banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Jul 2025, 02:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Jul 2008, 18:40 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Jul 2008, 18:23
A sta kad sve to isprobas, i sve ostane isto?
:-?
What We Do In Life Echoes In Eternity!

Vrh

PostPoslato: 21 Jul 2008, 19:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
U čemu je problem konkretno?

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 10:31 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Hatsepsut je napisao:
A sta kad sve to isprobas, i sve ostane isto?
:-?
What We Do In Life Echoes In Eternity!

E problem je u tom "isprobati". Nista ne isprobavaj, nego uradi. :) :wink:

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2008, 15:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I ja sam to pomislio 8) ali neka čovjek sam objasni šta je reći :)

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2008, 16:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 15 Feb 2008, 18:54
Ako sam ja dobro citao Zoranove tekstove, on kaze da se ispunjavaju samo one zelje koje cine da "vase srce peva".
Sta to znaci? Mozda imamo neke zelje a duboko u sebi smo ubedjeni "da nema sanse" da se to ostvari, onda ne vredi ni pokusavati ni isprobavati...
A i to je problem dugogodisnjeg ajd' da kazem programiranja...
Varanje podsvesti, kada mu poturis sliku svoje zelje sa emocijom (pretpostavljam da je u pitanju emocija koju bi osecao da je ta zelja vec ispunjena?)
A to sve treba izvesti u sadasnjem trenutku,kada su misli usporene ili ih nema uopste.
Ne znam samo o kom vremenskom intervalu pricamo kada je u pitanju ostvarenje zelje?
Koliko dugo treba varati podsvest? Koliko puta dnevno ?
Mislim da sam procitao da je negde pomenuo da ce se zelja ispuniti za 4 nedelje, to je mesec dana.
There is no instant gratification, koje verujem ljudi ocekuju...

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 12:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne koristim njegove tehnike tako da ništa ne mogu da kažem o njima konkretno, ali sam siguran da "rade" je se temelje na zakonu atrakcije. A tehnike koje ja uspješno koristim se takođe temelje na tom zakonu, tako da bitne razlike nema. Najbitnije je rasturiti paradigmu materijalističkog pogleda na svijet, gdje se veza uzrok-posljedica dešava isključivo na empirijskom nivou. To je ovo što si napisao:
Citiraj:
Mozda imamo neke zelje a duboko u sebi smo ubedjeni "da nema sanse" da se to ostvari, onda ne vredi ni pokusavati ni isprobavati...
A i to je problem dugogodisnjeg ajd' da kazem programiranja...

Znači treba "uništiti svijet" a najbolji način za to je pokazati i dokazati sebi da magija djeluje. To će zauvijek da ućutka onaj glas iz dubine koji govori: "rekao sam ti da je to nemoguće, jel' sam ti rekao da je nemoguće!". Seeing is beliveing, kako za nevjernog Tomu, tako je i za nas, nažalost svi smo mi nevjerne Tome ali je mnogo bolje da "vidimo i povjerujemo" nego da ne vjerujemo uopšte. Misao i emocija su čudesno oruđe a na nama je da ih naučimo koristiti isto kao što smo nekad učili da čitamo, pišemo i računamo.

Citiraj:
Ne znam samo o kom vremenskom intervalu pricamo kada je u pitanju ostvarenje zelje?
Koliko dugo treba varati podsvest? Koliko puta dnevno ?
Mislim da sam procitao da je negde pomenuo da ce se zelja ispuniti za 4 nedelje, to je mesec dana.
There is no instant gratification, koje verujem ljudi ocekuju...

Želja unutar kruga dostupnosti se veoma brzo ostvaruje iz jednostavnog razloga: imamo mogućnost dejstva na fizičkom planu, a vektor volje koji smo postavili u onostrano djeluje kao usmjerivač naše akcije na fizičkom planu. Ako je želja van kruga dostupnosti, onda se treba usmjeriti na stvari koje su unutar kruga dostupnosti a svojim ostvarenjem dovode prvobitnu želju u taj krug. Već sam pisao o tom na ovom topiku... Što se tiče vremenskih parametara, ne postoje odrednice; a pogrešno je čekati na ostvarenje, treba biti svjestan ostvarenja u sadašnjem trenutku, uz misaono-emotivnu konstrukciju i animiranje nesvjesnih resursa (što je Zoran dobro objasnio). Uz pravilan rad rezultat ne izostaje.

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 14:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Iza Ogledala - Zoran iz Zemuna

http://www.4shared.com/file/56424940/7f ... d=93054cc6

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2008, 22:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hvala stari :D . Skinuto.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 10:59 
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2008, 15:18
Cula sam se sa Zoranom, mailom.
dobila knjigu ( istu koju je Vader postavio ovdje) :evil3: i tehniku ostvarenja
:D
odlicno :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 21:23 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Jul 2008, 18:23
Ja bih opet da pitam !!
U odredjenim oblastima zivota, zakon atrakcije deluje neverovatno, uz malo truda, bez narocitih vezbi osim vizuelizacije, i to onako uz put, a opet postoje oblasti zivota u kojima apsolutno nista ne pomaze tj nema pomaka,nego kao da se stvori neka praznina koja ceka da se ispuni, a ja ne shvatam kako. Moje pitanje je> kako ukloniti sumnju u ostvarenje, :( koja verovatno postoji, mada ja to ne osecam

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 21:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 27 Jul 2008, 21:23
A sta cemo sa onim zivotnim, nazovi odgovorom ?
"Svakome je dato kolko moze ponijeti".
Mislim da je to prava istina .
Sto se tice svega ovoga pisanja, iako sam novi na forumu cini mi se da se sve vrti oko ega, ja hocu biti potpun.
Mislim da, iako hocemo to, postoje jednostavniji nacini.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2008, 22:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hatsepsut je napisao:
Ja bih opet da pitam !!
U odredjenim oblastima zivota, zakon atrakcije deluje neverovatno, uz malo truda, bez narocitih vezbi osim vizuelizacije, i to onako uz put, a opet postoje oblasti zivota u kojima apsolutno nista ne pomaze tj nema pomaka,nego kao da se stvori neka praznina koja ceka da se ispuni, a ja ne shvatam kako. Moje pitanje je> kako ukloniti sumnju u ostvarenje, :( koja verovatno postoji, mada ja to ne osecam

A otkud znaš da se neće desiti ostvarenje? Možda se ta praznina jednostavno ispuni, kad emanacija odradi svoje do opipljivosti :D znači, daj mu vremena i vjere :)
Naravno, vjerujem da ti je jasno da nema smisla sjediti i čekati ostvarenje - mora se zapeti i na fizičkom planu, kako bi se uopšte omogućilo potencijalu stvorenom mislima i emocijama da se manifestuje... a ako neko samo sjedi i čeka na ostvarenje, na taj način poništava sav trud uložen u vizualizaciju i ostale tehnike.

S druge strane, ipak su ovdje date samo osnove jedne velike nauke (bar u tekstovima, a knjigu još nisam čitao); zakon atrakcije nije neki čarobni ključić koji otvara svaka vrata tek tako, to je samo djelić jednog mnogo većeg sistema - poznavanje ovog zakona trebalo bi integrisati u život, kao još jedno vrijedno znanje, a nastaviti živjeti strateški, "kao ratnik" :)

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
"Svakome je dato kolko moze ponijeti".
Mislim da je to prava istina .

Svakom je dato, ali, da li nosimo toliko koliko možemo ponijeti?

Vrh

PostPoslato: 28 Jul 2008, 23:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Eto kakvi ste, "pohvalio" vas je Zoran iz Zemuna na drugom forumu:

Vidim da su me kritikovali na Banjaluka.com sve sami adepti, ali je se njima ne obracam

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2008, 00:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

LOL, baš lijepo od nega što se brine da rasturi naše egotripove :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2008, 00:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nema potrebe da se bilo ko "nabrijava" na bilo koga. Dapače, mislim da tvoj rad ima više dodira sa njegovim nego sa bilo čijim drugim ovde sa foruma :), pa nema potrebe za neprijateljstva. Ovo i jeste zanimljivo, kažu da se inače ne vole oni koji su isti/slični. Oni koji su dosta različiti se uglavnom zaobilaze, ne diraju jedni druge. Na forumima se hrišćani više kače sa "drugačijim" hrišćanima nego sa nehrišćanima, itd.

A od egotripova niko nije čist :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2008, 00:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ma nema tu nikakvog neprijateljstva, ovi tekstovi su jedna od najboljih stvari koja se pojavila u zadnje vrijeme. A ako uz pohvalu ne ide kritika, hebeš pohvalu 8)
Razlog zbog kojeg sam se ovoliko raspisao na ovom topiku je što je ovo jedan od rijetkih topika na kojem nema onih pa mogu neometano da se pravim pametan :)

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2008, 00:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

OK, onda super :)

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2008, 22:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Već pet mjeseci nije postavljen novi Zoranov tekst, nije bilo toliko vremena a očigledno ni volje za gnjavažu skeniranja i sređivanja teksta ali sad idu novi tekstovi zahvaljujući Zoranu koji mi ih je poslao juče

tekst broj 18

Postoji nekoliko ljudi sa kojima se povremeno dopisujem i to mi pričinjava veliko zadovoljstvo. Ne radi se o običnim čitaocima, već o ljudima koji su uveliko na Stazi, mada možda ni sami toga nisu svesni. Jasno vam je da od politike nema `leba nama običnim smrtnicima, ali postojanje ovih ljudi na našim prostorima meni uliva veliku nadu. Možda ste se nekad upitali: pa ko to treba da dođe na vlast, pa da nam bude bolje? Nijedan od bolesnika koji se javno eksponiraju. Ali ovi ljudi nikada neće vladati, oni žive i rade u potpunoj anonimnosti, i već uveliko seju klicu koja će možda izroditi slobodu za sve nas. Davno su se rešili svih zala materijalnog sveta i zrače čistu belu svetlost. Ova svetlost se širi i ne može se zaustaviti. Pitanje je samo kritične mase. Vrlo su raspoloženi za svaku vrstu pomoći, ali i kritike.
Ovog puta šaljem deo prepiske koju vodim sa izvesnim gospodinom Lazićem, čovekom koji je stvorio svoj svet na osnovu uvida i zdravog razuma. Dakle, radi se o jedinstvenom i veoma pametnom čoveku – mistiku. On mi je poslao nekoliko izuzetnih komentara na moje tekstove i žao mi je što ih svojevremeno nisam objavio. Dijalektika je divan put do istine i zato ga često poslušam, jer ima jedinstven odnos prema svetu. Ovo je jedna od prvih rasprava koje je davno napisao i govori o sreći. Zanimljiva je i stoga što pokazuje kako čovek, oslanjajući se samo na unutrašnji glas, može da dođe do izvanrednih otkrića. Moji komentari su obojeni različitom bojom.

SREĆA KAO SVETLOST

Sreća kao duhovna svetlost ima tu osobinu da je nevidljiva za razum. Potrebno je nešto što razum može da vidi, a što bi upilo sreću kao svetlost da bi razum mogao da shvati svetlost. Dakle potrebna je tamna strana razuma, a to je um. Um predstavlja školu naših zemaljskih roditelja (i okoline) tj. prljavštinu ovog sveta. Sve nauke ovog sveta predstavljaju veštine kojima ste vi ovladali, a um će pokušati da vas ubedi kako ste vi veliki na osnovu toga.Um će pokušati da vas ubedi kako je on razum i tako vas sprečiti da otkrijete šta je razum. Ako ste se pitali kako izgleda đavo, eto vam odgovora, vaš um je đavo. On će pokušati da predstavi sebe kao da je on svetlost, da bi vas sprečio da upoznate Boga. Pošto đavo nemože da vidi kakav je Bog, on ne vidi da na taj način radi u Božiju korist tj. da je sluga Božji. On ne vidi da će na osnovu njega i njegovih dela, oni koji traže Boga naći pravi put. Tama ne postoji kao takva, ona je samo odsustvo svetlosti. Ovi dualiteti su u osnovi prirode i uvek je jedno samo odsustvo drugog. Tačnije radi se o istoj stvari na skali od ima do nema. Eto zašto Bog nije ubio sotonu kada ga je svezao na nebu, nego ga je bacio na Zemlju. Da bi smo mi koji živimo na Zemlji na osnovu zla mogli da shvatimo šta je dobro. „Đavo ne radi ništa drugo no svojim prisustvom veliča Boga“ – E. Levi. Tako sada vidimo da onima koji upoznaše Boga, đavo više nije zlo. Jer pomoću njega upoznaše Boga, već je zlo onima koji žive u njemu. Pa mi sad ne mrzimo đavola radi nas, jer pomoću njega upoznasmo Boga, već ga mrzimo radi naše braće koja mu se ne oteše pa žive u patnji, gnevu, besu, jadu i nepravdi. Kako videsmo da ništa samo po sebi nije zlo, nego je zlo sud kojim nas đavo nauči da sudimo tj. naš um - škola naših roditelja zemaljskih nas tako nauči. Sud naš nas osudi na patnju. Protiv đavola ćemo se boriti tako što ćemo prestati da sudimo da je nešto nepravda, prljavo, zlo, glupo, nekulturno itd. Nego ćemo se truditi da sve doživljamo kao pravedno pred Bogom. Možda je još bolje zauzeti neutralni stav, tj. bez ikakvog suda. U krajnjoj liniji sve i jeste pravedno pred Bogom, ali mi ne znamo uzroke i posledice. Recimo, otvaraš vrata i vidiš kako čovek udara drugog čoveka. Da si otvorio 10 sekundi ranije, shvatio bi da se taj čovek ustvari brani od napada. Sud je jako relativan i obično nismo u pravu. Nepravda postoji tj. ona je odsustvo pravde, pa ako sve shvatimo samo kao pravdu, onda jesmo u pravu, ali možda ipak žmurimo na jedno oko. U svetu iluzije, nije naše da donosimo bilo kakav sud o pravednosti.
Sreća je nevidljiva, što znači da je ne možemo osetiti. Pa kako ćemo znati da li smo srećni? E, zato postoji nesreća koju možemo osetiti, pa kad saznamo kakva je nesreća, moći ćemo da sudimo o sreći.
O granici između sreće i nesreće, Neba i Zemlje, duhovnog i materijalnog (telesnog), Biblija ovako kaze:
Kod dobrog gospodara i sluga je obučen dobro kao i sin, pa ih je lako pomešati.
Zato nemojte da se začudite što ću vam reći da neka osećanja za koja ste mislili da su sreća, zapravo nisu sreća. Naprimer, kupili ste nešto novo, položili ste završni ispit, osvojili ste lepu devojku ,vaša ekipa je osvolila turnir itd. Svi znamo kako se osećamo u takvim situacijama. Taj osećaj mi nazivamo srećom. Možemo ga nazvati i sujetom. A da li je baš tako? Taj osećaj je zapravo duhovna droga i ako ga budemo retko doživljavali, mi ćemo sebe smatrati nesrećnim. Pa ćemo trčati za vrednostima zemaljskim, jer kad kupimo nova kola, telefon ili nešto drugo, mi se ne radujemo zbog tih stvari već zato što sebe vidimo velikima - jer smo se dokazali. A droga će tražiti da je sve češće i češće uzimamo. Pa tako živeći u ovo vreme, na ovim prostorima, gde ne možemo steći materijalna bogatstva - da priuštimo sebi takva osećanja, mi ćemo sebe smatrati nesrećnima. Možda nam je to dar i ispit sa neba, na kome smo tako lepo pali. A još ako vam se neko našao na putu da ostvarite svoje ciljeve, vi će te imati krivca, pa ćete mu suditi. A gde je sud , tu je i patnja, pa će nesreća još veća biti. Preuzimanje odgovornosti je jedna od bitnijih stvari u razvoju.
Postavlja se pitanje kako ćemo znati kada smo srećni?
Pa, po nedostatku nesreće. Ovde se složio i Frojd tvrdeći da u nedostatku sreće, čovek se trudi da makar izbegne nesreću. Naravno ti si u pravu, on malo manje. Ja bih dodao - čovek mora sa nečim da se identifikuje, pa bila to i nesreća i patnja, inače mu je blizu ništavilo. Žalosno je što mnogi uživaju u svojoj patnji, pa je čak pretvore u instrument moći (recimo - koriste samilost drugih).
U praksi to izgleda ovako: kada se uveče osvrnete na prethodni dan, pa vidite da se niste ljutili ni na koga, da se niste nervirali, da niste patili itd. Znajte da ste taj dan bili srećni. Ali, probaj to nekome da dokažeš!
Kada jednom osudite nekoga što vam se isprečio na putu ka sreći, vi ćete svakodnevno razmišljati o njemu kao uzroku vaše nesreće, pa ćete svaki dan patiti zbog toga i svaki dan biti nesrećni. I tako se upada u vrzino kolo.
Jedini način da ponovo budete srećni je da mu oprostite. Pun pogodak. A da bi ste mu oprostili morate da ga opravdate. Nema potrebe da to radimo, neka se pravda sam. Ne moraš da razumeš nečije postupke da bi mu oprostio. Pokušajte da se stavite na njegovo mesto. A šta ako ga je Bog baš takvog stvorio. To je njegov problem, a naše nije da sudimo da li ga je tako Bog stvorio ili uslovi odrastanja, već da gledamo svoj put. Prihvatanje je prava reč. Previše ćeš gorčine popiti ako budeš sve pravdao, i to te unazađuje, tj. snižava vibraciju tvog bića. Bog je najviša vibracija i tim koračanjem u nazad nećeš mu se približiti ni za milimetar. Šta ako me budala ubode nožem, treba li da ulazim u njegov bolesni um? Mogu samo da se upitam šta je to u meni što ga je izazvalo i da mu oprostim. Svaki drugi postupak je pogrešan i samo bi izjednačio dželata i žrtvu. Ko tebe kamenom, ti njega hlebom. Ili, učini dobro neprijatelju i tako ćeš mu sipati žar na glavu. Ove Hristove reči imaju mnogo dublje značenje nego što se uobičajeno misli.
U ostalom od vašeg oproštaja on neće imati nikakvu korist,već vi jer ćete ponovo biti srećni.
Tako neće ostati bez plate onaj koji za Hristom ide. Tako je.
Očigledno je da si imao duboke uvide i sad mi je jasno zašto te okolina nije razumela. Ne možeš ovo tek tako da pričaš ljudima, jer će te proglasiti čudakom. Pa ovde ljudi očekuju od predsednika da im donese sreću. Jako smo bolesni – predaleko od nebeskog naroda.
Ima jedna stvar koja ti je promakla u ovom razmatranju, a to je mir. Svi dualiteti, pa i sreća i njeno odsustvo, donose nemir, tj. snižavaju vibraciju, tj. približavaju te zemaljskom. Ono što je najviše postignuće je savršeni mir i on se dostiže približavanjem Bogu. Savršeni Mir donosi i savršenu Ljubav, a kad je dostigneš tada ćeš imati ispravan sud, iluzija je prekinuta. Najveća snaga čovekova leži u njegovom najdubljem miru. To je istina do koje su svi stizali, ma kakvom se vrstom duhovnosti bavili. Bog je tišina i nekretanje i svi koji su se vratili iz tog stanja su dostigli prosvetljenje. Takvi vide neverovatnu lepotu i u običnim stvarima kao što su upaljač ili olovka. Oslobodili su se uma u potpunosti, ili đavola kako ga ti ispravno nazivaš – oni VIDE. Ili - povratak razuma na scenu, kao što si jednom lepo primetio. To su doživeli svi veliki učitelji, ali hajde sad neka objasne ljudima šta je to Ljubav. Zato i govorim o nekoliko nivoa razumevanja, u zavisnosti od stepena vibracije našeg bića. Pisao sam u jednom tekstu da je sreća cilj života. Ali svako će to shvatiti na svoj način i drugačije ne može. Nemoguće je da spoznaš neke stvari ako si lopov ili ubica. Zavisi i od toga da li čitaoca povede um i tako mu zaljulja klatno razuma. Sad citiram pasus iz tvog prošlog pisma jer ovo lepo objašnjava:

Razum shvati kao loptu, a um kao klatno ispred nje, pa vidi kako to funkcioniše.
Um koristi inteligenciju da se uveća, pa srazmerno njenoj veličini i on biva veći.
Kako to izgleda u praksi.
Ovo što ti pišeš je paradoks za ljude koji nisu navikli da razmišljaju na taj način, Paradoks je neprihvatljivo mišljenje ili bolje rečeno, nešto što um ne može da objasni, Tada on pribegava izvlačenju tipa: ovo je glupost ili ovo su sektaške stvari, sve u nameri da spreči čitaoca da čuje glas razuma koji će mu reći šta si ti to napisao. I ako se nadje neki čitalac da nije zadovoljan objašnjenjem koje mu je um dao, pa reši da malo izvidi celu stvar, klatno je zaljuljano i on će čuti glas razuma.
Kod inteligentnih ljudi um će iskoristiti inteligenciju da objasni svaku reč koju si napisao tako da će ovome sve biti kristalno jasno.
Samo što to neće biti priča koju si ti pokušao da ispričaš, već priča koju mu je um ispričao.
Dakle kod inteligentnog neće biti paradoksa, neće imati ko da zaljulja klatno i on neće čuti glas razuma, tj. neće čuti šta ti to pokušavaš da kažeš.
Naš um je taj heruvim koji se vije tamo - amo zaklanjajući drvo života, a inteligencija plameni mač u njegovoj ruci.
I nemoj da tuguješ što te ne shvataju, ipak ljudi protiv sebe imaju sebe same. Dostojnog neprijatelja.
I na kraju: takođe je nemoguće da dostigneš Boga dok si u fizičkom telu, jer ono je grubo i takav susret bi te spržio. Ali lepo si rekao: kad porastem biću Bog!

Zoran iz Zemuna

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2008, 09:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

teskt broj 19

Uglavnom dobijam pisma tipa: „bio sam u velikim problemima i zahvaljujući tebi...bla, bla“. Na to obično odgovaram: nisi ti prijatelju bio u velikim problemima, nego si stvorio problematičnu sliku sveta, koju si tako uspešno proživljavao. Izađi brate na neku livadu, udahni čistog vazduha i okupaj se Suncem, pa se upitaj: imam li ja sada, baš u ovom trenutku, neki problem? Nemaš. Problemi su ostali tamo negde u zbrci tvojih odnosa i nerazumevanja sa drugim ljudima. I sačekaće te opet čim se vratiš. Zaboravićeš brzo na ovaj sveti trenutak i tračak slobode. Nazad u sigurnost svog kaveza! Na ovim prostorima često ćete čuti priču da ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem i da im je cilj samo da nekako prežive. Smatram da to nije tačno. Svako želi „pravu“ ljubav, porodicu, lepu kuću ili stan, veliku zaradu itd. Ti ciljevi su kliše koji ljudi postavljaju ne znajući za bolje, i onda srljajući upadaju u kalkulacije ega i sveta koji je naizgled surov i nepristupačan. Pa se onda izmeni fokus i usmeri na loše, kako bi imali opravdanje. I tu počinje pad: eto, jadan ja, sve sam pokušao, ali... Odgovornost je volšebno prešla na druge. Niko nije kriv zato što ne zna kako funkcioniše stvarnost ili zato što nije imao gde da nauči. Ali postoji u ovoj zemlji i jedan srpski specijalitet: ako nemam ja, neka crknu oni koji imaju, i slično. Takav upliv negativnog bi morao da zabrine svakog razumnog čoveka i da dovede do ključnog pitanja: da li nam se zato možda sve ovo dešava? Da li se ovo odražava u velikoj meri i kvari nam kolektivni ugođaj? Odgovor je – svakako. Živimo u kvantnom polju, Duhu svetome, Astralnoj matrici, telu Boga (izaberite šta vam odgovara) i to je ogromno polje potencijala koje utiče na nas i mi na njega. Ne postoji individualna namera, sve je povezano finim nitima koje potiču još od Velikog praska, i zato sve što uradimo utiče i na druge ljude. A šta drugi urade, utiče na nas. Sve je to jasno i bilo je tako i biće, bez obzira da li smo bili dovoljno pametni da to otkrijemo. Stvari funkcionišu i bez našeg saznanja. Čitajući poštu došao sam do nekih zaključaka koji su umnogome skrenuli puteve moje namere. Došao sam do zaključka kog sam vremenom potpuno zanemario i zaboravio. Naime, svi znate za Univerzalni zakon i za neke njegove amandmane koji govore o setvi i žetvi ili o atrakciji, tj. svesnom ili nesvesnom privlačenju energija raznih tipova u čovekovu sferu. Postoji proverena i sigurna metodologija za privlačenje pozitivnog i dosta toga sam izneo do sada, međutim to nije dovoljno. To je samo jedna strana medalje. Šta ćemo sa ljudima kojima nikako ne uspeva, ma koliko se trudili? Uvek smo skloni da neku tamo manjinu obrišemo gumicom i da falsifikujemo rezultate. To je uvek slučaj kod ljudi koji dobro zaradjuju od ovakve materije. Moja motivacija je druge prirode i onda ću morati da konstatujem da nešto nije sasvim kako valja. Ili nešto nije u redu sa metodologijom kojom forsiramo zakon atrakcije, ili iz nekog razloga ne uspevamo da nadvladamo ometajuće faktore, što je izvesno.

Koji je to razlog? Pitanje staje u par reči, a veliko je kao planina. Prvo i osnovno: sve što želimo potiče od Ega ili Ja. Prvo smo ga napadali, a onda mu velikodušno ponudili da ispuni svoje težnje. Nešto nije u redu sa ovakvom postavkom? Davno smo konstatovali da se bolje ostvaruju želje srca, nego želje uma. Kakav god bio, ego je nosilac našeg identiteta i ne možemo ga odseći hirurškim nožem i reći: evo sad je kraj svim nevoljama. Ego je pokretan emocijom straha jer je odgovoran za naš opstanak, i sad bi srećni mogli da uskliknemo: eureka! Nema šanse da biće pokretano strahom ostvari išta pozitivno. Eh, kad bi svet bio tako jednostavan. Onda smo krenuli da budimo božansko u nama i da anuliramo negativni predznak. Sad smo na fifti – fifti. Zavisno od toga šta prevagne, ostvarenje će doći ili neće. Ili će čak doći do ostvarenja negativnog. Sledeći korak bi bio da postignemo prosvetljenje i da širimo isključivo ljubav, a tada se Univerzum otvara kao zemlja čudesa. Garantujem da bi posle takvog iskustva ostvarili odmah sve što poželite, samo da se sad ne javlja nešto jako čudno. Naime, želja više nema. Ili tačnije, ostvarili smo najveću, pa nam ostale izgledaju besmislene. Ali da budemo iskreni, postizanje takvog stanja kao što je prosvetljenje je izuzetno teško i možemo ga slobodno zanemariti u našem istraživanju. Kako da pomognemo velikoj većini populacije koja ga čak ni ne prihvata, jer pobogu - vratite nam naše želje!? Prvo što mi pada na pamet kao ometajući faktor je - strah od promena. Koliko god me ubeđivali da se ne bojite novog i nepoznatog, teorija je protiv vas. Naše Ja se boji od moguće nove situacije jer možda neće moći ili umeti da je kontroliše, i to je potpuno prirodno. Otuda imamo toliko kuknjave na sve i svašta. Kao, unapred znam da neću moći da jedem ulje jer je 150 dinara. Vratite mi moje cene, moju bljutavu stvarnost, jer jedino se u njoj snalazim i mogu da je kontrolišem. Možeš, ali malo morgen. Verovatno je da si samo ustalio neke kliše-procedure sa kojima nekako cirkulišeš i postaješ dosadan i sebi i drugima. Prosto moliš Boga da ti svaki novi dan bude kao jučerašnji.

Kad sam nekada davno ispitivao nameru, shvatio sam je kao nekakvu grudvu svetlosti koji nas gura iza leđa ka cilju koji želimo da postignemo. Nekad je pritisak jači, nekad slabiji. Možete vežbanjem i jakom motivacijom pojačati nameru do krajnjih granica i izgurati sve što želite. To ste svakako već uspeli mnogo puta, pa se prisetite. Prethodno morate steći motivaciju i znati šta zaista želite, i da li je to dobro za vas. E, ovde možda leži drugi odgovor. Ako neki i znaju šta žele, nema teorije da znaju da li je to dobro za njih. Naime, nisu vidoviti. Da li postoji neki skriveni mehanizam u kosmosu koji nas odvraća od cilja jer on nije dobar za nas ili druge? Ako u biti ne postoji apsolutno individualna namera, možda smo samo u koliziji sa kolektivnim pa nam nije dozvoljeno. Možda je ovde momenat da padnemo na kolena i kažemo: neka bude ne po mojoj, već po volji Tvojoj. Ove svete reči će uvek razrešiti situaciju kako treba.

Mozak nam radi kao bezbroj kompjutera istovremeno i obrađuje milijarde bitova u svakoj sekundi. Većina tih informacija se obradi a da ih i ne primetimo, pa je sigurno da i odatle potiču ometajući faktori. Kako kontrolisati uplive nesvesnog u našu nameru? Na jednu pozitivnu misao dođe pedeset negativnih i još hiljadu koje i ne primetimo - i cilj je srušen. Tu mnogo pomaže tehnika povećane pažnje, jer pomoću nje dotičemo stvarnost sadašnjeg trenutka i ograničavamo pojavu kalkulantskih misli. Vidimo i ono što je obično skriveno od nas.

Imamo sjajan primer kalkulacije u vidu filma „The Secret“ koji kruži nekim piratskim kanalima. Sve je lepo upakovano, kako to samo Ameri umeju, i zaista će vam podići moral sledećih dan ili dva, ali to je sve. Za autore zakon atrakcije odlično radi jer su se obogatili, ali šta reći za potrošače njihovog proizvoda? Iz svega možemo samo da izvučemo zaključak koliko je akcija važna u sticanju novca. Film je trebalo nazvati „Delić tajne“. Zašto nam niste preneli sve što znate, a teško da znate? To je slično kao što lekari sad kažu – rak je izlečiva bolest, ako se otkrije na vreme. To je moguće, ali nemoj apriori da tvrdiš, kad svaki dan vidim suprotno. Hajde molim te, predvidi ga i malo pre vremena! I tu pada sva klasična nauka koja je po mom skromnom mišljenju, na nivou 17. veka.

Sledeći faktor koji nas ograničava je stara teorija o dostupnosti želje i metoda da se do velikih stvari dođe manjim koracima. Ovo, uz nedostatak fokusa, svakako važi za početnike koji još nemaju vere u svoje sposobnosti, ali kasnije otpada, pa nije toliko bitno. Mnogo je bitnija činjenica koja me stalno muči. Razgovaram sa nekim i dođemo dijalektičkim putem do zaključka šta je to dobro za nas i kako ispraviti neke naše loše osobine. I zatim posle samo pola sata, sve po starom. Izgleda da je za probijanje imaginarnog kaveza u kome smo zatočeni potrebna velika snaga. Ta snaga se ogleda u volji, čudno je kako ljudi nemaju volje da učine sebi dobro, i izgleda da su godine svakojake obuke koju sam sebi priredio bile potrebne samo zbog tog malog iskoraka. Neverovatno! Dok smo u kavezu koji smo sami kreirali, nema života, i to treba napisati na zidu. Pada mi na um knjiga Eriha Froma „Bekstvo od slobode“, mada sam odavno zaboravio njen sadržaj.
I da bi skratili priču o ometanju, moramo za trenutak da pređemo na teren nadrealnog jer se kompletno rešenje tamo nalazi. Rešenje u krajnjoj liniji dovodi do apsurda, ali to i nije priča koju je lako shvatiti. Da bi otklonili apsolutno sve što nas ometa, moramo izaći iz carstva privida i Ega i ući u carstvo božanskog. Radi se o vrlo konkretnom izmeštanju svesti iz fizičkog tela. Šta ćemo u tom stanju uspeti da poželimo, činjenica je koja dovodi do apsurda. Na sreću, svet je izuzetno složen i komplikovan i da nije takav ne bi ni postojao.

Možda ne bi bilo loše da, ilustracije radi, opišem svoju trenutnu stvarnost. Slobodan sam kao ptica na grani, a nasuprot mene je ceo svet, šuma mogućnosti i prilika, ili ako hoćete, i neprilika. Hoće li me neko pozvati i reći: „Zorane, prijatelju dragi, dodji da ti dam brdo novca, zlata i dijamanata?“ Nešto sumnjam, a i zašto bi to neko uradio? Svet obično traži da dajem i moram da stvorim, inače može da bude nevolje. Pa ako je već princip sveta daj pa daj... stvorio sam od tog davanja radost!? Možda zvuči glupo, ali dok dajem znači i da dolazi, a ako uključim i radost, onda dolazi i više. To su krajnje jednostavni, opštepoznati i lako primenjivi principi. A mogu i da umrem sutra od gladi, mogu da čekam platu i da je rastežem, ili mogu da se obogatim. Teško da bi se neko nervirao zbog toga, osim u zadnjem slučaju. Šta uopšte može da me spreči u izboru? Svi znaju kako bi se moglo umreti od gladi ili kako se tegli plata i penzija, ali stvaranje viška vrednosti može da predstavlja problem, jer treba ni iz čega stvoriti nešto. Slušali smo od starih kako se stiče u muci, znoju i krvi. „Krvavo sam ovo stekao“ i slične budalaštine. „Oni koji imaju su sve sami lopovi i krvopije“. I šta nam je preostalo nego da usvojimo ove zablude i da se ponašamo po utabanim obrascima. Ali retko čujem da neko razmišlja i oseća kao ja ovog trenutka. Osećam veliku unutrašnju snagu i nepobediv sam, fizički, intelektualno i duhovno. Stavite me za predsednika ili za đubretara i moj posao će biti odrađen savršeno, volim kvalitetan rad, volim ljude i otvoren sam za novo. Tumačim znake i čekam svoju priliku, ne srljam. Ribolovci kažu: moje ribe niko neće upecati. Sve što imam dajem u službu drugih. Okružio sam se dobrim ljudima koje poštujem, delujemo kao tim, a rad obavezno pretvorimo u zabavu. Ko god da je u mom društvu, mora da se oseća božanski. U susretu sa nepoznatima prilazim sa velikim osećanjem prijateljstva i poštovanja, bez obzira ko je u pitanju. Ljudi pokušaju da se odbrane od takvog nastupa jer svi nose maske, ali ubrzo odustaju jer odbrana ne postoji, a i nije potrebna. Ljuštura se otvara i onda me teško puštaju da odem. Svi su ljudi u suštini dobri, samo im treba otključati tu žicu. U principu, pravilo mi je da sam uvek naštimovan na frekvenciju srdačnosti i dobrog raspoloženja. Sva su mi vrata otvorena, a nikad ne dajem mito, čudo jedno. Ovaj opis shvatite kao savršen recept za uspeh, jer sve što želimo zavisi od drugih i našeg odnosa sa njima.
A kako čovek obično postupa? Čovek obično ide okolo i gleda. Onda razmišlja o onome što vidi, donosi sudove i tumači na osnovu iskustva. Da li mislite da majmun radi drugačije? Gde je kreativno mišljenje, dijalektika, duhovnost, spoznaja? Utopili se u Velikom bratu? Možemo li na trenutak da zatvorimo oči i razmišljamo o nečemu, a da to nije nešto što nam se skoro dogodilo ili kao, dogodiće se? Zvuči teško? Evo da pomognem. Razmišljajte o ovome. Možda ste čuli za briljantan rad dr Masaru Emotoa „Poruka vode“, u kojem iznosi čudesnu tvrdnju da možemo svojim mislima ili rečima da utičemo na vodu i da će ona to pokazati u svojim kristalima kada je zaledimo. U zavisnosti o kakvoj se reči radi, stvaraju se divni ili krajnje odvratni kristali. To isto važi i za muziku koju puštamo u eksperimentu. Evo primera kristala kad je reprodukovana Betovenova „Pastorala“ :

Slika

Evo kako voda reaguje na Hevi metal muziku:

Slika

Na isti način reaguje na lepe i ružne reči ili misli. Pa, ako voda odražava svesnost ljudi, a tela ljudi se pretežno sastoje od vode, šta možemo da zaključimo? Mnogo toga. Da li bi nam pomoglo da smo otvorenog duha, čistog uma i misli zasnovanih na veri u pozitivno? I to nije kraj priče. Ako je voda u meni čista, čisto je i moje energetsko biće i samim tim utičem tako i na sredinu u kojoj se nalazim, a ona me obasipa blagom koje i sam sadržim, jer ne zaboravimo - sve je povezano. Evo kratkog eksperimenta. Pročitajte sledeće reči vrlo sporo i pažljivo i zatim zastanite: ubistvo, mržnja, nesreća, sirotinja, prevara, krađa, bolest ... Javljaju se određene negativne asocijacije, strahovi i sl. Sad ćemo to odmah da ispravimo. Čitajte još laganije: ljubav, sreća, osmeh, lepota, zdravlje, milina, izobilje... Sad sam vas zarazio sa pozitivnim i potrudite se da tako i ostane. Ostatak dana razmišljajte o čemu hoćete, ali sad ste valjda svesni i posledica, pa ko voli ... Onako usput, pročitajte neke dnevne novine pa pogledajte šta vam se nakačilo na dušu. Ima ljudi koji „prosto moraju“ da pročitaju novine svakog dana, a posebno crnu hroniku. Zašto? Možda nešto hrane svojim strahom? Ili se setite izveštaja sa ratišta kojima su nas zasipali početkom devedesetih. Nemojte mi samo reći da se to ne radi namerno i vrlo ciljano. Kao, mi smo sad neki patrioti. „Patriotizam je poslednje utočište hulja“ ili „čuvaj se onih kojima je patriotizam zanat“, mislim da je rekao Semjuel Džonson ili tako neki pametan momak. Kad čuješ tu reč, spremaj se da krvaviš gaće.

Nego gde smo ono stali? Pošto sam, kako rekoh, tako sam PROTIV sveta, šta bi bilo da sam tresnuo o ledinu? Recimo da sam tokom života stalno ponavljao iste greške, i recimo da me je to uvelo u sunovrat iz koga više ne vidim izlaza, šta sad? Prvo ću da prihvatim da je tako i da nisam ništa kriv ako nisam znao ili nisam naučen. Sledeće i obavezno je - praštanje. Oprostiću svima redom kojih se setim za sve što mislim da su mi naudili, a zatim i sebi što sam naudio drugima. Ovo praštanje usput i leči od zaključanih trauma i bolesti koje će se nekad ispoljiti. Onda ću da preuzmem odgovornost za sve buduće, da se lepo zahvalim na svemu i smatraću da mi je svaki dan darovan od Boga. Zahvalnosti nikad dosta. Zatim ću da otrčim u kupatilo i da se pogledam u ogledalo. Tamo negde u dubinama ogledala ću svakako videti trun mržnje prema sebi i pokušaću da je uklonim. Ako ne volim sebe, ne mogu ni druge, a ni oni mene. Zagledaću se u svoje oči i reći ono što svakako već znate: „Zorane, volim te i prihvatam baš takvog kakav jesi !!!“ Ponekad je ovo jako teško izgovoriti. Kad se dobro zavolim - onda je lako. Nemojte samo ovo mešati sa egoizmom. Sledeće je da bih morao da započnem proces koji bi se mogao nazvati RAZDVAJANJEM. Proces razdvajanja takodje može da razreši neke ometajuće faktore, pa je neophodan. Šta je to što me je toliko mučilo? Neka neostvarena ljubav ili ambicija, nedostatak novca, to što sve što sam stvorio ne vredi mnogo – navodim samo najkvarnije igre ega. Šta god da je u pitanju, tu osobu ili stvar ću zamisliti ispred sebe i reći: „da, ja te verovatno obožavam, ali nisi ti to što mi je potrebno da bih bio srećan“. Uh, kako ovo oslobađa, probajte obavezno. Meni je, recimo, bilo neobično teško da ovo uradim i stalno sam odlagao, pa sam zaključio da verovatno nisam normalan zato što volim i hranim svoj bol. Put u prosvetljenje je put oduzimanja, a ne dodavanja (ili tako nekako), sećam se da je pisao majstor Ekart. Govorio je to i Isus, ali nije bilo koga da ga čuje – sve sami gluvi kod ušiju i slepi kod očiju.

Ovo što dalje sledi može da izgleda jako čudno ili neverovatno, ali vreme je da malo zagrebemo i po drugačijoj stvarnosti. Postoji nauka koja se zove kvantna fizika i koja je došla do veoma neobičnih otkrića. Postoji i savremena neuro – fiziologija. Ove nove nauke koje su se razvijale tokom prošlog veka i koje sam pratio još u prastarom časopisu „Galaksija“, su razvalile dosadašnje ljudsko znanje iz korena i to toliko, da je postalo neophodno da menjamo pogled na svet. Klasična Njutnova ili Dekartova otkrića ne vrede ni pišljiva boba u svetu subatomskih čestica. Evo banalnog primera. Uzmimo najjednostavniji atom vodonika. Ako predstavimo da ste vi njegovo jezgro, onda elektron kruži na nekih desetak kilometara udaljenosti. A šta je između, praznina? „Pa ljudi, svet je sastavljen od praznine, sastavljen je niodčega“ uzviknuše naučnici. Ali kasnije su saznali da to nije praznina, nego ogromno polje potencijala. Polje koje sadrži toliko energije da bi jedan atom mogao da je oslobodi dovoljno da izazove novi Veliki prasak! Stvaranje novog Univerzuma. Ovim kalkulacijama su se ti ludi naučnici toliko približili Bogu, da su postali otpadnici od klasične nauke – zaboravljeni i sklonjeni u stranu. Međutim, imaju veoma jaku potporu u klasičnim filozofskim školama, ezoteriji i donekle religiji. Svaki izveštaj o prosvetljenju je upravo govorio o ovome. Ja sam jedinstvo sa svim ostalim, ja utičem na sve, a sve utiče na mene. Dualiteti su otišli u carstvo privida, a stvarnost je tako velika iluzija da se to ne može opisati. Ali može se iskusiti. Zaista je potrebno da se pojavi neka nova nauka koja će objediniti sve ovo u jedno.
Postoje ljudi u ovoj zemlji sa kojima sam u kontaktu i koji dobro znaju o čemu pišem. Ti ljudi imaju po neki dar od Boga, i u mogućnosti su da mnogo toga isprobaju i provere. Čak idu dotle da će se rado žrtvovati, samo da bi došli do novih saznanja. O čemu se konkretno radi? Ako smo rekli da je sve = jedno, kako da se postavimo pa da budemo u harmoniji sa tim poljem nulte tačke, kako ga nazivaju neo-fizičari? Ako je energetski tok neograničen i večit, šta treba da uradimo pa da postanemo njegov provodnik, a ne otpornik? Ako je ego nešto što nam je dato da bi sticali iskustvo, zašto egoizmom zaustavljamo energiju, stvaramo vrtlog koji u nama dovodi do pojave zla, bolesti, nemaštine i sl.? Ako imamo mnogo takvih pojedinaca, onda se to reflektuje i na međuprostor i može da dovede do zaista groznih stvari, koje neću ni da pominjem. Evo i suprotnosti. Ako se dovedem u zdravo stanje malopre navedenim tehnikama, tada postajem medijum za kvalitetan protok energije i informacije. Ljudi me drugačije gledaju i sva vrata mi se otvaraju. Ljudi takođe vole da sam u njihovom prisustvu i kada se pojavim drastično se menja atmosfera okruženja. Mogu li tada da imam probleme? Teško. Ali ima samo jedna sitna zvrčka. Mogu tako da nastavim i da proživim jedan lep i kvalitetan život. Problem je u tome što sam samo indirektno povezan sa poljem potencijala, a ne direktno i svesno. Time bih ostao na pola puta, a šteta je, jer u toj praksi leže svi odgovori za kojima tragamo. Ako vas baš zanima tema savremene nauke, uputiću vas na radove Lynne Taggart, lako se nalazi na Internetu. Znači, pravo pitanje je -kako se svesno ulazi u polje potencijala? Ne naročito teško, ali sad nije prilika za objašnjavanje. Sve što sam do sad pisao je sasvim dovoljno. Izveo sam kratak eksperiment koji me je, onako uzgred, obasjao takvom svetlošću da je to bilo gratis i neočekivano - čistokrvno prosvetljenje. Ali ne bih pisao o tome dok moji prijatelji dobro ne provere da li možda nema i nekih neželjenih pojava.

A sada dragi čitaoci, kucnuo je čas koji sam toliko čekao. Došlo je vreme da upotrebimo nešto od svog znanja za dobrobit zajednice i svih nas pojedinačno. Zamolio sam gospođu Juliju, koja je moćan medijum, da odredi pogodan datum i onda ćemo desetak dana, u isti sat, da odradimo nešto dobro i moćno za sve nas, jer je ova zemlja izgubila kompas. Radi se o molitvi – meditaciji koju ćemo svi zajedno sprovoditi svako veče u 22.05, pa koliko ko može, makar i par minuta. Prvi dan je 25. April, a poslednji 6. Maj. Molim sve dobre ljude da uzmu učešća bez obzira kojoj naciji i veroispovesti pripadaju, ili u kojoj se zemlji nalaze. Uskladimo naše satove i naša srca i rezultati će se pojaviti, kako na globalnom tako i na ličnom planu. Polje će biti spremno da vas dočeka i osetićete prisustvo hiljada dobrih duša koje se stapaju u jednu. Evo i nekih uputstava:
- Tokom tih dana uzdržite se od loših misli i emocija, a po mogućstvu i od alkohola. Idite što više u prirodu i pojačajte ličnu higijenu.
- Pomolite se na način na koji ste i do sad navikli, ali sa jednom razlikom. Nemojte moliti za sebe nego za ljubav, mir, prosperitet, sreću svih ljudi. Ako se do sad niste molili ili ne znate molitve, onda improvizujte po volji. Bitno je da pri tom osećate čistu ljubav i sreću. Mnogo je bitnije ono što osećate.
- Počnite tako što ćete osetiti svu svečanost trenutka. Opustite se i zažmurite. Udjite u sadašnjost, i to tako što ćete osluškivati sve zvuke oko sebe, a to će vam pomoći da smirite misli. Zamislite svetlost oko svog fizičkog tela i izvedite mali mentalni trik prebacivanja svesti u to svetlosno telo. To se radi tako što osetite život kako struji kroz vas, a vi ste samo svetlost – fizičko telo više ne postoji. Sada ste izašli iz carstva Ega i vaša molitva biće beskonačno pojačana. Ako vam je teško da tako nešto zamislite, onda slobodno preskočite ovaj deo. Samo da napomenem nešto vezano za ovo stanje svesti. Možda osetite bol, jači ili slabiji, u nekom predelu. Obratite svu pažnju na bol i on će nestati. Time će nestati i zaključane energije i mentalni blokovi u vama, koji čekaju da se ispolje kao bolest. Ovo stanje isceljuje i podmladjuje. Kada završite molitvu, ostanite još neko vreme u ovom stanju i osetite zaštitu, mir i toplinu polja. Nagli povratak u stvarnost može da bude neprijatan, pa probajte da se izolujete od ometanja. Pokušajte da nađete društvo za molitvu.
Samo vas molim da se pridržavate datuma i tačnog vremena 22.05 h, nikako ranije. 6. Maja prestajemo i nemojte produžavati dalje. Za dalje ćemo videti i imam osećaj da će svi koji budu učestvovali tražiti još. Ako, i vreme je da se obratimo onome kome treba i čije smo ime zaboravili. Za kraj evo i poruke gospođe Julije koju upućuje svima nama:

Napomena uredniku: ovo treba malim slovima, pošto ona ne zna za njih, a teško mi je da prekucavam!
CEO ŽIVOT ZA NEČIM TRAGAŠ I PRUŽAŠ KORAKE DA PREĐEŠ NEPOZNATE STAZE.
ČESTO NE UMEŠ DA PRONAĐEŠ PRAVE REČI I OBJASNIŠ OČAJ U SEBI, A TAKO BI ŽELEO DA TE SVI RAZUMEJU DOK IZGOVARAŠ - PRAZNINA -
TI SE NALAZIŠ U VRTLOGU SOPSTVENE PUSTOŠI, A KAZALJKE SATA LAGANO SE POMERAJU DOK ČEKAŠ NA SVOJ SVETLOSNI ZNAK......ČEKAŠ SVOJ MINUT.

IZNENADA TVOJE SRCE PREPLAVI JAK OSEĆAJ MIRA I SREĆE.....ODJEDNOM NEKAKVA TOPLINA ULAZI U TEBE, A DUŠA TI POLETI U MOĆNOM TALASU SVETLA KOJE POSTEPENO BUDI I ODBACUJE SAV NAKUPLJENI ČEMER.
I TADA NE UMEŠ DA ISPIŠEŠ REČI KOJE TI UM U DODIRU SA BOŽJIM PRIMA I ODAŠILJE U VISINE....POŽELIŠ DA ZAMRZNEŠ TAJ TRENUTAK SPOKOJA I ZAUSTAVIŠ VREME......ŽELIŠ DA TAJ MINUT ČAROLIJE POSTANE VEČNOST.

I OPET PRUŽAŠ KORAK.....NOVIM STAZAMA HODAŠ U NADI DA ČEŠ ZAUVEK SAČUVATI TAJ PREDIVAN OSEĆAJ I ZAUVEK POBEDITI PRAZNINU.
SAMO JEDAN KORAK BITAN JE ZA TEBE,A TO JE KORAK MOLITVE......

Sve najbolje, i vidimo se 25.04.2008. u 22.05 h.
Zoran iz Zemuna.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]