banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 07:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 29  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2002, 16:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Ma to su ovozemaljske blatne teme. Ali, kad vec trazis evo ti...

Protestanti naucise da ubijaju i to na masovnoj skali. Setimo se:

- Hirosime
- Nagasakija

Jel treba jos ?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2002, 17:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
Maran Ata je napisao:
Znam da istina cesto boli. A od cinjenica se ne moze pobeci. Sto se pre suocimo sa njima, pre imamo sansu da spoznamo svoju pravu prirodu. Poturceni Srbi su istorijska cinjenica. Sta kult islama jos misli o zenama ? Eve ga...

Muhamed rece: "Ne postoji nista opasnije po muskarca, od - zene." (7:33)

Mozda je sad jasno zasto se neki muskarci zaljubljuju.... u muskarce :)

Pozdrav.

Koliko znam ovo je podforum covjek i drustvo a ne politika. Zalosno i jadno od tebe sto petljas jedno s drugim. A to da me istina boli... pa ne boli me. Rodjena sam u Islamu i odgajana kao Muslimanka. Sta bi ti mogao reci za sebe? Sa zadnjom recenicom si dokazao da nisi daleko od Hitlera.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2002, 17:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ja sam na ovom forumu vise puta naglasavao da me nist drugo ne interesuje sem teologije. Nazalost, mnogi pokusavaju da me uvuku u te prljave teme... NI ti nisi nista bolja po tom pitanju. Na moje citate iz kurana i hadisa, nemas ni rec da kazes. Jedino za sta si sposobna jeste da licno napadas vredjajuci. Pogledaj svoj zadnji post. Ali... kad si vec trazila poredjenje sa Hiltlerom, eve ga... samo za tebe:

Hitler: Odrastao bez oceve figure kao neophodnog faktora u formiranju licnosti.

Muhamed: Odrastao bez oceve figure kao neophodnog faktora u formiranju licnosti.

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2002, 17:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 23 Apr 2002, 01:00
Maran Ata je napisao:
Ja sam na ovom forumu vise puta naglasavao da me nist drugo ne interesuje sem teologije.

Jos mnogo, mnogo moras da ucis... ali prije svega da se oslobodis mrznje i petljanja politike i religije. Ti kao teolog bi morao prvenstveno da se oslobodis predrasuda, pa tek onda nesto da komentarises.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2003, 22:09 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Čini mi se da je rasprava krenula u sasvim pogrešnom smijeru. Molim sve učesnike da se okanu besplodnih rasprava pogotovo onih koji slabo imaju veze za sa osnovnom temom. Takođe molim one koje je izazvao isključiv stav onoga koji se predstavlja kao Maran Ata da ne nasjedaju na njegove provokacije jer bi bilo mnogo bolje da se ovdje razgovara o nečemu što izgrađuje nego da se svako pojedinačno nadurava sa njim. Ja sam započeo ovu temu, i na izvjestan način imam obavezu da je štitim od takvih napada, ali njen cilj nisu besplodne rasprave nego najava nečega što nas u vrlo skoroj budućnosti čeka: povezivanje onoga što mnogi smatraju nespojivim, ujedinjenje onoga što ljudima izgleda suprotstavljeno.
I lav i jagnje su za nas ne spojivi ali se u Pismu najavljuje da će i ta suprotnost jednom nestati, pa zašto ne bismo mogli mi iako sopstevnom neduhovnošću do danas zaraćeni i suprotstavljeni. Naglašavam da postoje značajne razlike o objavama koje su date Muhamedu i nauci Isusa Hrista, ali one su površinske prirode. Suštinske i nepomirljive izgledaju samo onima koji u stvari i ne shvataju ni Hristovu, ni Mojsijevu ni Muhamedovu objavu i koji sporedne stvari u njima uzimaju za osnovne, a Duh ni ne poznaju ili odbijaju. Dolazi vrijeme i već nastaje da se sve što iskreno ljubi Boga udruže svoje snage na dobrobit naše planete i svega što je na njoj. Mi smo čuvari Zemlje, čuvari sebe i jedni drugih, ali se ponašamo kao dušmani. Sa tim se mora stati, odmah. Kako će se događaji na Zemlji odvijati u Božijim je rukama, ali na nama je da odmah odgovorimo kada nas pozove.

Što se tiče hadisa o ženama koje navodi tzv. Maran Ata, nisu li primjeri Adama, Solomona i kralja Ahaba sasvim potvrdili da je to u izvjesnim slučajevima i te kako istinito? S druge strane, Muhammed je govorio i ovako:

Hoćete li da vam kažem šta je najveće blago jednog čovjeka? To je žena puna vrlina; kad je gleda ona ga veseli, kad joj nešto naredi, ona posluša, a kad je odsutan, ona čuva njegovo imanje. (iz kratkog izbora hadisa u dodatku knjige Vjerovjesnik Muhammed a.s. imama Vehbi Ismaila izdate u Washingtonu 1962. )

Međutim očigledna je namjera da se Muhammed ocrni kako god se može, a tako nešto ne priliči duhovnoj osobi ma o kome se radilo. Sam pristup ocrnjivanja nekoga bez pokazivanja i trunke želje da se u njemu pronađu dobre strane svjedoči o manjku ljudske i duhovne zrelosti.
David je bio izvan svake sumnje od svih ličnosti u Starom Zavjetu onaj koji se najviše približio duhu Isusa Hrista i mnogo prije Hrista svojim životom i djelom na Zemlji iskazao ono o čemu je Isus kasnije govorio ljudima, pa se čak u Duhu približio i samom njegovom budućem stradanju i vijerno ga opisao. Ali površno gledajući njegov život i djela onakvi kao Maran Ata mogli bi ga nazvati raznoraznim imenima i sigurno bi ga uvrstili u najgore bezbožnike, iako je on bio sasvim suprotno od toga.

Imam nekoliko konkretnih pitanja za onog koji se predstavlja kao Maran Ata:
1. Da li si ikada pročitao Kuran?
2. Koliko si pročitao hadisa?
3. Da li ono što iznosiš prenosiš iz ličnog doživljaja ili samo citiraš tuđe misli?

Poslednji put menjao aharon dana 03 Jan 2003, 08:16, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2003, 22:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
aharon je napisao:
I lav i jagnje su za nas ne spojivi ali se u Pismu najavljuje da će i ta suprotnost jednom nestati, pa zašto ne bismo mogli mi iako sopstevnom neduhovnošću do danas zaraćeni i suprotstavljeni.

Lijepo rečeno

Citiraj:
Što se tiče hadisa o ženam koje navodi Maran Ata, nisu li primjeri Adama, Solomona i kralja Ahaba sasvim potvrdili da je to u izvjesnim slučajevima i te kako istinito?

Ja bih dodao: i Samson i car Irod

I jedan stih iz Kur'ana: "Postupajte lijepo sa ženama!" (4,19)

P.S. kao što aharon reče ne skrećite sa teme

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2003, 02:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Odgovori (nadam se dovoljno precizni i koncizni):
-----------------------------------------------------------
1. da
2. previse
3. licnog
-----------------------------------------------------------

A sta sad ??? ... pogadjate... jos malo hadisa... :)

Muhamed rece: "Zlo je u zenama, kucama i konjima." (7:30)

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2003, 14:03 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Evo da vidimo malo sta kazu ISTORIJSKE KNJIGE

Malo je poduze ali vrijedi procitati, ako nikome drugom ono bar onom neupucenom - MARAN ATI

Knjiga Isusa Navina,
A po smrti Mojsija, sluge Gospodnjeg,rece Gospod Isusu sinu Navinom, sluzi Mojsijevom .....

glava 1.
18. Ko bi se protivio tvojoj zapovesti i ne bi slusao reci tvoje u svemu sto mu zapovedis, neka se pogubi; samo budi slobodan i hrabar.

glava 6.
21. I pobise, kao prokleto, ostrim macem sve sto bese u gradu, i zene i ljude, i decu, i starce i volove i ovce i magarce.
22. A onoj dvojici sto uhodise zemlju rece Isus: Idite u kucu one zene kurve, i izvedite nju i sve sto je njeno, kao sto ste joj se zakleli.
23. I otisavsi oni momci sto uhodise zemlju, izvedose Ravu i oca joj i mater joj i bracu joj i sta god bese njeno, i sav rod njen izvedose, i ostavise ih iza logora Izrailjevog.
24. A grad spalise ognjem i sta bese u njemu, samo srebro i zlato i posudje od bronze i od gvozdja metnuse u riznicu doma Gospodnjeg.

glava 7.

24. Tada Isus i sav Izrailj uzese Ahana sina Zarinog, i srebro i plast i sipku zlata, i sinove njegove i kceri njegove, i volove njegove i magarce njegove, i ovce njegove, i sator i sve sto bese njegovo, i izvedose u dolinu Ahor.
25. I rece Isus: Sto si nas smeo? Gospod da te smete danas! I zasu ga kamenjem sav Izrailj, i spalise sve ognjem zasuvsi kamenjem.
26. Po tom nabacase na nj veliku gomilu kamenja, koja stoji i danas. I Gospod se povrati od zestine gneva svog. Otuda se prozva ono mesto dolina Ahor do danas.

glava 8.

21. I Isus i sav Izrailj videvsi da je zaseda njihova uzela grad i gde se dize dim od grada, vratise se i udarise na Gajane.
22. A oni iz grada izadjose pred njih, te behu medju Izrailjcima odovud i odonud, i pobise ih tako da nijedan ne osta ziv niti utece.
23. A cara gajskog uhvatise zivog i dovedose k Isusu.
24. A kad pobise Izrailjci sve Gajane u polju, u pustinji, kuda ih gonise, i padose svi od ostrog maca, te se istrebise, onda se vratise svi Izrailjci u Gaj, i isekose sta jos bese u njemu ostrim macem.
25. A svih sto izgibose onaj dan, i ljudi i zena, bese dvanaest hiljada, samih Gajana.
26. I Isus ne spusti ruku svoju, koju bese podigao sa zastavom, dok ne pobise sve stanovnike gajske.
27. Samo stoku i plen iz grada onog razgrabise Izrailjci za se, kao sto bese Gospod zapovedio Isusu.
28. I Isus spali Gaj, i obrati ga u gomilu vecnu, i u pustos do danasnjeg dana.

glava 10.
25. A Isus im rece: Ne bojte se i ne plasite se; budite slobodni i hrabri, jer ce tako uciniti Gospod svim neprijateljima vasim na koje zavojstite.
26. Potom ih pobi Isus i pogubi ih, i obesi ih na pet drveta, i ostase viseci na drvetima do vecera.
27. A o zahodu suncanom zapovedi Isus te ih skidose s drveta i bacise ih u pecinu, u koju se behu sakrili, i metnuse veliko kamenje na vrata pecine, koje osta onde do danas.
28. Istog dana uze Isus i Makidu, i sve u njoj isece ostrim macem, i cara njenog i njih pobi, sve duse koje behu u njoj, ne ostavi nijednog zivog; i ucini s carem makidskim kao sto ucini s carem jerihonskim.

Jako tesko STIVO - zar ne MARAN ATA.

P.S.
Ima toga jos koliko hoces, a mozes misliti nigdje MUHAMEDA I ISLAMA

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2003, 19:23 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Dec 2002, 16:22
izvinjavam se ostalima.......sto smetam..ili sto prelazim na drugu temu....
ali vidjeh da se maran ata hvali teologijom...pa sam se zato malo ukljucio i na ovaj topic...
samo za maran atu...
rekoh li ti ja da pazis sto pricas....poceo si napadati drugu vjeru....i njihovu knjigu...a izgleda nisi procitao svoju....spominjes sta je muhamed radio..a zaboravio si na ova pitanja sto ti covjek postav..pazi kako ces objasniti....ljudima te dogadjaje...i drugi put pripazi, kad kopas jamu da ne upadnes u nju....nemoj da obrukas Boga sa objasnjenjem vezano za ta ubistva u S.Z...zelim ti srecu... :lol:

hvala za paznju....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2003, 20:55 
Majstor
Majstor

Maran Ata
Bog zna, ti znaš, a znam i ja da ne govoriš po istini.
Iako se zgražavaš nad teroristima i borcima džihada (kako neki sebe smatraju a ne znaju ni šta je to) koji su fanatici, jednako si isključiv u svojoj "vjeri" kao i oni. Time dokazuješ da si im duhovni brat, i da bi, da si rođen među Arapima u sredini onih koji smatraju islam kao jedinu ispravnu vjeru, možda i sam bio bombaš samoubica ili nešto slično.
Tvoj način i pristup iznošenja (tj, izvrtanje kroz sugestiju) Kuranskih navoda i hadisa dokazuje da ti ne želiš da vidiš ništa dobro u njima pa to zato i ne vidiš. Isus je čak i u najvećim grešnicima tražio iskru dobra, a ti ga ne slijediš u tome.
Čini se da bi ti i na ruži vidio samo trnje ukoliko ta ruža ne raste u dvorištu kakvog pravoslavnog manastira.
Pošto si prevršio svaku mjeru, s tobom na ovoj temi više ne raspravljam ničim osim izvornim tekstovima Božije Objave Kurana i hadisima koji dokazuju da je osnova svake vjere u Boga na svijetu ista i da im je isti cilj približavanje čovjeka Bogu i na kraju sjedinjenje čovjeka i Boga.
U tome treba da sarađujemo a ne da se sporimo.

Poslednji put menjao aharon dana 02 Jan 2003, 21:03, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2003, 20:57 
Majstor
Majstor

O vjerskoj toleranciji i drugim vjerama ( iz Kurana):

U vjeru nije dozvoljeno silom nagoniti, pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha, drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti.A Allah sve čuje i zna.
(2. Sura Al-Baqara - Krava :256)

26. Allah želi da vam objasni i da vas putevima kojma su išli oni prije vas uputi, i da vam oprosti. A Allah sve zna i mudar je.
(4. Sura An-Nisa - Žene :26)

136. O vjernici, vjerujte u Allaha, i Poslanika Njegova, i u Knjigu koju On Svome Poslaniku objavljuje, i u Knjigu koju je objavio prije. A onaj ko ne bude vjerovao u Allaha, i u meleke Njegove, i u knjige Njegove, i u poslanike Njegove, i u onaj svijet daleko je zalutao.
(4. Sura An-Nisa - Žene :136)

55. I kada Allah reče: "O Isa, dušu će ti uzeti i k Sebi te uzdignuti i spasiću te od nevjernika i učiniću da tvoji sljedbenici budu iznad nevjernika sve do Smaka svijeta. Meni ćete se, poslije, svi povratiti i Ja ću vam o onome u čemu se niste slagali presuditi:
56. one koji ne budu vjerovali na strašne muke ću udariti i na ovom i na onom svijetu i niko im neće moći pomoći."...
57. A onima koji budu vjerovali i dobra djela činili, On će njima punu nagradu dati. Allah ne voli nasilnike.
(3. Sura Ali Imran Imranova porodica:55-57)

118. O vjernici, za prisne prijatelje uzimajte samo svoje, ostali vam samo propast žele: jedva čekaju da muka dopadnete, mržnja izbija iz njihovih usta, a još je gore ono što kriju njihova prsa. Mi vam iznosimo dokaze, ako pameti imate.
119. Vi njih volite, a oni vas ne vole, a vi vjerujete u sve Knjige. Kad vas sretnu, govore: "Vjerujemo!" a čim se nađu nasamo, od srdžbe prema vama grizu vrhove prsta svojih. Reci: "Umrite od muke!" Allahu su, zaista, dobro poznate misli svačije.
(3. Sura Ali Imran Imranova porodica:118-119)

110. Vi ste narod najbolji od svih koji se ikada pojavio: tražite da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćate, i u Allaha vjerujete. A kad bi sljedbenici Knjige ispravno vjerovali, bilo bi bolje za njih; ima ih i pravih vjernika, ali, većinom su nevjernici.
113. Ali, nisu svi oni isti. Ima ispravnih sljedbenika Knjige koji po svu noć Allahove ajete čitaju i mole se;
114. Oni u Allaha i u onaj svijet vjeruju i traže da se čine dobra djela, a od nevaljalih odvraćaju i jedva čekaju da učine dobročinstvo; oni su čestiti;
115. bilo kakvo dobro da urade, biće za nj nagrađeni. A Allah dobro zna one koji se Njega boje.

(3. Sura Ali Imran Imranova porodica:110,113-115)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2003, 21:05 
Majstor
Majstor

O borbi i zalaganju na Božijem putu:

190. I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! Allah, doista, ne voli one koji zapovjedaju kavgu.
191. I napadajte takve gdje god ih sretnete i progonite ih odande odakle su oni vas prognali. A zlostavljanje je teže od ubijanja! I ne borite se protiv njih kod Časnog hrama, dok vas oni tu ne napadnu. Ako vas napadnu, onda ih ubijajte! neka takva bude kazna za nevjernike.
192. A ako se prođu, - pa, Allah zaista prašta i samilostan je.
193. I borite se protiv njih sve dok mnogoboštva ne nestane i dok se Allahova vjera slobodno ispovjedati ne mogne. Pa ako se okane, onda neprijateljstvo prestaje, jedino protiv nasilnika ostaje.
(2. Sura Al-Baqara - Krava :190-193)

84. Zato se bori na Allahovu putu, pa makar sam bio, a podstići i vjernike; Allah će zaustaviti silu onih koji ne vjeruju, Allah je jači i kazne Njegove su strožije.
(4. Sura An-Nisa - Žene :84)

39. I borite se protiv njih dok mnogoboštva ne iščezne i dok samo Allahova vjera ne ostane. Ako se oni okane, - pa, Allah dobro vidi šta oni rade;
40. a ako leđa okrenu, znajte da je Allah vaš zaštitnik, a divan je On zaštitnik i divan pomagač!
(8. Sura Al-Anfal - Plijen :39-40)

72. Oni koji vjeruju, i iseljavaju se, i u borbi na Allahovom putu zalažu imetke svoje i živote svoje, i oni koji daju utočište i pomažu, oni jedni druge nasljeđuju. A onima koji vjeruju, a koji se nisu iselili vi ne možete, sve dok se ne isele nasljednici biti. A ako vas zamole da ih u vjeri pomognete, dužni ste da im u pomoć priteknete, osim protiv naroda sa kojim o nenapadanju zaključen ugovor imate. A Allah dobro vidi ono što radite.
(8. Sura Al-Anfal - Plijen :72)

111. Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za džennet koji će im dati oni će se na Allahovu putu boriti, pa ubijati i ginuti. On im je to zbilja obećao u Tevratu i Indžilu i Kuranu -, a ko od Allaha dosljednije ispunjava obećanje Svoje? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste s Njim ugovorili, i to je veliki uspjeh.
(9. Sura At-Tevbe - Pokajanje :111)

39. Dopušta se odbrana onima koje drugi napadnu, zato što im se nasilje čini a Allah je, doista, kadar da ih pomogne -,
40. onima koji su ni krivi ni dužni iz zavičaja svoga prognani samo zato što su govorili: "Gospodar naš je Allah!" A da Allah ne suzbija neke ljude drugima, do temelja bi bili porušeni manastiri, i crkve, i havre, a i džamije u kojime se mnogo spominje Allahovo ime. A Allah će sigurno pomoći one koji vjeru njegovu pomažu, - ta Allah je zaista moćan i silan -,
41. one koji će, ako im damo vlast na Zemlji, molitvu obavljati i milostinju udjeljivati i koji će tražiti da se čine dobra djela, a odvraćati od nevaljalih. A Alahu se na kraju sve vraća.
(22. Sura Hadždž: 39-41)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jan 2003, 21:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Za Ezan-a:
-------------------------------------------------------------
Knjiga Isusa Navina je knjiga Starog Zaveta. Nema nikakve veze sa hriscanstvom, koje dobi ime po Gospodu Isusu Hristu, koji dodje i ostavi nam Novi Zavet. Za objasnjenje knjige Navina moraces se obratiti Jevrejima, odnosno nekom subotaru, posto oni jos uvek postuju Stari Zavet. Evo ti "saint"-a. On je subotar. Pitaj njega.

Za "saint"-a:
-----------------------------------------------------
O... hvala... hvala...

Za Aharona:
---------------------------------------------------------
Prijatelju... pravis jednu veliku pogresku. Pokusavas da delove kurana i hadisa koji jasno pokazuju njihovu satansku prirodu, opravdas drugim delovima koji ne pokazuju tu iskljucivost. Sasvim je logicno da je djavo morao da uvrsti i neke delove koji izgledaju normalno, kako bi privukao ljude da u to poveruju. Jer, da su svi navodi poput onih koje ja navodim, bilo bi ocigledno o cemu je rec i obicnom laiku. Ovako, ovo sto ti navodis je najobicnije zamazivanje ociju. Drugi faktor koji zaboravljas je cinjenica da je na pocetku pisanja, lazni prorok jos i pokazivao neke znake naklonosti prema Jevrejima i Hriscanima. Medjutim, kako je vreme prolazilo i njegova epilepsija postajala sve gora, i njegov odnos prema pomenutim je prerastao u izrazito neprijateljstvo. Zato i postoje silne kontradiktornosti unutar tog kulta.

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2003, 08:53 
Majstor
Majstor

62. One koji su vjerovali, pa i one koji su bili Jevreji, kršćani, i Sabijci - one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili - doista čeka nagrada od Gospodara njihova; ničega se oni neće bojati i ni za čim neće tugovati!

97. Reci: "Ko je neprijatelj Džibrilu? a on, Allahovom voljom, tebi stavlja na srce Kuran koji potvrđuje da su i prijašnje objave istinite - kao putokazi radosnu vijest vjernicima."
98. Ko je neprijatelj Allahu i melekima Njegovim i poslanicima Njegovim i Džibrilu i Mikailu - pa Allah je, doista, neprijatelj onima koji neće da vjeruju.
99. A Mi tebi jasne dokaze objavljujemo i jedino nevjernici neće u njih da vjeruju.

87. I Mi smo Musau Knjigu dali i poslije njega smo jednog za drugim poslanike slali, a Isau, sinu Merjeminu, očigledne dokaze dali i Džibrilom ga pomogli. O kad god vam je koji poslanik donio ono što nije godilo dušama vašim, vi ste se oholili, pa ste jedne u lažutjerivali, a druge ubijali.

105. Ne vole oni koji ne vjeruju, ni sljedbenici Knjige ni mnogobožci, da se vama od Gospodara vašeg bilo kakvo dobro objavi. A Allah milost Svoju daruje kome On hoće; Allah je neizmjerno dobar.
106. Mi nijedan propis ne promjenimo, niti a u zaborav potisnemo, a da bolji od njega ili sličan njemu ne donesemo. Zar ti ne znaš da Allah sve može?
107. Zar ti ne znaš da je Allahova vlast i na nebesima i na Zemlji i da vi osim Allaha ni zaštitnika, ni pomagača nemate?

132. I Ibrahim ostavi u amanet sinovima svojim a i Jakub: "Sinovi moji, Allah vam je odabrao pravu vjeru, i nipošto ne umirite drugačije nego kao muslimani!"

136. Recite: "Mi vjerujemo u Allaha i u ono što se objavljuje nama, i u ono što je objavljeno Ibrahimu, i Ismailu, i Ishaku, i Jakubu, i unucima, i u ono što je dato Musau i Isau, i u ono što je dato vjerovjesnicima od Gospodara njihova; mi ne pravimo nikakve razlike među njima, i mi se samo Njemu pokoravamo."

174. Oni koji taje ono što je Allah u Knjizi objavio i to zamjenjuju za nešto što malo vrijedi oni u trbuhe svoje ne trpaju ništa drugo do ono što će ih u vatru dovesti; na Sudnjem danu Allah ih neće ni osloviti, niti ih očistiti, - njih čeka patnja nesnosna.
175. Oni su umjesto pravog puta izabrali zabludu, a umjesto oprosta zaslužili patnju; - i koliko su samo oni neosjetljivi na vatru!
176. To je zato što je Allah objavio Knjigu, pravu istinu. A neslozi onih čija su mišljenja o Knjizi suprotna doista nema kraja.

251. I oni ih, Allahovom voljom, poraziše, i Davud ubi Džaluta, i Allah mu dade i vlast i vjerovjesništvo, i nauči ga onome čemu je On htio. A da Allah ne suzbija ljude, jedne drugima, na Zemlji bi, doista, nered nastao, - ali, Allah je dobar svim svjetovima.
252. To su Allahove pouke koje Mi tebi istinito kazujemo. a ti si, zaista, poslanik!
253. Neke od tih poslanika odlikovali smo više nego druge. S nekima od njih je Allah govorio, a neke je za više stepeni izdigao. A Isau, sinu Merjminu, jasne smo dokaze dali i Džibrilom ga podržali. Da je Allah htio, ne bi se međusobno oni poslije njih ubijali, kad su im jasni dokazi već došli, ali oni su se razišli; neki od njih su vjerovali, a neki su poricali. A da je Allah htio, oni se ne bi međusobnmo ubijali, ali Allah radi ono što On želi.

(svi ovi citati su iz 2. sure (poglavlja) Kurana sa naslovom Al Bekare, u prevodu Krava)
korišten je prevod Besima Korkuta

Isa = Isus Hrist
Musa = Mojsije
Džibril = arhanđeo Gabriel (Gavrilo)
Mikail = arhanđel Mihael (Mihajlo)
Davud = David
Džalut = Golijat
Merjema=Mirjam, Marija
Ishak=Isak, Ismail=Jišmael Abrahamovi (Avraamovi, Ibrahimovi) sinovi
Jakub=Jakov (Izrael)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2003, 14:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo jednog svezeg primera odnosa muslimana prema ne-muslimanima...
--------------------------------------------------------------------------------------

Dzamija u Etobiku (Zapadni Toronto) je poslala mail svim vernicima (muslimanima) da ne cestitaju ostalima (nevernicima) Bozicne praznike. U poruci se navodi da je cestitanje nevernickih praznika identicno cestitanju nekome na:

- pijenju alkohola
- izvrsenom ubistvu
- kurvarstvu

Eto. Zivela dobra volja i verska tolerancija !

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2003, 14:55 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
Decko - smesan si.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2003, 16:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

http://main.faithfreedom.org/Gallery/gallery1.htm

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2003, 17:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 16 Dec 2002, 16:22
maran ata....

slijepcu jedan pravoslavni...gledas li ti koje gluposti pises......S.Z ne vazi..mi smo hriscani..jer se tako izvlacis.....nemas ti pojma ni o teologiji, ni o Bibliji, a kamoli o Kuranu......glup si ti za to..uzmi svece i ikone, i svijece...pa nosaj po kuci...

jer te ja pitah koje sad zapovjesti po tvome hriscani treba da postuju...i ti nabroja one dve "najvece"....jer one 10 su ukinute...jer pravoslavni hriscanin ne smatra S.Z kao Boziju knjigu..to vezano samo za jevreje...tako ti pises...i vise 10 zapovjesti ne vaze....samo one dve..koje se spominju u N.Z......u te dve ne pise nikakva zabrana o ubijanju...i teroru...koje srbi vrse...pravoslavni....i lijepo sam te pitao..jer moze da se ubija..pljacka...krade...siluju zene...da se varaju sopstvene zene.....po tvome moze..jadna tvoja pravoslavna religija...i tumacenje....idi zatvori se..pa procitaj nesto iz knjizevnosti..pa se onda vrati....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jan 2003, 18:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo prilike za moderatora da provede svoja pravila u delo.

Bas da vidimo da li ce raditi svoj posao posteno, ili pristrasno.

Nego, bolan... da vidimo... bolan... sta bolan... Biblija bolan... kaze bolan... :

1 Pet 3,9 Ne vraćajte zla za zlo, ni psovke za psovku; nego nasuprot blagosiljajte, znajući da ste na to pozvani da naslijedite blagoslov.

Gospode Boze nas, Isuse Hriste, smiluj se ovoj gresnoj dusi...

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2003, 08:15 
Majstor
Majstor

Saint
Molim te da ne koristiš ovu temu za svoj mali rat sa onim koji se predstavlja kao Maran Ata. Ako imaš šta u vezi teme dobrodošlo je.

Ezan
Možeš li da se uzdržiš od odgora na provokacije i daš svoje mišljenje o onom što je glavna tema.

Uskoro ću nastaviti sa temom, ali danas nemam više vremena.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]