Elvis Presley je napisao:
Unbeliever je napisao:
Da. Stojim iza toga što sam napisao.
Svi su nevjernici, odnosno ateisti pisani malim slovom.
Po tebi je dovoljno reći "ja sam vjernik" ili "ja sam ateista" i to je to?
Šta drugo rade ljudi koji se boje ili ljudi koji otaljavaju običaje?
Naravno, nisam ja tu da im sudim, mogu da prave i zeke od papira ili da vježbaju horsko pjevanje, njihova stvar.
Ne, bitno je ono u sta vjerujes.
A to dalje povlaci za sobom ono sta radis.
Jer kako mozes suditi ljudima koji skrnave religiju, vjeruju iz straha i brinu samo za svoju guzicu i nazivati ih ateistima???
Ovo je najobicnije etiketiranje i to totalno neosnovano etiketiranje. Pokusavas ovdje da svaki nemoral i necovjestvo stavis pod etiketu ateizma sto je u najmanju ruku neozbiljno, da ne kazem glupo.
To sto ti smatras "ateistima" bahate ljude, materijaliste i tradicionalne zderonje na slavama je tvoje pravo i tvoj problem.
Ali istina je ipak totalno drugacija.
Toliko o postovanju i uvazavanju stavova Hristov.
Evo iznad imas pljuvanje po SVIM ateistima i nazivanje njih materijalistima, nemoralnim i ostalo. Jos pripisivanje negativnih osobina mnogih vjernika ateistima.
I onda mene znaju optuzivati kako ne postujem i ne uvazavam misljenje....Divno.
Jes' ti ćorav ili glup? Ili se praviš?
"Ateisti pisani malim slovom" (ne oni malo pametniji, od kojih si valjda jedan ti)
"ateista bi trebao da vjeruje u ateizam" (a ne da zato što je lijen da se smatra ateistom)
+ "ne valja ovo", "ne valja ono" ako će se ateizam bazirati samo na suprotstavljanju teizmu, onda ne treba ni da postoji, jer krajem njegovog oponenta prestaje i smisao njegovog postojanja.
Naravno, stvari nisu crno-bijele kao što izgledaju ili neko to pokušao tako predstaviti.
Svaka čast pravim ateistima, potrebno je mnogo vjere da se bude ateista.