banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 13:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 128 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Sep 2011, 19:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
_zoka je napisao:
Kakav je to "pravoslavni krst"?

http://en.wikipedia.org/wiki/Cross

Ovde imaš različite krstove koji se koriste u crkvama.

Slika

Recimo ovakvi krstovi mogu da se sretnu po pravoslavnim grobljima sjeveroistočne Bosne i istočne Slavonije.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
filozof sa vrbasa je napisao:
Vjerovatno ti je htio reci ako u ovome ne trazis neke poruke Svevisnjeg da si dobar vjernik.

Ne vjerujem, rekao je da je dobro biti perverznjak.

U svakom slucaju hvala Panzer sto me smatras velikim vjernikom....

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 20:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Hristov je napisao:
Vjerovatno ti je htio reci ako u ovome ne trazis neke poruke Svevisnjeg da si dobar vjernik.

Ne vjerujem, rekao je da je dobro biti perverznjak.

U svakom slucaju hvala Panzer sto me smatras velikim vjernikom....

Joj vidi ga, eno sad će i da se uvrijedi, a i nigdje nisam rekao da je dobro biti perverznjak. Šala Hristove Isusove... ;)
Nema potrebe da se zahvaljuješ, volim ja kad ljudi vjeruju samo ne volim kad mi nabijaju to na nos i kad su fanatični...

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 20:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
I ja sam se salio sa ovim postom gore, htio sam te navesti da odgovoris jer drugacije ne bi odgovorio :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 22:30 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
_zoka je napisao:
Kakav je to "pravoslavni krst"?

http://en.wikipedia.org/wiki/Cross

Ovde imaš različite krstove koji se koriste u crkvama.

Spoiler:
Slika

Recimo ovakvi krstovi mogu da se sretnu po pravoslavnim grobljima sjeveroistočne Bosne i istočne Slavonije.

Otiđi na katoličko groblje Sv.Marko iza Lesnine i na katoličkoj kapelici pogledaj "pravoslavni" krst koji stoji tu već šezdeset godina.Na groblju su mise služili župnici,biskupi i kardinali ali niko nije našao za shodno da prigovori za "pravoslavni" krst....

Vrh

PostPoslato: 13 Sep 2011, 23:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Zoka, nisam znao da kod katolika može i ovaj i onaj krst, ja znam ono što vidim po gradu na njihovim crkvama.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011, 10:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Krst je krst, sa ovakvim ili onakvim varijacijama i uljepšavanjima, ali osnovna geometrija je ista.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011, 13:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Talija je napisao:
Krst je krst, sa ovakvim ili onakvim varijacijama i uljepšavanjima, ali osnovna geometrija je ista.

Ta geometrija nema veze sa hriscanstvom i Hristom baj d vej.

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2011, 16:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
nek ga prekrece i rijesen problem

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2011, 18:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Slika

Zoka, nisam znao da kod katolika može i ovaj i onaj krst, ja znam ono što vidim po gradu na njihovim crkvama.

Eh, a ja mislio da je Isus skinut sa Tamuzove naprave i pogreben i vaskrsao a on još raspet stoji....?
Znači ne moraju svi verovati da je vaskrsao jer neko želi da ga stalno ima raspetog. 25 vekova p.n.e. na klinastom zapisu postoji svedočanstvo o napravi ,,T,, koja datira nedugo posle potopa a početno je ime Tamuza navodno inkarniranog Nivroda Semiramidinog muža i od tad poče Vavilonsko nasleđe da se širi i danas cveta kao TAJNA koju Bog u Otk. razotkriva ali i celom SZ.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 14:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika
Citiraj:
Mještani Prilužja, najvećeg srpskog sela u središnjem dijelu Kosova ne žele da napuste svoja imanja. Krst u drvetu koji je porodica Mišić iz ovog sela pronašla kupujući ogrev utvrdio ih je u vjeri i učvrstio njihovu želju da i pored problema tu i ostanu.

Osmočlana porodica Mišić iz Prilužja kupila je nedavno drva za ogrev od Albanca iz susjednog sela. Na isječenom parčetu drveta domaćini su prepoznali znak krsta. Mile Mišić kaže da je cijela porodica iznenađena onim što je vidjela.

„Mi smo to primijetili kada je komšija došao da nam isiječe drva. Ostavili smo to drvo jer je baš bilo interesantno. Kada je došao sveštenik da ostavi vodicu za slavu on je to pogledao i jedan dio je uzeo za crkvu. Baš nam je sve čudno", kaže Mile.

Drvo u dužini od oko jednog metra isjekli su na dijelove, nekoliko sačuvali za sebe a ostale su predali crkvi Probraženja Gospodnjeg i podijelili komšijama u ovom selu kraj rijeke Sitnice.

„Kako je to drvo stiglo u naše dvorište sve nam je krenulo nabolje. Dobili smo prinovu, treću kćerku i sve nam ide nabolje".

U srpskoj opštini Vučitrn, kojoj teritorijano Prilužje pripada, kažu da zbog bezbjednosti Srbi ne mogu da obrađuju svoja imanja preko rijeke ali je najveći problem ilegalna sječa srpskih šuma. Nije nemoguće, kako ističu da su Mišići od Albanca kupili blagosloveno drvo iz sopstvene šume.

„Naša je procjena da se preko rijeke Sitnice nalazi preko 150 hektara obradive površine i oko 50 hektara šume. Šuma je odmah poslije rata posječena tako da postoji taj apsurd da Srbi iz Prilužja kupuju drva iz sopstvenih šuma", kazao je za radio KIM potpredsjednik srpske opštine Vučitrn Miodrag Stolić.

Iako je sedmoro Srba iz Prilužja poginulo tokom rata mještani uglavnom nisu napuštali imanja. Mišići i danas vjeruju da vjera i nacija ne smiju da razdvajaju ljude. I Albanac je u njihovom domu gost kao i svi drugi. Miletov otac, Branislav Mišić, kaže da je i Albanca od koga je kupio drva takođe lijepo ugostio.

On je prodavao drva na nekim zaprežnim kolima. Istovarili smo ih ovdje. I onda mi je kazao da mu se dopada kako lijepo živim kako sam bogat i tražio mi je malo kukuruza. Ja sam mu to poklonio. Onda je video grožđe i poklonio sam mu punu kesu. Popio je kafu i sok i blagosiljao me je kao da je neki sveštenik a ne običan Albanac", kaže za KIM radio Branislav Mišić.

Nezaposlenost je i dalje najveći problem mještana Prilužja. Opštinska uprava uspjela je da izgradi obdanište, sportsku balon salu i izgradi stambene objekte za raseljene, socijalno ugrožene i mlade bračne parove. To je ipak nedovoljno za zbrinjavanje mladih kojima bi zaposlenje bio jedan od glavnih motiva da ne odlaze sa Kosova.

(Radio KIM)

:)

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2012, 14:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Interesantna srž drveta. Moglo bi se lijepo obraditi i ispalo bi zaista efektno.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2012, 18:39 
Veteran
Veteran

Баби Папушка je napisao:
Slika
Citiraj:
Mještani Prilužja, najvećeg srpskog sela u središnjem dijelu Kosova ne žele da napuste svoja imanja. Krst u drvetu koji je porodica Mišić iz ovog sela pronašla kupujući ogrev utvrdio ih je u vjeri i učvrstio njihovu želju da i pored problema tu i ostanu.

Osmočlana porodica Mišić iz Prilužja kupila je nedavno drva za ogrev od Albanca iz susjednog sela. Na isječenom parčetu drveta domaćini su prepoznali znak krsta. Mile Mišić kaže da je cijela porodica iznenađena onim što je vidjela.

„Mi smo to primijetili kada je komšija došao da nam isiječe drva. Ostavili smo to drvo jer je baš bilo interesantno. Kada je došao sveštenik da ostavi vodicu za slavu on je to pogledao i jedan dio je uzeo za crkvu. Baš nam je sve čudno", kaže Mile.

Drvo u dužini od oko jednog metra isjekli su na dijelove, nekoliko sačuvali za sebe a ostale su predali crkvi Probraženja Gospodnjeg i podijelili komšijama u ovom selu kraj rijeke Sitnice.

„Kako je to drvo stiglo u naše dvorište sve nam je krenulo nabolje. Dobili smo prinovu, treću kćerku i sve nam ide nabolje".

U srpskoj opštini Vučitrn, kojoj teritorijano Prilužje pripada, kažu da zbog bezbjednosti Srbi ne mogu da obrađuju svoja imanja preko rijeke ali je najveći problem ilegalna sječa srpskih šuma. Nije nemoguće, kako ističu da su Mišići od Albanca kupili blagosloveno drvo iz sopstvene šume.

„Naša je procjena da se preko rijeke Sitnice nalazi preko 150 hektara obradive površine i oko 50 hektara šume. Šuma je odmah poslije rata posječena tako da postoji taj apsurd da Srbi iz Prilužja kupuju drva iz sopstvenih šuma", kazao je za radio KIM potpredsjednik srpske opštine Vučitrn Miodrag Stolić.

Iako je sedmoro Srba iz Prilužja poginulo tokom rata mještani uglavnom nisu napuštali imanja. Mišići i danas vjeruju da vjera i nacija ne smiju da razdvajaju ljude. I Albanac je u njihovom domu gost kao i svi drugi. Miletov otac, Branislav Mišić, kaže da je i Albanca od koga je kupio drva takođe lijepo ugostio.

On je prodavao drva na nekim zaprežnim kolima. Istovarili smo ih ovdje. I onda mi je kazao da mu se dopada kako lijepo živim kako sam bogat i tražio mi je malo kukuruza. Ja sam mu to poklonio. Onda je video grožđe i poklonio sam mu punu kesu. Popio je kafu i sok i blagosiljao me je kao da je neki sveštenik a ne običan Albanac", kaže za KIM radio Branislav Mišić.

Nezaposlenost je i dalje najveći problem mještana Prilužja. Opštinska uprava uspjela je da izgradi obdanište, sportsku balon salu i izgradi stambene objekte za raseljene, socijalno ugrožene i mlade bračne parove. To je ipak nedovoljno za zbrinjavanje mladih kojima bi zaposlenje bio jedan od glavnih motiva da ne odlaze sa Kosova.

(Radio KIM)

:)

Na Kosovu izgleda uspeva samo Malteški krst dok za ostale nije još klima dobra.
Nekako čudno je isečen n jednaka 4 mesta i malo mastila a drvo upija.
A tek petokraka da je ocrtana eto nama Rusa i Kineza.
U slučaju sušne godine postaviti posudu ispod ikone i ne brigaj.
Praktični saveti za preživljavanje.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 06:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Mar 2012, 00:02
U zadnja vremena
bit će jako puno svakojakih znakova!!!!!!!!!!!!!!

Čiji li su?

Prvo sve dobro provjeriti.
Ne vjeruj nikome - do li Božjoj riječi - Bibliji.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 09:28 
Veteran
Veteran

piramida4 je napisao:
U zadnja vremena
bit će jako puno svakojakih znakova!!!!!!!!!!!!!!

Čiji li su?

Amin.
Tako govore osobe koje čitaju i veruju i ne idu za ljudima.
Bog te blagoslovio brate.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 09:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

piramida4 je napisao:

Istina, prvo se provjeriti. Bibiliju prvu provjeriti. I inače Biblija nije Božija riječ nego čovječija, nije ju Bog napisao...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 10:03 
Veteran
Veteran

Panzer je napisao:
piramida4 je napisao:

Istina, prvo se provjeriti. Bibiliju prvu provjeriti. I inače Biblija nije Božija riječ nego čovječija, nije ju Bog napisao...

Deset zapovesti na kamenu Bog svojim prstom zapisa a ostalo proroci sluče Božije.
Ni Muhamed nije svojom rukom pisao pa zar to govori da tamo nema istine zbog toga?
Bibliju proveravaj slobodno i ispitaj da li ima Boga pa javi kako si ispitao i koji si zaključak doneo?
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 10:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Panzer je napisao:
piramida4 je napisao:

Deset zapovesti na kamenu Bog svojim prstom zapisa a ostalo proroci sluče Božije.
Ni Muhamed nije svojom rukom pisao pa zar to govori da tamo nema istine zbog toga?
Bibliju proveravaj slobodno i ispitaj da li ima Boga pa javi kako si ispitao i koji si zaključak doneo?
Pozdrav.

I to za deset zapovijedi su rekli ljudi, a ljudima nije za vjerovati...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 10:35 
Veteran
Veteran

I to za deset zapovijedi su rekli ljudi, a ljudima nije za vjerovati...[/quote]

I ti si sve ovo napisao ali ja ne verujem da ti postojiš jer je to samo čovek napisao da si ti tu a nije Bog tako te nema.
Pitali Muhameda da im dokaže da postoji Bog 8čobani lokalni) i Muhamed kaže:,, vidiš li ovaj izmet od kamile,, Da reče slušalac ,,to ti je znak da je bila kamila,,.
,,A vidiš li ova stopala naša na zelji?,, Da odgovori slušalac ,, to je znak da su ljudi bili tu,,
,, A vidiš li zvezde na nedu?,, Da reče slušalac ,,To ti je znak da je Bog njih postavio,,

Ako neko piše znači da postoji. Ako neko stvara to se vidi jer nebesa kazuju slavu Božiju a bezumnik govori u srcu svom ,,nema Boga,,
Pozdrav.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2012, 10:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ne, nije istina, miješaš babe i žabe. Moje prisustvo je stvarno, ja svoje prisustvo mogu da dokažem kad ti priđem, opipam te i slično, a ti postojanje Boga ne možeš. Imaš knjige i zakone Božije koje su napisali ljudi, nemaš ni jedan dokaz da ih je Bog napisao, ti samo vjeruješ slijepo u to. Nebesa nisu Božiji proizvod nego proces koji traje već 14 milijardi godina. Daješ tu priču sa čobanima i o kamiljem izmetu na koju još može da nasjedne samo dijete od 7 godina kad počne da uči vjeronauku. Zvijezde nastaju od oblaka gasa, a ne od Boga. Šta su znali jadni čobani i Muhamed prije 15 vijekova? Ne znam na šta ti se odnosi ovo ako neko piše znači da postoji? Ako misliš da ako neko piše da postoji Bog onda on i postoji onda lupaš bezveze, mogu i ja pisati da postoji vodena vatra ali ne postoji. Ako misliš da ako neko piše da onda on postoji pa sa tim misliš da Bog sam nešto piše pa postoji onda opet lupaš bezveze jer Bog ne piše ništa nego pišu ljudi, a i Boga su ionako ljudi stvorili...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 128 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]