google lazarević je napisao:
@oficir s ruzim: izvinjavam se ako sam nesto pogresno skontala, zaista ne poznajem islam, u skoli sam imala vjeronauku, pravoslavnu.
a opet, nekoliko puta sam cula da je u islamu "dozvoljeno" ubijati nevjernike, eto Leona je spomenula slucaj preobracenika u hriscanstvo u S. Arabiji. Kuran je isti svuda, zar ne? otkud onda te razlike?
Glupost sestro, ja sam musliman i Muhammed salallahu alejhi ve sellem mi zabranio da odsječem drvo bez razloga, kamo li da ubijam nekog.
Niko ne moze covjeka natjerati da povjeruje u nesto, mi nemamo moc da mjenjamo ono u ljudskim srcima ->
Bilal r.a ( ashab Allahovog poslanika a.s ) je bio crni rob koji je među prvim ljudima prihvatio islam. Njegov vlasnik je nakon tog zavezao ga na pod i stavio veliki kamen na njega, udarao ga i zahtijevao da poljubi kamenog idola a on je i dalje govorio EHAD...EHAD... ( jedan, jedan je Bog )
Dakle, ako ja uperim pištolj u tebe i kažem "misli kao ja", ti i da potvrdiš jezikom, koliko to vrijedi ? Ništa..
Tako, ne možeš natjerati nekog da vjeruje ili ne vjeruje. NIKO te ne prisiljava da uđeš u Islam ali kad uđeš zabranjuje ti se izlazak. Zašto ?
Ima ljudi koji bi iz koristi neke rekli da vjeruju i kroz vjeru radili vlastite ciljeve, to su licemjeri. Ne mozes ti reci da si ubjedjena u istinu, prihvatis je i nakon 2-3 dana kazes, nije to to. Smutljivci koji nisu iskreni ce to uraditi. E takvim je smrtna kazna po zakonu. To je taj gore slucaj