jellyfish je napisao:
Bog nas kusa da cinimo dobro a ne zlo.
Dobro je i stati u zastitu odbrane casti i ugleda, pogotovo ako se radi o Bogu ugodnim ljudima kao sto su poslanici...
jellyfish je napisao:
Drago mi je to cuti. Ali zato sam i rekao da nisam protiv obicnih i Bosanskih muslimana nego protiv ekstrema koji su uglavnom na srednjem istoku.
E konacno se nađosmo... i ja sam protiv extrema, al Jelly znaj da jednom kako vama kao hriscanima, tako i nama muslimanima nesto dođe do guše...kako pojedincu tako i grupi i na kraju citavoj islamskoj populaciji...ali je u svemu zalosno sto se mi sitne duše globimo oko toga...dok i moje i tvoje vođe ispijaju kafu i broje lovu, idu na ljetovanja od Bhama do Kaira i istovremeno uzivaju sto su i dalje "bozje sluge"..a ja bih ( a vjerujem i ti ) da se nesto primjeni i u toj silnoj zelji dođe do teških riječi.
jellyfish je napisao:
Ne vidim kako to otimaju. Placaju. Sta mislis od cega je izrastao Dubai ako im nisu placali naftu. Ako mislis na Irak, to je djelimicno tacno, ali zaboravljas da su oni daleko vise potrosili na taj rat nego sto su dobili koristi. O ljudskim zrtvama i vojnicima i ranjenicima i troskovima za zbrinjavanje porodica istih i njihovo lijecenje da i ne govorimo. Tako da bi prije rekao da su u Iraku i Avganistanu izgubili nego sto su dobili nesto.
S druge stane imamo sankcije Iranu koji je prinuđemn da prodaje naftu za bagatelu da bi dobio prijeko potreben lijekove i hranu...pa sjetimo se samo afere sina Kofi Anana koji je bio umjesan u sve to ( a ovamo visokopozionirani politicar ).
U samom pocetku invazije na Irak, prvo sto su Americki vojnici objezbejdili i to maximalno je bilo Iracko ministarstvo nafte i tamo su se zabarikadirali, nisu obezbjedili iracku vojnu armadu i fabrike ( zbog koje su navodno i zapoceli rat pod pretpostavkom da imaju nuklearku)...mislim vidi se licemjerje, a to da nemaju korist ma koliko Senat pricao o tome cinjenica je da se nafta expoatira i to muški a ovamo se prosipa prica o neinvestiranju u rat...nemojmo sve vjerovati samo zato sto jedan policijski klerk stane pred kamere i pocne filati...ako je rat pogresna investicija sto se ne povucu kao i iz Vijetnama ???
jellyfish je napisao:
Zaboravljas da bi broj stradalih bio veci da nije bilo intervencija.
To je pretpostavka da se napadnu 2 suverene drzave....ajd reci mi da li si ikad cuo za talibanski rezim i da li je bio i na koji naci prjenja zapadnom drustvu prije nego sto su zapadnjaci dirnuli u osinje gnejzdo, pa samo Njemacka s svojom vojnom silom moze ih sravniti s zemljom , a talibani nemaju ni obicnog pajpera da prelete iz sela u selo...
Ja znam da je Amerika pod fintom "preventivni rat" sve to i pocela ali i misionari cine svoje , kao sto to rade i u BiH.
jellyfish je napisao:
Isto tako da nisu bacili nukearnu bombu na Japan 2 svjetski rat bi odnio daleko vise zivota.
Ma daj Jelly...pa fasizam je tad bio na koljenima, Njemacka je potpisala kapitulaciju, a i Italija, Japan tad jedini nio htio i bomba je bacena, ali i to koja, pa mi i sad nakon 60 godina imamo stepen radijacije u Hirosimi, i dana danas se rađaju djeca s 2 glave, 3 noge ili odmah s rakom u mozgu...kakva je to "preventiva" ....molim te informisi se sta je NUKLERANA BOMBA ucinilia....odi samo na google pa vidi sta cini nuklerka u DCernobilu jos je samo bila elelktrana...kakva je to preventiva da sprjecavanje, ako narod gine i nakon jednog stoljeca....
jellyfish je napisao:
Slicno kao sto Bog u bibliji dozvoljava ubijanje u starom zavjetu kad se zlo namnozi a fasizam je prijetio da istrijebi ljudsku vrstu, kao sto prijeti i ekstremni islam, ili bilo koji drugi ekstremizam.
Bog kaznjava samo one koji zasluzuju, a ne da kaznja moju ili tvoju djecu kao sto je to slucaj s nuklearkom. Od Bozje kazne ne boluju djeca nakon 100 godina.
jellyfish je napisao:
U redu ako je provocirao i ako mu je to bio cilj. Ali on kaze da je to samo sala i karikatura i sloboda govora, sto ako malo razmislis vidjeces da i jeste.
Pa onda neka se prestane saliti na taj nacin , jer ima milijardu i 200 miliona insana koji se tome ne smiju....
jellyfish je napisao:
Ne znam. Citao sam u novinama da je u nekoj zemlji neka Britanka bila bez marame u autobusu i kad su joj rekli da mora staviti maramu, ona je odbila. I onda je uhvatila policija i odvela u policijsku stanicu i zaprijetila deportacijom.
Prvi put cujem...eto uzecu da je istina, iako opet ti kazem da nema sanse...licno mogu otici u sred Rijada s nekom od krscanki i da skine maramu, garantiram da joj se nece nista desiti...mozda je to slucaj bio u Iranu, ali tamo je dovoljno prebaciti obicni sal preko glave, iako taj sal vise otkriva nego pokriva, ali to je iz postovanja prema narodu i podneblju, a niko te ne sili da stavis maramu ili burku...nema sanse...ali ipak mozda je to slucaj, dok u Evropi ces dobiti kaznu do 500 eura a motoristi s kacigom nece dobiti ni jednog cent.
jellyfish je napisao:
Dobro, sad nisu kamenovanja bukvalno si shvatio, ali zena ide u zatvor. A citao sam da u Iranu sijeku ruke djeci kad ukradu hljeb jer nemaju sta jesti.
Naravno, pa zena i u Evropi ide u zatvor, i svagdje u svijetu, ako je pocinila kriminal pa sto ...neka odguli svoje...a to da djeci sjecu ruku ..je cista dezinformacija, prvo serijat ogranicava kaznu na odraslog i punoljetnog muslimana, djete niti je odraslo niti punoljetno... s toga NEMA SANSE da se to desi djetetu.
jellyfish je napisao:
isus je oprostivsi zeni preljubu rekao farisejima da koji nije gresan da prvi baci kamen
Opet kazem da fariseji nisu donijeli niti ijedan jedini dokaz da je jadna zena pocinila preljub...pa nije ni Isus bio budala da je kamenuje, a plus pored toga je znao da su to conili upravo fariseji...znaci osuda bez dokaza ne pije vode nigdje pa ni kod poslanika s.a.w.s.
jellyfish je napisao:
Znaci neke stvari su dozvoljene kad je ugrozen opstanak. Problem je sto je drugima to izgovor pa to primjenjuju u normalnim okolnostima.
To je komplikovano pitanje...neki misle da je dozvoljeno jer je ugrzen neki njihov nacin zivoata...tzv zapadni...pa preventivnim ratom sprecavaju...
Nego idemo poslusati ovaj klip sto je dzebaleban postavio pa da malo dihnemo ko ljudi ....