kao sto se ne bih napaljivao i da nose crne haljine sa pokrivalom gdje se ne vidi milimetar mesa. E sad problem je u tome kako se te zene osjecaju tako pokrivene. Stavise, ja nikad ne bih trazio od svoje sestre ii bilo koga da izigrava crnu vranu i da bude pokrivena u crne haljine po 35 stepeni ako ona to nece i ako nema nikakve koristi od toga, a nema. Sta imaju arapske zene prednosti sto se pokrivaju od nasih sto se ne umotavaju?

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 02:11 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
pitam se samo otkud toliko celjadi kod arapa.. :D nije valjda da je pozeli onako sakrivenu i nema pojma sta uzima. :lol: vec sam rekao, dupe se oslika i kroz tu odjecu..

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2009, 15:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
spavac je napisao:
pitam se samo otkud toliko celjadi kod arapa.. nije valjda da je pozeli onako sakrivenu i nema pojma sta uzima. vec sam rekao, dupe se oslika i kroz tu odjecu..

...kaze Ricard Gir. :D

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 12:35 
Veteran
Veteran

Vim je pitao:
,,[b]Zasto muslimani ubijaju muslimane> http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle ... 930958.stm u napadima ili cak i u dzamijama kad vjeruju u istu stvar?''

A ja pitam zašto krstaški ratovi odnosno zašto hrišćani ubijaju hrišćane?
Zašto svetski ratovi,zašto oni i ovi Balkanski ratovi?
Moramo prvo izvaditi brvno iz svog oka.
U doba Turaka ljudi su davali desetak kao što čine današnji protestanti prema crkvama.
A današnje vlasti nam ostavljaju desetak a sve uzimaju.

Zašto tema nije o Bogu koji je ljubav i jednako nas voli već idemo u neka zapitkivanja koja nas udaljavaju.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 15:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
U doba Turaka ljudi su davali desetak kao što čine današnji protestanti prema crkvama.
Zašto tema nije o Bogu koji je ljubav i jednako nas voli već idemo u neka zapitkivanja koja nas udaljavaju.

Da. Kasnije smo i sami rekli da je to slicno sto pokazuje i ovaj moj citat koji sam napisao nakon toga:

vim je napisao:
Ne zelim nikog ocrniti, to je bilo samo pitanje. Jer u gornjem primjeru je bio napad na "vojnike" policajce koje si rekao da je opravdano, pa sam htio pitati je li ovo bilo opravdano kad su u pitanju policajci muslimani. Pretpostavio sam da to nije u vezi sa religijom nego samo razlicito shvatanje slicno kao sto su se pravoslavci i katolici u Hrvatskoj tukli, a "hriscani". Tako i to. Znaci, prava religija bilo koja bi trebalo da je miroljubiva. Cim vidis da se neko tuce znaci da ne postuje tu religiju na pravi nacin, kao sto vidimo nisu se samo muslimani tukli nego i hriscani, tako da to nema veze sa religijom nego sa politikom.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2009, 22:50 
Veteran
Veteran

Pozdrav mom bratu Vimu!

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

refresh :)

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2009, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Pozdrav mom bratu Vimu!

Hvala. Pozdrav i tebi lavicu. Drago mi je da ima jos tako dobrih i duhovnih ljudi kao ti koji se trude da razumiju Bozju volju i cine sve sto mogu na dobrobit bliznjih jer je to najveca bozja zapovijest.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2009, 21:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

vim je napisao:
lavić je napisao:
Pozdrav mom bratu Vimu!

Hvala. Pozdrav i tebi lavicu. Drago mi je da ima jos tako dobrih i duhovnih ljudi kao ti koji se trude da razumiju Bozju volju i cine sve sto mogu na dobrobit bliznjih jer je to najveca bozja zapovijest.

Svaki poslanik je okrecao brata protiv oca, familiju protiv familije itd... Mislim nije on bukvalno nego je uvjek dolazilo do razdvajanja vjernika od nevjernika bez obzira na krvnu vezu

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2009, 16:34 
Veteran
Veteran

Ahmed:
,,Svaki poslanik je okrecao brata protiv oca, familiju protiv familije itd... Mislim nije on bukvalno nego je uvjek dolazilo do razdvajanja vjernika od nevjernika bez obzira na krvnu vezu''

Tako će biti do kraja. Nekad je bilo lako razdvojiti jer je jedan verovao a drugi ne i gotovo a danas svi ,,veruju'' čak i đavoli pa hajde sad...
Kad dođe vreme žetve tek tad će se znati šta je žito a šta kukolj bar od strane ljudi a sad svi misle da su žito.
10 000 verskih učenja a svako različito, haos.
Božija reč se prevrće i žonglira, ljudi i žene izjednačeni, čovek će se sa Bogom poistovetiti (bar će tako neki misliti) sve vri, jedni ubijaju druge zbog mišljenja tvrdeći da veruju u Boga a vidi se da ne veruju Bogu i nevide ko su.
Oficir je pitao ko bi pristao da odmah umre a da mu Bog kaže da ima sigurno oprost i život večni odmeh prihvatam ako je volja Božija da imam život večni i oprost a sve Bogu na slavu.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 10:47 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2004, 21:14
Izvinjavam se ako je to vec odgovoreno nisam sve citao,pitao bih jednu stvar.

Kako je u islamu objasnjeno stvarnje sveta,coveka,kada je to bilo,zivot posle smrti...?

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 14:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

hakinen je napisao:
Izvinjavam se ako je to vec odgovoreno nisam sve citao,pitao bih jednu stvar.

Kako je u islamu objasnjeno stvarnje sveta,coveka,kada je to bilo,zivot posle smrti...?

Allah je stvorio u 6 vremenskih razdoblja, daaavno daaavno.....
Nakon toga, kasnije stvorio čovjeka od ilovače Adema, a od njegovog rebra njegovu suprugu Havu.
Kad covjek umre, dusa mu bude u mezaru/grobu i ceka sudnji dan da joj se presudi. Ovisno kakav je bio moze imati iskusenja i u grobu, npr ako umre kao nevjernik imat ce i tu patnje prije dzehennema/ pakla ili imati lijep prostor ..

Eto u kratko, ako te zanima detaljnije nesto samo naglasi :)

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 16:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Maj 2008, 17:38
lavić je napisao:
Vim je pitao:
,,[b]Zasto muslimani ubijaju muslimane> http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/middle ... 930958.stm u napadima ili cak i u dzamijama kad vjeruju u istu stvar?''

Svjetski, a čak i krstaški ratovi ( naziv - običan izgovor) nisu vođeni zbog vjerskog ekstremizma već zbog kolonijalizma, osvajanja, prekrajanja izgleda svijeta itd. Pa krstaši u 4. pohodu nisu ni završili u Svetoj zemlji, već rasparčali Vizantiju, kako bi sebi stvorili države. Nema to veze sa vjerskom netrpeljivošću ( ako sam pogodio temu - ne da mi se sad sve čitati, izvinite :D ).

Što se ovih naših ratova tiče, poveli su ih ljudi koji su živjeli u ateizmu 50 godina. A koliko su stranci u sve to upleteni, dosta se zna, a tek će da se otkrije. Na raspadu Jugoslavije se radilo od kad je stvorena.
"Balkanski ratovi" 1912-13. su povedeni prvo radi protjerivanja Turske sa Balkana, a zatim su Bugari, na nagovor Austrijanaca, napali Srbiju a onda ispušili od svih ostalih saveznika zajedno, što je rezultovalo njihovim porazom, a i ničim zasluženim povratkom Turaka u Jevropu.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 16:53 
Veteran
Veteran

Izvini prijatelju ja sam pogrešio forum.

Vrh

PostPoslato: 20 Mar 2009, 18:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
114_AhmeD je napisao:
Allah je stvorio u 6 vremenskih razdoblja, daaavno daaavno.....
Nakon toga, kasnije stvorio čovjeka od ilovače Adema, a od njegovog rebra njegovu suprugu Havu.
Kad covjek umre, dusa mu bude u mezaru/grobu i ceka sudnji dan da joj se presudi. Ovisno kakav je bio moze imati iskusenja i u grobu, npr ako umre kao nevjernik imat ce i tu patnje prije dzehennema/ pakla ili imati lijep prostor ..

Ovo prvo znam jer je identično, a ovo drugo...

Kako može nešto duhovno, eterično kakva je duša, da se zadržava u zemlji? Šta se onda desi kada se iz nekog razloga premjesti grob ili raskopa i sl? Šta se tada dešava sa tom zarobljenom dušom?

Hoćeš da kažeš da je duša umrlog vezana za zemlju i tumara zemljom do sudnjeg dana?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]