banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 19:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Citat
PostPoslato: 05 Apr 2010, 12:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Oficir s ruzom je napisao:
1 Slavit ću te, Gospode, jer si me oteo; nijesi dao neprijateljima mojim, da kliču nada mnom! (30:1)

13 Budi mi milostiv, Gospode: pogledaj kako trpim, izbavi me od neprijatelja mojih, od vrata smrti (9:13)

Bog odgovara u 91:14-15

14 Jer on pristaje uza me, spasit ću ga, štitit ću ga, jer je poznaje ime moje.

15 Kad me zazove, uslišit ću ga i iz njega ću stajati u nevolji; spasit ću ga i proslavit ću ga.

Da bi ozivio moramo prvo dakazati da je ubijen. A moze li se to?

Ovi gore stihovi u prvim recima se mogu tumaciti i kao vaskrsenje. Dakle, nije dozvolio neprijateljima da klicu, vec ga je vaskrsao iz mrtvih.
Drugo, stih 15 se mozda ne odnosi na prorocanstvo vec na pisca psalama, a cak da se odnosi i na Isusa, zar ga nije bog uslisavao i izbavljao iz svega ukljucujuci i iz smrti kad ga je vaskrsao i zar ga nije proslavio.
Trece, Isus nije bio jedini koji je vaskrsao. Sjetimo se Lazara, djevojcice od 12 godina itd. Kao sto sam vec pisao jednom i Mojsije i Ilija. Cetvrto u knjizi proroka Isaije Otkrivenju se govori o uskrsnucu mrtvih na kraju.
Peto, ti ne vjerujes u istinitost biblije a dokazujes ono sto ti odgovara stihovima iz psalama.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 14:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
mary juana je napisao:
amidža je napisao:
mary juana je napisao:
Pa i ja svima govorim, da se kad pričaju o Bogu i Hristu koriste se Biblijom i opravdaju to što tvrde Biblijskim stavcima. ali....

Zbilja Mary, hoćeš se ti ikad sjetiti da posjetiš zubara?Zubi su ti katastrofa

Fakat ti je avatar bljak

Da tek klikneš na potpis

Klikno na potpis :blackeye: ...definitivno nije za svaciji stomak :headbang: ...sreca pa sam malo prije jeo... :-& :-&

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 15:46 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Čitam duhovne knjige pa predlažem zainteresovaNE DA VIDE KAKO LAVIĆ ŠIRI MRŽNJU PROSTO ME SRAMOTA ŠTA SAM PISAO PRE...14 VEKOVA I DRUGO IME MI BEŠE TAD ZVALI ME MUHAMED.

http://www.scribd.com/doc/18491736/Muha ... edskazanja

a evo jedne lepe priče koju ja napisahNa 61-oj strani knjige o Armagedonu kako sklopismo mi Muslimani savez sa Rimom a sa kim bi drugim i onda moj vojnik primeti posle tolikog ratovanja da se pod zastavom krtsa borio i lepo upuca saveznika. A opširnije i duhovno o tome na 64 str.

A malo dalje na str.86 do 88 širio sam mržnju što jes jes ali šta mogu kad sam takav a vi pročitajte kako sam bio zločest.

Naći ćete tu još mojih bisera ako budete pažljivo čitali i malo sam omašio al ko mari vaš .........

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 15:54 
Veteran
Veteran

A sad molim Japanese_rose
Da mi navede mesto na kojem sam je prozvao ili lično uvredio?
Pošto to nisam učinio nek mi odgovori čemu tolika prozivka i ,,sprdanje'' samnom?

svi se razlikujemo po veri i onda svi možemo biti povređeni ali nas niko ne tera da imenujemo nekog sagovornika iz suprotna vere. Kad neko zalepi iz vaših knjiga tekst vi vređate jer vam te reči smetaju pa onda ih se odrecite jer to nisu Hrišćani pisali.
ako su istinite što se onda ljutite na druge? treba da vam je drago kad čujete svoju nauku.

Braća u skandinavskim zemljama čitaju kuran i upoređuju prevode to je smešno svaki nosi drugačije poruke.

Nagovoriste me da čitam o Islamu i ja počeh pa da radosnu vest podelimo.

Poslednji put menjao lavić dana 05 Apr 2010, 16:21, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 16:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Stvarno te lavicu ne razumjem, koliko god dati insan popusto ti uvjek nasrces...Knjiga koju citas nije Kur'an a hadiska nauka se ne temelji na jednom hadisu.

S druge strane Armagedon pise i u tvojoj Bibliji.

A sto te muci savez s krscanima/hriscanima koji je Muhammed s.a.w.s rekao u pomenutom hadisu.

Pa nisi li ti krscanin/hriscanin

Ko su bili Rimljani u doba Muhammeda s.a.w.s.???

Ako mislis da cemo sklopiti savez samo s rimskom crkvom, ne zaboravi da je rimska crkva koju toliko mrzis (vidi se iz tvog govora) nastala tek 4-5 stojeca nakon smrti Poslanika s.a.w.s.

Nemoj da se prepucavamo oko neki knjiga i pisaca...kad je tu Kur'an.

I ne znam sto te boci toliko taj savez izmedju muslimana i krscana? Pa nisi li i ti krscanin majka mu stara?

Odgovaracu ovako na neke tvoje postove, onako tek toliko da te pratim inace mi je dosadilo...a i iskreno da ti kazem zao mi je sto se toliko blamiras a ne poznas ne samo istoriju islama nego opcenito neke stvari iz istorije kao nppr. kad nastaje rimo-katolicka crkvai da li je postojala za vrijeme Poslanika s.a.w.s.

Doista mi te zao....iskreno... :cry:

Ali cu te pratiti :)

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 16:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Braća u skandinavskim zemljama čitaju kuran i upoređuju prevode to je smešno svaki nosi drugačije poruke.

Zbilja, a ne kontas li da je Kur'an ne moguce prevesti , vec da oni citaju tumacenje prevoda Kur'ana...

a da vidimo koje su to smjesne poruke de navedi neku...bar jednu...ikoju... ikakvu.

Posto si coece jako fanatican, pricas bez pokrica, argumenata, ajeta, citata...

Navedi citat Kur'anski...malo se smiri...prijateljski ti savjetujem.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 16:28 
Veteran
Veteran

Prvo čitaj o Islamu i ja poslušao.
Sad nemoj čitati jer to nije to već šta je.
Ovde ne govorimo o nastanku Hrišćanstva niti o rimu već o Islamu i saveznicima koliko me moje vaspitanje služi nigde ti ne rekoh da si kao malo dete koje ću ja poučiti niti ti rekoh ra se smiriš niti bilo šta od toga imam u sebi prema drugim verama tako svako iznosi svoju kulturu.
Kad te prozovem po imenu i uvredim onda možeš reći šta želiš ovako bi bar osnovna kultura izražavanja trebala biti ispred emocija.

što se tiče prevoda Biblija na svim jezicima isto uči pa ako Kuran uči različito na svakom jeziku onda to nije moj problem već sledbenika te knjige.Prevodi su isto što i original a ako nije moguće Kuran prevesti neka nauče Arapski.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 16:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

:boxing:
:D

lavić je napisao:
Prvo čitaj o Islamu i ja poslušao.

Izvini, posteno...nastavi citati ja zaboravi'o.

lavić je napisao:
Sad nemoj čitati jer to nije to već šta je.

To sto citas nije Kur'an...ali o.k. nastavi no problem...raduje me tvoja znatizelja pa ma koji razlog bio.

lavić je napisao:
Ovde ne govorimo o nastanku Hrišćanstva niti o rimu već o Islamu i saveznicima koliko me moje vaspitanje služi nigde ti ne rekoh da si kao malo dete koje ću ja poučiti niti ti rekoh ra se smiriš niti bilo šta od toga imam u sebi prema drugim verama tako svako iznosi svoju kulturu.

Da, naravno govorimo znaci o Isamu i saveznicima, saveznici su krscani/hriscani...a i ti si taj...znaci i ti si saveznik :occasion5:

A "dete" te muci, pa sto ne kazes odmah da si se uvrijedio sto sam ti rekao da si djete....evo pred svima se izvinjavam...duboko....ako te to tjesi pa i ja sam djete svoje majke.

lavić je napisao:
Kad te prozovem po imenu i uvredim onda možeš reći šta želiš ovako bi bar osnovna kultura izražavanja trebala biti ispred emocija.

:angry3: :confused3:

lavić je napisao:
što se tiče prevoda Biblija na svim jezicima isto uči pa ako Kuran uči različito na svakom jeziku onda to nije moj problem već sledbenika te knjige.Prevodi su isto što i original a ako nije moguće Kuran prevesti neka nauče Arapski.

Znaci na svim jezicima Biblija isto uci da je Lot spavao s svojim kcerkama, bas na svim jezicima to pise...

Prevodi nisu isto sto i originali, to se uci na prvoj godini vise...evo ti primjer...arapski sinonim za rijec brak iznosi preko 1000 raznih varijanti...od prevodioca ce zavisiti koju ce varijantu upotrijebiti...

Pa neka braca krscani skandinavci nauce arapaski i ja im preporucujem...toplo.

Medjutim da bi smo bili jasniji u raspravi ne nadjoj da braca muslimani u skandinaviji klanjaju 6 namaza ili da se mole Trojici bogova a da su istovremeno muslimani...

cak to ne nadjoh ni kod sita, niti mutezila, niti haridzija, niti dervisa niti ovih niti onih...a kod tebe ista Biblija kao i kod Marija a ti velis da je Isus bog a Meri neda ni osloviti...nesto tu ne stima s Biblijom ili prevodom..ili tumacenjem prevoda.--shvatas poentu :D

-Tu sam ja odmah iza tebe.- 8)

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Oficire, izgleda da te je mnogo pogodila ova tema kad pokusavas od lavica napraviti mentalnog bolesnika. To je tvoja tiha osveta, sve u prijateljskom duhu, necemo rusiti niti paliti, ali cemo rijecima dokle god moze, jel'da? Jesu li to plodovi tvoje vjere? Vise se bavis Biblijom nego svojim cinizmom, kao da se prvo vise vrednuje.

The hell where youth and laughter go.

Poslednji put menjao Hristov dana 05 Apr 2010, 17:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 17:10 
Veteran
Veteran

,,Tu sam ja odmah iza tebe.- 8)

Kod mene nemaju običaj muškarci muškarcima iza leđa blizu stajati već ženama.
Ništa prva godina više...zato što je prevod po suštini poruke jednak originalu.
,,arapski sinonim za rijec brak iznosi preko 1000 raznih varijanti..''

Što bi značilo da se taj pojam nemože prevesti pa umesto njega idu slične reči:kruška,veslo,mrak,riba,kuća....

imam i ovde Derviše i družimo se i nikad se nismo vređali već uvažavali i mnogo sličnih zaključaka imamo. Kad nađem u knjigama nešto valjano (Islamskim) onda ću i to reći.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 17:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

amidža je napisao:
Zbog Božije mudrosti izrečene u ovoj suri na lavićeve bljuvotine o Islamu niko od muslimana forumaša nije reagirao neprimjereno!

Pa naravno da ne smiju pisnuti kad su vec bili banovani minimalno jednom zbog "primjerenog" ponasanja.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 17:46 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
cak to ne nadjoh ni kod sita, niti mutezila, niti haridzija, niti dervisa niti ovih niti onih...a kod tebe ista Biblija kao i kod Marija a ti velis da je Isus bog a Meri neda ni osloviti...nesto tu ne stima s Biblijom ili prevodom..ili tumacenjem prevoda.--

hermenautika Oficiru je najveci problem..

aj kad vec pricamo o hermenautici kako vi muslimani tumacite Maryam 19:27-28...jel Hristova majka Aronova sestra?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 18:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Oficire, izgleda da te je mnogo pogodila ova tema kad pokusavas od lavica napraviti mentalnog bolesnika. To je tvoja tiha osveta, sve u prijateljskom duhu, necemo rusiti niti paliti, ali cemo rijecima dokle god moze, jel'da? Jesu li to plodovi tvoje vjere? Vise se bavis Biblijom nego svojim cinizmom, kao da se prvo vise vrednuje.

A ti kao njegov glasnogovornik...

Procitaj temu Hristos vaskrse-pa ces se i sam uvjeriti ko je i zasto prvi popustio, zao mi je sto shvatas da od lavica pravim mentalnog boesnika, ili cak vise sto si to iz ko zna cega zakljucio.

Ali iz tvog posta se da zakljuciti i nesto vise, iskoristavas ranjivost samog lavica i stavljas se u njegovu odbranu izigravajuci viteza na bjelom konju...ja i ti smo ksrtili koplja pa smo se razisli, imam misljenje o tebi kao i ti o meni.

A sto je lavic na naziv "djete" puko ko sifon to mu ja nisam kriv...
lavić je napisao:

Znaci i kod tebe zene staju iza ledja kao i kod nas u Islamu kad obavljamo molitvu...krasno vidis nehotice receno, ali jos jedan stav blize.
lavić je napisao:
,,arapski sinonim za rijec brak iznosi preko 1000 raznih varijanti..''

Što bi značilo da se taj pojam nemože prevesti pa umesto njega idu slične reči:kruška,veslo,mrak,riba,kuća....

Pa ako kod tebe kruska, veslo, mrak, riba i kuca oznacavaju sinonime braka onda si se ti mozda okruskio a ne ozenio, ili omeracio ili oribo, ili okucio.... :D

lavić je napisao:
imam i ovde Derviše i družimo se i nikad se nismo vređali već uvažavali i mnogo sličnih zaključaka imamo. Kad nađem u knjigama nešto valjano (Islamskim) onda ću i to reći.

Samo im reci ovo sto i meni vidjeces kako dervisi pasaju sablju i kuburu- :D

Ajd coece...daj se okani...ne mozes tako, rastresen si, ne vezes stvari, argumenti ti nemaju smisla, ne podupires ih citatima...sve ono sto zelis kazati jest da je Islam ratoborna vjera, pa o.k. uzecemo s rezervom i da jest, sta si dokazao, nisi porusio niti ijedan postulat Islama...

Ne ide lavicu to tako...nemoj da se drugi smiju i da smatraju da od tebe pravim kako to Hristov rece mentalnog bolesnika iako mi to ni pod tackom razno nije palo na pamet, ne podlijezi frustracijama....sjeti se "Ko te udari ti okreni i drugi obraz"...ja sam ti ponudio ruku a ti opet nista....

Ta ponudjena ruka znaci da mozemo opet pricati i o ratu i o Kur'anu i zidovima no problem, pa mozemo se opet izakaciti...ali sto tako sve prihvatas k srcu...nije svijet propao ako sam prvi koji ukazuje na greske, necu biti ni zadnji...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 18:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
hermenautika Oficiru je najveci problem..

aj kad vec pricamo o hermenautici kako vi muslimani tumacite Maryam 19:27-28...jel Hristova majka Aronova sestra?

Da, prevodi jesu problem...profesori su znali reci na predavanju da je Kur'an cak tesko "prevoditi" samim arapima...

Hristova majka nije Harunova sestra jer ajet kaze "u cednosti licis"...a ne ti si ista kao Harun a.s.

27. I dođe ona s njim porodici svojoj, noseći ga. "O Merjemo," – rekoše oni – "učinila si nešto nečuveno!
28. Ej ti, koja u čednosti ličiš Harunu, otac ti nije bio nevaljao, a ni mati tvoja nije bila nevaljalica."

Dakle ajet spominje samo jednu od osobina Haruna a.s. ...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 18:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
sorry sto upadam
samo sam u prolazu
ali

lavić je napisao:

Znaci i kod tebe zene staju iza ledja kao i kod nas u Islamu kad obavljamo molitvu...krasno vidis nehotice receno, ali jos jedan stav blize.

nisi bas dobro razumio boldovano, tj. ko kome stoji iza ledja
ne zena muskarcu nego muskarac zeni

cao!

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 19:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:

A ti kao njegov glasnogovornik...

Procitaj temu Hristos vaskrse-pa ces se i sam uvjeriti ko je i zasto prvi popustio, zao mi je sto shvatas da od lavica pravim mentalnog boesnika, ili cak vise sto si to iz ko zna cega zakljucio.

Ali iz tvog posta se da zakljuciti i nesto vise, iskoristavas ranjivost samog lavica i stavljas se u njegovu odbranu izigravajuci viteza na bjelom konju...ja i ti smo ksrtili koplja pa smo se razisli, imam misljenje o tebi kao i ti o meni.

A sto je lavic na naziv "djete" puko ko sifon to mu ja nisam kriv...

Ocigledno si toliko oguglao na svoj cinizam da ga jedino ti ne vidis. Jesi li ista naucio iz Pisma kad si ga vec toliko citao? A tvoji zakljucci o meni su kao i tvoji argumenti protiv Pisma.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 19:50 
Veteran
Veteran

HEJ BRAĆO.

Vidi ovako,pustio sam vas malo da se izduvate i izbacite onog unutrašnjeg čoveka. Da li sad vidite koliko treba da se popravljate? Oprostite morao sam jer druge nije bilo.
Ono što bih vam sad želeo reći jeste:

Ludosti ljudskoj nikad kraja. Koliko braćo moja treba vremena da neko postane pametan?
Govori se o savezima između vera a onda lije krv.Ludi stradaju,porodice se gase ,žalost svud, i opet ludost u glavi i ista pozicija i isti bunkeri...DOKLE BRAĆO!
Kad ćete shvatiti da će nam život brzo proći i kad će te sa svojim komšijom zajedno da se radujete svakom novom danu i životu?
Da pomažete jedni drugima,da tešite jedni druge da se molite jedni za druge....kad?
Ja vam svima opraštam i molim da mi oprostite što sam ovo učinio ali bilo je potrebno jer bi i dalje stojale maske ovako sad menjajte svoje slabosti.
Brate Oficiru oprosti ali moralo je tako. Brate Mary oprosti ali sad ćeš videti svoje slabosti pa ih ispravljaj i ja priznajem svoju slabost prema Svedocima i neću se baviti ni njima ni drugim verama.
Neka vas Bog blagoslovi kao i sestru Japansku ružu.
Nije moj posao da govoprim ko u šta treba verovati to Bog daje pa nek svako hoda putem koji izabere a Bog će mu na kraju po izboru platiti.

Imam veru sam za sebe i zato vam svima želim blagoslov i mir jer se razum nadima a mudrost caruje.Bog sa prestola gleda svog ima li ko razuman, traži li ko Boga u prostoti srca svoga.
Bog je istina a svaki čovek je laža i pada u sujetnom svom životu pokušavajući ludost održati budnom i taštinom ugasiti plemenitost i ljubav.

Bog neka vas sve čuva narode moj a najpre od nas samih. amin.

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 20:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

skitnica je napisao:
nisi bas dobro razumio boldovano, tj. ko kome stoji iza ledja
ne zena muskarcu nego muskarac zeni

Hvala...moja greska...navrati opet :D

Hristov je napisao:
Ocigledno si toliko oguglao na svoj cinizam da ga jedino ti ne vidis. Jesi li ista naucio iz Pisma kad si ga vec toliko citao? A tvoji zakljucci o meni su kao i tvoji argumenti protiv Pisma.

Cinizam...hm. Ajd dobro kad ti tako kazes...uopste se ne ljutim, jer te smatram za experta u profiliranju licnosti :wink:

Hristove jasno je da ovdje koristis nesporazume izmedju mene i lavica da bi s strane poklopio Oficira.
Najbolje da si ostao po strani jer ja nikad nisam ni sumnjao da se ovaj nesporazum nece rjesiti, jer poznam lavica.
Diogen kao jedan od vodja sljedbenika filozofskog pravca cinizma je nosio lampu gradom i kad bi ga pitali cemu lampa rekao bi "Pomaze mi da nadjem iskrenog covjeka". :D

lavić je napisao:
Brate Oficiru oprosti ali moralo je tako.

Oprosteno vec davno, ne beri brigu...

Nekoliko puta sam ti nudio mir ali istovremeno branio svoje.

Vidimo se na nekoj drugoj temi... :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 21:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hristove jasno je da ovdje koristis nesporazume izmedju mene i lavica da bi s strane poklopio Oficira.
Najbolje da si ostao po strani jer ja nikad nisam ni sumnjao da se ovaj nesporazum nece rjesiti, jer poznam lavica.

Ocigledno nije jasno, jer ja nikoga ne poklapam nego kazem kako jeste, a ti to nazovi onako kako mislis da ces najbolje degradrati sagovornika. Postoje odredjene stvari koje mi smetaju ali ih tolerisem dok ne predju odredjenu granicu. U tvom slucaju je u pitanju cinizam kojim naravno svjesno baratas i dijelis ga samo sa oponentima i pokusavas ostaviti utisak samouvjerenosti. Sa onima kojima je znacenje rijeci vaznije od forme imao bi problema.

Cinizam...hm. Ajd dobro kad ti tako kazes...uopste se ne ljutim, jer te smatram za experta u profiliranju licnosti :wink:

U ovo se amidza vec mogao uvjeriti :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2010, 21:52 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
Ocigledno nije jasno, jer ja nikoga ne poklapam nego kazem kako jeste

I ja samo kazem kako jeste :wink:

Hristov je napisao:
U ovo se amidza vec mogao uvjeriti

Uzivaj, mocni profileru. :salute:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 153 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]