O cemu subotar moze da sanja sem subote ?

Malo cemu.
Nego, 'ajmo mi malo opet o jeresima subotara...
SUBOTARI TVRDE KAKO JE BOLEST REZULTAT GREHA
----------------------------------------------------------------------------------
Citirajmo Ellen G. White : "It is a sin to be sick; for all sickness is the result of transgression." Health Reformer, Aug. 1, 1866
PREVOD: "Greh je biti bolestan, jer je svaka bolest rezultat gresnog ponasanja." Zdravstveni Reformator, 1. Avg 1866
----------------------------------------------------------------------------------
KOMENTAR : Pogledajmo sta Sveto Pismo o tome govori. U knjizi o Jovu, Gospod sam kaze kako je Jov, "DOBAR I PRAVEDAN" [JOV 2;3]. A onda: "I Sotona otide od Gospoda, i udari Jova zlijem prištem od pete do tjemena." [JOV 2;7]. Dakle, Jov-ova bolest nije rezultat njegove gresnosti, nego li sotonine pakosti, zlobe I pokvarenosti.
U poslanici Korincanima, nalazimo da je Apostol Pavle bio slab i bolestan od zalca u telu: "...dade mi se žalac u meso, anđeo sotonin" [2 KOR 12;7]. I opet, njegova bolest nije rezultat njegovog greha, nego zlobe djavolove i njegovih slugu.
------------------------------------------------------------------------------------
Setimo se da je i sama autorka jeresi cesto bila bolesna, da su njen suprug i dvoje dece umrli od bolesti. Postavljaju se logicna pitanja :
- Da li je autorka znala o cemu prica, i ako ne, da li je ikada znala o cemu prica ?
- Da li su gresi njenog supruga i dece odveli ih u smrt ?
- Ako neko umre od bolesti, da li to znaci da ce zavrsiti u vecnim mukama u paklu ?
- Ako je "bolest greh", da li oni koji umru od bolesti "umiru u grehu" ?
Pozdrav.